Monday, August 14, 2017

Cerita hari raya lagi

Kemain menyengih Han.

Sambung lagi cerita raya. Still dekat Perak. Ni raya ke 2. First raya dah pakai baju warna baby blue.


Untuk baju raya hari ke 2 ni, aku saja tengok online baju apa yang cantik. Berkenan pulak dengan baju Rizalman. Selalunya baju Rizalman tahun-tahun lepas aku tak minat sebab design baju dia terlampau ketat dan design pon tak berapa cantik di mata aku. Tahun ni Rizalman punya RTW ada 2-3 design yang aku berkenan. Terus aku beli ni. Cantik gila aku suka. Harga pon cantik. Tapi dah berkenan, terus add to cart and aku beli je. πŸ˜‚


 Aku tahu dah Rizalman punya cutting selalunya kecik gila memang cutting model.Kalau korang nak beli apa-apa baju Rizalman, make sure ambil 1 or 2 size bigger dari size korang sebenar. Memang cutting Rizalman kecik dan berbeza dengan brand lain.Melainkan kau kurus persis lidi macam model omputeh runaway tu memang tak ada masalah lah ambil size sebenar. Selalu RTW brand lain aku akan ambil size S. Tapi baju Rizalman tak berani aku nak ambil S. Memang tercekik lah kalau nak pakai kang. Yang ni aku ambil size M.





Raya ke 2 dan seterusnya memang husband aku malas dah nak berbaju melayu. First raya je dia nak pakai baju melayu. Yang lain semua beli baju kemeja je. Lagi selesa katanya.

Baju raya aku ni pon dah selamat aku preloved kan. Kalau nak tengok barang-barang preloved aku yang lain boleh tengok hashtag #cikepalpreloved dekat instagram. Ada 2-3 barang yang still available.

Ingat papa Han je boleh terbang? Han pon bolehhh πŸ˜‚

Muka gembira nak pi beraya.

First raya pi umah Cik Ona.

Rumah Cik Ona ni banyak pulak haiwan peliharaan. Han memang suka lah tengok haiwan-haiwan ni. Tu Han tunjuk bird. 

Anak Cik Ona bawak Han tengok haiwan lain pulak.

Huh? Ayam pon ada?

"Assalamualaikum fish"

"Kenapa rumah Cik Ona tak ada kangaroo mama?"

Dah kenapa nakkkk.



Then pi rumah Mak Yang. Time bergambo dengan sanak-saudara belah husband aku ni lah Han nak minum air πŸ˜‚

Datin masak daging dendeng. Uihhh sedap gila. Sampai 3x aku tambah datinn!

Sedap kau punya daging dendeng datin! Boleh dah kau ganti Chef One!
Kau Chef Two! 😝

Rumah Mak Yang pon ada fish.
"Mama.. Fishhh. Fishh" kata Han.
Anak aku ni memang mudah terhibur ye tengok haiwan.
Dia memang suka lah menegur haiwan-haiwan yang dia nampak.



Balik dari rumah Mak Yang terus tukar uniform nak borong mercun.

Ingat malam raya je berdentam-dentum. Raya ke 2 ni pon borong lagi mercun.

Raya ke 3 balik KL, rehat jap dari beraya.

Raya ke 4 sambung balik beraya. Balik KL raya rumah parents aku dan sempat pi rumah Pak Anjang.
Tahun ni entah kenapa baju raya yang aku berkenan semua nya warna biru. πŸ˜‚

Your happiness is my happiness 😁


Lepas beraya rumah Pak Anjang terus jalan-jalan dekat The Curve. Sempat jugak lah tengok wayang walaupun tengah pakai baju raya πŸ˜‚



Itu lah cerita raya aku tahun ni.
TAMAT 
πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

18 comments:

  1. Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin Cik Epal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya juga! (walaupun dah habis raya) hehe πŸ˜†

      Delete
  2. MEsti Han kompius. Ni rumah ke Zoo? Bhahahah! cantik2 baju Cik Epal. :)

    ReplyDelete
  3. Kirim salam kat Datin. Hehehe.
    Baju2 raya Cik Epal semua cantik2.

    ReplyDelete
  4. Han ni comel nyaaa lahai. nak gigit2 pipinyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Jangan lah gigit. Sakitttt" *kata Han*

      haha πŸ˜†

      Delete
  5. Anak . . . adalah cahaya penghibur hati ibu.

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar Han tak bergerak pun dah macam tengok yang bergerak pulak (boleh terbayang gelagat dia tu) hahahha πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha boleh bayang eh? Walaupon gambar statik πŸ˜†

      Delete
  7. tak pernah bosan baca cerita kau ni cikepal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Terima kasih sudi baca blog cik epal gonjeng. Haha πŸ˜†

      Delete
  8. lawanye baju biru cik epal from rizalman tu...kerlas cik epal tau menten slim bangat

    ReplyDelete