Monday, September 18, 2017

Best nya Costa Victoria Cruise ni! Ada makanan HALAL siap



Nak naik kapal cruise memang dah lama ada dalam bucket list aku. Dari zaman aku kecik-kecik dulu selalu berangan, nanti dah besar, dah ada duit sendiri, nak jalan-jalan pusing satu dunia. Dan nak naik cruise jugak! Heee. 😁

Nak plan untuk next trip siap-siap ni!  Heee.

Aku memang tak boleh betul lah tengok Costa Cruise ni. Serious terus rasa membuak-buak nak naik kapal cruise dengan kadar segera. πŸ˜†

Costa Cruise ni sangat cantik! 😍

Tak percaya? Meh nak tunjuk.
Mari kita sama-sama plan naik Costa Cruise ni next trip. Hee.


Ni lah kapal nya. Besar.



Salah satu restoran yang ada dalam kapal cruise ni.

Cantik plating restoran ni 😍


Kemain besar haa pizza dia. Confirm besar dari muka kau ! Hahaha.


Lobster nampak menyelerakan 😍

Costa Victoria ni sedang dalam proses untuk dapat Halal certification. Untuk muslim, jangan risau. Memang ada makanan Halal dalam cruise ni.

Bilik.

Ada pertunjukan theatre.

Wow meriah ni!



Memang tak kan bosan punya. Sebab banyak aktiviti dalam cruise ni.



Ni pulak carnival of Venice.


No wonder lah Costa Cruise ni pernah menang 'Best Cruise Line for Entertainment' by Travel Weekly Asia 2016. Memang nampak best aktiviti yang ada dalam kapal cruise ni.

Ada aktiviti untuk kids jugak.

Boleh lah anak-anak main dengan rakan sebaya beliau πŸ˜†

Aktiviti untuk kids pon banyak.

Yang masih nak menjaga kesihatan di mana pon anda berada. Haaa boleh pergi gym ni.

Swimming pool pon cantik gila! 😍


Atrium Deck.

View dia ya Allah. Cantik nyaa 😍

Bila naik cruise macam ni, memang percutian kita pon akan rasa relax dan trendy. Tak payah fly ke Italy untuk nak rasa pengalaman budaya orang Italy. Naik je Costa Victoria cruise ni, kita pon dah boleh feeling-feeling dekat Italy. Heee.


Kalau ada yang berminat, boleh tengok details dekat SINI πŸ˜



17 comments:

  1. Berkeroncong terus perut tengok menu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru tengok gambar, belum depan mata lagi πŸ˜„

      Delete
  2. wah..mewahnya...nak brangan jgk lah naik star cruise..hihi

    ReplyDelete
  3. mmg tak bosan la sis kalau xtvt cam ni, nak tidur pun mahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat bercuti dalam cruise macam ni, memang best πŸ˜„

      Delete
  4. bestnyerrr..nak kumpul tabung cap ayam nih..kot lagi 3-4 thn blh pegi..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, ada rezeki lebih, mari kita pergi berjemaah. hehe πŸ˜„

      Delete
  5. mmg cantik... tp mampu tgk jelah dik oi....

    dia punya pakej tu pun, tak termampu rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana tahu rezeki murah lepas ni. Boleh naik cruise feeling-feeling di Italy ni πŸ˜„

      Delete
  6. wahh bestnyerr..ade mknn halal yg ok tu..sbb selalu tgk cruise terpikir dah kt atas laut klu tkde mknn halal nk cari mne haha(jenis suka mkn ni je la pikir dulu :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah. Apa-apa pon makanan fikir dulu. Hehe πŸ˜†

      Delete
  7. wow.. mmg serba serbi sgt menarik n nmpk mewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye. boleh lah booking pasni. hehe πŸ˜†

      Delete
  8. Pizza tu mmg win.. mmg seronok bercuti mcm ni.. best :)

    ReplyDelete
  9. nak tanya....bayaran dia adakah termasuk untu semua pakej...makan + play +bed

    ReplyDelete