Monday, October 24, 2016

Jungle Gym Atria Indoor Playground

Haritu saja nak bawak Han main indoor playgorund. Pergi main dekat Jungle Gym, Atria. First time pergi Atria ni. Bayar sekali je boleh lah main sampai lebam dalam tu sepanjang hari. Ni harga dia.


Jungle Gym Atria Entry Fees

Toddlers (below 2 yrs) :
Week Day- RM25
Weekend / Public Holiday / School Holiday- RM48

Kids (above 2 yrs): 
Week Day- RM35
Weekend / Public Holiday / School Holiday -RM58

Guardian:
RM5 (redeem a bottle of water)

Bawaklah socks sendiri for both parents and kids sebab socks adalah wajib dipakai. Kalau tak ada socks kena beli dekat situ. Aku memang dah bawak siap-siap socks dari rumah kalau nak pergi tempat-tempat gini. Han memang pakai socks. Aku memang suka pergi week day. Tak suka pergi weekends/public holiday ni confirm ramai dan sesak. Han baru setahun lebih. So haritu bayar RM25+RM5 (aku) +RM5 (husband). Pastu boleh ah redeem air mineral/kopi/tea dalam tu. Sebab masing-masing ajet-ajet jaga kesihatan. Both pastinya ambil air mineral. Tapi tak mineral sangat lah. Air drinking water tu je haa.


Selalu jalan nak pegang tangan. Ni dah masuk Jungle Gym ni terus menyombong. Amboi. Yang pasti perut jalan dulu.

Nampak anak-anak kuda ni. Han terus nak naik. Dapat lah jugak pusing 2-3 round.

Pastu nak main ball dalam kolam ni.

Jom Han. Kita main slide pulak. 




Seronok gila slide ni. Laju.

Nak naik lagi.




Video naik slide yang menyeronok kan. Haha.


Kalau baling bola dekat lubang tu dapat points. Mak nya yang excited main baling-baling bola. Hiks.

Papa Han acah-acah jampi bola. Nanti bola tu terapung. Sah-sah lah ada angin dalam tu. Lagi nak ajet-ajet buat magic  πŸ˜‘


Sebab kecik cenonet tak sampai nak baling bola ....

Emm apa nak buat ni....

Masuk kan lah bola dalam ni. 

Ni lah permainan Han. Ambil bola masuk kan dalam benda alah ni.

Ini dekat port main bola keranjang pulak.
Agak berminat dengan bola Han ni. Pergi mana-mana mesti cari bola. 



Nak berdiri tak pandai pusing sendiri. Dia duduk atas benda ni. Aku yang tolong pusing kan. πŸ˜†

Trampoline versi toddlers. Dia macam gel air dekat situ. Tapi Han tak berminat. Letak je atas ni dia turun. 

Pastu lari laju-laju pergi dekat kolam bola ni.Punya lah macam-macam attraction dalam ni, benda ni jugak yang dia suka main. Habis semua bola dalam kolam tu dia pi baling bawak keluar. Dah satu hal kitorang laki bini kena kutip masuk kan balik. Tu kalau rajin ah masuk kan balik bola-bola yang Han pi baling. Kalau malas, biarkan je. Kahh. πŸ˜‚


Kalau bawak main indoor playgorund ni, mesti basuh tangan Han. Parents pon basuh tangan jugak. Takut lah kena apa-apa kan. Kalau korang nak bawak anak masuk any indoor playgorund jangan lupa basuh tangan diorang ok sebelum dan selepas main. 😊



13 comments:

  1. seronoknya ada anak anak kecil :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada anak kecil tak seronok ke? πŸ˜‚

      Delete
  2. sonoknyya. kalau pegi tempat macam ni memang best pergi time weekdays. kalau tak, penuh. nak main pun tak best. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pergi mana-mana pon memang tak suka pergi weekends. Bila ramai-ramai rasa macam sesak. Nak main lama-lama pon tak syok πŸ˜…

      Delete
  3. fuh! tengok harganya..adoi! boleh tahan juga.

    tapi kalau mak ayaj pun boleh join, apa salahnya kan? hehehe.

    http://www.ceritaejoy.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang parents kena join lah. Dia kecik lagi. Buat pape jadi dalam tu. Naya. Kalau dah besar 4-5 tahun tu tak pe lah nak tinggal πŸ˜„

      Delete
  4. tengok pun dah seronok.. tak main kat sana lagi.. elok la bawak g playground gini daripada bagi gadgets..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. Nak bagi dia explore πŸ˜„

      Delete
  5. aa, kalau pegi weekdays bleh la try semua bnda :) kalau tk, jgn hrp lerr sbb kalau yg bawak ramai anggota, memang kene conquer dengan geng dia je lerr

    ReplyDelete