Thursday, October 12, 2017

Hot & Roll sedap ! Siapa suka makan, kita geng!

My favourite!! Heee πŸ˜‹



Saja nak berhenti jap dekat Petronas area Bukit Jelutong ni.

Memang betul-betul sebelah tol.

Ni alamat dia. Nak isi minyak.




Masuk kedai Mesra Petronas ni, nampak Hot & Roll! Eh tak kan nak tengok je.Mesti lah kena beli. πŸ˜†

Aku memang dari zaman bujang sampai sekarang ada Han ni, suka gila kott makan Hot & Roll. Pantang nampak, mesti nak beli punya. Ada 2 selection. Savoury and sweet. Savoury aku suka, sweet pon aku suka je.Semua perisa aku dah try dah. Semua sedap je bagi aku. Hee.

Order lah, apa lagi.

Dulu aku suka pizza beef tu. Tapi sekarang ni paling aku suka paratha chicken & cheese ni.

Sedap! Aku suka! Kalau pergi mana-mana Hot & Roll, mesti aku akan order Paratha Chicken & Cheese ni.

Serious sedap gila! Haha.

Tapi bukan aku je yang suka ......

Seketul Han pon suka jugak! Haha.
Pantang nampak aku makan, mesti nak mintak jugak.

Beli satu lagi.

Crispy Crunchy Peanut. Yang ni pon aku suka. Krapp krupp krapp je bila makan. Ni kena makan panas-panas baru sedap. Memang crunchy.

Sekarang ada menu baru, Cheezy Jumbo. Memang aku tak melepaskan peluang lah untuk order satu. Hee.

Memang besar hot dog dia.

Yang best nya, cheese dia sedap sangat. Sebeban dia bagi haaaa lepas aku suruh tambah. I loikeeee. Hee πŸ˜‹

Besar pulak tu.Memang sesuai lah dengan nama. Besar lagi Cheezy Jumbo ni dari kepala Han. Haha. Tapi memang sedap! πŸ‘


A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on


Saborrr je lah aku dengan Han ni. Habis time ni dia buat sepah πŸ˜‚


By the way, apa yang aku suka pasal Hot & Roll ni sebab tunggu kejap je untuk dia masak. Sedap makan panas-panas. Yang penting HALAL. Sesuai untuk kids, teens & working adults. Kalau yang bekerja, tak sempat breakfast dekat rumah tu, boleh lah singgah Petronas yang ada stall Hot & Roll macam ni. Sedap pon sedap. Memang memudahkan kerja bila ada Hot & Roll ni. Perut pon kenyang makan benda sedap. Memang sesuai untuk sesiapa je, pada bila-bila masa dan dimana jua anda berada. Heee.


Kalau nak tahu Hot & Roll mana yang ada dekat dengan korang boleh tengok dekat https://www.facebook.com/hotandrollmalaysia/ πŸ‘



Hehe comel video ni. Kalau time sekolah dulu ada Hot & Roll. Serious aku tak kisah makan Hot & Roll hari-heri time rehat. πŸ˜„




Korang suka tak Hot & Roll ni? Korang suka makan perisa apa? πŸ˜‹

42 comments:

  1. hot & roll ni memang sedap.. tak sangka pulak ada dekat petronas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni petronas dekat dengan bukit jelutong πŸ˜„

      Delete
  2. selalu nampak tapi tak pernah makan. lepas ni kalau jumpa mesti nak kena makan. terliur pulak tgk yang sosej tuu

    ReplyDelete
  3. jarang2 mkn. ;') biasa lalu je tanpa singgah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni boleh lah try makan πŸ˜„

      Delete
  4. Eh dah lama lah tak makan hot & roll ni..

    ReplyDelete
  5. Ada rasa lepas baca entri Cik Epal.. memang sedap...

    ReplyDelete
  6. Kita slalu order crepe chicken and cheese without onion.. heheheh

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Pasni boleh terus cari Hot & Roll. Hehe πŸ˜„

      Delete
  8. Sukaaa jugak makan ni. Lagi lagi time panas tu, sedap sangat. Petang nanti nak cari jugaklah. Hahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Sedap kan makan panas-panas! πŸ˜„

      Delete
  9. saya pun suka yg paratha chicken & cheese tu.. selalu beli tu je. btw tak pernah try yg sausage tu.. baru tahu boleh tahan besar ye bila tgk gmbr akak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sosej tu menu baru. Tu saja nak try πŸ˜„

      Delete
  10. wehhh banyaknya cheese. selalu beli hot n roll nie sikit je cheesenya. hahhahaha kena request cheese banyak2 jugak nie XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe request je. dia bagi punya πŸ˜„

      Delete
  11. Nampak sedap, harga pun reasonable..

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Pasni boleh lah cari Hot & Roll πŸ˜„

      Delete
  13. besar gila yg jumbo hot dog tu! berbaloi dengan harga, cheese banyak lak tu <3

    ReplyDelete
  14. mmg nama dia pun hot...terbaik lah boleh rasa terus tgk gamba..peh lecur air liur

    ReplyDelete
  15. My fav yg crunchy peanut tu, sedapnyaaaa!

    ReplyDelete
  16. No one can stop you writing a perfect blog or article if you are passionate to your job. Your aim is to satisfy your readers with a well written blog and your passion is always behind your every successful assignment. Impressive writing skills can be observed over here.
    ขาใหญ่

    ReplyDelete
  17. bestnya kak cikepal ..

    www.tutorialblogbyaira.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Saya pun suka Paratha Chicken & Cheese, selalu beli yang tu je.

    ReplyDelete
  19. terliurrnye tengok yang cheese tu. Balik KL kena try ni :)

    ReplyDelete
  20. Hot & roll memang super duper sedap..

    ReplyDelete
  21. Nampak gayanya saya boleh geng dengan cik epal sbb sy pon suka hot & roll nie !! =)

    ReplyDelete
  22. cheesenyeee melelehhhhhhhhhhh abissssss

    ReplyDelete
  23. Sedapnya..kene pulak panas2..minum kopi.perkghh..dap dap..

    https://caramelmacchiyato.blogspot.my

    ReplyDelete