Monday, October 9, 2017

Siapa yang ada keinginan naik cruise, aku memang sangat recommend Costa Cruises





Best nya naik cruises! Aku memang dah lama teringin percutian yang santai naik cruises macam ni. Lepas ni kalau ada masa free memang aku nak naik Costa Cruises. Meh aku nak cerita kenapa aku nak sangat naik Costa Cruises.





Maybe ada soalan-soalan ni yang mungkin ada dalam benak fikiran korang. Meh sini aku jawabkan siap-siap. Aku dah study dah pasal Costa Cruises ni. So ini semua info yang aku tahu.





Apa benda Costa Cruises ni?

Costa Cruises adalah syarikat pelayaran terkemuka di Eropah, headquartered in Genoa (Italy).  Ia adalah syarikat pelayaran antarabangsa yang pertama untuk mengendalikan kapal cruise di Asia Pasifik sejak tahun 2006. Sepanjang 11 tahun yang lalu, Costa Cruises memegang prinsip berorientasikan pelanggan dan memberi tumpuan kepada inovasi untuk membawa penumpang Asia pelayaran yang paling kreatif dan berkualiti tinggi dengan rasa 'Italy at Sea'.



Apa nama kapal ni?

Costa Victoria


Bila masa paling terdekat untuk kami berlayar naik cruise ni?

November 2017 – December 2018

Pergi mana je?

Costa Victoria selalunya berlepas dari Singapore atau Penang. Ini mungkin kelebihan untuk rakyat Malaysia kerana kita tidak perlu terbang ke Singapore atau Penang untuk join cruise holiday ni.


3-night: Singapore, Melaka, Penang
4-night: Singapore, Phuket, Penang
5-night (A): Singapore, Phuket, Langkawi, Penang
5-night (B): Singapore, Phuket, Penang, Melaka




Boleh bagi 5 sebab kenapa kena pilih Costa Victoria?

1) Costa Victoria ni pioneer untuk Asia Pacific’s cruise industry
2) Authentic Italian flavour: terkenal dengan signature ‘Italy at Sea’.So as Malaysian, kita tak payah terbang ke Italy untuk experience Italian culture. Naik je Costa Victoria ni, kita dah dapat authentic Italian feelings, cost-effective!
3) Sangat sesuai untuk family vacation: Kids bawah 13 tahun PERCUMA tau! Budak bawah umur 13 tahun boleh enjoy FREE cruise fare! Sangat sesuai untuk mana-mana keluarga dengan tight budgets.
4) Cool itineraries & destinasi menarik
5) Muslim-friendly cruise ! Ada makanan Halal on board! (ni paling penting!)


Cruising holiday memang sangat santai, trendy dan sangat sesuai untuk orang yang care for life balance. Tak payah fly sampai Italy untuk nak dapat pengalaman Italian culture. Naik je Costa Victoria ni, korang dah dapat rasa ‘travelling around the Italy’.

Banyak fun activities!

Yang penting, ada makanan HALAL! 
Tak perlu dah nak bawak roti dengan serunding atau sambal ikan bilis dah. πŸ˜†


Bilik cantik.

Indoor swimming pool pon merecikkk 😍











Onboard Facilities semua gempak nak meninggal! πŸ˜†



Kalau sesiapa yang tengah mencari percutian yang santai naik cruise macam ni, aku memang highly recommended Costa Victoria ni.

Book now and get a FREE luggage.


Boleh contact local travel agents for more details:

Best Experience Tours - (603-62015177)
Chan Chee Kheong & Brothers Travel -(605-2541244)
Hwajing Travel & Tours Sdn Bhd- (603-92002929)
Jebsen Travel & Tours Services Sdn Bhd- (603-2148 5583)
Reliance Shipping & Travel Agencies - (603-7726 4488)
TLC Travel & Tours Sdn Bhd-(607-2362667)
AF Travel Sdn Bhd- (607-3008081)


Nak tahu lebih lagi pasal Costa Cruises ni, boleh tengok link ni
Homepage: www.costaasia.com
Itineraries: www.costaasia.com/itineraries/
Facebook page: https://www.facebook.com/CostaCruisesAsia/

16 comments:

  1. Bestnyaaaa kalo dpat merasa naik costa cruise ni. Huu

    ReplyDelete
  2. Wah!macam best je., tak pernah naik cruise macam ni lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi? terus lah pi booking. Hehe πŸ˜„

      Delete
  3. Omaigod kalau boleh naik ni confirm lompat-lompat and mana tahu dapat jumpa jodoh atas kapal macam citer Mann kan kan kan hahaha (dasar budak tak pernah naik kapal)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita Mann? Yang cerita hindustan tu ke?

      Delete
  4. Nice info... menarik kat dalam tu... mudah-mudahan tercapai impian saya...

    ReplyDelete
  5. nak kena ajak shuben ni...cantiknyaaaaa
    https://leenazi9783.blogspot.my/

    ReplyDelete