Monday, January 23, 2017

Susu terbaik untuk Han . Friso Gold !

Masa nak pilih susu formula untuk Han entah kenapa memang tertarik dengan Friso Gold ni.Rasa macam susu ni bagus dan sesuai untuk Han. Susu ni untuk kanak-kanak yang ada masalah penghadaman. Semenjak Han minum susu ni memang tak ada masalah sembelit atau kembung perut. So memang aku buat pilihan yang bijak ah ni. Hehe. 


Aku tahu digestion memang salah satu kunci untuk overall development anak. So kalau nak pilih susu memang aku akan pilih susu formula yang betul-betul membantu Han untuk mencerna nutrien susu yang lebih baik.

Yang aku tahu, 'digestion' adalah kunci untuk membina imuniti kanak-kanak.


Maksudnya bila penghadaman baik, akan jadi kan kanak-kanak yang lebih happy untuk explore persekitaran diorang.




Friso Gold ni 100% imported from Holland dan susu dia datang terus dari ladang mereka sendiri. Dari lebih 19,000 ladang and lebih 140 tahun of experience, Friso Gold dapat menghasilkan high quality milk! Mereka juga memiliki setiap langkah pemprosesan dari ladang ke kilang dan dapat hasilkan kualiti susu yang tinggi. Di mana kebaikan susu is locked untuk memberikan nutrisi untuk anak- anak kita. 

Ok ni aku nak bagitahu kenapa penting nya sistem penghadaman yang baik untuk anak kita.

 The importance of strong digestion:

1. Fungsi normal sistem penghadaman anak-anak adalah penting untuk kesejahteraan dan kesihatan mereka, sebab penghadaman yang teruk boleh bagi kesan penyerapan nutrien dan metabolisma anak kita. 

2. Apabila anak anda mempunyai sistem penghadaman yang sihat, mereka mudah menyerap semua nutrien yang diambil, yang menjadikan mereka lebih kuat dari dalam.

3. Kanak-kanak akan kurang jatuh sakit dan kanak-kanak akan menjadi lebih gembira.




Suka Friso Gold ni sebab tak ada masalah terlebih/terkurang sukat susu.

Sebab bila dah ambil susu tadi, boleh guna benda yang ada dekat susu ni untuk ratakan susu. So lebih bersih dan tepat lah kita sukat susu tu.

Bila anak kita mempunyai sistem penghadaman yang sihat, akan ada beberapa kesan yang mungkin kita nampak dekat anak kita:

๐Ÿ’™ Sistem pencernaan berfungsi dengan normal
๐Ÿ’™Mempunyai selera makan yang baik
๐Ÿ’™ Tiada tanda-tanda muntah-muntah, cirit-birit, sembelit, kembung perut atau cerewet
๐Ÿ’™Displays age appropriate habits of eating, drinking and bowel movements
๐Ÿ’™Memaparkan perkembangan fizikal dan psikologi umur yang sesuai

Sebab tu aku suka Friso Gold ni. Han memang tak ada masalah penghadaman lah bila minum susu ni.


Yang aku suka dengan Friso Gold ni sebab ada tempat letak pencedok khas. Bila kita dah habis guna, boleh letak macam ni. Tak ada lah comot. So bila tangan basah ke takde la tercampur dengan susu. Lebih selamat dan bersih gitu. Tambah lagi point kenapa aku suka Friso Gold ni! Hee.






Sekarang ni Friso Gold dah  improved formulation baru yang lebih baik! Yayyy! Newly improved Friso Gold dengan teknologi LocNutriTM ni akan mengekalkan nutrien untuk penghadaman dan membantu anak anda untuk menjadi lebih kuat dari dalam.

Kepentingan LocNutriTM

I. Makanan selalu diproses dengan haba yang tinggi dan hasilnya, struktur semula jadi protein akan rosak. Ia tidak boleh diserap dengan mudah dan boleh menyebabkan anak anda mengalami masalah pencernaan protein dan ketidak selesaan perut.

II. LocNutriTM direka untuk menghapuskan masalah ini je. Teknologi ni menggunakan mild heat treatment semasa proses pengeluaran formula, supaya protein dipelihara lebih dekat dengan struktur asal mereka. Nutrien yang kemudiannya boleh berkesan diserap oleh badan. Protein memainkan peranan yang penting dalam otot, kulit dan tulang. Ia membantu dalam membina tisu dan pertumbuhan dan merupakan komponen dalam sel-sel darah merah. Membina asas yang kukuh ini membolehkan anak-anak anda selamat dari dalam.


III. Ni Friso Gold LocNutriTM technology video. 

Tengok video ni baru faham kenapa susu Friso Gold ni sangat berkualiti tinggi!



Amboi kemain dia tu. ๐Ÿ˜Ž

Now, Friso Gold is even better with the new LocNutriTM technology. 



Mommies yang nak try susu Friso Gold ni boleh request FREE sample dekat SINI ๐Ÿ˜Š

5 comments:

  1. Han xprnh xhensem.

    Friso memang bagus. tapi harga dia pun boleh tahan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susu Friso ni memang bagus pon ๐Ÿ‘๐Ÿ˜Š

      Delete
  2. Susu Friso Gold ni mempunyai protein dan lain khasiat yang cukup keperluan kanak2. I nampak ramai ibu pun beli susu ini di supermarket.

    Renown Gift

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pon. Bagus susu Friso Gold ni ๐Ÿ‘

      Delete
  3. brpe umur han start tukar dr step 2 ke step 3?

    ReplyDelete