Monday, December 18, 2017

Nak hamper Cetaphil tak?

Sekarang ni memang banyak skincare yang ada dekat pasaran. Sebagai pengguna, kita mestilah kena buat pilihan yang bijak. Kulit kita ni kena lah jaga elok-elok. Kena lah pilih produk yang selamat.



Aku memang dah bertahun guna Cetaphil ni. Dulu aku memang banyak gila jerawat dekat muka. Tapi bila pakai Cetaphil, Alhamdulillah makin lama makin elok kulit. Tapi ambil masa. Korang kena sabar sikit lah.Bukan hari ni pakai, esok terus hilang jerawat. Sekarang muka aku dah tak berjerawat teruk macam dulu tapi still aku teruskan je pakai Cetaphil.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Kalau korang baru nak try Cetaphil cleanser ni jangan terkejut pulak dia tak berbuih. Cleaser ni memang tak berbuih tapi dia membersihkan kulit. Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni adalah No.1 Dermatological Skin Care Brand dalam Malaysia tau! Bukan untuk muka je, guna dekat badan pon boleh. Tapi aku tak pernah try lagi dekat badan sebab sayang. Guna dekat muka je. Hehe.


Yang aku suka sebab dia tak buat kulit aku gatal. Boleh guna dengan air atau tanpa air. Cleaser ni tak akan menyumbat liang pori muka. Tak ada bau. Bagus guna cleaser yang fragrance free ni tau sebab fragrance boleh buat kulit gatal. Sebab tu pakar kulit selalu recommend produk ni kalau korang ada masalah kulit.


Yang aku perasan bila guna cleanser ni, kulit aku rasa segar. Muka pon dah tak kusam.

CETAPHIL MOISTURIZING CREAM

Yang ni memang berbaloi beli sebab tahan lama gila. Aku calit sikit je dekat tangan, terus apply je satu muka. Best sebab dia senang meresap. Suka sebab muka rasa lembap je. Kulit pon rasa lembut dan sihat. Dalam cream ni ada sweet almond oil, emolien semula jadi. Fragrance free, tak berminyak, hypoallergenic /non-skin irritating. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Wangian dalam produk skincare boleh menyebabkan kerengsangan kulit, lagi-lagi kalau kulit sensitif. Korang kalau nak cari moisturizer kena cari yang fragrance free macam Cetaphil ni tau.






Cetaphil UVA/UVB Defense


Ni adalah sunscreen/sunblock. Fungsi nya untuk melindungi kulit dari pancaran matahari.Kalau duduk rumah dan tak terdedah matahari sangat pon, seelok nya pakai je. Untuk protect kulit kita kekal cantik dan tak berkedut sebelum usia. Duduk Malaysia ni kan panas, memang kena pakai lah kalau keluar berjalan. Kalau tak nak muka ada pigmentation/jeragat kena lah pakai sunscreen macam ni.Kebanyakan punca utama jeragat sebab tak pakai sunscreen. Boleh juga elak kulit sunburn/terbakar. Kalau tak nak kena skin cancer, kena selalu amalkan pakai sunscreen.





Produk Cetaphil ni memang dah lama established.Trusted by dermatologists dan terbukti membantu kita mencapai kulit yang lebih sihat. Dah lama ada dekat pasaran dari tahun 1947 lagi tau. Sekarang ni Cetaphil tengah sambut anniversary yang ke-70 di seluruh dunia.

Cetaphil dengan murah hati nya nak bagi 70 hamper giveaway untuk 70 orang yang bertuah. Korang nak tak hamper Cetaphil bernilai RM270? Just komen dekat entri ni.

"Ceritakan kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantu?"

 Cerita tulen paling menarik berpeluang memenangi hamper Cetaphil dengan semua produk yang korang perlukan! Waa best gila! Komen lah. Mana tahu ada rezeki menang. Produk Cetaphil ni memang bagus tau. Kalau dapat, memang best!


162 comments:

  1. Teringin sangat nak start guna cetaphil..dah guna macam2 produk since sy mmg ade problem kulit..bkn je kt muka tp the whole body..kulit very sensitive kalau kne gigit nyamuk sikit pon boleh melarat2 gatal smpi berbiji & berair..pnh jmp speacialist b4 ni..tp nak kena sapu krim all the time..kalau x dtg balik..hopefully ade chance dpt cetaphil giveaway..i'll make sure to be one of your regular customer if it made it! #nakkulitcantik :( :(

    ReplyDelete
  2. Teringin sangat nak start guna cetaphil..dah guna macam2 produk since sy mmg ade problem kulit..bkn je kt muka tp the whole body..kulit very sensitive kalau kne gigit nyamuk sikit pon boleh melarat2 gatal smpi berbiji & berair..pnh jmp speacialist b4 ni..tp nak kena sapu krim all the time..kalau x dtg balik..hopefully ade chance dpt cetaphil giveaway..i'll make sure to be one of your regular customer if it made it! #nakkulitcantik :( :(

    ReplyDelete
  3. Cetapil, salah 1 produk rawatan kulit yang terbaik.
    Qekra bukan nak dapatkan untuk Qekra, tapi untuk anak Qekra yang menghidapi masalah Excema. Kesian tau bila budak-budak ni kena Excema. Asyin ank menggaru jer kerja dia. Bila menggaru lama-lama kulit tu boleh jadi melcet, lepas tu pedih. Kesian, kadang-kadang sampai menangis tak tahan kena air.

    Tapi Alhamdulilah, sejak guna Cetapil Cleanser ni kurang dah masalah kulit kering dan Excema ni. Kulit lebih moist. baru selesa nak tidur. Takde dah nak garu-garu lagi. Memang Qekra serasi dengan produk Cetapil ni. Kalau dapat free, lagilah berbunga hati. Seorang ibu pasti akan lakukan yang terbaik untuk anak-anak. Betul tak ;)

    ReplyDelete
  4. Ini kisah anak IQ yang ada masalah Eczema. Pelbagai krim IQ guna namun tiada satu pun yang sesuai dengan kulitnya. Sampailah satu hari, IQ mencuba Cetaphil Moisturizing Cream pada muka dan badan anak IQ.

    Hasilnya? Tiada lagi kulit kasar dan merah. Eczema hilang dengan penggunaan Cetaphil Moisturizing Cream secara berkala. Sangat berpuas hati dengan produk Cetaphil!

    ReplyDelete
  5. hi..best bunyinya contest ni..sya pun nk joint memandangkan saya ada masalah kulit.. mungkin sebab dah berumur..huhuh..actually sya tak ada la jerawat..tpi ada satu2 masa kulit muka akan jdi kering dan mengelupas..adoii.. masalah besar ye bila membabitkan muka..bila baca entry cik apple ni apply CETHAPHIL MOISTURIZING CREAM sya rasa teruja nk try..buat masa sekarang sya apply cream jenama tettttt hahaha..tp tk berkesan pun..harap2 saya dpt la menang hamper CETHAPHIL ni..tq cik apple..

    ReplyDelete
  6. Cetaphil mmg banyak membantu kulit muka saya sejak 2 tahun saya amalkan...hingga sekarang tetap pengguna tegar.....kulit muka bersih,licin dan segar lepas gunanya..kerapkali guna setiap kali berwuduk..jika ada jualan di farmasi,cepat-cepat beli😊 untuk stok..produk best sangat..jerawat pun segan..membuat yakin untuk terus kekal istiqamah dengan cetaphil..bahagianya jika saya dapat mencuba semua produk hebat cetaphil ini..

    ReplyDelete
  7. Cetaphil banyak membantu dalam memulihkan kembali kulit muka yang rosak akibat salah penggunaan produk. Masalah ketara kulit muka mula menipis, jerawat, kulit sensitif dan gatal-gatal yang teruk sekitar muka sekiranya menggunakan pencuci muka yang ada pewangi. Bermacam-macam produk dah cuba untuk pulihkan kembali tapi setelah buat carian google ramai pakar-pakar dan pengguna mengesyorkan Cetaphil, terus saya mencuba membeli trial set. Selepas serasi baru saya berani untuk membeli botol yang bersaiz 500ml.Bukan sahaja muka, untuk sabun badan pun boleh digunakan sekiranya terdapat alahan kulit dikawasan tertentu. Syukur dengan penggunaan pencuci muka Cetaphil masalah tersebut dapat diatasi dan saya tidak akan bertukar kepada pencuci muka yang lain kerana cetaphil dapat menyelesaikan masalah kulit sensitif saya.

    ReplyDelete
  8. As salam & sejahtera Cik Epal,

    Saya telah melalui pengalaman yang berbeza dalam mencuba pelbagai produk penjagaan kulit dari usia remaja sehingga kini (pertengahan 30an ), kebanyakannya tidak sesuai dengan kulit saya yang sensitif. Pengalaman yang paling buruk apabila menggunakan produk penjagaan kulit yang tidak sesuai dengan kulit saya ( maaf, produk keluaran malaysia ). Kesan selepas penggunaan produk dalam jangkamasa yang lama menjadikan kulit saya kembali bejerawat, parut di muka ( kesan dari jerawat ), pertumbuhan 'white heads', muka kusam, tekstur kulit tidak sekata. Keadaan tersebut membuatkan saya takut untuk mencuba sebarang produk penjagaan kulit di pasaran. Sehingga pada awal Februari 2017 saya terdetik untuk mencuba produk Cetaphil iaitu Gentle Skin Cleanser ( all skin type ) dan Cetaphil Daily Facial Mosturizer SPF 15 telah membantu proses pemulihan semula kulit muka saya yang bermasalah dan sehingga kini saya masih meneruskan rutin penjagaan kulit saya dengan menggunakan produk Cetaphil. Untuk pengetahuan Cik Epal, saya menggunakan Cetaphil Daily Facial Mosturizer SPF 15 sebagai makeup base ( ia 'blend' dengan make up saya dan membuat makeup tahan lama ).
    Akhir sekali saya memang sangat teruja dengan Cetaphil, produk penjagaan muka nombor 1 di Malaysia dan akan kekal menggunakan produk ini.

    ReplyDelete
  9. Hai cik Epal. Saya pun pengguna cetaphil. Awalnya saya cuba sebab jerawat makin teruk. Kulit meradang dan kering. Saya baca blog-blog dan banyak review yang mengatakan produk ini lembut dan selamat. Lagipun, ada doktor yang cadangkan produk ini kepada saya.Pertama kali, saya beli yang combo pack. Yang ada pencuci dan pelembab. Dua-dua tahan lama. Dalam dua minggu penggunaan, radang dan kemerahan pada kulit hilang. Jerawat masih ada. Saya pun tak harap akan pulih dengan cepat sebab masalah jerawat ni saya hadapai dari zaman belasan tahun. Sekarang saya 29 tahun. Selepas 3 botol penggunaan pencuci dan pelembab, jerawat semakin pulih dan kulit kering pun dah tak ada. Saya masih lagi gunakan Cetaphil. Anak saya, 3 tahun pun ada masalah kulit kering dan ia selamat digunakan. Alhamdulillah, kulit saya banyak perubahan. Tak ada jerawat dah sekarang. Kalau ada pun cepat baik. Kulit anak saya pun semakin baik. Memang tak pernah putus stok cetaphil kat rumah.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum dan Hai Cik Epal.

    Saya mempunyai sejarah keluarga yang memang mempunyai kulit berminyak dan berjerawat. Seawal saya darjah empat pon saya dah ada masalah kulit berminyak dan sudah mula tumbuh jerawat padahal waktu itu saya belum period lagi. Jerawat yang tumbuh pula bukan bintik bintik kecil kemerahan itu, malah jerawat batu yang besar besar tu dah mula hinggap di pipi. Bila saja saya dah start period darjah 5 itu, lagilah rancak jerawat tumbuh bak cendawan tumbuh lepas hujan. Waktu itu memang buntu tak tahu nak guna cleanser apa, so memang guna macam macam cleanser, dan kerap bertukar cleanser.

    Masuk sekolah menengah, masuk pula sekolah agama terus pilih pakai cleanser safi maklumlah budah budak agama pilih yang bersih, suci dan halal. Saya pon salah satu antaranya. Pakai safi kulit muka better daripada dulu tapi still lagi masalah jerawat meninggalkan kesan dan kulit memang tidak sekata. Sampai bertahun tahun juga saya guna safi sebab bagi saya Safi produl yang selamat tambahan pula saya tak berani nak cuba yang lain sebab takut muka makin masalah sehinggakan bulan lepas saya decide nak tukar dan saya pilih Garnier untuk cuba. Tapi malangnya saya kulit saya tak serasi dengan garnier dan menyebabkan jerawat makin membiak. Saya tak kata safi dan garnier tidak ok tapi mungkin kulit saya tidak sesuai dengan jenama itu.

    Sekarang housemate saya guna Cetaphil dan saya pon berkira kira juga nak guna cetaphil memandangkan saya lihat kulit muka housemate saya ok dan bersih, satu lagi sebab sudah lama saya dengar tentang kelebihan Cetaphil ini. Saya memang tidak pernah mencuba Cetaphil tapi saya rasa saya perlu cuba Cetaphil dan saya yakin Cetaphil merupakan produk penjagaan kulit yang boleh menyelesaikan masalah kulit muka saya yang berjerawat ini lagi lagi apabila telah dibuktikan oleh pakar dermatologi.

    Salah satu faktor saya masih single adalah sebab zaman sekolah saya kelam tak seperti orang lain dimana zaman sekolah dah hot dan mula ada pakwe semua. Tapi tidak mengapa saya anggap itu satu cabaran untuk saya kerana saya perlu mendapatkan kulit yang sihat dahulu dalaman kerana kulit yang sihat dapat meningkatkan keyakinan diri saya. Bagi saya penting untuk kita merawat dahulu kulit kita sebelum kita mencantikkan kulit kita. Saya harap cerita tulen saya ini dapat membuka mata Cik Epal untuk memilih saya kerana saya tahu mengenai produk Cetahil juga daripada blog Cik Epal dan saya sudah melihat perubahan kulit Cik Epal dari dulu zaman bujang sehingga sudah ada Han. Saya kagum dan yakin dengan keberkesanan produk Cetaphil melalui penilaian saya.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. First time kenal Cetaphil ni masa tu umur 16 (tahun 2007), sebab datang rumah kawan dan nampak dalam bilik air. kawan pulak memang kulit flawless. Terus tanya. Masa sekolah rasa macam mahalnya produk ni. Yelah, sebab masa tu budak sekolah pakai Safi, Fair& Lovely sebab murah. Natijahnya, kulit muka berjerawat batu dan pasir dan jadi teruk berlubang plus takde ilmu pasal skincare dan minat pulak pakai makeup. Habis, rosak muka aku. Masuk universiti, tak confident nak pandang orang, presentation semua dgn kulit macam tu. Jadi, nekad masuk Watson try survey. Rupanya, tak mahal langsung pun Cetaphil ni sebab dia tak perlu pakai banyak, boleh pakai sehinggan 3-5 bulan. Lagi jimat, Rasa nak tampar muka sendiri. Kalaulah tak banyak sangat alasan dulu. Sekarang, kulit dah kena extensive care. Masih dalam proses pemulihan dengan Cetaphil.

    ReplyDelete
  12. miza tertarik dengan moisturizing cream sebab miza memang ada masalah kulit kering. Semoga lepas pakai moisturizing cream dari cataphil tamat lah derita masalah kulit kering

    ReplyDelete
  13. alaa..xpernah guna produk cetaphil tapi nak cuba juga keberkesanannya..:)

    ReplyDelete
  14. semenjak kerja kat kawasan yang banyak habuk ni memang jerawat silih berganti macam drama pukul7 lah cerita dia, yang kecik hilang naik yang besar, yang besar hilang yang kecik (jerawat pasir) pulak naik.kulit pun kusam je memanjang, nak selfie pun segan segan je huhu teringin jugak nak cuba cetaphil, tengok review banyak yang dapat positif feedback, mana tau kalau ada rezeki menang hamper cetaphil dapatlah hentikan jerawat jerawat ni dan hilangkan kulit yang kusam ni

    ReplyDelete
  15. Cetaphil banyak membantu dalam memulihkan kembali kulit muka yang rosak akibat salah penggunaan produk. Masalah ketara kulit muka mula menipis, jerawat, kulit sensitif dan gatal-gatal yang teruk sekitar muka sekiranya menggunakan pencuci muka yang ada pewangi. Bermacam-macam produk dah cuba untuk pulihkan kembali tapi setelah buat carian google ramai pakar-pakar dan pengguna mengesyorkan Cetaphil, terus saya mencuba membeli trial set. Selepas serasi baru saya berani untuk membeli botol yang bersaiz 500ml.Bukan sahaja muka, untuk sabun badan pun boleh digunakan sekiranya terdapat alahan kulit dikawasan tertentu. Syukur dengan penggunaan pencuci muka Cetaphil masalah tersebut dapat diatasi dan saya tidak akan bertukar kepada pencuci muka yang lain kerana cetaphil dapat menyelesaikan masalah kulit sensitif saya.

    ReplyDelete
  16. hai cik epal..
    akk ni kalau ikutkan tak la de masalah gatal2.. tapi selepas bersalin rashes di pelipat makin menjadi2.. biasa gatal kat siku & leher, mengerenyam sangat, kalau dah start garu sampai berdarah2.. ada ari tu gatal tak tahan sangat, garu pakai sikat.. mcm2 cream dah pakai, kedai ubat cina sensei pon beli, ubat hospital pon try jugak, ada yg suggest cream itu, ini..semua tak jalan..rashes bukan bertambah elok, berair lepas tu merebak tempat lain pulak.

    last sekali dalam setahun yg lepas akk start pakai produk Cetaphil, rashes makin berkurang.. kadang2 permakanan pon boleh jadi naik gatal balik, so skarang akk maintain pakai Cetaphil start dari mandian sampai ke cream..

    anak yg 1st pon ada masalah yg sama, dia naik rashes bila lepas mandi, berpeluh, kalau tempat berhabuk ke lagi cepat naik rashes, dari badan sampai ke muka2, so sekarang ni satu family pakai produk cetaphil ni..sebab anak pon kulit sensitif..
    memang elok Cetaphil ni..kalau tahu produk Cetaphil ni elok dah lama pakai, selama ni dok dengar orang bercerita produk ni bagus, ok sekarang 'TERNYATA BAGUS'

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum,

    hi nama saya hazzuani, 26 tahun dan dah berkahwin.
    saya nak share kisah kulit saya yang sekarang sangat la teruk. Actually dulu tak la teruk sangat tapi sejak kerja bawah matahari ni tak yah cakap la., hitam mmg confirm, dengan berminyaknya, kulit kusam, muka berbelang ( sebab pakai tudung).

    Yang paling sedih bila ada orang tanya anak saya ni anak bongsu ke? saya jawab anak sulung. Then dia cakap owh ingat anak bongsu sebab nampak macam dah berumur. Padahal kita baru 26 tahun kot.
    Dah macam2 produk try last hurmm biar jela.,bila baca entry cik epal ni teringin nk try cetaphil, tengok bahan-bahan 100% tanpa kimia.
    Please Cetaphil bagi saya peluang untuk try produk ni. Bagi saya rasa cantik semula. Bagi saya yakin semula dengan diri sendiri. Bagi saya rasa muda dan happy

    ReplyDelete
  18. Hai Cik Epal. Sesungguhnya saya nak sangat hamper Cetaphil ini kerana sudah lama saya mengintai produk ni dan pandang dari jauh sahaja. Harap ada rezeki untuk menang hamper ni. :) Kulit muka saya jenis berminyak dan liang pori besar. Muka saya juga ada ditumbuhi jerawat degil yang tak segan silu singgah. Dengan adanya Cetaphil sy dapat menghalau jerawat yang tak tahu malu dan juga menjadikan muka saya berseri-seri dan tidak kusam lagi.

    yang benar,
    CIK RENEX

    ReplyDelete
  19. Salam Cik Epal,
    Nak dipendekkan cerita, kulit saya ni dari sekolah lagi berjerawat. Tapi jerawat pasir..ala yang kecik kecik tu. Susah betul nak hilang. Dah bermacam cara dan produk saya guna tapi sampai sekarang umur saya dah 36 tahun still x habis habis jerawat ni bermastautin kat muka. Pegi dermatologist pun x hilang hilang jugak. Kalau cik epal bermurah hati nak bagi hamper ni kat saya, akan saya gunakan serajin rajinnya utk nyahkan jerawat degil ni. Harap dengan adanya cetaphil, kulit licin xde jerawat yang saya idam idamkan selama ni akan jadi realiti..tq cik epal!😁

    ReplyDelete
  20. Muka saya dari dulu memang susah nak hilang parut.. dan agak berminyak, banyak produk yang dicuba tapi tidak banyak yang dapat membantu merubah masalah ini.. Suka baca testimoni pengguna Cetaphil ramai yang berhasil mendapatkan kulit yang cantik.. 😍

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum. saya.. ermmm... nak kata pernah jaga muka, rasa macam tak je. sebab muka memang x de masalah sangat. lagipun masa palapes dekat universiti dulu memang macam sia-sia je kalau jaga muka. kiki.. so, just cuci dengan pencuci yg ada kat pasaran je. lagi2x kalau dah sunburn, memang biar je kulit muka elok sendiri. tp, bila dah ada anak 2 ni, mungkin nutrisi dan zat dalam badan makin berkurang. so, muka sangat kusam and penuh jeragat. jeragat tu punca nya maybe disebabkan kolestrol yg makin banyak tersimpan dalam badan. besides saya bukanlah penggemar air kosong. teringat pesan mak suruh jaga bila umur comes to 30.. produk cetaphil ni affordable x? kalau ya, why not try kan...

    ReplyDelete
  22. Hai Cik Epal!
    Teringinnyaaaa nak dapat hamper Cetaphil. Moga ada rezki Ayu! hehehehe

    Bab kulit... Since 2009 Ayu disahkan menghidap VITILIGO. Satu keadaan yang menyebabkan pigment kulit hilang/terhapus. Sampai harini para saintis tak dapat cari apa punca sebenar vitiligo ni terjadi & tak ada rawatan khusus yang menjamin vitiligo boleh sembuh. Ok. Ni ringkasan pasal vitiligo. Lain lain cerita Ayu banyak share dekat blog. hehe. Jemput ke blog Ayu ya:

    http://iyou90.blogspot.com

    So, vitiligo. Kawasan kulit yang pigment hilang ni akan jadi putih. Putih langsung tak ada warna. Kalau area badan, tak risau sebab kita pakai baju & sebagainya. Tapi kat muka?

    yaaa. Kat sini masalah Ayu.
    Bahagian muka yang tak ada pigment ni akan 'burn' dan pedih bila terdedah kepada cahaya matahari. Kulit dah tak ada pigment, means tak ada perlindungan. Kulit Ayu jadi sangat sensitif dan perlukan produk skincare yang betul betul diiktiraf pakar dermatologi.

    So Ayu rasa Cetaphil adalah pilihan yang terbaik untuk bantu Ayu memelihara kesihatan kulit.

    ReplyDelete
  23. Salam Cik Epal, ada terima komen saya? :)

    ReplyDelete
  24. salam cik epal...krap2....kunyah epal...heheheh....saya pengguna cetaphil..mula2 saya guna skincare di pasaran...siap jd agen uols...mula2 ok..pastu...kulit jadi biasa je...jerawat still on..huhuuh......so...aritu..jln2 kt watson seri iskandar perak, n terus grab set travel cetaphill ...dlm kotak tu ade cleanser n moisturizer...mula2 pakai set ni..mmg pelik sbb x de buih kan...rse cam x best..tp....tp...tp...tanpa disedari...kulit muka yg berjerawat lama2 rasa maciam ok sgt...betul la kata org..x kenal maka x cinta kan...tiap nak tidur..pas cuci muka..terus sapu moisturizer n terus lelap..bangun pagi tu..terus moist toing3 rsenye kulit muka....actually...lama dh nk guna cetaphill ni...ade tgk kt wall fb..page bagai..sampai la terbukak blog cik epal tentang penggunaan n kebaikan pencuci cetaphill ni....so...terus tergerak hati nk mencuba..n result mmg betul2 berkesan.....skrg...nk masuk botol kedua...botol kecik ley bwk p travel...hihihihih....terima kasih jugak buat blogger cik epal sbb buat entry n bg penerangan penggunaan dan kabaikan yang terkandung dlm setiap botol...Actually jeles gak tgk kulit cik epal ni...muluss je...x salah kalo kite nk mencuba kan..kan..kan....sekian sahaja komen dan pengalaman saya untuk kali ini bg penggunaan set cetaphill....Thank you very much..muahahahahhaha...
    mummyqal86@gmail.com
    0135900073
    fb Eida Elisa

    ReplyDelete
  25. hye cik epal...
    den memang ado masalah kulit kusam.copat berminyak kalau pakai foundation.liang pori agak bosar & kadang2 ade jerawat kecik2..jenis den pantang nampak jerawat naik terus picit2 sampai dye keluar then ado tinggal kosan parot skit..parot tu ambil mase sominggu baru hilang.malu time ni.tapi den nak buek macam mano kan..den teringin bona nak kulit yg ala2 baby face..tak payah guna foundation juz tepek2 bodak je dah ok..tapi apokan dayo den tak jumpo produk yg sesuaii laiee..still kono tutup guna foundation kalau nak kelaur kemano2..kadang den jeless bona tengok orng lain kulit licin tak ado masalah apo2..dalam hati den ni kato bilo la dapat kulit licin mcm orang lain..nasib baik amik gombar ado apps yg boleh membontu tutup skit..mano la tau kot2 ade rozoki guna cetaphil elok skit muko den ni ha ..tak dapek ploles dapek licin macam ekau jadi la..impian den tinggi bona nak kulit yg tak ado masalah kusam..jorawat & licin...puhhh kalau dapek den besyukor bona lah..takpayah den nak edit gomba sangt..hehe..

    ReplyDelete
  26. Salam Cik Epal. Saya ada masalah kulit kering & berjerawat. Dah mcm2 produk saya cuba. Kesan dia samada kulit makin kering / jerawat besar pulak yg keluar.Pernah cuba produk Cetaphil ni, tapi yg set kecik lar. Alhamdulillah serasi. Kulit jd lebih lembab & jerawat pun makin kurang. Yang paling best, pori2 makin mengecil, kulit muka nampak lebih flawless.

    Tapi sbb harga dia boleh tahan mahal & saya pon bnyk komitmen lain yg lebih penting, saya stop pkai produk ni.Sedih rasa sebab terpaksa stop produk yang best ni. Lps tu selalu jgk r google kalau2 Cetaphil ada buat sales / offer harga yg lebih murah. Sekali awk ada buat contest mcm ni, harap2 ada rezeki saya. ;-)

    ReplyDelete
  27. Hi Cik Epal! Hehe nak cuba nasib lah.

    Kulit kite skrg jenis drying and kering. Kerja plak bawak aircond. Kite dh lama usha product Cetaphil ni hehe pernah cari Trial Set dkt Guardian and Watson. Tp maybe slalu habis kot. Huhu. Nak beli full pack tak mampu sbb nak testing dlu kann. Kalo dpt hamper ni bole la give a try. Mana tahu serasi then bole la next purchase bila dh habis nnt! Hehe. Rasanya Cetaphil akan works well dgn skin kita sbb dia organic and lembut je pada kulit. Hope lepas pakai Cetaphil kulit kite akan lebih moist and lembab slalu.

    Skrg baby mmg pakai Cetaphil for baby. Suka sangat bau dia. Wangi sangat

    ReplyDelete
  28. Bermula lepas SPM (2005 okeh), tiba-tiba jerawats tumbuh keluar macam cendawan lepas hujan. Yang peliknya tu naik kat pipi aje. Then cuba macam-macam produk, jerawat memang hilang tapi bekas jerawat tu ya ampun, berlubang sana sini sampai sekarang. Kalau Cetaphil boleh membantu smooth kan sikit permukaan kulit ni, Alhamdulillah. Dan pengecilan pori-pori di wajah jua adalah impian saya ye, paling kurang pun nampak smooth macam Cik Epal ni ok sangat dah. ;) Nak menang!

    Regards, Alin Meli

    ReplyDelete
  29. Lepas berpindah ke Labuan, keadaan kulit makin teruk. Berminyak dan makin gelap. Sebab dulu memang tak pakai segala uvscreen atau moisturizing sebab jenis pemalas. Kemudian belek belek, ada orang vitalkn mengenai produk cetaphil ni. Masa tahun lepas, labuan ni memang tak ada orang jual. Cari kat watson pun tak ada. Maka beli online. Beli Gentle skin cleanser dan daily facial moisturizer. Alhamdulillah dah 6 bulan pakai, kulit makin cantik dan tidak kering. Kalau ada jerawat pun, cepat kecut dan parut dia makin pudar. Makin suka dengan produk ni terus beli UVA/UVB cream. Maklumlah duduk kat pulau ni, cuaca memang panas yang amat. Alhamdulillah makin membantu kesihatan kulit saya dan suami.

    ReplyDelete
  30. MukaMuka saya ni dulu pun ada banyak jerawat. Sangat sangat banyak dan sangat teruk. Sekarang dah semakin kurang. Tetapi, muka saya penuh dengan pores yang sangat obvious. Kadang kadang dekat sekitar hidung dan di sekitar bibir.. akan ada banyak white heads. Saya dah pakai macam macam product sebab kulit saya jenis yang tak sensitif sangat walaupun produk yang saya pakai tu tak sesuai dengan kulit muka saya. Tetapi, saya nak cuba sesuatu yang diyakini macam Cetaphil. Kawan-kawan ada yang pakai dan memang ok untuk kulit mereka. Selalu nampak kat Watson tapi tak beli sebab taktau akan berkesan atau tak. Saya harap saya orang yang bertuah untuk mencuba produk Cetaphil ni dan akan terus menggunakan Cetaphil pada masa akan datang.

    ReplyDelete
  31. kulit sy memang sensitif especially kalau kena panas terus burn, bukan merah2 tu, mmg hitam terus, pernah sekali tu terlupa tanggal make up, esokknya jerawat tumbuh mcm cendawan kat dahi paling teruk. memang susah la nak hilang. parut tu lagi la, sampai sekarang tak hilang. saya teringin nak try cetaphil sebab sy tengok banyak review yg okay, sy baru try pencuci muka cetaphil, setakat ni alhamdulillah rasa okay sikit. sy harap sy dpt hamper cetaphil, sy nak pakai full set agar parut-parut dah jerawat hilang, dah dapat melindungi muka saya dari sinaran uv.terima kasih!

    ReplyDelete
  32. Saya pengguna cetaphil sejak Jan 2017! Sebelum ni saya pakai produk local, tapi menyebabkan muka saya ada jerawat halus dan buat kulit muka kusam. Semenjak bertukar kepada pencuci muka Cetaphil, kulit muka makin elok. Jerawat pun cepat je kecut. Plus, Cetaphil buat kulit saya lembut sentiasa. Pada masa yg sama, tangan saya mengalami gatal2 yg teruk sehingga kulit asyik terkupas. Bila mana saya letak Cetaphil tuk cuci muka, tangan saya yg gatal2 turut pulih. Saya mmg takkan tukar kepada pencuci lain !! terima kasih cetaphil!

    ReplyDelete
  33. Saya dan Keluarga menggunakan produk Cetaphil. Hari2 sapu Cetaphil Baby daily lotion untuk anak. sapu satu badan! memeang seronok cium dia lepas tu! wangi sangat. dan....anak saya tiada masalah kulit sehingga kini.

    saya mempunyai masalah jerawat. Setelah menggunakan Cetaphil oil control cleanser di recommend oleh kawan. Alhamdulilah. Makin pudar jerawat saya.

    ReplyDelete
  34. Hi cik Epal . Saya seorang pelajar && pernah guna kan Cetaphil untuk sebulan , sedikit sebanyak membantu kulit jadi elok tapi sbb pakai sebulan je sebab tak mampu nak beli tapi serius cetaphil memang best kalau pakai . Tak pernah pakai apa apa yg best macam cetaphil . Muka saya tak berjerawat banyak sgt tapi still ada lah jearawat tu. tapi penuh blackhead and idk how to describe it . dia mcm jeragat n pori luas sgt and kesan jerawat . Pernah pakai cetaphil and benda tu kurang . Kalau pakai benda lain mesti muka jadi rosak . So cetaphil memang terbaik . Kalau ada duit memang cadang nak beli bnyk byk buat stok . terima kasih baca hehe

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum, hampir setahun saya menggunakan produk Cetaphil. Cetaphil ni bagi saya penyelamat superhero yang telah menyelamatkan kulit muka saya dari di jelajah jerawat yang berbukit-bukau akibat dari penggunaan local product yang durjana. Pada awalnya memang terseksa jiwa raga dan terpaksa menebalkan muka apabila berhadapan dengan orang ramai dalam keadaan muka yang penuh dengan bukit-bukau. Self confidence tersangat low. Tapi, semenjak menggunakan cetaphil, muka saya semakin bersih dan halus bak kulit baby. Saya semakin berkeyakinan apabila berjumpa dengan orang ramai. Saya gembira dengan perubahan yang saya alami. Terima kasih Cetaphil! Selamat ulang tahun yang ke 70, Cetaphil Malaysia. #CetaphilMy
    #IdealCleansing
    #MoisturizeMoisturizeMoisturize
    #Cetaphilturns70

    ReplyDelete
  36. Baby saya ada ezcema kering sejak usia 2 bulan. sekarang dia dah 6 bulan. macm2 creaqm da apply. saya seorg yang tidak menggunakan steroid pada eczema anak. saya ada pergi jumpa pakar. then, pakar suggest apply barangan cetaphil pada baby. untuk muka saya apply moisturizer cream untuk sentiasa lembabkan muka bagi mengelakkan gatal. sangat bangus. walaupun ambil masa tp dia bertindak secara perlahan tapi berkesan. smpai sekarang saya terus gunakan barangan cetaphil.

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum Hai Cik Epal & Hai Cetaphil πŸ™‹
    Happy 70th year anniversary to Cetaphil ❤

    Saya Ella Sulaiman berusia 30 tahun.
    Jenis kulit wajah : oily skin + pimple

    Kisah kulit wajah saya dan Cetaphil ⤵

    Setelah sekian lama di-selubungi masalah kulit muka berminyak, berjerawat dan pori terbuka akhirnya saya telah jumpa produk yang sangat #bersesuaian ! Setelah mencuba pelbagai produk di-pasaran dan sampai ke satu tahap seakan berputus asa apabila ia tidak berkesan ke atas kulit wajah saya πŸ˜₯

    Hasil perkongsian netizen di facebook berkenaan perjalanan mereka dalam memerangi masalah kulit wajah, produk CETAPHIL tersenarai dalam top rank yang dicadangkan kepada mereka-meraka yang mempunyai masalah kulit wajah mahupun breakout !

    Tanpa berlengah saya terus mendapat-kan produk Cetaphil dari drugstore yang berhampiran. Seawal penggunaan dapat dirasakan yang Cetaphil sangat "friendly" ke atas kulit wajah saya yang agak sensitif 😘

    And YES ! Cetaphil banyak membantu dalam proses pemulihan masalah kulit wajah yang dihidapi oleh saya !

    Setelah menggunakan produk Cetaphil, penghasilan minyak pada kulit wajah dapat dikawal dan yang paling menggembirakan adalah JERAWAT semakin segan untuk say #hello ! Pori semakin mengecil dan yang paling utama ia membuatkan saya kembali berasa lebih YAKIN dan CERIA ❤

    Produk CETAPHIL membuatkan kulit wajah terasa lembut, segar dan bersih !

    Memasuki bulan ke-5 bersama produk CETAPHIL dan akan berterusan menggunakan produk ini di masa akan datang. Proses penyembuhan agak memakan masa kerana saya mempunyai masalah kulit wajah yang agak kronik. Tetapi saya berasa gembira kerana semakin hari saya dapat melihat perubahan +ve hasil penggunaan produk Cetaphil dalam kehidupan seharian dan kulit semakin bebas dari masalah 😍 I'm a happy user !

    Terima kasih CETAPHIL kerana telah mengembalikan keyakinan dan menceriakan hari-hari kami semua pengguna SETIA Cetaphil

    Masih belum pulih sepenuhnya dan akan terus menggunakan produk CETAPHIL

    #happy70thyearsanniversaryCETAPHIL
    #CETAPHIL
    #GentleSkin
    #breakout
    #Cetaphilturn70

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum cik epal, nak hamper blh hehe, lame da nk try cetaphil ni, sy nak ye ye haha,

    ReplyDelete
  39. Banyak dah baca review cetaphil tapi belum pernah cuba lagi...kulit sy jenis kering...lps cuci muka mmg kena terus pakai pelembab...pilih lah saya sebagai pemenang! teringin sgt nak try produk cetaphil ni...Nak jugak kulit floles mcm cik epal! hihi ^_^

    ReplyDelete
  40. "Ceritakan kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantu?"

    Okay ni cerita kisah kulit Atul. Actually since atul meningkat usia remaja lagi sehingga lah dah berumur 26 tahun ni, atul menghadapi masalah kulit muka merah-merah. Atul tak pasti apa puncanya tapi kalau atul terdedah kepada sinaran matahari, kulit tu akan bertambah merah. So bila jumpa dengan orang, orang pun akan pelik kenapa muka atul macam tu. Jerawat tu ada tapi ianya lebih kepada kulit merah. Rasa gatal tu ada lah jugak dan kulit atul ni cepat berminyak. Atul masih lagi tercari-cari produk yang sesuai untuk atul atasi masalah kulit muka atul ni. Dan terbaca pulak entri Cik Epal tentang produk Cetaphil. Pernah dengar tapi belum mencuba dan bila atul baca, atul teringin untuk mencuba produk ni sebab atul rasa produk ni ada ciri-ciri untuk atul merawat kulit muka atul. Dan atul berharap sangat produk ni dapat membantu atul mendapatkan kulit muka yang atul inginkan selama ni. :)

    Hari-hari ke kedai Pak Ali,
    Ke kedai Pak Ali mencari guli,
    Produk Cetaphil memang terbaik sekali,
    Harap dapat peluang nak mencuba produk ini.

    Terima kasih. :)


    ReplyDelete
  41. saya penah guna 1 produk skin care ...nak kuit cantik tapi sgt kecewa kulit jdi terbakar...pedih,perit rs sgt2 kecewa bila menatap cermin...nk jerit sekuat hati...permulaan guna produk tu bangun malam ank minta susu ..saya ingt mata saya dh buta rupanya mata dah sepet sb muka dah bengkak mcm kena gigit tabuan...nk klr pegi keje pon malu.

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum cik epal

    Kenal produk cetaphil dari blog cik epal. Tapi tak kesempatan nak cuba sebab bajet tak cukup. Memang na cuba produk ni. Harap sesuai dengan kulit.
    Semoga ada rezeki dapat sampel dari cik epal.
    Semoga murah rezeki cik epal sentiasa.

    ReplyDelete
  43. dulu sebab salah pakai produk, muka memang teruk naik rashes.. pakai apa pencuci pun pedih.. jumpa cetaphil pun sebab baca review ramai cakap okay.. alhamdulillah.. still pakai sampai sekarang.. ceptahil jugak yang terbaik.. thanks cetaphil.

    ReplyDelete
  44. CETAPHIL MEMANG TERBAIK!!
    kulit saya jenos sensitif (berminyak & berjerawat) dapat pulihkan wajah saya dlm masa 3 bulan je selepas memakai produk yg tinggi merkuri habis muka berjerawat & berparut. Sekarang kulit wajah dah makin pulih.saya rasa happy sgt dan tak malu jumpa kawan.dulu masa muka rosak teruk memang tak de confident.sekarang dah tak malu lagi.TERIMA KASIH CETAPHIL

    ReplyDelete
  45. Saya ni berkulit tan. Warna kulit yang gelap. Macam macam jenis produk try sebab nak putih kan kulit laaa. Last last jerawat naik, kulit kering menggelupas macam macam laaa. Kulit rasa kering. Sekarang rasa better kulit sihat dari cerah tapi macam macan jenis masalah timbul. Harap dengan cetaphil, saya dapat kulit yang sihat seperti yang diidamkan.

    ReplyDelete
  46. yer betul.. setuju sgt dgn entri ni.. sye guna cetaphil selepas muka teruk sbb guna produk "timbang kilo"..dah guna hampir 4 tahun produk cetaphil , alhmdulillah best sgt... maintain kulit... cetaphil best and very recomended kat semua org...

    ReplyDelete
  47. Cik epal, sebelum pakai cetaphil saya pakai produk local kita la, after that kecoh kat social media kata produk tu ada chemical �� and tak ada lulusan KKM . Patut la kulit kite cepat ja transform �� % jadi seputih salju and glowing effect melampau lampau. Then kita amik keputusan untuk stop guna skincare tu, after stop habis muka naik jerawat pasir and jadi kusam plus tak tak glowing ������ rasa down gila tengok kulit muka masa tu. Then kawan office bagi taw dia pakai cetaphil gentle cleanser tu la, sebab kulit dia pun problem. So saya terus p guardian rembat 1, tapi stock pun tak banyak selalu ja habis, so saya pikir kalau selalu stock habis mesti product ni bagus, heheh nak dipendekkan cerita until now saya still pakai clenser dia, dah 6 bulan dah pakai, so far ok jerawat psir pun dah kurang, kulit walaupun xcantik and glow mcm dulu masa pakai produk local yang ada chemical tu atleast i know cetaphil is safe untuk dipakai pada kulit kita �� moisturizer and sunblock dia tak pernah pakai lagi sebab mahal jugak heheh so kalau cik epal bermurah hati nak kasi kita syukur Allhamdulillah heheheheh okkkk tu jerk cerita kita walaupun tak devass devoomm

    ReplyDelete
  48. niat di hati mmg nk try cetaphil ni.tp belom berkesempatan lagi nk p beli.. kulit sy kusam sejak² lpas besalin.ad jugk guna skin care lain.tp mcm x berkesan

    ReplyDelete
  49. Nak nak nak.. Sy nak! 😍😍😍

    ReplyDelete
  50. hi.
    Cetaphil mengurangkan masalah kulit kering yang saya alami.Kulit saya kering sehingga hampir bersisik.Saya guna Cetaphil hampir 6 minggu dan masalah saya semakin hilang.Saya jatuh cinta dengan produk Cetaphil ini terutamanya Moisturizing Cream, tidak berlengas/melekit walaupun berpeluh dan meresap dengan baik.IT`s a MUST have skincare.Forever love with Cetaphil.I am now more confident to go out without any makeup.

    ReplyDelete
  51. salam hii cik epal..
    mcm saya sendiri pulak mmg xda masalah jerawat muka yang kronik.. biasa sesekali timbul gitu je.. cuma masalah sy sekarang ni kulit muka yg kering dan kusam tu.. rasa comot ja muka, tambahan sy kurang gemar bermekap.. rs kurang sgt keyakinan diri untuk berjumpa org.. sy harap sgt Cetaphill dapat membantu melembap dan meyerikan semula kulit muka sy ni.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  52. Saya nak. Sis bagilah kat saya. Really appreciate it. Saya baru pakai sebulan lebih cetaphil.best sgt2 :):)

    ReplyDelete
  53. Ini cerita awal tahun ini...

    Saya suka dapatkan sample dari internet. Sekali tu dapat sample cetaphil. Dalam kotak sample tu ada gentle skin cleanser dan moisturizer cream. Bila dah dapat rasa sayang nak guna sebab memang nampak comel je dengan kotak hijaunya tu. Simpan je dalam almari. Kebetulan cleanser yang tengah pakai masa tu habis. Cleanser tu pun beli brand branded tapi saiz kecik. Beli pula masa offer. Jadi bila cari lagi saiz kecik dan offer dah tak ada. Nak beli saiz besar mahal sangat. Lepas tu nak cari tempat lain dah tak ada masa sebab jarang dapat ke kedai. Tiba-tiba teringat pasal sample cetaphil tu. Try la pakai. Masya Allah tak pernah pakai cleanser macam cetaphil ni. Tak ada buih. Mula-mula macam eh betul ke ni cleanser? Memang tak ada buih. Pastu dah pakai beberapa kali kulit rasa lembap moist je. Tak kering langsung walaupun selepas cuci muka. Masa tu pakai bukan main jimat lagi takut habis. Bila tengok kat watson aduh mahalnya harganya. Patutla mahal sebab memang berkesan. Jerawat memang tak naik masa tu. Disebabkan harganya yang mahal beli juga cleanser brand lain yang harga murah je. Minggu lepas ada kesempatan ke watson lagi ingat nak cari cetaphil sebab cleanser sekarang dah nak habis. Aduh lagi sekali, rak cetaphil kosong!! Yang tinggal hanya moisturizer saiz besar je. Terpaksa la tunggu lagi untuk rezeki pakai cetaphil. :)

    ReplyDelete
  54. Saya nak hamper cetaphil

    Kulit saya jenis kulit agak berminyak, kering dan kusam. Walaupun saya tidak ada masalah untuk menggunakan apa-apa produk di pasaran tetapi saya lebih cenderung untuk memilih produk penjagaan kulit yang lebih semulajadi dan tanpa bahan-bahan yang memudaratkan.
    Saya masih tercari-cari produk yang boleh membantu saya mengatasi masalah kulit kusam ini disamping merawat kembali kulit wajah supaya lebih nampak sihat dan segar.

    ReplyDelete
  55. Hai,saya Shazwani. Saya antara pengguna setia produk Cetaphil dan sehingga kini masih menggunakannya. Saya mula guna sekitar tahun 2015. Sebelum guna saya ada baca review dahulu tentang cara dan sejauh mana kesannya. Sebagai permulaan saya gunakan gentle cleanser. Alhamdulillah, kalau dulu muka saya yang kusam (mungkin sebab saya terdedah kepada cahaya matahari atau bersukan). Sekarang kesannya memang sangat memuaskan. Kulit muka saya tidak lagi kusam dan warna kulit pun sudah sekata. Dan saya lebih menyarankan kepada sesiapa yang masih ada masalah kulit/jerawat. Sebaiknya gunakan produk Cetaphil ini sebagai langkah permulaan untuk merawat. Terima kasih ☺

    ReplyDelete
  56. Masa sekolah menengah dulu, muka saya memang teruk gila. Kawan2 pun selalu tegur sebab muka penuh jerawat. Diorg pun ada tanya, "kau tak pakai apa apa product ke utk muka kau, pencuci muka ke ,product skincare yg mahal2". Bukan saya tidak mencuba, tetapi semua product yg saya pakai, semua tidak berkesan. Makin menjadi jadi teruknya adalah. Kadang2 saya sampai tak berani nak keluar rumah dgan muka yg penuh jerawat, berminyak. Confident pun mula hilang, bila nk bercakap dgan org pun, diorg hanya focus dekat jerawat saya. Saya byak berdiam diri kerana saya tidak mempunyai wajah yg bersih.

    ReplyDelete
  57. Sebelum ni pernah teruk juga muka breakout lepas stop guna satu produk lokal ni. Menyesal teruk! Lepastu pergi jumpa doc and doc suggest guna cetaphil ni. Satu set siap sekali moisturizer , sunblock semua. Dah la masa tu sebulan je lagi nak kawen tapi alhamdulillah mmg beransur pulih. Memang dapat elokkan smula kulit yg dah terbakar and teruk masa tu. Tapi lepas kulit dah elok, derhaka balik. Stop guna , sbuk nak guna produk lain. Skrg dah start berjerawat balik. memang kena sumpah dah ni nak suruh guna cetaphil je , jangan tukar tukar lain. So kalau ada rezeki menang hamper cetaphil ya auloh lagi syukurrr.

    ReplyDelete
  58. Akak dulu, tak jaga dan x amil tahu sangat pasal kulit muka. Nasib baik lah kulit akak ni bukan jenis bermasalah, takde jerawat teruk, kalau naik jerawat pun hanyalah pada waktu hormon tak stabil, time period dan bila dah kahwin time pregnant :).

    Bile dah masuk umur 30 an paling akak perasan masa dalam pantang akak dapat masalah kulit kering yang memedihkan sampai tahap akak stop pakai pencuci muka, tak pakai apa- apa pun.. sehinggalah habis pantang hormon dah mula stabil barulah akak mula pakai pencuci muka semula. Tapi masalah kulit kering tu still menghantui bile time nak period, pendek kata time hormon x stabil.. jadi waktu masalah tu datang akak stop pakai produk.. sehingga kulit akak stabil semula.. Akak x pernah cuba Cetaphil, banyak baca good review, tp akak tak pernah lagi cuba.. One day akak nak try jugak product tengok camana my skin can adapt x dengan product ni ��

    ReplyDelete
  59. Selalu dengar feedback2 yg positif tentang produk Cethapil, terutama mereka yang ada masalah kulit dan jerawat. Saya ada masalah jerawat besar2 di dahi dan dagu, serta meninggalkan parut2 hitam yg ketara juga pori2 yang besar. Tiap kali pergi farmasi teringin juga nak beli tapi harga dia buat 2-3 kali fikir nak beli ke tak..πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  60. Hi Cik Epal, lepas je baca sharing pasal skincare ni, terus rasa berkobar-kobat nak selamatkan kulit muka yang makin haru makin kusam dan gelap ni. Dulu saya kerap tukar cleanser sebab kulit muka saya jenis sensitif dan tak semua skincare boleh pakai. Puas cuba macam-macam brand, dari yang murah sampailah yang mahal tapi semua tak kena T_T. Kulit makin berminyak, penuh jeragat dan kusam. Pori-pori muka juga banyak tersumbat dan bertambah lah blackhead dan whitehead semua sampaikan orang ingat saya ni sudah berumur 40an, walaupun baru masuk 30. Sedih dan hilang confident nak hadap kawan-kawan lama. Sesab kan itu, saya tekad untuk mencuba Cetaphil ni untuk perbaiki semua masalah kulit muka saya. Jika saya bertuah dapat memenangi hamper Cetaphil ni dan dapat merawat kulit muka, saya berazam untuk kekal guna sampai bila-bila sebagai skincare saya.

    ReplyDelete
  61. Salam. hii saya shima. Saya ada masalah kulit kusam, kering dan agak sensitif.Macam2 produk muka dah pakai tetap sama dan hmpir putus asa. So byk review tentang cetaphil ni. Saya nekad utk cuba. Bila try cleanser saya pelik, kenapa cleanser die xde buih? boleh ke bersih muka pakai cleanser xde buih? hahahaha. bila apply je kat muka yg bermakeup rasa mcm wow senangnye bersihkan makeup pkai cleanser cetaphil ni. Just pakai sikit je trus hilang segala makeup kat muka ni. Kulit rasa lembut and lembab. Makin lama kulit kering yg mengelupas ni hilang. bestnye kulit rasa lembab je. Miss J pon x berani nak naik dh.. bile kulit kita lembab rasa mcm glowing2 gitu and kulit kusam pon semakin berkurangan. kami love sgt2 kat cetaphil. mmg x cari lain dh. Tapi kami kat melaka ssh sgt nak cari stock cetaphil ni.. So skrg mmg putus trus stock cleanser saya.Duk merata cari kat melaka ni semuanya sold.. sob sob.. Saya terpaksa guna produk lain dlu sementara nak dapatkan balik stock cetaphil. Dan skrg muka kami breakout truk. miss J bersepah. Kulit jadi kering and gatal2.. sedih gila. so harap saya dapat la cetaphil ni nak repair balik kulit saya ni. harap cetaphil dapat bantu saya.. huhu.. Thanks cetaphil..

    ReplyDelete
  62. Before this I takde masalah kulit langsung. Masa pregnant anak ketiga, tiba tiba kulit jadi gatal merah merah. Terus stop skin care and makeup. Jumpa doc, doc kata maybe allergic and dia suggest Cetaphil (masa tu memang tak pernah dengar)Doc kata bagus and dia suggest pada most of her patient.

    Try pakai, terus okay! Colleague I siap hadiahkan Cetaphil sebagai hadiah beranak >,< dan juga another 1 set untuk baby. Kebetulan baby I pun kulit sensitive jugak.

    Sampai sekarang, I memang taknak tukar product lain dah sebab I rasa Cetaphil je yang sesuai. Trauma kulit merah merah and gatal gatal kat muka T_T

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum Cik Epal,

    "Ceritakan kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantu?"

    Mulanya muka aida bukanlah yang break out sangat. Masa sekolah dulu kulit pipi masih halus mulus gitu. Alkisahnya pakai satu produk ni "O", muka memang nampak putih dan shining. Tapi lama kelamaan, naik jerawat dekat pipi dengan hidung. Bukan jerawat biasa yang kecik-kecik manja tuh, tapi jerawat batu kot. Gatal tangan sudahnya habis berlopak kawah bulan pipi dan hidung. Tipulah kalau orang cantik cantik bak bulan purnama tu, berkawah kot. Sejak dari itu, kulit muka selalu naik jerawat besar-besar, kulit muka berminyak dan pori makan besar. Down sangat.

    Banyak dah jenama yang aida try. Cakapla petua apa yang tak cuba, sampaikan petua yang tak masuk akak macam "ambil seluar dalam tonyoh dekat muka, nanti jerawat malu dah tak keluar" pon aida try tau. Sadis tak. Kulit muka kalau tengok dekat cermin dah macam kulit limau dah. Sekarang ni bila dah kerja dalam ekon, masalah kulit kering pon ada jugak. Ada bahagian yang berminyak, ada bahagian yang kering. Kulit combination.Susahnya nak jumpa produk yang betul-betul sesuai dengan klulit muka kita kan. Ok pada orang lain, tak semestinya ok pada kita.

    Bila kulit wajah kita macam ni, kita akan rasa kurang keyakinan nak berhadapan dengan orang lain. Terasa seperti kotornya wajah ni. Sangat-sangat jeles dengan orang lain yang mukanya flawless gitu. Siapa tak nak cantik kan. Cantik tu subjektif. Bagi aida cukuplah sekadar bersih dan bebas dari jerawat, tak perlu nak putih melepak bagai.

    Baru-baru ini kawan perkenalkan dengan Cetaphil, dan aida pon baru saja mencuba. So far, nampak ada perubahan sikit. Mungkin perlu sedikit masa lagi untuk kesan yang lebih baik. Aida cuba untuk istiqamah gunakan Cetaphil. Aida berharap sangat Cetaphil ini dapat membantu memulihkan kulit muka aida ini kembali normal dan bersih seperti dulu.

    Semoga ada rezeki Aida. Amin.

    ReplyDelete
  64. Pengalaman guna produk Cetaphil sejak 3 bulan lepas sehingga hari ni sangat mengujakan dan berharga.

    Masa muka breakout teruk, pergi Klinik Hana Bangi (pakar kulit) untuk dapatkan rawatan. Dr dekat sana cadangkan guna Cetaphil untuk pencuci muka. Dari situ agak yakin nak guna sebab Dr yang ada kepakaran dalam kulit sendiri cadangkan. Maknanya produk ni memang bagus la kan.

    Mula-mula pakai, rasa tak best sebab biasanya pakai pencuci yang buih/sabun banyak. Cetaphil tak ada buih pun tapi lepas lap muka, rasa bersih sangat dan segar sangat muka ni. Cuci makeup pun mudah dan sekejap. Paling best tak rasa kulit kering lepas cuci muka sebab muka saya memang jenis terlalu kering.

    Sekarang banyak perubahan positif dekat kulit muka. Susah nak naik jerawat baru dan kulit muka lebih segar setiap kali lepas cuci. Sebab untuk kulit kering ni, kalau lepas cuci selalunya akan rasa terlalu kering, tapi dengan Cetaphil masalah itu hampir hilang.

    Sekarang tengah berhajat nak beli sunblock dan moisturizing cream Cetaphil. Harga agak mahal, tapi saya yakin pelaburan yang berbaloi. Cuma kalau dapat hamper percuma daripada Cetaphil ni pasti lagi berganda best! Harap ada rezeki saya dapat hamper ni untuk atasi masalah kulit kering saya.

    Thanks Cetaphil. Saya yakin sebab Dr pakar kulit pun cadangkan guna Cetaphil :)

    ReplyDelete
  65. wahh.. mcm menarik jer produk Cetaphil ni cik epal.. kulit muka saya jenis kering dan bila makin berumur ni mula timbul bintik2 hitam pula (jeragat ye namanya). kalau la cetaphil ada product untuk masalah mcm ni kan best..

    ReplyDelete
  66. Assalammualaikum wbt.saya ada masalah kulit bila start pregnant,muka naik ruam2 kecil kat pipi so my friend suggest guna cleanser Cetaphil.Alhamdulillah after a few weeks,it`s work.Kulit dah semakin licin dan lembut bila diusap.Harap ada peluang untuk menang hamper Cetaphil.

    ReplyDelete
  67. Hai cik epal... Saya nak sgt cetaphill ni.. Dulu kulit muka saya sgt teruk sebb pakai produk yang sedang banyak dekat kedai-kedai jamu sekarang ni... Kadang2 rase sampai dah putus asa tak tahu nak buat macam mane lagi. Lepas tu saya try la produk yang tengah hangat sekrg juga..MK.. Tp x sesuai juga. Muka saya bertambah teruk.. Then saya tgk banyak org post tentang cetaphill.. Mula2 mcm takut juga nak cube..sebb rase dah hilang keyakinan.. One day..ade modal cikit..sy nekad nak beli juga cetaphill lepas tgk review dekat fb n youtube.. Saya pergi farmasi dan beli set travel cetaphill.. Ade pencuci muka gentle n moisturizer cetaphill.. Dalam sebulan pakai alhamdulillah . Jerawat yang besar2 semakin kurang. Cume sekrang muka saya masih ade parut n jerawat kecik2.. Tp x kusam mcm dulu. Saya harap sgt dapat hamper cetaphill ni. Supaya sy dapat lebih keyakinan pada masa akan datang.. Sya suke sgt bace blog cik epal n tgk video cik epal pegi travel. Semoga cik epal dimurahkan rezeki. Cetaphill banyak memberikan sy keyakinan untuk berhadapan dengan orang.

    ReplyDelete
  68. Selamat Ulang Tahun ke 70 Cetaphil. Semoga ada rezeki untuk saya memenangi hamper dari Cetaphil dan dapat saya manfaatkan untuk digunakan bersama ahli keluarga saya serta dapat kulit yang sihat dan cantik seperti Cik Epal.

    Saya mempunyai masalah kulit yang sangat sensitif di bahagian badan dan juga muka. Kadang saya terpaksa meminta tolong daripada mama untuk menepuk bahagian yang gatal bagi mengelakkan saya garu tempat tersebut dan menjadi lebih teruk lagi. Doktor ada menyarankan saya untuk membeli produk Cetaphil ini, tetapi saya tidak mampu untuk membelinya dan bergantung kepada krim daripada klinik sahaja. Saya berharap agar Cetaphil dapat membantu saya dalam menyelesaikan masalah yang saya hadapi.

    Terima Kasih Cetaphil.
    Siti Aisyah

    ReplyDelete
  69. Assalamulaikum..
    Sy ni silent reader di blog Cik epal..tp sbb ada Cetaphil gaveaway ni sy terus komen.. :D

    Saya br 3 mggu menggunakan pelembab Cetaphil. Memang kulit sy jenis yg kering..mcm2 produk dh guna tp still tak puas hati.. bila tgk entri Cik Epal psl Cetaphil ni sy beranikan diri utk cuba..pelembab tu..Alhamdulillah br 3 mggu guna dh nmpk hasil..kulit dh tak kering.. and bertambah glowing gituuu... hehe..sampai ada kwn tnya sy pakai produk apa..sbb kulit muka nmpk bersih.. hehe.. Terima kasih Cetaphil..mmg puas hati lah!

    ReplyDelete
  70. paling best sebab tunggu lama pun berhasil. then memang tak payah bmbg mcm product yg fake semua tu. ringkasnya, tggu lama berbaloi dengan hasil kulit licin cantik!thanks cetaphil :)

    ReplyDelete
  71. Saya adalah pengguna produk Cetaphil , setahun yang lepas kulit saya bermasalah punca dari skincare yang tidak di iktiraf KKm. Muka mula naik jerawat tanpa henti dan berparut. Setelah mencuba Cetaphil selama beberapa bulan kulit saya makin pulih. Dan Cetaphil juga amat bagus untuk anak saya yang menhadapi kulit sensitif dan sering gatal-gatal ruam. Cetaphil amat membantu saya dan keluarga. WE LOVE CETAPHIL.

    ReplyDelete
  72. assalamualaikum cik epal...saya nak sgt hamper cetaphil ni sebab...nak merawat kulit muka yg kusam dan ada jerawat..nak tgk muka pun segan..dah mcm2 produk try...bila tgk cetaphil moisturizing ni rasa mcm best sgt..dah terasa kesegarannya...harapnya adalah rezeki saya untuk dapat hamper ni...terima kasih..

    ReplyDelete
  73. Assalamualaikum Cik Epal. Hi, rasa segan plak nak comment Cik Epal punya blog ni. Biasa baca je. Tapi bila Cik Epal cakap boleh drop comment and bagi tau skin problem and untung-untung rezeki menang haruslah bertepuk tangan gembira riang menaip. Actually kulit saya ni memang teramat la sensitif sampai tahap kena tukar skincare setiap 3-4 bulan. Tu je la range dia sebab bila da ok satu-satu produk lepas tu kulit problem balik. Pattern dia tumbuh jerawat kekecik tu and kulit jadi kusam. Pernah la try full set skincare yang murah and mahal pun tak membantu sampai self confidence drop tahap nak terjun longkang yang tak berapa dalam. Sejak kawin lagi stress sebab husband kenal masa kulit macam barbie doll sebab time tu produk tak buat hal. Bila sampai masa dekat nak kawin dia berdondang sayang keluar sampai cakap kat husband dugaan untuk dia supaya terima saya seadanya. Ceh, alasan sangat padahal kulit sendiri yang memang problem. Kihkih. Lately memang selalu dengar orang cakap produk Cetaphil memang elok tapi tak pernah nak cuba sebab takut. Hope ada rezeki dapat cuba produk Cetaphil ni and dapat kulit macam dulu balik. Sedih tau sebab da kawin lagi nak jaga semua tu. Tq Cik Epal sebab sudi baca bebel-bebel panjang lebar ni. Point dia nak cakap kulit saya ni sensitif and belum jumpa produk yang sesuai untuk kulit ni for long term.

    ReplyDelete
  74. Alhamdulillah saya pun antara salah seorang mangsa yang telah diselamatkan oleh CETAPHIL,mula pakai cetaphil sejak awal tahun haritu sebab kulit muka rosak pakai produk ntah apa-apa,kulit muka jadi berjerawat non-stop dan berparut teruk warna hitam,setiap hari ada je jerawat baru yang tumbuh,sudah cuba bermacam-macam produk untuk settlekan masalah tapi memang tak berkesan,tiba-tiba terbaca post viral orang cerita pasal kebaikan Cethapil pada suatu hari yang mulia,so terus decide nak cuba dan tak expect banyak pun,mula-mula pakai jerawat masih bermaharajalela non stop,selepas 2 bulan pakai kulit dah mula tunjuk tanda-tanda positif ,jerawat dah berkurang dan parut makin lama ada yang dah mula hilang,setakat ni positif sangat perkembangan setelah 6 bulan lebih pakai cetaphil,alhamdulillah muka dah tak tumbuh jerawat baru dan sedang dalam usaha untuk memperbaiki struktur kulit yang dah rosak teruk.Terima kasih kepada semua team cetaphil kerana mengeluarkan produk yang sangat bagus!!Double triple thumbs up from me!

    ReplyDelete
  75. Cetaphil boleh membantu saya untuk mendapatkan kulit yang lebih sihat dan menawan kerana sekarang saya mengalami masalah kulit muka berminyak dan kering. Terdapat juga kawasan tertentu terutamanya di tepi bibir dan hidung yang mengalami kekeringan yang agak teruk . Oleh itu saya amat berharap saya dapat mencuba produk cetaphil ini agar dapat memulihkan kulit muka saya . Saya percaya Cetaphil merupakan produk yang terbaik dan terbukti selamat .

    ReplyDelete
  76. Kalau nak cerita pasal kulit muka ni,siapa kan taknak kulit muka yang sihat,bebas dari segala jenis masalah.Nak kulit flawless..Semua orang nak.Tapi tak semua orang dapat kulit muka macam tu.Nak cerita pasal kulit muka aku ni,Dari dulu memang ada masalah kulit berminyak dan berjerawat.Pori terbuka dan masalah white head dan blackhead jangan ceritalah.Nak cari produk yang sesuai dengan kulit muka memang payah.Kita kena try and error.Lagi pulak bila terdapat lambakan produk yang memberi kesan seawal 7 hari.Rasa nak mencuba je,.

    Actually,aku pernah je terpedaya dengan produk yang memberikan kesan seawal 7 hari.Masa mula-mula tu memang lah kan nampak kulit cantik,berseri-seri je.Tapi lepas pada produk tu tak digunakan lagi,sebab masa tu baru sedar akan chemical yang ada di dalam produk tersebut.Apa lagi,naiklah segala jenis jerawat dan timbul pori terbuka luas dah macam lava meletop.

    Sebab tu sekarang ni aku mencari produk yang bebas dari bahan kimia,yang disahkan oleh farmasi tidak berbahaya dan pendek kata,boleh di dapati di mana-mana farmasi atau outlet berdekatan.Nak juga mencuba produk dari Cetaphil ni,sebab ramai kawan-kawan aku yang dah pun mencuba produk ni.Dan sangatlah serasi dengan mereka.

    Harap Cetaphil dapat membantu kulit aku yang bermasalah ni..Sampai sekarang tak jumpa lagi produk yang boleh membantu menghilangkan kulit berminyak,pori terbuka ,dan whitehead/blackhead ni.

    Mana tau kan rezeki aku bersama Cetaphil ni.Cetaphil ni dah berada di pasaran sangat lama kan,By the way,Happy anniversary to Cetaphil..wow 70 tahun...hebat²

    -www.kisahsidairy.com-

    ReplyDelete
  77. Mempunyai kulit yang kering( di bahagian hidung) dan sensitive.. sensitive bila usik bahagian muka dgn kuku especially masa nk remove whitehead..esoknya confirm jerawat naik dan makan masa untuk hilang...lepas guna cetaphill gentle skin cleanser, memang good bye jerawat.... and kulit muka x kering..kadang2 makeup terlupa letak pelembap pun tiada masalah dah.memang terbaik....

    ReplyDelete
  78. saya mempunyai kulit sensitif dan mempunyai masalah resdung sejak dari dahulu lagi,pelbagai produk saya guna untuk mengatasi masalah tersebut,namun usaha saya gagal untuk mendapatkan produk yang terbaik,jika boleh saya nak sangat memcuba produk-produk cetaphil untuk mengatasi masalah kulit muka yang sensitif dan resdung yang dialami oleh saya,saya telah membaca testimoni-testimoni yang telah berjaya dan sangat teruja untuk menggunakan produk-produk dari cetaphil,kandungan yang ada dalam produk-produk cetaphil ini amat sesuai dengan kulit yang sensitif dan mempunyai alahan,mungkin penggunaan dalam masa tak sampai 1 bulan produk-produk cetaphil ini dapat memberi kesan yang terbaik untuk saya...

    ReplyDelete
  79. Ramai yang kata cetaphil ni okay. Boleh try lepas ni. Tapi brand ni mahal kan?

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum.
    Happy 70th year anniversary cetaphil!

    -Kisah aku, dia (acne) dan cetaphil-

    Sejak masuk university, muka aku mula break out. Tak tahu kenapa. Mula2 sikit aje si dia(acne) ni naik. Lama2 orang tegur, ain kenapa muka awak jadi mcm ni? Jerawat besar2 tumbuh kat pipi. Tak pernah mcm ni. Tak tahu la masalah hormon atau salah produk. Sedih sgt. Sebab semua org tegur. Masalah ini diadukan kepada adik sy Nurul Ain Izzati. Sb dia bekerja dan berduit, dia belikan sy cetaphil yg kecik tu. alhamdulillah. Slow2 muka sy beransur pulih. Jerawat besar sudah mula mengecut dan scar mula menghilangkan diri.
    Tp .....sekarang cetaphil sy dah habis. Disebabkan cetaphil melebihi bajet sy. Sy terpaksa stop dgn sedihnya. Even da stop kulit muka tetap cantik. See stop pun masih ok. Alhamdulillah. Tgk2 ada contest ni. Gembira sgt sampai lompat2 tak jejak tanah. Sb sy harap bole pakai lg produk cetaphil. Serious cakap mmg best..harap2 boleh menang sb sy tak cukup bajet nak membeli dan moga kulit akan selembut baby sampai bila2 dgn menggunakan cetaphil. I love u( cetaphil).😘

    Selamat ulang tahun cetaphil. Anda menceriakan hidup ramai orang.

    Terima kasih.😊

    ReplyDelete
  81. Cik epal,muka sy ni alhamdulillah la jerawat takde. Kadang2 time period je ada seketul dua. Tapi hilang macam tu je. Cuma masalah saya kulit muka kusam je, warna tak sekata dan ada bintik2 hitam kat muka. Setakat ni dah try beberapa jenis produk tapi tak berhasil. Risau guna produk yang tumbuh bagai cendawan sekarang sebab tak pasti kesahihan produk tu selamat ke tak. Takut ada chemical yang tak dibenarkan lagi rosak kulit muka. Yang saya pasti produk cetaphil ni diakui selamat untuk kulit. Harap sangat dapat try produk ni nak tengok keberkesanannya. Saya tak impikan result yg segera, tapi impikan muka yang sihat dan fresh.

    ReplyDelete
  82. Sebagai seorang student. Saya tak boleh lari dari assignment, tak tidur dan stress. Sebelum menggunakan produk cetaphil, 3 produk saya cuba dalam masa setahun. Kulit pun mula bermasalah. Saya tak pernah hadapi pori terbuka atau open pores. Semakin lama sejak bermula sem yang penuh dengan cabaran, makin terbuka pori di muka. Jerawat mula muncul di hidung, dahi dan dagu dan di kawasan jawline. Kawan mencadangkan saya guna produk Cetaphil. Baru menggunakan 1 botol gentle skin cleanser. Apa saya dapati , selepas hampir 2 bulan menggunakannya, kulit muka saya makin kurang berminyak, jerawat mula berkurangan. Tiada lagi kulit muka kusam. Cetaphil is a bit pricy products for students to buy but for me Cetaphil is my life changing product. Definitely worth the buy, worth the try, worth the time to wait for it to works on my skin. Happy 70th Anniversary Cetaphil!

    ReplyDelete
  83. Kulit saya kemerahan bila terlampau panas. Contohnya di bawah ketiak, pakai deodorant yang jenis sembur pun merah. macam terbakar. Kulit memang sensitif.

    ReplyDelete
  84. Cik epal...saya dah komen dekt sini.. Memg x keluar ye... 😬

    ReplyDelete
  85. Sangat helpful untuk kulit baby. Anak ada eczema. Pakai yang lain ada lah hal kulit nya tuuu. Nak juga lah hamper ni, kasi anak pakai.jimat belanja sis. Lagi pun anak nak masuk sekolah. Kalau dapat pun baik jugaa.

    ReplyDelete
  86. Wah terbaiklah produk Cetaphil ni.
    Biar alah membeli
    Menang memakai

    Maksud:
    Barang yang baik ataupun berkualiti memang mahal, tetapi dapat bertahan lama.

    ReplyDelete
  87. Hi , nama saya syamimi tahir , 20 tahun.
    Sebenarnya saya ada kulit yang pada mulanya gebu, susah jerawat nak naik.
    Tapi makin hari makin gelap , sunburn.

    Jadi saya pun gedik gedik dengar cerita orang orang yang jauh lagi tua ni untuk cuba produk local yang pernah viral sebab bahan kimia yang digunakan yang kononnya bagus sangat tuh.
    Jadi guna tak sampai sebulan, sebab seorang yang malas untuk pakai krim siang malam hari hari.
    Saya pun stop.

    Kulit pun jadi kusam, jerawat sana sini, nanah, kulit merah merah.
    Cuba hampir semua produk luar negara yang kita rasakan bagus.
    Tak cukup tu, curik aloevera rumah jiran (im bad girl)

    3-4 bulan muka buruk. Pergi kerja sampai touch up tebal, rasa mcm badut dah, make up macam apa pun tak dapat tutup. Akhirnya, pergi kerja muka bare face je. Hodoh pun hodoh la.

    Satu hari , terfikir. Bagus sangat ke Cetaphil ni. Beli trial kit, alhamdullilah tak sempt habis trial kit yang pertama tu dah nampak hasil dia. Jerawat dah makin kurang, orang dah start puji dan tanya pakai apa.
    “Mimi kenapa makin cantik ni”
    “Pakai apa?”

    Dengan bangga tunjuk Cetaphil. ��

    Dari trial kit, beli yang twin pack pula.
    Jadi alhamdullillah, muka jadi makin elok. Menyesal sebab kulit dah tak macam dulu, sikit sikit sensitif.
    Tapi adanya cetaphil, kulit hari ganti hari makin elok��

    Cetaphil membantu mengurangkan pori tersumbat dan cetaphil moisturizer sememangnya membantu kulit saya yang kering menjadi lembap. :)

    Itu sahaja komen saya mengenai cetaphil. Maaf terlampau panjang

    ReplyDelete
  88. Mula-mula kenal cetaphil ni sebab housemate yang cuba. Muka dia naik jerawat merah-merah sebab tersalah pakai produk. Teruk jugalah muka dia. Sampai tahap dia tak tahan sangat dan gatal-gatal teruk. Dia jumpa pakar kulit dan salah satu produk yang doktor pakar tu sarankan adalah pakai cetaphil. Alhamdulillah..memang jelas nampak perubahan. Merah-merah gatal-gatal dah tak ada. Parut pun beransur hilang. Lambat tapi selamat. Sekarang muka saya pulak yang jerawatnya macam cendawan tubuh..arghh..segan nak bercakap dengan yakin depan orang. Tengah cuba rawat muka pakai cetaphil. Doakan jerawat saya hilang dan menang produk cetaphil. Hahahahaha. ��

    ReplyDelete
  89. Saya nk cik epal...😍😍

    ReplyDelete
  90. Hi Cik Epal dan semua ..Assalamualaikum, saya merupakan pengguna tegar cetaphil setelah saya mencubanya apabila melihat komen-komen positif pengguna di blog-blog. Oleh kerana saya mempunyai masalah kulit berjerawat dan berminyak di kawasan T Zone, saya telah mencuba pelbagai produk tempatan dan antarabangsa namun tidak bersesuaian dengan kulit saya yang sensitif dan kemerah-merahan..Setelah mencuba produk Cetaphil iaitu Cetaphil Oily Skin Cleanser saya akhirnya menemui keserasian dan kerberkesanannya pada kulit saya yang menampakkan perkembangan positif seperti jerawat tidak tumbuh dengan banyak lagi, masalah kemerahan dan kulit sensitif dapat diatasi. I love Cetaphil very much and i use it as my daily routinr for my skin. Saya menggunakannya dan memperkenalkan ia kepada kawan-kawan saya oleh kerana keberkesanan terbukti. Saya nak menang contest ini, Cik Epal.. Please choose me as a winner sebab saya peminat No.1 rangkaian produk Cetaphil dan merupakan pengguna...I want to win this contest because im love cetaphil :) Saya nak menang satu set dan jika saya dipilih saya akan mengesyorkan di blog dan memperkenalkan kepada rakan-rakan lain berkenaan produk ini Terima Kasih

    ReplyDelete
  91. Assalamualaikum cikepal! Saya mengenali cetaphil apabila mak saya suggestkan brand ini utk rawat masalah breakout pada muka saya. Mak saya tahu brand cetaphil
    dari doktor pakar dihospitalnya. Alhamdulillah wpon agak pricey tapi saya tetap teruskan disbbkan keadaan kulit yg dry n sensitif. Sangat recommended kepada sesiapa yg mempunyai masalah kulit seperti saya!


    Happy 70th anniversary Cetaphil ! Utk cikepal semoga murah rezeki!

    ReplyDelete
  92. Hi cikepal, dulu memang susah jerawat nak naik. Memang jarang sangat tapi since trial tahun ni jerawat makin naik gilir-gilir. Siap berparut lagi and jerawat butir semakin berkampung atas muka ni. Dah try macam-macam product and duit pun habis banyak dekat skincare tp still tak elok-elok. Katanya jerawat breakout bila stress tapi lagi stress kalau jerawat jadi penduduk tetap atas muka ni.

    ReplyDelete
  93. Dulu jerawat nak naik memang payah sangat. Since trial and suka pakai make up ni jerawat makin berpusu-pusu nak jadi penduduk tetap Sampai penuh jerawat atas muka ni habis parut pun join sekali. Penat dah try macam-macam and habis duit dekat produk skincare tapi still tak ok. Sekarang hanya mampu berangan je dengan tatap balik gambar lama-lama masa muka tengah flawless dulu.

    ReplyDelete
  94. Assalammualaikum kak epal mama Han. πŸ˜‰

    Nama saya Izni Syamimi Nadhirah, lebih glamor Mimi.
    Lol (glamorke)

    Saya sebenarnya dah lama nampak post ramai orang recommend Cetaphil sebab bagus for any skin type.
    So saya try macam2 jenis produk dah,dr local sampai dah bergaji baru beli yg mahal sikit yg guarantee elok dan bijak sikit review2 kata orang ramai. Hee

    Skin saya kejap baik, kejap jadi jahat tumbuh jerawat. Pulih balik, eh dia jahat balik yang paling tak bestnya dia nak terkumpul kat area yang sama situ juga lepas baik. Stress. Bila jerawat je malas nak tepek makeup pon langsung kat muka. Cuci, moisturiser je. Skin pulih sikit la sekarang. huhu

    Sekarang saya rasa mmungkin ini lah masanya saya perlu dapatkan dan menangi hamper Cetaphil bernilai RM270 ni untuk bantu kulit kusam, dan jerawat saya supaya lebih elok dan sejuk mata memandang. Paling penting semua pandang lah. Haha

    Ok sekian luahan hati dan dengan lafaz bismillahirahmanirahim moga ada rezeki menang hamper Cetaphil.

    Aminn.

    terima kasih πŸ’›

    ReplyDelete
  95. CB ni berumur awal 30-an. Masalah jerawat ni selalunya datang sekali sekala masa 'kawan baik' melawat. So far selalu baca testimoni Cetaphil berjaya memudarkan parut jerawat tapi jarang sekali baca yanh mengecilkan liang pori. Kalaulah berpeluang mencuba produk ni untuk masalah CB ni elok jugak cik epal.

    ReplyDelete
  96. Memang best sangat Cetaphil ni sebab dia sesuai untuk kulit sensitif & kulit kering mcm sy. Sy jenis kulit yg kering,keluar rumah memang wajib pakai moisturizer sebab kulit jenis tak tahan panas matahari. Tapi bukan sebab panas je sensitif,,tapi kalau dalam aircond sejuk pon kering jugak kulit.So,, Cetaphil je yg sesuai untuk kulit saya sebab saya pon jenis susah nak cuba produk lain takut tak serasi. Xoxo Cetaphil. Highly recommended utk geng2 kulit kering & sensitif ��

    ReplyDelete
  97. Kulit sy berminyak dan kusam...warna kulit x sekata....kadang2 gatal dan berjerawat...macam2 produk dh guna dari zaman remaja smp la skrg dh 30an....skrg ni x pakai apa2 dh...cetaphil ni x pernah cuba lg...hope rezeki sy ...bertuah la kalau dpt hamper ni

    ReplyDelete
  98. HAPPY 70th ANNIVERSARY DEAR CETAPHIL ❤️❤️❤️
    Please stay forevahhhhhhh πŸ˜­πŸ’•
    Honestly, my best cleanser and moisturizer ever! 😍
    Kena break out during my last semester on matriculation programme, on March 2017. Paling teruk dekat bahagian dahi, jerawat pasir, batu hm semua ada. Masa break out kat matrik malas nak fikir pasal muka sebab nak fokus study kononnya plus takde suit huhuhu. Dengan tangan tak behave suka picit picit, it's getting worse! Then, bila dah habis matrik on May 2017, balik rumah soalan pertama yang kebanyakkan orang tanya esp makcik makcik; eh kenapa muka tu? Stress sgt ke study? Confident level memang low sangat, tapi still gagahkan jugak keluar rumah pergi kerja cari duit. Alhamdulillah, dengan gaji first week kerja tu terus pergi beli starter pack CETAPHIL πŸ’ͺ❤ i've found out that this CETAPHIL so good and effective daripada kakak, buat research untuk pulihkan breakout and rata rata mmg kata CETAPHIL mmg bagus so i try lah. Then, start guna CETAPHIL on June 2017. Continuously pakai and AlhAmdulillah on the end of August 2017 dah clear all my breakout :') berjaya sambung degree on Sept 2017 tanpa break out but still ada parut lah. Paling suka pakai moisturizer CETAPHIL ni, lembut je susah nak rasa ada bleak head kat hidung 😍
    Cleanser CETAPHIL ni bukan kat muka je, kat tempat lain pun berkesan, bila gatal gatal je cuci guna CETAPHIL ni. Memang perform!! Alhamdullilah sangat sangat berbaloi. THANK YOU CETAPHIL πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

    ReplyDelete
  99. mrs pip memang dari time kolej, sampai sekarang ni boleh cakap ada masalah kulit kusam dan muka berjerawat. banyak lah juga produk yang mrs pip cuba untuk atasi masalah kulit kusam dan kulit muka berjerawat ni, tapi tu lah, nak mencari produk yang sesuai untuk mrs pip bukannya mudah.

    dan satu lagi mrs pip mmg kurang suka dengan produk yang banyak sangat buih dan terlebih wangi. bila banyak buih, akan ambil masa nak membilas dengan lama, dan bila terlalu wangi, boleh naik pening nak menghidu kewangian tersebut semasa membilas muka.

    selain tu, since moisturizer tu boleh apply kat badan, hope dapat membantu mengatasi masalah kulit kering kat sekitar pergelangan mrs pip. ni pun satu juga masalah kulit yang mrs pip hadapi sejak melahirkan anak pertama dulu. sampai sekarang masalah kulit kering kat sekitar pergelangan tangan ni tak hilang, banyak juga skincare mrs pip try tapi still tak berkesan.

    mrs pip harap Cetaphil ni boleh membantu mrs pip mengatasi masalah kulit kusam, muka berjerawat dan masalah kulit kering.

    ReplyDelete
  100. Kulit saya? rasanya disebabkan faktor umur yang meningkat ni dia rasa macam sembab dan kusam. Kulit kadang-kadang rasa kering dan kadang-kadang rasa berminyak pulak. Saya kerja tak tentu masa. Ada masanya duduk di pejabat dengan penghawa dingin yang menyebabkan kulit rasa sangat-sangat kering. Tiba masa saya perlu kerja di luar pejabat dengan panas terik matarahari menyebabkan kulit jadi terbakar dan parut-parut jerawat saya jelas kelihatan.

    Jadi, saya sangat-sangat memerlukan produk yang dapat membantu saya dengan masalah kulit muka saya ni. Selepas membaca pelbagai review positif berkenaan produk Cetaphil ni, saya yakin Cetaphil dapat membantu saya dalam masalah kulit saya ni.

    Cetaphil Gentle Skin Cleanser - boleh membantu saya membersihkan segala kotoran di muka saya.

    Cetaphil Moisturizing Cream - boleh membantu saya melembabkan kulit muka saya agar tidak kering

    Cetaphil UVA/UVB Defence - boleh bantu saya jika saya perlu bekerja di luar yang mengadap matahari terik.

    Saya percaya jika masalah kulit saya ni hilang, keyakinan diri saya akan lebih ke arah positif !!

    ReplyDelete
  101. Saya berusia dalam lingkungan 3 Series dan menghadapi kulit kering & kusam. Bagi sesetengah orang ia bukanlah satu masalah kulit yang sensitif. Tetapi bagi saya, ia sebenarnya salah satu masalah kulit yang tidak boleh dipandang ringan kerana ia menyebabkan timbulnya kedutan-kedutan halus dimuka terutama disekitar mata. Saya bercadang untuk menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleaner setelah membaca review dari blogger terkenal "Cik Epal" dan tak sangka hasilnya "WOW" amat mengejutkan. Kulit saya menjadi lembut dan tidak lagi kering & menjadi sedikit sekata kesan penggunaan seawal 2-3 hari. Saya amat sukakan testurenya yang ringan, tidak berbuih dan baunya yang sangat lembut dan harum. Saya bercadang untuk mencuba semua produk rangkaian Cetaphil and berharap saya akan kekal menjadi pengguna Cetaphil selamanya. Tahniah Cetaphil atas produk yang hebat.

    Norhayati Hamid
    niem_03@yahoo.com

    ReplyDelete
  102. assalamualaikum...sy ada masalah kulit kering,parut jerawat & whitehead.Boleh ke produk cetaphil membantu dlm masalah kulit sy ni? :-)

    ReplyDelete
  103. "Ceritakan kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantu?"

    Nama saya Nurul 'Ain. Umur saya sekarang 31 tahun. Jujur saya cakap, muka saya tak pernah lekang dari jerawat. Permulaan jerawat muncul di muka saya dari umur 12 tahun. Bertaburan jerawat pasir kat dahi dan berlanjutan sehingga umur saya 15 tahun. Masa tu, zaman remaja, sekolah lagi. Duit tak berapa nak ada. Bertukar-tukar dari Fair & Lovely, Oxy, Temulawak. Complete set nak muka flawless dan putih melepak kononnya. Tapi nan hado. Makin teruk sebab kulit semakin la berminyak. Masuk umur 16 tahun, jerawat di dahi hilang dah tapi muncul pulak di area rahang pipi kiri kanan. Oh man. Masa ni memang pasrah dah dengan alasan, keturunan. Hormon tak stabil. Berlanjutan sampai masuk U.

    Kulit kusam (sebab boleh nampak dengan jelas), kesan jerawat di pipi, dahi. Waktu ni pun dh banyak bertukar produk skincare. Dari yang local kepada yang antarabangsa. Hehe. Tapi paling mahal masa tu pun Bioessence. Dah rasa dah masa tu memang takde produk yang sesuai dengan kulit muka ni.

    Pernah la merasa kulit muka bersih sikit dan bercahaya kononnya masa umur 27 tahun. Bukti masa gambar raya tahun tu. Memang cerah. Tapi bukan kulit yang sihat sebenarnya. Waktu tu tengah guna produk local yang hot, top, meletop kebabom. Kulit yang kononnya cantik tu bertahan 2 minggu sahaja. Nangis. Sebab stop sekejap, krim mukanya habis.Tunggu stok sampai dari agen. Masa stop sekejap tu, mashaa Allah, berebut-rebut jerawat nak tumbuh. Huhuhu. Memang teruk la. Masa tu baru dapat kesedaran bahawasanya produk ni tak bagus. Macam dadah jadinya. Kena berterusan pakai, kalau tak jahanam muka.

    Dah stop pakai, saya buntu nak pakai produk apa. Ada la sorang makcik cakap, "muka ko ni banyak jerawat sebab resdung kuat. Muka ada ulat resdung ni. Ko pegi jumpa makcik Leha kat kampung dekat simpang lampu light nombor 5 tu. Dia buat rawatan resdung". Lalu akur dengan kata-kata makcik, pergilah saya buat rawatan resdung. Memang wowww la banyak ulat keluar. Serius. Rasa macam dah jumpa root cause punca jerawat selama ni. Hahahaha. Makcik Leha cakap tak payah pakai apa-apa. Cuci muka dengan air suam je. Inshaa Allah ok kata nya. Bertahan la 2 minggu jugak ikut cakap Makcik Leha. Tapiiiiii, muka ni dah la memang berminyak, air suam mana cukup. Huhuhuhu. Nangis lagi. Tak sabar nak muka baik semula. Sebab self-esteem dah rasa low sangat-sangat. Lagi-lagi bila keluar bekerja, jumpa orang sana-sini. Lagi la nature of work saya construction site. Terdedah dengan kotor, terik mentari lagi, nak masuk meeting lagi. Huhuhu.

    Umur 28, 29, 30 still teraba-raba nak pakai produk apa. Dan selama tu, pakai je mana yang sesuai. Sebenarnya lebih kepada nak selesakan kulit muka supaya tak berminyak. Tapi macam tu jugak. Sepupu ada jual produk meletop tapi produk local. Jealous jugak tengok muka dia cantik, bersih, putih. Tapi tak berani nak cuba sebab nampak tak sihat dan tak betul. Drastik benar perubahan customer-customer dia bila pakai produk tu. Saya, still macam ni muka nya. Dah memang pasrah. Dah sampai tahap malas nak fikir.

    Salah satu sikap tak baik saya, sebab saya jenis tak sabar. Sebenarnya dulu pernah guna Cetaphil. Pencuci muka. Yang Gentle punya. Tak salah masa umur 26 tahun. Tapi stress sebab tak berbuih. Lepas tu langsung taka da kesan. Tak habis sebotol, saya simpan terus. Give-up. Hahaha.
    Rupa-rupanya kena sabar kot kata kuncinya. Mungkin kalau diberi peluang kedua, ecewaahhh, dan ada peluang lagi sekali untuk guna produk rangkaian Cetaphil, saya akan lebih bersabar. Sebab orang kata sabar itu manis �� Mudah-mudahan ada rezeki saya.
    Sekarang ni mission saya dah bertukar. Bukan nak kulit putih bagai, tapi nak kulit sihat. Betul-betul sihat. Teringin je nak keluar rumah, bareface tak pakai apa-apa. Nak bagi confident level tinggi balik. Huhuhu.

    Apa-apa, terima kasih sudi baca bebelan saya yang tak berapa best ni pun ��

    ReplyDelete
  104. Dulu saya ada banyak jerawat yang agak teruk hingga saya mengambil keputusan untuk mengambil ubat. Jerawat biasanya ada paling teruk sewaktu period atau stress. Kemudian muka saya bertambah baik tetapi jerawat hilang selepas saya mengandung dan bersalin kerana tiada period. Namun saya takut jerawat akan datang semula. Oleh sebab itu saya mengharap Cetaphil dapat membantu saya mengekalkan keadaan kulit yang baik. Tambahan pula, saya ingin membantu adik-adik ipar saya yang sedang mengalami masalah kulit (masalah di umur remaja). Kadang-kadang saya perasan mereka menggunakan produk yang dikhuatiri tidak selamat tapi saya tidak dapat menegah mereka. Dengan produk Cetaphil, dapat saya cadangkan kepada mereka.

    ReplyDelete
  105. hi cik epal!
    meh saya story pasal cetaphil ni. apa yang best? best sangat2. saya kenal cetaphil ni masa bersalin anak no 2. dapat free sampel cetaphil ni. nak dijadikan cerita baby no 2 kulit sensitif sikit. x sama macam kakak dia. so cetaphil sangat2 la membantu. saya syak anak no 2 saya ni ada mild eczema. sebab kulit dia kejap ok kejap x ok. mula2 lupa pasal sampel ni. yela. saya pantang di kl. bila balik jb baru teringat pasal sampel ni. lepas cuba terus nampak perubahan pada kulit anak saya. saya dapat 2 sampel cetaphil ni. 1 baby moisturizing bath & wash and 1 lagi baby daily lotion. lepas pakai terus ok muka anak saya. now saya pon dah join sekali pakai produk cetaphil ni! memang best sangat2 pakai cetaphil cleanser. saya pon pakai kt muka je ganti pencuci muka sebelum ni *cheapskatemode*. terus feeling2 muka macam baby juga. macam saya muka xde banyak jerawat ke apa. tapi kulit sangat2 la kering. tak semua pencuci muka sesuai. tapi dengan cetaphil seriously ok. best sangat. muka pon jadi fresh! setakat ni tu je la yang saya dah cuba. dari baby sampai ke mak masih lagi pakai cetaphil! harap2 ada la peluang untuk saya menang hamper cetaphil ni. hehe :)

    ReplyDelete
  106. dari sekolah sampai sebelum kahwin, memang kulit sangat sensitif. Sejak baca entry cik epal pasal product ni, memang teruja nak cuba. Sebab perasan juga cik epal makin cantik makin peloless. Dengan gigih, pergi lah grab pencuci muka satu dekat pharmacy. Disebabkan harga dia agak mahal, baru guna pencuci sahaja. sob3.

    Disebabkan nampak perubahan dekat kulit, masih mengumpul duit untuk beli satu set, baru lah peloles macam cik epal. eh! haha. Tapi, kalau dapat giveaway dari cetaphil memang lagi happy dan gembira lah kan.

    Happy 70th anniversary Cetaphil! ❤❤❤ #cetaphil #cetaphilgiveaway #cetaphillover

    ReplyDelete
  107. First time saya mengenali Cetaphil bila saya tengok kawan-kawan post cetaphil yang watsons promosikan.Tapi masa tu saya tidak beli lagi produk Cetaphil ni. Selepas tu, saya stop dari pakai sebarang produk sebabnya saya terlalu sibuk, tidak sempat untuk menyolek muka bagai. So, kulit saya menjadi breakout dan jerawat-jerawat kecil mulai naik sedikit demi sedikit lama-lama dah berkampung diorang dekat muka :') Selepas tu kulit muka menjadi terdapat kesan bulat-bulat hitam akibat jerawat tadi. Selepas Cik Epal review pasal Cetaphil haritu, terus saya beli Cetaphil gentle skin cleanser, saya beli online dekat lazada. Sebab dekat drugstore semua dah sold out. And then everyday saya pakai, kulit muka dah okay, kesan bintik-bintik hitam yang akibat jerawat mulai pudar dan hilang! Wow! yeay dah hilang. Dan saya turut gunakan untuk badan juga. Ianya memang sesuai, ia juga melembapkan kulit muka saya. Disebabkan mandi guna hot shower, of course kulit kita akan jadi kering macam yang Cik Epal bagitahu dalam entri blog tu. Dengan adanya Cetaphil, saya tidak perlu risau lagi! :D Kulit muka saya dah pulih dan bertambah baik. Walaupun sesibuk manapon, just cuci muka, mandi. Dan siap! Cetaphil adalah produk terbaik! Saya tidak pernah miss untuk gunakannya setiap hari walaupon dimana saya berada. Terus repeat order, repeat dan repeat :D Saya turut rekomen kan kepada kawan-kawan yang mempunyai masalah yang sama dengan saya mengenai produk Cetaphil ini. Terima kasih Cetaphil! :*

    ReplyDelete
  108. Saya baru mencuba gentle skin cleanser...pada mulanye memang pelik dan rasa xbest sebab dah biasa basuh muka berbuih tapi bila dah selalu pakai seriusly cleanser ni memang best rasa segar je muka dan muka pun nampak lebih lembut dan licin...insyaAllah next time nak cuba mouisterizing dan sunblock kalau dapat free lagi best hihi...product terbaik dari cetaphil sesuai untuk kulit sensitif macam saya..

    ReplyDelete
  109. Nama : Siti Nadrah Ismail
    Email : ctnadrahismail@gmail.com
    Phone : 012-9506694
    Saya ingin menceritakan pengalaman menggunakan produk Cetaphil untuk bayi saya. Bayi saya kini berusia 1 tahun 5 bulan dan pernah menghidap Eczema sejak berusia dua bulan . Bintik- bintik ruam merah naik begitu banyak di bahagian muka lengan dan badan.
    Puas saya mencuba pelbagai produk mandian dan lotion yang sesuai dengan anak saya. Sehingga saya mencuba sendiri produk Cetaphil Baby yang mana di reka khas untuk penjagaan kulit bayi.
    Sehingga kini saya masih menggunakan produk “Baby Moisturising Bath & Wash” dan lotion. Produk ini sangat disarankan kerana dapat mengekalkan kelembapan kulit bayi saya dan bintik-bintik merah semakin berkurangan.
    Dan kali ini, saya pula telah hamil ank kedua. Wajah saya naik bintik-bintik merah dan kusam berikutan hormon awal kehamilan. Saya berharap dapat memenangi hamper ini dan dapat mencuba produk Cetaphil yang terbaik ini. Semoga ia dapat merawat masalah kulit saya.

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  110. Masa bersalinkan baby no 2, kulit dia ni macam lain sikit. Asyik naik ruam aje. Rashes merah2 kecik2 tu. Kesian sangat tengok. Bila bogel mandikan dia, memang penuh ruam tu especially kat belakang badan dia. Tak tau juga mula-mula tu nak buat macam mana. Google sana sini, ada la baca mungkin sebab sabun dia mandi tu kasar atau tak sesuai dengan kulit dia. OK lah.. maybe jugak. So, masa dekat farmasi, ternampak produk Cetaphil ni, and pernah juga baca review orang kata Cetaphil ni bagus untuk kulit sensitif. So, saya pun ambikla try. Alhamdulillah, memang berkurangan ruam-ruam kecil tu dan pakai secara berterusan, maka hilanglah ruam-ruam merah tu. Al-kisah suami saya pun berkulit sensitif. Lepas saya belikan Cetaphil untuk anak saya, saya minta dia cuba juga. Lepas dah cuba tu, suami saya pun cakap bagus sabun ni. So far, Cetaphil memang membantu dengan masalah kulit sensitif dalam keluarga saya. Tq Cetaphil!

    ReplyDelete
  111. Tak pernah terpikir nak pakai Cetaphil tapi sejak mengandung , kesemua masalah muka seperti jerawat , blackhead serta whitehead, kulit kering , mengelupas semuanya muncul. Kawan sekerja tegur dengan keadaan pucat .. sudahla pucat kerana alahan mengandung , ditambah pula dengan muka yang kosong tanpa mekap.. jadinya diharapkan produk Cetaphil boleh kembalikan seri , kelembapan muka ibu mengandung seperti saya dan juga rasa yakin serta selamat menggunakan produk Cetaphil .

    ReplyDelete
  112. My younger brother kerja dekat site. So hari-hari memang terdedah dengan panas. Kulit dulu okey je, tapi bila dah hari-hari kena panas memang sunburn teruk plus jerawat.Tambah pulak dia jenis sensitive skin memang sadis gila. wuuuuu. so mana la tahu rezeki my younger brother untuk try cetaphill pulak.. :)

    ReplyDelete
  113. Happy 70th Birthday Cetaphil!
    Saya teringin sangat nak menang hamper Cetaphil ni.sebelum ni muka saya agak teruk berjerawat dan berminyak. Saya pernah cuba kosmetik tempatan keluaran blogger juga, tapi takda perubahan. Duit habis tapi kesan tiada. Hinggalah pada satu malam, saya guna nightcream kosmetik tempatan ini, bangun pagi esok habis muka saya bengkak-bengkak, merah-merah. Terpaksa ambil mc dua hari. A few days baru blogger tu update bgtau yang nightcream keluaran diorang kena tarik balik atas kesilapan production. Punya lah frust dengan muka bengkak ni. Sejak hari tu memang insoflah nak guna kosmetik2 ni. Sampailah tercuba Cetaphil. menakjubkan! walaupon takde buih, tapi rasa bersiiihhh sangat muka. memang yakin betul dengan cetaphil. sampai sekarang masih setia dengan cetaphil. adakalanya ekonomi rakyat marhaen ni tak sekukuh mana, tak dapat nak beli bila dah habis. lagi sekali menakjubkan bila mana takda jerawat yang tumbuh walaupun seminggu tak guna cetaphil..Almaklum sajalah, nak kumpul duit bukan mudah. cukup seminggu terkumpul, baru beli semula cetaphil cleanser. Besarlah harapan kami para pengguna Cetaphil agar mengekalkan kualiti produk cetaphil, nescaya pengguna tak akan lari malah lebih bertambah lagi. Sekian, moga cetaphil terus maju dan success di masa akan datang. Happy sweet 70 ~

    ReplyDelete
  114. Assalamualaikum,
    Hai Cik Epal, saya nak cerita sedikit berkenaan masalah kulit yang saya hadapi. Masalah kulit ni jadi semenjak saya mengandung dan semakin meningkat usia kandungan masalah kulit saya menjadi semakin teruk dan parah. Pada mulanya saya ingatkan saya alergik terhadap makanan tertentu, yelah pembawakan mengandung ni kadangkala makanan yang kita makan selalu tu yang jadi sensitif untuk kita. Tapi lepas buat ujikaji terhadap diri sendiri saya tidak mempunyai alergik tersebut. Kulit saya menjadi kering dan berbintik-bintik umpama terkena ruam air dan ia sangat gatal terutama ketika cuaca panas. Saya kerap menggaru sehinggakan ianya merebak ke bahagian lain. Pada mulanya hanya sekitar "strech mark"sahaja tetapi telah merebak ke perut, dada, leher serta tangan. Bayangkanlah setiap malam selama tiga minggu saya tak boleh tido. Macam-macam krim dan minyak saya cuba tapi tak membuahkan hasil sehinggalah saya ke klinik dan mendapatkan pemeriksaan lanjut. Dan kini keadaan kulit saya bertambah baik tetapi masih juga gatal walaupun tidak seteruk dahulu. Kini saya hanya mampu bersabar dan menggunakan krim sedia ada. Saya berharap sangat Centaphill dapat membantu menyelesaikan masalah saya. Kini usia kandungan saya 33minggu, dan saya berharap keadaan saya akan pulih apabila saya melahirkan zuriat kelak. Doakan saya ye Cik Epal.

    Sekian terima kasih, semoga ada rezeki saya untuk memiliki hamper Cetaphil.

    ReplyDelete
  115. hai cik epal.

    nak jugak cuba try test masuk contest ni.haha ok nak dijadikan cerita awal tahun 2017 muka saya breakout sebab stop guna produk tempatan. lepas stop seminggu dua tu muka ok lagi. naik minggu yang ke 3 muka saya kering yang sangat teruk. walaupun nak gerakkan otot muka sikit sangat sakit. terlampau kering.

    saya pergi cari produk yang untuk melembapkan kulit. tapi masih tak berhasil. duit pulak yang habis. jadi saya buat keputusan pergi klinik. bila di klinik doktor suruh saya stop semua skincare yang saya tengah pakai.

    doktor tu cadangkan rehatkan muka dalam sebulan, lepas tu doktor cadangkan pergi ke farmasi cari skincare jenama cetaphil. doktor cakap bagus untuk kulit yang tengah breakout. Lepas itu, saya pun pergi farmasi dan beli yang gentle skin cleanser yang 125ml tu. beli sekali mousturizing cream dia.

    nak jadikan cerita hampir 2 minggu saya pakai kulit muka saya lembut ye. tak tipu. tak kering dah macam mula-mula dulu. rasa bersyukur sangat muka jadi elok balik. sejak tu saya tak tukar dah skincare. Walaupun muka saya takdelah breakout sangat tapi derita jugak la bila kulit muka tersangat kering.

    sekarang ni cetaphil pilihan hati saya. ok sekian cerita dari saya

    nana

    ReplyDelete
  116. saya baru capai umur 20-an. sy mula dapat masalah kulit berjerawat sejak tahun lepas. Dulu x pernah pikir nk pki any skincare. selama ni just pki pencuci muka je w/out any pelembap or anything. But, since mula tumbuh jerawat mse umur 19. Makin lama makin byk, pastu berparut kat pipi dahi dagu. Dulu sy rse kulit muka agak flawless. xde sikit parut pon. but now, Kadang2 jerawat tu naik kat pipi siap ade mcm kuning2 sendiri nk tgok pon geli.Mmg nak try pki produk cetaphil. tp sebab sy still a student. sy tangguhkn dulu guna. produk ni. tapi klu sy dpt hamper cetaphil ni i can start now tanpa tggu abis study dan byk duit utk beli cetaphil ni. Kulit sy skrg blh dikategori kulit yg berminyak. sangat berminyak. mngkin ini penyebab jerawat sering naik sbb liang pori tersumbat.

    ReplyDelete
  117. wah bes nya give away dpd cetaphil...

    saya ada kulit y sangat sensitif.. tak bole silap produk kalau tak terus naik jerawat.. kadang-kadang teringin jugak nak make up sekali sekalakan.. itu pun kadang-kadang je sebab lepastu mesti naik jerawat...

    Muka oily n ada open pores..sometimes certai part tu dry sikit.. kalau pakai bedak je pun dah boleh jadi bercapuk... juz bole dap dap dap je...


    other than that sebab xpkai cream apa-apa kan... muka macam sun burn sikit la..

    sy pun dah give up nak try cream apa-apa...

    ReplyDelete
  118. Hai cik epal...love sangat entri kali ni... First of all kulit saya memang susah sangat nak match dengan mana-mana skincare sampai saya ambik keputusan dah taknak pakai apa-apa skincare lagi dah... Huhu.. Muka saya burn terox plus kusam dan berjerawat..kadang tu malu bila nak berhadapan dengan orang....Since produk Cetaphil ni memang ada solution untuk skin macam saya, I believe cetaphil akan membantu memulihkan kulit serta meningkatkan lagi keyakinan saya untuk berhadapan dengan orang ramai.Happy anniversary yang ke-70 Cetaphil.

    ReplyDelete
  119. i would like to received the hamper from cetaphil most likely because i prefer to use paraben-free skin cleanser.

    ReplyDelete
  120. Sbb status fb cik epal pd 18.10.2017 buatkan saya pun terjebak menggunakan cetaphil. Mmg x percaya dua minggu menggunakan secara istiqomah hilang segala jerawat dan mngecilkan liang pori. Kini sy dan suami berkongsi produk ini. Harga berbaloi, sesuai utk seisi keluarga dan yg pasti menjimatkan kerana sy telah berkongsi produk yg sama dgn suamiπŸ‘πŸ‘πŸ‘ terima kasih cetaphil dan terima kasih cik epal atas pengenalan produk ini. 😍😍😘😘

    ReplyDelete
  121. salam cik epal!thank you for this entry. Personally for me, my struggle for a clear, flawless skin dah makan bertahun sejak zaman sekolah. masa muda tak didedahkan dengan cara penjagaan muka yg betul plus mungkin juga sbb masa tu kita tak didedahkan dengan internet dan social media mcm sekarang. masa zaman sekolah biasalah masalah muka berminyak dan jerawat. then bila dah kerja, and berkahwin, start beli macam2 produk, dari farmasi ke produk mahal yg satu botol mencecah beratus ringgi. cleanser, serum, toner, moisturiser from many beauty and clinical brands. pergi ke klinik pun sudah, kos cecah beribu. skrg ni masalah oily t-zone still there, ditambah masalah parut, open pores dan kulit cepat kering di bhgn dahi dan pipi, mungkin sbb pemakaian compact powder dan sebagainya. actually sejak blog cikepal promote about Cetaphil I've been looking for Cetaphil cleansers at several pharmacies but always being informed out of stock. So hopefully I can win hamper from Cetaphil and be able to transform my skin . Thanks Cikepal and Cetaphil :)

    ReplyDelete
  122. Cerita tentang masalah kulit saya.

    Sejak lahir sehinggalah third year ketika belajar di UPM, kulit muka saya takde masalah pun. Nak kata flawless tu tidaklah. Tapi okaylah tanpa jerawat. Kulit muka pun warna sawo matang macam gitu. Waktu third year, masalah kulit muka bermula bila TER'kongsi' span bedak dengan seseorang. Mak, sejak itulah start kulit muka naik jerawat dengan teruk. Nak nak pulak naik final year. campur dengan stress bagai. makin teruk naik jerawat. Produk? jangan citerlah. sebab macam macam produk dah cuba. skinfood, dan semua produk kat drugstore tu penah cuba. tak berkesan. belum lg bercampur dengan produk yg jual kat intenet. ada tu yang bila pakai muka glowing. bila tga empat hari tertinggal, makin teruk muka naik jerawat. sampai tahun 2015, nak tunang, kawan yg dah lama x jumpa tegur. weh, asal muka ko teruk ni?x penah tengok mcm ni. dengan sedihnya ceritalah. dah start kerja pun still macam tu. waktu ni memang risau gila. ada setahun je lagi nk repair muka sebab nak kahwin. sampailah satu hari pergi watsons, ada sorang seller ni suh try satu produk. tapi bukan cetaphil. waktu ni x terdedah lg dengan cetaphil. lepas guna produk tu, eloklah jugak muka. tp parut parut tu still ada. start 2016 lepas kahwin tu dalam bulan 12, baru tahu pasal cetaphil ni. survey harga mahal jugak. at last, suruh husband try sebab muka dia teruk sejak kerja site. then muka husband jadi okay. saya pun adalah jugak curik curik pakai. so far okaylah. sebab memang tak berbuih. dan tak berbuih tu elok. cam gitu jelah ceritanya.

    ReplyDelete
  123. Saya mempunyai masalah kulit kering dan berminyak
    Dah cuba pelbagai produk tapi masih tak berubah
    Jerawat xdelah sangat tapi kalau dah singgah tu memang banyak lah jugak
    Tak mengharapkan kulit muka floles bak telur tapi cukuplah bersih dan sihat
    Nak mekap cantik,x mekap pun cantik.
    Tak pernah beli Cetaphil tapi teringin nak cuba cuma kekangan bajet memang menyebabkan niat nak beli selalu terbantut.
    Harapnya kali ni dapat peluang menang dan cuba produk Cetaphil dan sekaligus menjadi pengguna setia selepas ni.
    -AizatNajmiNaufal-

    ReplyDelete
  124. Ive been suffering from a damaged face skin for 9 years already. I've tried countless products and none of them worked for me TT TT Oh maybe a few of them made my skin better but it wasn't long lasting. So I just tried Cetaphil Skin Cleanser for a month already and I think my face skin is getting better. I hope Cetaphil will make my skin free from pimples, acne, scars and help me to get clear skin because I don't want to try any other product anymore and I need to win this Cetaphil Hamper, please.
    Thank you (:

    ReplyDelete
  125. salam cik epal,sy mula tertarik ngn produk ni semenjak baca entry dari blog cik epal :) terus p beli,dah masuk 2 bulan pakai.Erm alhamdulilh serasi sngt,kulit rasa lembut,lembap dan nmpak shing2
    dulu sy memang xsuka amik gmbq..xyakin ngn muka,skarng ni asyik selfie ja
    tq cik epal kenalkan produk nie

    ReplyDelete
  126. hai.. sy dah guna cetaphil selama satu tahunn.. memang best... dulu kulit sy sangat sensitif..jerawat mmg sentiasa ada :) sekarang x ada lagi.. tq cetaphil..happy 70 anniversary!!

    ReplyDelete
  127. Hi, Kulit akak ni agak sensitif dengan bahan2 pencuci wajah yang ada di pasaran. Tambahan dengan kesan parut jerawat dan juga kulit yang agak kusam. Dengan adanya Cetaphil sesuai sangatlah dengan kulit akak. Mesti jadi bff lepas nie.

    ReplyDelete
  128. mana nak cari yang Cetaphil UVA/UVB Defense tu?

    ReplyDelete
  129. mana nak cari yang Cetaphil UVA/UVB Defense tu?

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum n Hai CikEpal dan semua. Nama saya Ekin. Please saya nak hamper dari Cetaphil!!.

    Saya dah bertahun jugak alami problem jerawat + parutt. Parut tu yang tak tahan, memang confident level nak keluar rumah,jumpa orang, jumpa sedara mara low sangat. Macam2 try, but still, parut ni degil sangat. Buat lebur duit je.

    Then, bila jerawat baru tumbuh tambah lagi parut. Ada pores, muka kusam, tona tak sekata, kadang sedih jugak.

    Actually, dah lama juga pasang niat nak try cetaphil, sebab tengok ramai orang review dan memang berjaya bantu dorang untuk dapat kulit sihat semula. But saya hold dulu hasrat tu sebab, perlu guna duit untuk hal yang lain.

    Saya sangat appreciate pada pihak cetaphil dan kepada CikEpal jugak kalau saya dapat menang giveaway ni. I'll really love it. Dan akan guna secara konsisten, sampai saya dapat kulit yang sihat. Saya tak harap pun muka putih melepak, saya cuma nak kulit cantik dengan sihat.

    Terima kasih sebab sudi baca sharing dari saya ni. Semoga anda semua dilimpahkan rezeki, sihat dan bahagia selalu, dan dapat bantu lebih ramai orang.

    ReplyDelete
  131. Assalamualaikum n Hai CikEpal dan semua. Nama saya Ekin. Please saya nak hamper dari Cetaphil!!.

    Saya dah bertahun jugak alami problem jerawat + parutt. Parut tu yang tak tahan, memang confident level nak keluar rumah,jumpa orang, jumpa sedara mara low sangat. Macam2 try, but still, parut ni degil sangat. Buat lebur duit je.

    Then, bila jerawat baru tumbuh tambah lagi parut. Ada pores, muka kusam, tona tak sekata, kadang sedih jugak.

    Actually, dah lama juga pasang niat nak try cetaphil, sebab tengok ramai orang review dan memang berjaya bantu dorang untuk dapat kulit sihat semula. But saya hold dulu hasrat tu sebab, perlu guna duit untuk hal yang lain.

    Saya sangat appreciate pada pihak cetaphil dan kepada CikEpal jugak kalau saya dapat menang giveaway ni. I'll really love it. Dan akan guna secara konsisten, sampai saya dapat kulit yang sihat. Saya tak harap pun muka putih melepak, saya cuma nak kulit cantik dengan sihat.

    Terima kasih sebab sudi baca sharing dari saya ni. Semoga anda semua dilimpahkan rezeki, sihat dan bahagia selalu, dan dapat bantu lebih ramai orang.

    ReplyDelete
  132. Hai Cik Epal.
    Suka baca blog awak.
    Cetaphil nie saya tau dari kawan ofis saya.
    Tengok muka glowing semacam terus rasa nak cuba.
    Carik semua farmasi asyik sold out je.
    Nampak sangat cetaphil nie memang barang baik. hihi.
    Alhamdulillah,akhirnya dapat jugak pakai selepas adik ipar tolong belikan Cetaphil Gentle Skin Cleanser.
    Terus excited nak pakai, dan hasilnya sangat menakjubkan.
    Kulit saya dulu kusam kini da bertambah fresh.
    Sesuai dengan kulit muka saya yang berjenis combination nie.
    Terima kasih Cetaphil dapat bantu selesaikan masalah saya.
    Moga ada rezeki saya untuk dapat hamper nie dan akan saya kongsi keberkesanannya pada kawan-kawan yang lain.

    ReplyDelete
  133. hello cik epal,

    first of all .... i love freegift sgt sgt and ofkos nak menang.
    so honestly saya mmg suka and sgt sgt memilih utk pilih produk yang natural and non chemical produk since sekolah menengah. time sekolah menengah kulit saya gelap and ofkos dengan pakai tudung putih dengan muka kusam. adore sgt kulit yang licin and halus and glowing. and kawan saya dia ada skin problem doktor bagi dia sabun tu, hosp pusrawi la dia mmg bagi as ubat la utk kawan saya guna utk kulit yg gatal eksima tu ha. patu agak nya dah okay kot time tu and dia pun asyik dapat je so saya tanya apa tu dia ckp bagus and blablabla tapi tatau kenapa dia tanak pakai so saya mintak sikit dia ckp amik semua so saya pakai la satu botol....... ceh mmg nampak kesan dia, kawan saya ckp ceh muka dah takde daki centu la hahaha sbb pakai cetaphil aku tu kn .... and mmg i love it so so so much mmg nampak kesan tak kusam sbb kulit saya kusam maybe sbb kulit jenis kering kot and nampak la kulit tu sangat tampak bermaya. of course la confident level up mcm apa kat sekolah kalau saya menang tolong la guna nama samaran sbb malu la bila igt balik kusam tu tpi ye lepas kulit okay saya pun pakai la product skin care lain hahhhahaha biasa la saya rasa semua org suka mencuba something new tpi seriously cetaphil is the best. saya ada banyak skin care list but its all start dgn cetaphil tu ala biasa la bila dah okay then nak cari yang mencerahkan instanly pula something like that laa ..but ye serious cetaphil is the best .kalau menang ni rasa nya boleh permenantly pakai hahahhaa before ni pakai sabun je so bila dah dapat chance dpt free. as trial pack and boleh la buang produk lain ...sekarang tgh pakai product tut tut and tengah ada bebintik yang tak nampak but bila sentuh and pegang terasa timbul timbul err.scary and tgh stress nak buat apa sbb product saya dah biasa guna mcm tak jalan je utk masalah kulit saya hari ini yang sedang berlaku ni even dia mcm natural product jugak la :( i need my skin back and regret for tak guna cetaphil ni serious hmmm tu je ..... tu cerita zaman hujung sek menangah form 4 to 5 centu now dekat U BARU MASUK U and masuk dengan KAWAN SAYA TU HAHAHAHA. bila pergi watson sesama weh tgh murah terus beli sabun cetaphil dia ckp dia punya masalah kulit eksima tu dtg balik idk la cane nak eja penyakit tu but tu laa..... and dtg bilik weh tgk okay sikit kan *spot teruk kat kulit tu dah makin okay :)))) ...my bofreennn pun memacam saya bagi untuk hilang kan jerawat semua makin hmmm tak menjadi so saya mmg dah ckp lepas ni kita guna cetaphil jelaa sbb kakak dia pun dah suggest soo mmg suggest la kat dia and mmg sebelum suruh dia beli produk lain .saya tanya kawan..weh lelaki paakai apa ok utk jerawat and dia ckp cetaphil je weh okay aku dulu pakai tu .... and now menyesal yes plis nak cetaphil. cetaphil dah menghantui kehidupan seharian saya :'(

    tu je thank you

    p/s nk mng :((

    ReplyDelete
  134. salam cik epal.nama saya zaida.suka baca blog awak..banyak info. saya nak menang giveways cetaphil ni please.kulit saya berjerawat dan berparut. nak keluar rumah pon malu sebab kurang keyakinan. saya masih belum jumpa produk yang sesuai dengan kulit saya. saya harap cetaphil ni dapat membantu mengembalikan keyakinan diri saya.

    ReplyDelete
  135. Salam Cik Epal dan semua readers.

    Just nak share pasal kulit muka saya yang breakout masa awal tahun haritu. Runsing taktau nak pakai apa lagi untuk stabilkan balik kulit. Ada kawan saya, she is a doctor suggest pakai Cetaphil cleanser sahaja dulu. Even organik produk pun saya pakai jadi bertambah teruk. Saya ikut dan first day pakai tu rasa lega sangat kulit muka takde pedih2 dan lembut je. Saya yakin memang Cetaphil boleh kembalikan kulit muka yang sihat dan bersih. Saya terus beli sekali dengan moisturiser. Pakai itu sahaja sampai kulit benar2 bersih. Cetaphil penyelamat, fuh!

    Oh ya baru2 ni anak saya kena chikenpox, saya cuci muka dan badan dia dengan Cetaphil cleanser memang berkesan. Sepanjang kena tu dia takde gatal2. Kulit pun lembut je. Hihi.

    ReplyDelete
  136. salam cik epal

    before sye pkai cetalhil sye guna banyak produk..disebabkan jerawat batu tak hilng hilang.. Mula2 sye try pakai mary kay yg hijau tu..sye pkai ok tapi bila sye start naik sekolah jerawat timbul semula disebabkan peluh dan berminyak..pastu sye pakai seba med..tu pon sama.. bile panas je memanjang ade ne tetiba hidup...pastu sye pakai uriage yg brand france tu...sye pkai makin ade tp lama2 x de and then she bersolek sbb ade convo muka saya bengkak n naik kerewat mcm chicken pox .probye sye bkn pakai make up tepi jalan..sye pakai mary kay pye. and then sye stop pakai sbb nk spm...kawan2 sge smua seggest produk yg ade mekuri tu sbb drg ckp muka lagi terok dri sye pon dah hilang flawless teros..tp sye x nk nnt tua hodoh pulak.pastu sye pergi hukm konon2 nk bt check up...doktor tu ckp x yh bt apa2 ..dia soh dye pakai Cetaphil..sye da tahu cetap he ilni da lama dah cuma mcm takot x jadi plk yela harga pon bole tahan..
    sye pakai cleanser dia je sye pakai every day x pernah miss 2 bulan gitu dah hilang tp x sepenuhnya ...berbanding produk lain hilang cepat tp cepat timbul...muka sye skit2 da ok cuma parut luka jerawat batu tu x hilang lagi sbb besar sgt jerawat nya...besar ibu jari sbb ste suka kopek sbb rimas...smpai skrg pakai lagi cuma pakai cleanser je sbb takot pakai yg lain timbul yg lain.

    alhamdulillah muka x la terok sgt tambahan pula muka kurg minyak walaupun lps cuci ada rasa minyak lagi...

    ReplyDelete
  137. Hai Cik Epal.. saya TB.. TB dulunya pengguna Cetaphil.. TB suka dengan product Cetaphil sebab ia memang membantu meredakan kemerahan dan kegatalan pada kulit TB.. TB sebenarnya ada Psoriasis.. iaitu kulit kering dan gatal serta mengelupas.. TB tahu Psoriasis ni tiada ubat tapi TB tetap kena usaha mengatasi gejala kegatalan di kulit TB juga sebab TB tak dapat melakukan kerja seharian kalau kulit kering dan menyebabkan gatal.. So, TB memang diberi Cetaphil oleh doktor yang merawat TB.. memang berkesan sangat2 sebab cetaphil sangat melembapkan kulit dan kegatalan memang kurang sangat.. sejak hari itu TB guna Cetaphil untuk mandian dan cuci muka.. setiap bulan mesti standby stock untuk nexf month.. lama kelamaan kulit TB macam dah ok so TB dah stop beli.. lagipun harga cetaphil boleh tahan mahal gak kan..tak mampu TB nak beli tiap2 bulan. sebab dalam masa yang sama TB kena kelyarkan kos untuk ubatan psoriasis yang lain.. kini Psoriasis TB dah kembali semula.. terpaksa cari Cetaphil balik untuk pastikan kulit tidak gatal dan kemerahan.. hope TB dapatlah hamper dari cetaphil ni. dapatlah ringan sikit TB rasa nanti. insyaAllah..

    ReplyDelete
  138. Hai Cik Epal.. saya TB.. TB dulunya pengguna Cetaphil.. TB suka dengan product Cetaphil sebab ia memang membantu meredakan kemerahan dan kegatalan pada kulit TB.. TB sebenarnya ada Psoriasis.. iaitu kulit kering dan gatal serta mengelupas.. TB tahu Psoriasis ni tiada ubat tapi TB tetap kena usaha mengatasi gejala kegatalan di kulit TB juga sebab TB tak dapat melakukan kerja seharian kalau kulit kering dan menyebabkan gatal.. So, TB memang diberi Cetaphil oleh doktor yang merawat TB.. memang berkesan sangat2 sebab cetaphil sangat melembapkan kulit dan kegatalan memang kurang sangat.. sejak hari itu TB guna Cetaphil untuk mandian dan cuci muka.. setiap bulan mesti standby stock untuk nexf month.. lama kelamaan kulit TB macam dah ok so TB dah stop beli.. lagipun harga cetaphil boleh tahan mahal gak kan..tak mampu TB nak beli tiap2 bulan. sebab dalam masa yang sama TB kena kelyarkan kos untuk ubatan psoriasis yang lain.. kini Psoriasis TB dah kembali semula.. terpaksa cari Cetaphil balik untuk pastikan kulit tidak gatal dan kemerahan.. hope TB dapatlah hamper dari cetaphil ni. dapatlah ringan sikit TB rasa nanti. insyaAllah..

    ReplyDelete
  139. Tak pernah guna produk ni atau apa-apa produk sebab takut kulit muka jadi makin teruk. Tapi kalau dapat hamper percuma dari Cik Epal, boleh gak cuba. Heh heh heh.

    ReplyDelete
  140. Sebelum ni wife saya pakai produk dari Clinique. Dari pencuci muka sampailah ke serba maknika cream dan lotion. Okay tu okay, yang tak tahan tu harganya. Saya sendiri pulak memang kulit muka teruk sangat. Kawan office cakap lambat cukup umur (tah pape). Campur pulak saya sebelum ni banyak tukar-tukar pembersih muka dengan cream muka emak pun saya bedal.

    Awal tahun macam tu, saya tengok video viral sorang brader ni dengan masalah jerawat teruk. Dia tunjuk lah botol Cetaphil. Ah, pasti bo'ong nih!

    Alih-alih ada satu hari tu lepas kami laki bini shopping barang dapur. Saya ternampak farmasi buat promo. Pek berkembar untuk Cleanser baru RM60 macam tu kalau tak silap. Macam rugi pulak tak beli. Kami pun beli je lah.

    Ater, sampai sekarang maintain pakai cleanser... tapi pakai cleanser je lah kami laki bini. Alhamdulillah, jerawat baru tak tumbuh rancak dah. Tinggal nak settlekan parut je. Kulit wife pulak takde lah macam kulit KA. Kulit dia memang sedia mulus. :P

    ReplyDelete
  141. Assalamualaikum..HAPPY ANNIVERSARY CETAPHIL yang KE-70..<3<3..semoga CETAPHIL terus berjaya dan berkembang di masa hadapan..semoga terus berdiri & success dalam perniagaan..Saya pengguna & pemakai produk CETAPHIL nie sendiri..baru je pakai dalam 4bulan camtu..bagi saya CETAPHIL nie adalah produk yang terbaik yang pernah saya cuba..awal2 pakai saya beli CETAPHIL yang 230ml (xsure sama ad 250@230ml sb main pakai je)..tak tahu camna pakainya..ingatkan kena pakai banyak..sebab tak keluar sabun....before nie pakai pencuci muka semua ada buih..yang nie tak da..stress juga la..sebab sebulan je terus habis..hahha..and then cita dekat officemate..dia bagitau kena pakai skit2 jer..owh..barulah faham..no wonder la sebulan je terus habis botol 230ml tu..second time beli botol 150ml je..nah..tahan 3bulan wei..rasa jimat sangat2..4 bulan pakai CETAPHIL baru nk masok botol ke-3..itu pn sebab silap teknik pakai..memang untung dan jimat sangat2..Kali pertama saya pakai produk nie awal bulan 8/2017 sebab saya mengalami kulit muka yang kering dan mengelupas..mau plak keja dalam aircond..kulit muka berdouble2 kering dan masalah jerawat pasir mula munculkan diri di dahi..kulit muka jangan cakap ler..kusam sesangat..dengan blackheadnya..apa lagi..mula la google pencuci muka apa yang sesuai untuk kulit muka kering nie..tanya officemate..tanya cik google..maka keluar la CETAPHIL nie..so..apa lagi..beli dekat Watson..pakai..okey..nampak la sikit perubahan tu..tapi tak da la pakai rini esok trus elok okey..mstila ambil masa..tapi perubahan memang nampak la dari masa ke semasa..saya pakai pencuci muka cetaphil dan moisturizer brand lain..sebab nak habiskan moisturizer yang nie dlu..nt insyaAllah ada rezeki lebih kita tukar pakai moisturizing CETAPHIL juga..sekarang pergi keja confident je..suka sebab kulit muka lembut jer..dah xkasar2 dah rasa..jangan tak tahu yer..kawan2 saya ramai da yang pakai cetaphil nie..kawan2 saya mostly ada masalah jerawat yang teruk..bila diaorang pakai CETAPHIL..alhamdulillah..nampak kesan dia..jerawat semakin mengecil dan berkurangan..saya sendiri yang lihat okey..dan dia pergi jumpa doctor kulit..jangan tak tahu..doktor kulit pun recommend CETAPHIL nie..yang pasti saya sendiri akan terus menjadi peminat setia CETAPHIL nie,,dah taknak tukar dah produk lain..sebab CETAPHIL adalah produk no.1 terbaik...begitulah kisahnya..harap kalau ada rezeki saya..dapatlah saya tambahkan lagi stock CETAPHIL saya nie..semoga rezeki saya disini..dan dipilih sebagai salah sorang daripada 70orang tu..terima kasih cik Apel.. klw rezeki saya dapat cik apel boleh contact saya – fatin(0174291371)

    ReplyDelete
  142. saya pengguna cetaphil jugak!!!saya ada masalah kulit yang sensitif, berminyak and berjerawat...adik saya pon mempunyai masalah yang sama...jadi dialah yang recommend saya menggunakan cetaphil ni...alhamdulillah jerawat di muka dapat dikawal walau belum sepenuhnya...cetaphil terbaik untuk kulit sensitif

    ReplyDelete
  143. Hi Cik Epal. Thank you for introducing Cetaphil on your blog. Happy 70th Anniversary to Cetaphil! I've been a loyal Cetaphil user for more than 3 years. I suffer eczema, acne prone skin and sensitive skin. Cetaphil has helped me a lot in improving and healing my skin condition. Furthermore, I will always do survey from one shop to another to compare the best prices and promotions as all these products seem to get more expensive from time to time. I'd be so happy if I could receive free products from Cetaphil because I love Cetaphil products so much! Thank you.

    ReplyDelete
  144. Kisah saya dan Cetaphil bermula bila saya mengandungkan anak pertama. Waktu tu saya memang tak boleh bau sabun yang pelik-pelik. Jadi nak cuci muka pakai pencuci muka pun malas. Tapi ye lah, bila tak cuci muka rasa tak bestnye lahai.. Kulit jadi kusam, jerawat pun selalu muncul.

    Jadi nak tak nak, saya mula cari pencuci muka yang mempunyai tekstur yang ringan, bau tak kuat, dan yang utama kena diperbuat daripada bahan-bahan yang dipercayai selamat. Dan di situlah saya tau mengenai Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni.Semua kriteria utama yang saya cari ada pada produk ini. Tambahan lagi, saya semakin yakin bila mengetahui Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan brand no 1 yang disyorkan oleh dermatologist. Saya percaya kalau sesuatu produk tu boleh digunakan untuk pengguna seawal usia bayi, pastinya ia juga selamat untuk kulit saya.

    Dan sekarang anak sulung saya tu dah hampir berusia 5 tahun. Selama itulah saya tak pernah tukar pencuci muka brand lain. Saya pun tak sangka saya boleh jadi pengguna sesetia ini :) Tapi alasan utama kenapa saya tak tukar brand lain adalah kerana saya sangat berpuas hati dengan produk ini.

    ReplyDelete
  145. memang bagus produk nie, anum gunakan utk badan, masalah kulit sensitif
    alhamdullilah lepas guna produk ini memang terbukti berkesan. sehingga sekarang Anum masih gunakan. Kebetulan ada peluang ada giveaway memang Anum teringin sangat nak dapat set lengkap ni kan.. Anum memang sukakan produk CETAPHIL..

    ReplyDelete
  146. saya pengguna Cetaphil jugak. Baru jugak pakai tapi alhamdulilah dah rasa perubahan.
    Mula mula curious kawan kawan duk sebut pasal Cetaphil and saya sendiri nampak yang muka dia dah tak naik jerawat. Saya beli facial cleanser 125ml je dekat Watson and masa tu harga offer. beli yang kecik je, nak try sebab dah banyak tukar pencuci muka,muka pun still naik jerawat.

    Masa first time gosok kat muka rasa pelik sebab tak ada buih, tapi tulah sebab botol kata cleanser saya gosok jelah. tup tup dah sebulan rasa muka kurang berminyak and jerawat dah tak naik lagi. Seronok sangat bila dah tak payah nak fikir kena pakai apa untuk muka bersih.
    Thank you, Cetaphil :D

    ReplyDelete
  147. Cetaphil always be my all time favourite products ever! Alkisahnya dulu puaslah cuba pelbagai jenis produk untuk muka sampai satu hari tu muka naik ruam, merah-merah, bengkak dan berjerawat. Masa tu memang menagis sebab kulit muka teruk sangat sampai takut nak keluar rumah takut ada orang tegur. Lepas tu sibuklah cari cara nak pulihkan kembali kulit muka yang dah tak berapa nak elok ni. Pergi Guardian, terus capai Cetaphil sebab ramai yang beri positif feedback mengenai produk Cetaphil.

    Tak tunggu lama, balik rumah terus cuci muka dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Lepas beberapa hari pakai clenaser Cetaphil, saya perasan kulit dah jadi makin okay dan jerawat semakin berkurangan. Alhamdullilah, sekarang dah hampir setengah tahun pakai cleanser Cetaphil kulit jadi makin elok cuma kadang-kadang jerawat still ada sebab hormon berubah kan. Ini pun dah nak habis sebotol. Of course I'm going to keep on using Cetaphil sebab Cetaphil dah bantu untuk pulihkan kulit muka saya yang bermasalah pada satu ketika dulu.

    Kalau dapat satu set lengkap produk Cetaphil ni memang tak cari lain dah, pandang Cetaphil je sebab dah memang terbukti produk Cetaphil baik untuk semua tak kira peringkat umur.

    Thank you, Cetaphil <3

    ReplyDelete
  148. Tahniah ramai pengunjung blog puan terbaik entri ni

    ReplyDelete
  149. Best produk ni...Hari tu beli kat Lazada selepas membaca review yang positif...Saya ni menghidap Hypothyroidism...kekeringan kulit muka tu salah satu simptomnya...sejak guna Cetaphil cleanser ni, alhamdulillah, masalah kekeringan kulit ni semakin ok...itu belum try guna moisturizer lagi...

    ReplyDelete
  150. Sebelum ini saya sebagai seorang lelaki tidak mempercayai sebarang produk kecantikan terutamanya produk kencantikan untuk muka.. Bagi saya produk - produk yang dihasilkan semuanya mengandungi bahan kimia yang akan merosakan muka.. Pada satu hari cik tunang telah menegur saya " eh nak kawen ni tp muka mcm kusam je..meh ikut saya pergi farmasi " ..dengan muka tepaksa pergi la jugak dan cik tunang telah membelikan saya produk Cetaphil Gentle Skin Cleanser 125ml.. nak x nak kena pakai gak la demi hari bahagia dalam 2 3 bulan lagi.. awal - awal pakai dalam hati "awat x berbuih ni..macam tak best je..mesti produk tah apa apa ni" tapi sebab dah ada dan dah janji dengan cik tunang...pakai la siang dan malam.. masa jumpa cik tunang selepas sebulan.. cik tunang tegur.. " glowing nya muka" ..awal - awal ingat cik tunang buat menganjing..
    kat office pulak adaq yang tegur.. :wei muka hang makin cerah la..parut jerawat pun dah pudar...jambu la sekarang(ni annoying puji ke apa).. satu hari p barber nak gunting rambut ..tukang gunting tegur.. wei bad muka hang makin bersih la sekarang.. selalu pergi spa buat facial ke? aku jawab x lah..aku guna produk Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang tunang belikan.. tukang gunting pun bagitau "untung lah tunang belikan produk yang tengah viral dan laku keras sekarang.. Aku dalam hati terkejut yeke? x semena - mena aku belek muka..yer la.. lain betul tekstur kulit muka aku sekarang.. baru perasan makin bersih dan kacak diriku ini :P ..Sekarang Cetaphil Gentle Skin Cleanser memang menjadi rutin penjagaan kulit kami suami isteri (kami dah selamat berkahwin 11.11.17) sampai berebut nak pakai ..haha..semoga ada peluang kami suami isteri untuk memenangi giveaway ini .. HAPPY ANNIVERSARY CETAPHIL KE 70 !!!

    ReplyDelete