Friday, July 20, 2018

Facial dengan produk Swissline

Rasa macam dah lama gila tak buat facial. Last buat facial masa belum kahwin lagi rasanya. Ni tetiba rasa nak manjakan diri buat facial. Teringin nak try produk Swissline. Cari spa mana yang ada guna produk ni, jumpa Cala Rossa Spa & Beauty. So apa lagi. Moh ler kita ke sini.



Mula-mula cek kulit muka. Aku memang dah lama jugak tak cek kulit ni.




Scan dekat dahi, dekat pipi, seluruh muka semua.

Then dengar explanation dia.




Mati-mati aku ingat selama ni kulit muka aku berminyak! Sebab bila bangun pagi selalunya kulit mesti berminyak, sebab tu aku ingat kulit aku jenis oily.  Rupanya aku kulit KERING. Actually, kita semua kena tahu tau kulit kita jenis apa. Senang nak cari skincare yang sesuai dengan kulit. Lepas ni aku dah aware lah yang kulit aku kering rupanya. Bagus jugak buat skin test ni. Kalau tak, sampai mereput lah aku ingat kulit aku jenis oily. Ehehe.


Untuk keanjalan, kulit aku masih anjal. "The skin is young and elastic". Sebab aku pon muda lagi kan, mesti lah kulit masih anjal.Tapi time muda-muda ni lah nak kena start jaga kulit kan?

Pastu, dia check pH kulit kita pulak.

pH kulit aku normal je so ok lah.

Bagus machine ni. Terus dapat result on the spot. Kita tahu lah apa yang kita kena penting kan untuk skincare regim kita.


Sebelum masuk nak buat facial, minum teh dulu.



Berdasarkan result test kulit aku tadi, aku nak try "MAINTENANCE TREATMENT FACIAL". Harga RM220.

Ni dalam bilik facial. Facial semua pakai produk Swissline.

Masuk-masuk je dia suruh tukar baju. Yang best nya, selain facial, siap dapat back massage lagi. Sedap je badan kena urut.



Staff dekat sini sangat friendly and helpful. Apa-apa benda kau rasa nak tanya pasal kulit, tanya je.

Nak produk Swissline ni!



Kalau korang nak facial dengan produk Swissline, boleh cari Cala Rossa Spa and Beauty ni dekat KL. Recommended!


Ni produk Swiss Line yang aku dapat.  Aku banyak dengar good review pasal produk Swissline ni. Sebab tu sangat tak sabar nak cuba!


Swissline Force Vitale Serum. RM598

Aqua Vitale Serum 24. RM598

Yang best pasal serum anti-aging ni sebab boleh menyegarkan, menghidratkan dan memberi tenaga kepada kulit dengan pelbagai 24 nutrien. Antioksidan yang berfungsi selama 24 jam untuk bagi penghidratan dekat kulit. Kalau yang jenis kulit kering macam aku memang sesuai sangat pakai serum ni. Serum ni sangat unique! Bila pakai je kulit serta-merta lebih segar, lebih lembut dan basah dengan kelembapan. Serious best tak tipu! Terbaik serum ni.


Cara nak pakai Swissline serum ni senang je. Dah cuci muka dengan cleanser,pastu pakai toner, then ambil two pumps serum letak dekat tapak tangan. Ambil hujung jari korang,rata kan serum dekat seluruh muka dan leher. Boleh guna setiap hari.





Swissline Cell SHock White -RM558

Swissline Cell SHock White -RM558

Bertindak sebagai sunblock. Ada SPF 50. Ada 2 jenis, satu warna putih, satu lagi invisble. Aku ambil yang invisible. Jangan lupa goncang dulu sebelum guna. Sapu nipis dekat muka dan leher. Elak kan kawasan mata ok!

Yang best pasal sunblock Swissline ni sebab ia invisible, sangat ringan untuk kita mix dengan moisturizer.  Cahaya matahari yang tembus kulit boleh jadi kan kulit gelap, kusam, timbul bintik hitam dan yang teruk lagi boleh jadi kanser. Kena rajin pakai sunblock tau! Swissline sunblock ni boleh melindungi kulit dari kesan buruk cahaya matahari. Water-resistant formula. Mineral oil and alcohol free.





LUXE-LIFT RICH CREAM - RM708

Yang ni paling aku tak sabar nak guna! Harga produk Swissline ni memang mahal sikit tapi serious berbaloi kalau beli.


Moisturizer ni dalam bentuk jar. Tapi jangan risau, dia ada bagi stick untuk kita scoop. So bersih lah dari kita celup guna jari je.


Bau dia best sangat! Sangat menenangkan. Dewy cream ni sangat sesuai untuk kulit yang ada tendency kering/dehydration. Moisturizer ni membantu untuk lift kulit, pulihkan dan kurangkan lines and wrinkles dan jadikan kulit selembut sutera.Uihh best nya!


Dengan kepekatan tinggi kolagen laut tulen, emas koloid dan fibroin (protein dari sutera), memang sangat membantu untuk mengelakkan kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas dan melindungi kolagen semula jadi kulit.

Cara nak guna: Massage dalam circular movements dekat muka, dan turun ke leher. Bolah pakai setiap pagi dan malam lepas skincare regime kita yang biasa. Dah pakai cleanser, toner, serum then boleh pakai moisturizer ni.


Kulit aku pon makin lembap dan licin lepas pakai produk Swissline ni. Kalau korang nak tahu lebih pasal produk Swissline, boleh tengok website ni https://www.swissline-cosmetics.com/en/

8 comments:

  1. Sama kita, ingatkan kulit berminyak, rupanya kulit kering, cuma T-Zone ada minyak.Kalau tak analis memang tak tau kan...

    Kat JB takde plak ye..
    Cik Epal kita ada DM kat IG Jofliam tu, nak review FairFit hehehehe...sila suruh dia baca hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh. Bila buat test baru tahu keadaan kulit sebenar. Bagus untuk elak salah pilih skincare.

      Dia kata dia reply dah semua dm 😄

      Delete
  2. makin sweet la cik epal lepas ni :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha muka sama macam tu jugak 😄

      Delete
  3. Bestnye sis buat facial..teringin nak orang manja2kan kulit..tapi saya pernah juga buat scan kulit tu..mcm2 masalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tahu apa masalah kulit kita sebab nanti kita tak salah pilih skincare :)

      Delete