Monday, November 6, 2017

REVIEW: St Ives Coconut / Apricot Oil Scrub

Aku memang guna scrub St Ives ni dari zaman belajar dekat boarding school dulu. Terpengaruh sebab tengok banyak budak asrama pakai. Sebab scrub St Ives ni mampu milik kan? So student memang boleh beli punya. Dah ah murah, bagus pulak tu.

Now, St Ives keluar scrub version baru pulak. Yang cream dulu punya aku suka, version baru oil ni pon aku suka!

St Ives Apricot OIL Scrub and St Ives Coconut OIL Scrub.

THE FIRST EVER FACE OIL SCRUB GLOBALLY!

St Ives punya produk memang kita semua sedia maklum dibuat dengan ramuan menyegarkan dan 100% NATURAL.





ST IVES APRICOT OIL SCRUB

Drum roll please. Oil meet scrub. Scrub meet oil. 

Oil scrub ni diperbuat dengan 100% natural exfoliantsand pure grapeseed oil untuk tinggalkan kulit lebih lembut dan licin! Dirumuskan dengan ekstrak aprikot, formula ni akan menyegarkan kulit. Apricots dikenali memang kaya antioxidants dengan Vitamin C dan E .


Made with 100% natural exfoliants, walnut shell powder and 100% pure grapeseed oil
• Guna apricot yang sedap dari sun-drenched California and North Africa
Dermatologist tested. Paraben free. Non-Comedogenic (tak menyebabkan blocked pores)
Smooth it on and scrub up to 3-4 times a week


ST IVES COCONUT OIL SCRUB.

This oil scrub is made with pure grapeseed oil and 100% natural coconut shell powder, to nourish and exfoliate in onestep. It’s not complicated! The coconut shell powder makes an excellent exfoliator and partners perfectly with pure grapeseed oil to nourish with a flourish.

Made with 100% natural exfoliants, coconut shell powder and 100% pure grapeseed oil.



Cara nak guna:

1-Mula-mula goncang dulu botol ni.



2-Picit sikit oil ni dekat tangan yang KERING. (Boleh start dengan small amount,tapi boleh je picit banyak sikit kalau korang suka)

3- Gosok dan massage gently dekat kulit yang KERING.


4- Then ambil air baru sambung massage in circles untuk stimulate kulit kita. Time ni oil jadi milky white. Jangan lupa sental semua bahagian hidung dan seluruh muka.

5- Boleh bilas dengan air dan lap guna towel yang kering.




Ni tekstur oil scrub ni. Bila scrub dekat muka, terus terasa muka licin dan lembut. Bau pon wangi! Suka! 😍

Yang penting, nak guna oil scrub ni, awal-awal tu, tangan dan muka kena KERING tau.




Nak bawak travel pon senang.

Suka packaging oil scrub macam ni. Sebab senang je terus picit. 

Senang nak bawak mana-mana.


Yang best pasal St Ives Coconut / Apricot Oil Scrub ni:


- Made with 100% natural exfoliants
-Gentle yet effective exfoliation
- Suitable for all skin type
-Paraben Free
- Dermatologist tested
-Non-comedogenic


Aku suka oil scrub ni sebab dia bagi exfoliation tanpa rasa kasar dan kering. Bila bilas, kulit rasa bersih, lembut dan glowing! Semua jenis kulit pon sesuai pakai. Jangan risau, produk ni tak ada bahan kimia yang bahaya. 100% natural. Nak tahu lebih pasal produk ni, boleh tengok dekat 

18 comments:

  1. Salam sis,Tq info cik epal Nanti nak pi beli terus.. 😍😍 scrub ni bpe kali kena pakai?? Kita x penah pakai scrub ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Dalam 2-3 kali seminggu pon ok dah πŸ˜„

      Delete
  2. Replies
    1. Tak. 2-3 kali seminggu pakai. Scrub tak boleh pakai hari-hari. Nanti kulit jadi kering sangat lah pulak ☺️

      Delete
  3. buat terliur nak cuba... hehehhehe..
    tapi muka tengah breakout teruk.. tunggu baik dulu.. :)

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka dah ok nanti boleh lah cuba. ☺️

      Delete
  4. selalu cri produk st ives dekat drugstore selalu ad 1 2 jenis jaa. tak banyak sngt kalau kt watson or gurdian.

    ReplyDelete
  5. Saya pun suka apricot scrub dr st ives ni. Boleh beli yg baru ni punya pula lps ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lah try jenis oil ni pulak πŸ˜„

      Delete