Wednesday, September 28, 2016

Untuk yang selalu lenguh badan


Korang pernah sengal bahu, lenguh badan atau sakit sendi tak? Rasa macam semua orang pernah kot rasa macam tu,lagi-lagi yang jenis penat bekerja. Kadang-kadang aktiviti seharian kita macam duduk lama-lama depan laptop, buat kerja rumah, posisi tidur yang salah tu semua pon boleh menyebabkan rasa sakit dan sengal badan.




Senang guna koyok ni. Tampal je dekat leher. Settle!



Kalau korang ada rasa sengal leher atau badan memang bagus guna AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Neck & Shoulder Pain ni. 

Cara nak guna pon senang gila. Gila pon tak senang macam ni. Ehehe.

Pastikan kulit dekat bahagian yang tak selesa tu kering dan bersih tau. Jangan lah pulak ada luka ke apa. Sakit lain pulak jadi nya kan. Elok-elok nak sembuh penyakit, pergi cari penyakit pulak kan.



Kulit dah kering dan bersih, boleh bukak pek dengan tangan. Tanggalkan lapisan filem lutsinar yang ada dekat koyok haba ni perlahan-lahan.


Pastu lekat lah bahagian berpelekat tu dekat kulit yang bahagian nya rasa sakit tu.




Bila dah tempek dekat leher tu, terus rasa ada haba panas. Tapi jangan risau, tak ada lah rasa panas macam terbakar pon. Panas manja-manja je. Panas suam-suam je rasa dia. Yang best nya sebab tak ada bau lansung. So rasa nyaman je.


Dah habis guna, tanggalkan koyok haba dengan perlahan-lahan. Paling penting! Jangan guna koyok ni lebih daripada 8 jam dalam sehari tau!


Aku pon dah cuba, hasil dia memang marvelous lah. Hilang semua rasa penat dan sengal badan ni. Benda ni nipis je. Boleh lah standby letak dalam handbag kalau keluar berjalan pon. Kot-kot lah emergency tetiba terkehel ke tersengal badan ke apa. Tempek je benda ni.Memang rasa selesa gila dan sangat melegakan. 

AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch ni koyok haba yang menjana panas sehingga 40°C. Terapi haba semulajadi ni akan bertahan selama 8 jam dan membantu melegakan sakit leher dan bahu.



Tengok lah suami aku tu. Gembira sangat tu sengal-sengal badan dah hilang. Haha.


AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Neck & Shoulder Pain ni gunanya untuk kurangkan sakit-sakit or sengal-sengal badan, terutamanya kalau korang sakit-sakit belakang.Ni untuk kegunaan luaran je tau.Cuma yang bestnya AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch ni tak payah nak menyusahkan diri. Tak payah nak gosok, urut-urut,atau mengotorkan tangan lagi dah. Tempek je dekat bahagian tak selesa. Settle!


Kalau nak berjalan jauh, boleh tempek je koyok ni, boleh elak dari rasa mual dan muntah. Lenguh-lenguh badan pon boleh hilang.Standby siap-siap dalam kereta senang.  Kot lah tengah bawak kereta karang tercramp ke apa senang. Kadang-kadang bila drive kereta,tetiba cramp. Senang je. Bukak dan tempek je dekat tempat cramp. Kejap je hilang rasa cramp tu. Design pon nipis, tidak berbau dan senang nak letak dalam poket dan beg. Boleh guna dekat mana-mana dan bila-bila masa.



AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Neck & Shoulder Pain ni bagus sebab:
-Memperbaiki pengedaran darah
-Mengurangkan simptom-simptom keletihan otot,ketegangan otot,neuralgia dan sakit otot.
-Membantu pulih dari keletihan
-Kesan pemanasan berkekalan sepanjang 8 jam.



“AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Neck & Shoulder Pain” ni ada jual dekat Watson, Guardian, Caring, Aeon Wellness dan juga farmasi yang berhampiran dengan korang. 

Selain dari produk dekat atas ni, ada juga produk Ammeltz Yoko Yoko Heat Patch untuk sesiapa yang bermasalah senggugut teruk atau menstrual pain ni. Kalau tengah datang bulan, ada sengugut teruk boleh try pakai ni. Produk ni harga RM11.50 (sekotak ada 2 keping). 
Ingredients: Iron Powder, Water, Activated Carbon, vermiculite, salt, super absorbent polymer





Good news! Korang nak AMMELTZ YOKO YOKO ni tak? Nak buat give-away ni. Just jawab je soalan ni.

1- Apakah suhu selamat “AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Neck and Shoulder Pain” dan berapa lama ia bertahan?

2- Bagaimanakah “AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Neck and Shoulder Pain” boleh membantu ketika sakit badan?

3- Share kenapa korang nak cuba “AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Neck and Shoulder Pain” ni.


Tiga soalan ni lagi untuk AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Menstrual Pain:

1- Apakah suhu selamat AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Menstrual Pain dan berapa lama ia bertahan?

2- Bagaimanakah AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Menstrual Pain boleh membantu ketika sakit senggugut?

3- Share kenapa korang nak cuba AMMELTZ YOKO YOKO Heat Patch for Menstrual Pain ni.


Senang je semua soalan ni. Dah ada jawapan dalam entri aku ni. Korang just jawab je tiga soalan ni dekat ruangan komen ok. Jangan lupa tinggalkan nama dan emel korang yang aktif. Senang nak contact nanti kalau menang. Good luck!


16 comments:

  1. Selamat Pagi.

    Untuk AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Neck & Shoulder,
    1) 40 celcius dan 8 jam tahan
    2) Memperbaiki pengedaran darah dgn terapi haba
    3) saya sentiasa duduk depan computer sepanjang 8 jam. neck and shoulder memang sentiasa sakit dan letih. akan menjejaskan mood kerja.


    Untuk AMMELTZ Yoko Yoko Heat Patch for Menstrual Pain,
    1) 40 celcius dan 8 jam tahan
    2) terapi haba yang memperbaiki pengedaran darah dan mengurangkan kesakitan.
    3) tiap tiap bulan akan ada menstrual pain tak kira ada minum sejuk ke tidak, memang akan kurang selesa, dengan patch ini, tak perlu nak makan panadol.

    Chai Sin Yee, daphne-chai@hotmail.com

    ReplyDelete
  2. UNTUK JAWAPAN AMMELTZ YOKO YOKO HEAT PATCH FOR SHOULDER AND NECK
    1. koyok haba yang menjana 40°C sehingga 8 jam sehari.
    2.memperbaiki peredaran darah, sengal-sengal leher di bahagian belakang, membantu pulih dari keletihan
    3.saya ingin mencuba AMMELTZ YOKO YOYO HEAT PATCH FOR SHOULDER AND NECK kerana ia bersesuaian untuk orang yang bekerja seharian di pejabat seperti saya.

    UNTUK JAWAPAN AMMELTZ YOKO YOYO HEAT PATCH FOR MENSTRUAL PAIN
    1. koyok haba yang menjana 40°C sehingga 8 jam sehari.
    2. memperbaiki kekejangan ketika period, melancarkan peredaran darah
    3.saya ingin mencuba AMMELTZ YOKO YOYO HEAT PATCH FOR MENSTRUAL PAIN kerana ingin mengurangkan rasa kejang otot ketika period.

    Amirayusliza.AY@gmail.com
    Amira Yusliza Bt Abdul razak
    0196550210

    ReplyDelete
  3. 1. 40 c & 8 Jam
    2. Memperbaiki Pengedaran Darah
    3. saya ingin memcuba Ammeltz yoko yoko kerana saya mengalami masalah sakit otot kaki jikalau berjalan atau berdiri lama

    Cik Nor/ normi80my@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, Cik Epal.
    Disebabkan excited nak join contest ni, ni jawapan untuk soalan tersebut (Ammeltz Yoko Yoko Heat Patch for Neck and Shoulder Pain):
    1) Koyok haba ini menjana panas sehingga 40 darjah Celcius dan boleh bertahan sehingga 8 jam.
    2) Koyok ini boleh dilekatkan di tempat yang mengalami sengal-sengal atau sakit-sakit badan.
    3) Saya nak cuba koyok ni sebab saya nak hadiahkan kepada mak dan abah saya (ke arah menjadi anak solehah la katakan. Hehe).
    Itu sahaja jawapan saya Cik Epal.
    P/s: Selama ni silent reader je. Kalau dah rezeki nak menang, takkan ke mana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Tinggalkan emel yang aktif sis. Nanti kalau menang senang contact :)

      Delete
  5. jawapan untuk soalan Shoulder n Neck

    1. 40 darjah celcius dan bertahan sehingga 8 jam. Please use not more than 8 hour

    2. ia membantu dengan mudah. tampal dan biarkan ia bekerja. Ia memperbaiki peredaran darah, mengurangkan simptom keletihan otot, neuralgia dan sakit otot. Kesan kepanasan berterusan selama 8 jam.

    3. saya nak cuba kerana seya sakit belakang ooi. Kerja kat office ni menghadap komputer je memanjang. Duduk lelama ni boleh sakit belakang gak. Kalau ada benda ni boleh la tampal kat belakang ni hah.

    Nama: Amir nawawi
    Email: nsnawasari@gmail.com

    ReplyDelete
  6. AMMELTZ YOKO-YOKO HEAT PATCH
    1. SUHU SELAMAT SEHINGGA 40C. TAHAN SEHINGGA 8 JAM.NOT USE MORE THAN 8 HOURS
    2. MEMPERBAIKI PENGEDARAN DARAH
    MENGURANGKAN SIMPTOM-SIMPTON KELETIHAN OTOT,KETEGANGAN OTOT, NEURALGIA, DAN SAKIT OTOT
    MEMBANTU PULIH DARI KELETIHAN
    3. SAYA INGIN MENCUBA AMMELTZ YOKO-YOKO KERANA INGIN DIBERIKAN KEPADA MAK SAYA.KEHIDUPAN SEHARIAN YANG PADAT DENGAN PELBAGAI AKTIVITI TELAH EMNYEBABKAN EMAK SAYA KELETIHAN DAN SELALU MENGALAMI KETEGANGAN OTOT TERUTAMA DI BAHAGIAN TENGKUK. OLEH ITU SAYA INGIN MENCUBA AMMELTZ DENGAN HARAPAN IA DAPAT MENGURANGKAN MASALAH YANG EMAK SAYA ALAMI.


    AMMELTZ YOKO-YOKO HEAT PATCH FOR MENSTRUAL PAIN
    1.SUHU SELAMAT SEHINGGA 40C. TAHAN SELAMA 8 JAM.NOT USE MORE THAN 8 HOURS
    2.AMMELTZ BERKESAN MENGURANGKAN MASALAH SEGUGUT DENGAN CARA TERAPI HABA YANG DISALURKAN MELALUI AMMELTZ KE BAHAGIAN ABDOMEN PERUT WANITA YANG HAID DAN IA TAHAN SEHINGGA 8 JAM

    3. SAYA INGIN MENCUBA AMMELTZ YOKO-YOKO MENSTRUAL PAIN KERANA SAYA SELALU MENGALAMI MASALAH SEGUGUT YANG TERUK DAN IA MENGANGU RUTIN SEHARIAN SAYA. SAYA INGIN MENCUBA SAMA ADA PRODUK INI DAPAT MENGURANGKAN MASALAH YANG SAYA ALAMI ATAU TIDAK.

    *SEMOGA ADA REZEKI SAYA. SELAMA NI SAYA FOLLOW BLOG CIK EPAL SILENT READER JE,,HUHU...AMIN

    NAMA: FARAH
    EMAIL: farahaen@yahoo.com
    no: 01123327354

    ReplyDelete
  7. Hi cik epal :)

    1-Koyok ini membekalkan 40c haba secara dan bertahan sehingga 8 jam sehari.

    2-Memperbaiki peredaran darah, secara tidak langsung megurangkan ketegangan otot
    dan mengurangkan kesakitan yang dialami.

    3-Saya ingin mencuba menggunakan yoko yoko heat pad untuk mestrual pain, kerana saya pasti lebih senang untuk diaplikasi dan pantas memberikan kelegaan apabila senggugut tanpa perlu mengambil sebarang ubat-ubatan yang pasti lebih selamat untuk jangka masa panjang :)

    Name :Nadhira
    Email: nurnadd@gmail.com

    ReplyDelete
  8. yoko yoko ni memang terbaik! selalu pakai kalau lenguh badan :D

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,

    JAWAPAN AMMELTZ YOKO -YOKO HEAT PATCH FOR SHOULDER AND NECK.

    1. Haba 40 celcius dan bertahan sehingga 8 jam sehari.
    2. Memperbaiki pengedaran darah.
    3. Saya nak mencuba Yoko Yoko Heat Patch For Shoulder and Neck kerana leher dan bahu saya selalu sakit sebab penat memandu kereta seharian.

    JAWAPAN AMMELTZ YOKO YOKO HEAT PATCH FOR MENSTRUAL PAIN

    1. 40 celcius dan bertahan sehingga 8 jam
    2. memberi terapi pemanasan dimana boleh meningkatkan pengedaran darah.
    3. saya nak cuba yoko yoko heat patch menstrual pain kerana saya selalu sengugut ketika period dan saya juga nak cuba produk yang tidak memberikan bau seperti menstrual patch ini.

    Nama: Ili Nadirah
    Email : ilinadirah27@gmail.com

    ReplyDelete
  10. best of luck semua :) tapi memang betul, ammeltz ni dari dulu lagi helping dalam sakit sakit cam ni..

    ReplyDelete
  11. Koyo herbal untuk sakit pegal-pegal, keseleo dan bisa untuk detoksifikasi

    ReplyDelete
  12. Hi Cik Epal! :D

    Jawapan untuk Ammeltz Yoko Yoko Heat Patch for Menstrual Pain:

    1. Sehingga 40°C dan tahan selama 8 jam.
    2. Bantu kurangkan sakit senggugut/period pain & melancarkan peredaran darah.
    3. Since saya still belajar, kadang-kadang masalah senggugut sangat teruk sampai susah nak fokus class/ hadir program kolej sampai muntah-muntah.
    Makan Panadol pun lambat nak pulih balik jadi memang problem :( Kalau ada heat patch ni, senang je boleh tempek then terus pergi kelas macam biasa.
    Kalau nak bawak pun senang je letak dalam bag, time class rasa sakit pun tak risau bau sekelas sbb odourless! :D

    Nama: Ainul Munirah
    Emel: ainxlmnrh@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Salam & Hi 😊

    1) 40°C dan tahan sampai 8 jam
    2) memperbaiki peredaran darah dan memulihkan sengal2 otot πŸ’ͺ
    3) sebagai seorang pelajar, selalu sangat stress dengan kerja lepas tu senang dapat sakit kepala & sengal badan. Sakit pulak kat bahagian leher. Jadi kalau ada yoko yoko heat patch for shoulder, boleh la kurangkan sakit badan dan lenguh leher. πŸ˜₯

    Untuk ammeltz yoko yoko heat patch for menstrual pulak 😁
    1)Hingga 40°C dan tahan sampai 8 jam
    2) melancarkan peredaran darah dan mengurangkan senggugut
    3) Ya allah kalau kena senggugut sakit pinggang sakit perut semua ada! Jadi banyak kerja tertangguh. Huhu jadi kalau ada yoko yoko heat patch for menstrual ni boleh rawat menstrual pain tu dan takde la rasa stress macam ayam berak kapoq kalau senggugut! πŸ˜‚πŸ˜‚

    Thank you Yoko Yoko sebab boleh rawat masalah-masalah yg sangat common ni especially pada perempuan yg memang kalau kena menstrual pain, kombo pulak dengan sengal seluruh badan, terus rasa hidup ini tak bermaya! 😒 So yoko yoko heat patch ni memang πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    Nama Aelia
    email shieera94@gmail.com

    ReplyDelete
  14. sampai skrng brand ni kukuh kan pasaran. huhu

    ReplyDelete