Friday, December 22, 2017

Gigi cantik putih berseri


Kecik-kecik dulu kan pernah nyanyi lagu.

"Bangun pagi..Gosok gigi..Cuci muka.." Pastu hape tah aku tak ingat. Haha. Korang ingat tak lirik seterusnya?

Time kita kecik lagi dah diterapkan dalam minda yang bila bangun pagi je kena gosok gigi.So bila bangun pagi je, mesti gosok gigi. Hehe. Takut gigi rongak and tak cantik.


Pastu orang kita ni kadang-kadang nak beli something sebut nama brand sebab dah biasa dengan brand tu dari kecik. Contoh kalau nak beli mee segera mesti kita sebut 'nak beli maggi lah'. Padahal Maggi tu nama brand. Macam ubat gigi jugak,dari zaman nenek kita sampai ke mak kita kalau nak keluar, ubat gigi habis mesti sebut "Colgate dah habis.Nanti keluar jangan lupa beli colgate". Tak kisah lah end up beli jenama apa tapi still akan sebut Colgate. Betul tak? Tapi memang selalunya akan beli Colgate lah.


Untuk apa-apa produk yang akan beli dalam rumah, memang aku akan cari produk yang paling bagus untuk family aku. Aku rasa aku dah jatuh cinta dengan Colgate Naturals ni sebab bila pakai rasa gusi dan gigi sihat. Nafas pon bau segar.




Suka dia!


Dia pon nak tayang gigi. 




Colgate Naturals - Gum Comfort

Kalau korang nak gusi yang lebih sihat dan menenangkan boleh try varian ni.







Colgate Naturals - Pure Fresh. Bernafas segar dengan rasa zesty lemon!
Lemon memang kita tahu kan sangat menyegarkan. Try varian lemon ni untuk nafas segar yang lebih lama.









Colgate Naturals – Real White. 
Memberi manfaat pemutihan dengan rasa asin yang menyegarkan



Kalau tanya mana favourite aku, dah tentulah aku paling suka yang Naturals Real White ni. Siapa je yang tak nak gigi putih kan? Payah kalau perempuan gigi kuning ni, nak pakai lipstick/lipgloss rasa tak kena, senyum nampak gigi segan, selfie nampak gigi takut kena kecam dengan netizen gigi kuning macam cheese 😅. 

Bila gigi kita putih pakai je lah lipstick warna apa pon mesti nampak cantik je.

Yang unik pasal Colgate Naturals Real White ni sebab ada seaweed salt dengan Crystalline Salts dalam ni. Bila picit ubat gigi ni, memang nampak lah warna biru kristal. Memang nampak berkilat kristal! Garam kristal ni memang terkenal untuk tanggalkan kotoran. Bila gosok gigi memang rasa gigi bersih sangat!

 Aku dah pakai dah ubat gigi ni. Ada lah rasa masin sikit. Rasa garam kristal tu. Lepas pakai rasa segar je nafas dan bau mulut. Memang rasa nak 'hahhh' 'hahhhh' je tala mulut dekat semua orang time berborak. muahaha.




Colgate Naturals ni datang dengan 3 varian yang sangat menarik:

Colgate Naturals- Gum Comfort
-Tea Tree Oil and Aloe Vera

Colage Naturals Real White (My fav!)
-Seaweed and Crystalline Salts

Colgate Naturals - Pure Fresh
-Lemon & Aloe Vera




Pilih je mana yang korang berkenan. Beli tiga-tiga terus pon takpe. Boleh beli dekat semua pasaraya seluruh negara.



9 comments:

  1. macam best je semua flavor hahaha memang kena beli setiap satu ni.memang fav pun setiap kali stok rumah habis beli jenama colgate je

    ReplyDelete
  2. adoii..kuning macam cheese pulak.
    habis stok ubat gigi sekarang, nak try hat ni pulak la

    ReplyDelete
  3. cantik dah packaging Colgate skrg nih..samalaa kita.. mmg dari dulu2 kalau nak beli ubat gigi, semua brand pun sebut "Kolget" jer.. kalau sabun, semua sabun Lux walhal ade yg beli tu brand Popinjay May dll.. klu cecair peluntur, semua sebut Clorox plak...hehehe

    ReplyDelete
  4. betul putih ke? hari tu try produk yg pemutih gigi.. ubat gigi colgate jugak. tp, x de hasil pun pakai sebulan.. huhu.. ke, memang gigi kategori kuning-kekuningan.. kiki...

    ReplyDelete
  5. Wah..colgate baru..nak try nt. Kitorg memang colgate fans

    ReplyDelete
  6. Lepas gosok gigi, saya suka juga buat hahh hahh tu. Best Bau.

    ReplyDelete
  7. Baru tahu ada colgate natural ni. Boleh la akak nak pi survey kat pasaraya. Heheheh...

    ReplyDelete