Sunday, September 25, 2016

Budak-budak ... Biasa lah banyak tanya. Otak berkembang lettew. Hihi


Bila dah ada Han ni aku selalu risau Han cukup makan ke tak, makanan aku bagi dekat dia cukup nutrisi ke tak, makanan tu sihat ke tak, sesuai dengan dia ke tak dan macam-macam lah lagi. Banyak beno fikir nya. Haha. 




Haaa Han makan apa tu? Jangan makan pelik-pelik eh.

Kanak-kanak yang sedang membesar ni, perasaan ingin tahu diorang memang menebal setebal kamus dewan bahasa. Hehe. Budak-budak biasa lah suka explore benda baru. Kalau dah boleh cakap tu, macam-macam benda dia nak tanya. Kadang-kadang soalan yang dia tanya tu sampai kita tak boleh terfikir pon benda tu akan jadi soalan. Ibu aku pernah cerita dulu aku masa kecik-kecik, aku banyak sangat tanya. Sampai ke besar pon banyak tanya. Perasaan ingin tahu tu sangat lah menebal dalam diri sampai sekarang. Haha.

Yang ibu aku pernah cerita benda yang aku tanya time kecik dulu.

"Ibu. Macam mana kita ada dekat bumi ni?"

"Ibu, kenapa oren ada yang masam tapi ada jugak yang manis?"

"Ibu, macam mana kereta kita boleh bergerak?"

"Ibu, masa ibu mengandung dulu macam mana orang boleh duduk dalam perut ibu tu?"

"Ibu, macam mana awan boleh nangis (hujan) ?"

Soalan ni nampak simple tapi jenuh jugak rasa nya ibu aku nak explain. Haha. Tapi macam-macam lah benda yang tak tercapai dek akal yang aku selalu tanya ibu aku. Ni yang aku ingat lah dia cerita,banyak lagi benda yang aku pernah tanya sebenarnya.

Tapi perasaan ingin tahu anak tu benda yang normal. Nanti Han dah boleh bercakap nanti tak tahu lah soalan apa yang dia akan tanya aku nanti. So aku bersiap sedia je lah. Hee ლ(╹◡╹ლ)




Kalau korang ada anak-anak yang sedang membesar boleh try produk baru daripada Scott's ni. Sekarang ni dah ada Scott’s® DHA Gummies yang baru. Ada perisa oren dan strawberi yang sangat lazat. Kids memang perlukan DHA dan Omega -3 untuk pembentukan otak dan mata. Tapi benda ni kurang dalam diet pemakanan kita. Sebab tu kita kena bagi makanan tambahan untuk anak kita untuk dapat DHA yang cukup. 


DHA ni membantu menyokong fungsi dan pembangunan otak yang normal. Otak yang berfungsi dengan baik dapat membantu menyokong kebolehan kognitif seperti pembelajaran,perhatian, ingatan dan penyelesaian masalah. So gummies ni menyenangkan lah kerja ibu-ibu dekat luar sana,lagi-lagi yang busy tu, boleh terus bagi je Scott’s® DHA Gummies ni.



Serious sedap Scott’s® DHA Gummies. Dua-dua perisa oren dengan strawberi ni sedap. Mesti anak-anak akan suka punya. Dah lah bentuk pon comel. Semua bentuk hidupan laut. Ada bentuk ketam, ikan dengan sotong. Cute! Hehe.


Tapi Scott’s® DHA Gummies ni sesuai untuk kids yang berumur 4 tahun ke atas saja ye.




Scott’s® DHA Gummies ni korang boleh dapat dekat semua kedai runcit utama dekat seluruh negara. Dekat pharmacy macam Guardian dengan Watson tu pon memang ada jual.




Sempena dengan pelancaran Scott’s® DHA Gummies, Scott's ada lancarkan kempen Scott's ‘Bright Little Explorers'. For kids, ada aktiviti 'Discovery Hunt' dan ‘Sleep with the Sharks’. Boleh tengok macam-macam aktiviti jerung dan makhluk laut lain. Ada feeding sessions, educational tours dan pengalaman unik ' ‘Sleep with the Sharks’. Wow best ni. Hehe.
.
Ye lah budak-budak ni kan banyak benda dia suka explore kan? So aktiviti macam ni bagus lah nak meransang otak dan membantu memupuk rasa ingin tahu anak-anak kita.





Boleh join 'Sleep with the Sharks’ contest dekat Facebook Scott's . Bagus kalau join sebab menggalakkan rasa ingin tahu, sukakan cabaran dan penerokaan dalam diri kanak-kanak.Cara dia senang sangat, macam ni:

1- Suruh anak anda lengkapkan ayat ini “If I could sleep next to a shark, I will ask Mr. Shark…..” (tidak melebihi 25 patah perkataan) then guide anak anda untuk lukis a very simple happy shark di atas kertas.

2- Tangkap gambar lukisan anak anda dan pos dekat ruangan komen

3- 10 jawapan paling kreatif akan menang sepasang tiket untuk experience  'Sleep with the Sharks' dan anda ibu-ibu akan menikmati baucar membeli-belah AEON RM100! 

Contest start 19 September – 7 October 2016.

Terms and conditions boleh tengok dekat SINI ye.


Boleh join contest dekat FACEBOOK INI . Good Luck!





8 comments:

  1. itu lerr, kena bersiap sedia dah dengan soalan soalan padu budak budak :) and gummies ni elok untuk dia orang :) so skali je jawab, dia orang senang nak paham :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bagi gummies ni nanti dekat anak-anak :)

      Delete
  2. Betul..once anak dah start tanya macam2 ni, mak ni pun kena sel2 otak berhubung juga untuk jawab semua soalan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lagi soalan yang bakal menjelma but get ready je ni. hehe

      Delete
  3. ramai kawan-kawan bagi anak diorang scotts ni

    ReplyDelete
  4. Vitamin Scott's mengandung DHA yang bermanfaat untuk kecerdasan otak, salam blogger dari saya di Indonesia

    ReplyDelete