Wednesday, July 19, 2017

Senang dah nak cari sarapan



Sarapan pagi memang amat penting dalam kehidupan kita kan? 

Sarapan pagi ni sumber pertama untuk kita mulakan hari kita.
Sama juga macam konsep berpuasa.  Kita memang sangat dituntut dalam Islam untuk bangun bersahur, walaupun ada yang boleh bertahan sampai waktu berbuka. Tapi bersahur lebih baik.

Ada kajian yang menunjukkan sarapan ada kaitan dengan kecerdasan mental. Secara ringkasnya, sarapan ni boleh bagi kesan positif terhadap aktiviti otak. Kita akan lebih cergas,bersikap positif, dan memiliki daya tumpuan lebih baik.

Tapi ada jugak parents atau orang yang busy sangat dengan kerja, sampai tak sempat nak buat breakfast sendiri. Jangan risau. Sekarang dah ada Mornings @ Mesra breakfast combo pack yang PETRONAS Kedai Mesra jual dengan harga RM5 je! 



Haritu aku ada bagi FREE breakfast giveaway dekat Subang Inti College.

Awal-awal pagi tolong packing breakfast untuk bagi dekat orang ramai.



Dalam pek ni ada nasi lemak, kuih-muih dan satu tin Nescafe. Time ni bagi pek ni secara percuma dekat Subang Inti College.

Siapa yang tak suka nasi lemak kan?
Orang Malaysia mesti suka punya lah nasi lemak. πŸ˜‹

Betul betul betul *gaya upin ipin*
Kalau nak turun berat, sarapan jangan skip!






Dah ready nak giveaway.





Awal-awal pagi ni banyak abang kakak yang kerja dekat sini masuk. So semua yang masuk aku bagi Mornings @ Mesra breakfast combo ni.


Tak lama lepas tu, baru banyak students yang muncul. Seronok nya dapat bagi orang FREE breakfast time ni. Semua suka je bila dapat breakfast percuma. Hee.


Kemain riang akak tu. Ehehe.





Korang pon boleh dapatkan Mornings @ Mesra breakfast combo pack ni dekat PETRONAS Kedai Mesra yang terpilih.Harga pon murah sangat. RM5 je. 

Setiap combo ada satu makanan berat, satu tin Nescafe, dan ada sesetengah station bagi kuih-muih.
Ikut kawasan jugak, kalau dekat Lembah Klang selalu akan dapat nasi lemak. Kalau dekat Terengganu pulak dapat nasi dagang. Air Nescafe memang semua stesen akan bagi.


Mornings @ Mesra ni ada dekat 487 PETRONAS stations di seluruh negara dan dah start dari 15 Mac haritu.


Untuk orang yang busy dengan kerja memang akan cari something yang mudah dan 'on-the-go' kan? Kadang-kadang mesti ada yang skip berakfast sebab susah nak cari breakfast. Lepas ni boleh lah beli sarapan dekat stesen PETRONAS dulu. On the way nak pergi tempat kerja pon boleh beli. 



Bagus lah PETRONAS buat macam ni. Memang bagi kemudahan sangat untuk orang yang bekerja. Harga pon murah! Nak tengok stesen PETRONAS yang terdekat dengan korang yang ada combo ni boleh tengok dekat SINI πŸ˜„




26 comments:

  1. senang lah nak breakfast lepas ni. tak payah beratur kat makcik..

    ReplyDelete
  2. wah,,bgus la,beutl sarapan penting tu

    ReplyDelete
  3. Boleh saya bagi alamat rumah tak? Nanti boleh pos 1 bungkus untuk saya, 1 bungkus untuk wife, 3 bungkus untuk anak... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha drive thru je. Pos tak tahu lah available ke tak πŸ˜„

      Delete
  4. waaa.. bestnya dapat nasi lemak. sedap2. benda free semua sedap. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni bagi giveaway. Kalau nak breakfast, drive thru Petronas kena bayar RM5 Tapi still berbaloi πŸ˜„

      Delete
  5. sy pun suka dulu2 beli nasi lemak kat petronas...dulu sedap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke? Memang dah biasa lah eh makan nasi lemak petronas? πŸ˜„

      Delete
  6. bestnyaaa. and murah jugak kombo tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah dan berbaloi πŸ˜„

      Delete
  7. bestnyaa huhu.. Indonesia pepagi jual bubur je kat tempat kite nih ='D

    ReplyDelete
  8. Cuma nak cakap, cantiknya Cik Epal.....

    ReplyDelete