Saturday, July 22, 2017

Dekorasi rumah Cik Epal dalam Majalah GLAM DEKO

Ni kali ke empat ada wartawan contact dari instagram aku (@cikepal06 nak interview untuk deko rumah.Awal-awal dulu memang tak sangka pon ada wartawan yang nak interview sebab aku rasa deko rumah aku biasa je. Huhu. Idea deko pon main hentam je. Janji nampak macam rumah. Haha.



































Ajet-ajet candid. Cehhh.






















Majalah GLAM DEKO



Jadi perempuan ni (isteri dan ibu) 2 elemen paling penting dalam rumahtangga yang ibu aku pesan suruh aku jaga. 

First- Jaga perut suami dan anak. 
Second- Rumah kena sentiasa bersih dan kemas.

Rumah tak cantik tak apa, janji bersih. Lagi-lagi ada anak kecil ni. Kebersihan rumah memang paling utama aku titik beratkan. Sebab aku percaya "Happiness Starts at Home". Aku nak rumah ini diselubungi kebahagiaan. Sebab kitorang husband and wife both kerja sendiri dari rumah so memang banyak masa habis dekat rumah. So segala susun atur dan dekorasi memang ikut keselesaan dan kepuasan diri.

Soalan yang menarik minat aku antara banyak-banyak soalan wartawan GLAM Deko ni tanya.


Aku memang suka rumah kemas dan bersih. Tapi bila wartawan tanya rumah impian, of course aku nak rumah macam Tony Stark. Dengan design rumah gempak gila pastu view pon cantik dan mendamaikan. Dalam rumah semua benda ada pulak tu. Best gila kottt rumah Tony Stark tu.




Cantik nyaaaa! My dream house! πŸ˜ πŸ˜ πŸ˜ 


Dah tanya rumah impian kann. Harus lah tak nak kalah berangan nya.Haha.Tapi tak pe,berangan tu percuma ye tak? Work hard play hard!




By the way,walaupon tak sehebat rumah Tony Stark,
thanks GLAM DEKO for featuring our home :)




38 comments:

  1. Tak payah lah rumah macam Tony Stark tu sebab kena bom lepas tu... hehe... Untung ada free model kat rumah tu... tapi apa pun memang cantik deko rumah cikEpal....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nak rumah macam tu je. Part kena bom tak nak. Hehe πŸ˜„

      Delete
  2. Cantiknya deko rumah cik epal😊

    ReplyDelete
  3. Serius! Lawanya hai deko rumah. Cool, rasa taknak keluar je kalau ada deko macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena keluar jugak. haha. Thanks πŸ˜„

      Delete
  4. rumah cik epal memang cantik! suka dengan deko nya.

    ReplyDelete
  5. wahhh saya pon impikan rumah tony stark tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe rumah Tony Stark memang gempak

      Delete
  6. Congrats cik epal.. all the best utk dptkan rumah mcm tony stark.
    Rezeki ni siapa yg tahu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha saja-saja je berangan kak. Hehe

      Delete
  7. btol. sy pun xboleh kalau rumah bersepah. always nk berkemas. tp uma cik epal mmg cntik <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit mata tengok rumah bersepah. hehe. Thanks πŸ˜„

      Delete
  8. mmg cantik, moden n kemas je...

    umah impian harus lah yg bsr yg ada semua dlm tu kan... nama pun impian, nk dpt tu tak tau lah bila kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. impian memang besar selalu nya. Usaha pon kena besar jugak lah kalau ada impian besar. Ehehe πŸ˜†

      Delete
  9. Cantik!! Suka juga tengok dekorasi rumah orang, selalu pasang niat "One day I pun dapat rumah sejebon gini"hahaha..

    ReplyDelete
  10. Cantik gileeeeee rumah. So minimalis I likeeeeee

    ReplyDelete
  11. I love your house decoration! Pandai tau mix match everything. Nak tanya jugak, Han takde usik2 barang kat rumah ke? hihi. Biasa budak suka sangat bab ambil barang yang bukan barang mainan dia. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah ajar dia jangan usik barang rumah. Suruh dia usik mainan dia je. Hehe πŸ˜†

      Delete
  12. serius cantik rumah. pada saya simple tapi menarik. suka dengan view dia..cantik dan tenang. tapi kalau tepi laut lagi lah best kan? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut dilambung ombak je kalau tepi laut hehe πŸ˜†

      Delete
  13. Wahhh.. cantik giler rumah. cam hotel pun ada. hee :D

    ReplyDelete