Thursday, November 10, 2016

Bawak Han main kucing dekat Purradise Cat Cafe


 Jeans nak patch. Handbag nak patch. Si gila patch ๐Ÿ˜…



 Ni cerita weekends lepas. Lepas makan, nampak Cat Cafe ni. Tu tengok jap apa ada. Tengok dari luar tingkap lutsinar nampak macam ada kucing-kucing berkeliaran. Alright gak ni nak bawak Han masuk dalam. Dia suka tengok kucing.

Aku masuk haritu bayar RM15/pax. Masuk dengan husband, so RM30 lah. Han masuk FREE je. Tapi dapat air FREE sorang satu.


Air boleh pilih nak air apa yang ada dekat menu ni. Free je. Aku dengan husband both ambil smoothies.

Boleh order makanan jugak dekat sini. Dah nama pon Cat Cafe kann. Tapi kitorang baru lepas makan, dapat air free pon ok je. Tak larat dah nak makan. Tujuan datang memang nak main dengan kucing je.

Pastu dia bagi penyepit ni. Nombor order smoothies sebenarnya ๐Ÿ˜„

"Hye Han" kata kucing.

Han terkejut kucing boleh bercakap ๐Ÿ˜‚

"Amende lah budak kecik sebelah aku ni. Aku kecik lagi daripada dia pon takut ke" ๐Ÿ˜ผ

Han ni nak main dengan kucing tapi malu-malu kucing.

"Ajet-ajet sombong jap" ๐Ÿ˜ผ

Dok tunjuk-tunjuk je lah. Nak pegang takut. Han kalau tunjuk kucing selalu dia sebut "KAT" "KAT". 'Cat' jadi 'KAT' ๐Ÿ˜…

A video posted by Cik Epal ๐ŸŽ (@cikepal06) on


Video Han main dengan kucing ๐Ÿ˜ธ


Umur baru setahun sama dengan jagung, mama maafkan lagi lah Han sebut 'cat' jadi  'KAT' ๐Ÿ˜‚

"Mama cepat tangkap gambar Han sebelah kucing ni"


"Banyak nya 'KAT' dekat sini mama" ๐Ÿ˜‚




Ok smoothies dah sampai. Han tengok aku minum, laju je dia nak ambil smoothies papa dia.

Baik-baik pegang tu nakkk. Tumpah pulak karang.

Dah.. Rasa sikit je. Han ni bukan boleh bagi peluang. Kita bagi dia sedut sikit je nak bagi rasa, kalau boleh dia nak perabihkan semua satu nafas ๐Ÿ˜“




Suka kucing dekat kaki aku tu. Comel. Teringat kucing aku Tompok yang aku bela dulu masa zaman bujang. 



Kucing sekor ni dari awal aku datang sampai nak balik dia suka nau duduk dalam kotak. Tak keluar-keluar dia dari kotak tu.


"Kenapa kucing ni pandang Han"

"Dia nak makan Han ke? Adakah Han persis ikan sardin?"


"Dia nak dekat pulak. Oh NO! Han bukan ikan sardin! Nak lari"


Mama Han pulak tengah sibuk memburu kucing. Tengok dekat atas tu ada kucing. Kucing tu comel. Bulu dia gebu. Tapi asyik lah duduk atas tu. Panggil-panggil dia suruh turun pon dia buat tak reti. Hampagas punya kucing ๐Ÿ˜พ



Feeding timeeee. 
Time nak makan, pandai pulak kucing dalam kotak tu keluar. ๐Ÿ˜…

Come to mama.


Mula-mula nak suruh kucing ni makan dekat tangan aku. Tapi macam lapar benau je depa ni. Takut pulak dia baham tangan aku sekali. Terus campak je lah dekat bawah makanan dia tu. Haha.

Nak cuit kepala sikit je dia toleh nak gigit tangan aku pulak. Oii lapar benau ni ๐Ÿ˜‚


Ok uolsss anak-anak kucing semua. Nahhh mummy kucing bagi makanan lagi dekat uolsss. *macam mak hayam lah pulak* Haha.

Kucing ni comel. Bulu gebus gebas uolss. Mak hayam loikeee. Eh. I loikeee~ ๐Ÿ˜


 Ingat dekat Korea je ada Cat Cafe? Dekat Malaysia pon ada lah. Ehehe. Tapi nak warning siap-siap. Area sini payah sikit nak cari parking. Sebab sentiasa ramai orang. Nah alamat kalau korang nak datang sini.

Purradise Cat Cafe
24A (First Floor),
Jalan Tun Mohd Fuad 2,
Taman Tun Dr. Ismail
60000 Kuala Lumpur

OPENING HOURS

Monday: Closed
Tuesday – Friday: 2pm – 10pm 
Weekends & Public Holidays: 11am – 11pm


K. Bye. Miaowww ๐Ÿ˜ธ ๐Ÿ˜ธ ๐Ÿ˜ธ 

20 comments:

  1. geramnyaa tgk! rasa nak uli² semuaa..๐Ÿ˜ฑ

    ReplyDelete
  2. Di Sabah pun ada Cafe Kucing. Kalau berkesempatan, Cik Epal sekeluarga datang la ke Sabah jalan-jalan...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aright. ๐Ÿ‘Œ
      Apa lagi yang best dekat Sabah? Hehe

      Delete
  3. comelnya lahai si kat n han..hihi

    ReplyDelete
  4. comellah Han!!! ishhhh geram.. saya takut kucing.. HEHEH kita bukan geng lah Han

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa takut kucing? takut kena gigit ke? ๐Ÿ˜ธ

      Delete
  5. Memang nak pergi yang kat sini hhew

    ReplyDelete
  6. Pergi jugak last week. tp naik uber heheh, sbb mmg tau pyh parking. and time i pergi lunch hour. kucing tu sume mengantuk je tgk ny eheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tidur diorang kot. ๐Ÿ˜ธ
      Tapi betul lah dekat sini parking payah sikit

      Delete
  7. Mkn smbil dtemani kucing. Ank mek pn suka kucing elok jgk klau bwk pegi sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia suka kucing boleh lah bawak ๐Ÿ˜ธ

      Delete
  8. banyaknya kucing... berbau tak dlm tu?

    ReplyDelete