Tuesday, August 23, 2016

Review Huawei P9 . Gambar serious cantik gila macam pakai DSLR !

Kita ada smartphone baru, Huawei P9. Best tau smartphone ni! ★~(◡‿◕✿)


Nampak tak handphone ni ada 2 camera? Huawei P9 ni dilengkapi dengan dual-lens Leica. Kalau cakap pasal handphone, yang paling penting kita nak tahu mesti camera kan? Betul tak? Huawei P9 ni smartphone yang diiktiraf oleh LEICA. Leica ni memang power lah kalau dengar nama pon.

Teknologi kamera Leica ni dekat dual-lens 12-megapixel. Kan ada 2 kamera tu kan? Satu kamera tu untuk mengesan warna RGB (gambar seperti biasa), satu lagi adalah sensor monochrome yang mengesan gambar warna hitam putih.

Kamera monochrome (hitam putih) dapat tangkap cahaya 3 kali lebih banyak berbanding kamera biasa. Bila cahaya banyak masuk, so kualiti gambar memang sharp,jelas dan cun melecun lah. Dapat lah hasil kan gambar yang cantik-tertarik-menarik-kau-memang-the-bomb-senah. Hehe. Itu lah kelebihan dual-lens Leica Huawei P9.










Huawei P9 ni sangat selesa dipegang pada tangan. Rasa kemas je.Rekaan dia pon sleek and elegant.


Dari segi memori, Huawei P9 ada dua variasi. 
Ada 32 GB, 3 GB RAM ,
dan 64 GB, 4 GB RAM 


Huawei P9 menggunakan bateri berkapasiti 3000mAh. Kalau skrin terpasang pon bateri tahan lama lebih 8 jam. Serious bateri tahan gila walaupun sentiasa on data. Kalau nak cas bateri pon cepat full. Tak ada lah lembap macam handphone lain. Yang penting tak hang atau lag.


Huawei ni bagus dan agak expert dari segi teknologi. Semua feature pon lancar berfungsi tanpa sebarang masalah.


Part paling best sebab camera lawa. Memang puas hati sebab camera dia terbaik dari kebun. Hehe. ლ(╹◡╹ლ) 


Tak percaya? Meh tengok gambar yang di snap dari smartphone Huawei P9 ni. Serious kualiti gambar macam pakai DSLR! Teruja aku melihatnya. Haha.


Cantik dan sharp kan gambar dia? Siap boleh buat bokeh lagi. Handphone kau hado? Ehehe.





Cantik sangat kan kualiti gambar dia? Mak suka nyah! (✿ ♥‿♥)

Kalau compare dengan handphone yang aku tengah pakai sekarang, image quality Huawei P9 ni lagi awesome lah. Banyak benda Huawei P9 ni buat yang real camera je boleh buat. Huawei P9 ni boleh buat bokeh, motion blur, light trails dan banyak lagi. Gambar pon dah macam pakai DSLR! Amazing!

Walaupun aku dah ada camera tapi untuk dapat pakai Huawei P9 ni antara dalam list aku lah. Camera, Ram, Battery, Speaker memang puas hati.

Camera Huawei P9 ni memang power lah. Sangat sesuai untuk orang yang suka ambil gambar tapi nak kualiti gambar lebih bagus dan sharp.Harga smartphone Huawei P9 ni tak lah semahal yang korang semua sangkakan. Range harga bawah 2k je untuk 32 GB! Wuhuuu berbaloi-baloi sangat ni.Boleh dapatkan smartphone ni dekat mana-mana outlet Huawei. Cepat beli!  Korang takkan menyesal punya lah. ♥♡〜٩(^▿^)۶〜♡♥ 


24 comments:

  1. waaa!!! memang idam betul P9 ni!! lagi pulak pakai kamera leica..nak beli mirrorless leica belum tentu mampu..dapat P9 pun ok..hehehe..

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  2. salam..
    hi cik Epal ^o^
    yaya mai lawat awk naaa..

    cntik gmbr bl tngkp guna hp huawei tu ye..
    tp lg cntik org dia tu..^o^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lawa gambar bila tangkap guna phone ni :D

      Delete
  3. xtau pulak fon huawei sebest macamni. serius tak pernah nak ambil tau fon jenama ni -.-''

    ReplyDelete
  4. perhhhh boleh tahan mantap juga Huawei P9 ni..

    ReplyDelete
  5. Baru ja berkira-kira nak try Huawei.. Tq for ur review :)

    ReplyDelete
  6. Nampak orang post hari tu. cantik betul gambo dia >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar memang serious cantik. Macam pakai DSRL :D

      Delete