Friday, July 29, 2016

Blunt Umbrella XS si payung unik cantik tertarik menarik . Heee :D

Payung ni memang sangat sinonim dengan hujan kan? Kalau tak, tak kan lah ada peribahasa “sediakan payung sebelum hujan”, ye dak? Kalau setakat nak jalan-jalan shopping pakai payung apatah lagi waktu panas rasanya tu benda terakhir yang aku buat.Tapi tu kalau nak keluar jalan-jalan shopping lah.


Masa aku study dulu memang pergi mana-mana pon aku akan bawak payung. Uni besar, pergi mana-mana pulak jalan kaki. Panas-panas berjalan dari satu kelas ke kelas memang kena pakai payung lah. Terik kot. Rosak kulit I nanti.Muehehe.


 Dah kahwin ni memang selalu pesan dekat husband,payung wajib kena ada dalam kereta. Kang keluar jalan-jalan tetiba hujan memang basah lencun ah baju. Kepentingan payung jangan diabaikan ye banggg. Husband aku ni kalau benda-benda remeh memang dia tak kan ingat lah. Dia anggap benda remeh,tapi aku nampak tu benda penting.Selalu orang lelaki ni tak nak pakai payung sebab tak nampak ‘cool’ katanya. Biar lah tak nampak ‘cool’ pon, tak sampai ke mana pon ‘cool’ tu. Yang penting kita guna payung ni pada tempat dan keadaan yang sepatutnya.


 Bayangkan sampai je tempat kerja/tempat yang dituju, nak keluar dari kereta je tetiba hujan lebat mencurah-curah. Waktu tu la mengharapkan payung.

Ni aku nak recommend satu payung ni. Kalau yang ajet-ajet tak 'cool' pakai payung tu, boleh try pakai payung ni. Aku suka payung ni. Lelaki dan perempuan, both sesuai pakai.

Haaa jangan cakap hakak tak payung. Ehehe.


Ni lah payung BLUNT XS. Apa yang best sangat payung ni? Haa meh nak cerita.

Packaging dia sangat unik.

Budak Han ni memang tak boleh lah kan dia tengok benda-benda rare ada dalam rumah aku ni. Mesti ada dia di mana-mana (^_^)/ 

Feeling dia macam nak ambil shuttlecock lah pulak. Heee (✿◠‿◠)

Peek-a-boo. Cakkkk! Hello Blunt Umbrella! (/◕ヮ◕)/ 

Tudiaa! Ada jugak tangan kecik nak menyelit tau. Cemburu lettew mama dia ada payung canggih. Ehehe.


Sleeve pon cantik dan senang nak simpan payung.



Nak bukak payung ni just tekan button ni. Nak bukak dan tutup payung ni memang senang. 

Tadaaa! Dah kembang. Ehehe.

Payung BLUNT XS ni cantik, ringan dan kukuh. Perfect size. Warna pon sangat attractive dan cantik. Design sangat sleek dan elegant! Ada banyak  lagi warna lain yang korang boleh pilih.




Payung BLUNT XS ni solid.Memang sangat melindungi kita daripada panas dan hujan. Korang akan rasa perbezaan dia dengan payung-payung lain bila hujan lebat ribut berangin yang kuat tu. Kan kadang-kadang kita pakai payung bila datang angin kuat, kita pon ikut melayang sekali kan? Tapi payung BLUNT XS ni memang solid. Kita memang tak kan terhuyung-hayang lah walau angin kuat macam mana sekali pon. Memang tak payah risau lah kalau ada ribut angin ke apa. 





Aku suka design payung ni yang tumpul. Tak ada la risiko tercocok orang ramai dekat tempat crowded ke apa. Awesome gila!



Senang cerita semua benda pasal payung ni memang perfect lah! I doubt I will ever find anything better.Dari packaging,sleeve,plastik dan payung tu sendiri memang tak nampak cacat cela lansung lah. Aku berharap kalau pergi travel or pergi mana-mana tak kan tertinggal payung ni dalam teksi. Kalau tak, untung lahhhh driver teksi tu :D








Sangat sesuai nak bawak payung BLUNT XS ni pergi travel. Walaupun payung ni bukan payung lipat,tapi cukup kemas lah untuk kita packing masuk dalam luggage. Kalau space dan berat luggage, atau cuaca tak menentu jadi satu isu kalau korang pergi travel, aku sangat recommend bawak payung BLUNT XS ni.



 I love the color and blunt edges.Best umbrella ever. Worth every raindrop! I like it very much. Wow tetiba cakap omputeh. Kehkeh. 

Aku mengharapkan esok hujan sebab aku nak guna lagi payung ni. Haha



Kalau korang berkenan dengan payung ni, boleh tengok dekat :
WEBSITE ni www.bluntumbrellas.com/my or 

 Mesti rambang mata :)

Oh ye sempena hari merdeka yang akan menjelang tak lama lagi, BLUNT ada buat promo! Yayyy! 
Use the code MERDEKA2016 to get RM 59 off all umbrellas from 31 August – 16 September 2016. 
Selamat Hari Merdeka! Jangan lupa guna code ni tau :)


21 comments:

  1. memang superb payung ni, nak beli jugak la macam ni.!

    ReplyDelete
  2. cantik payung ni ... dan ada sarung mcm tu baru lah tahan lasak ..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Banyak lagi warna yang cantik-cantik :D

      Delete
  4. hahaha .... harga boleh tahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang baik harga pon baik lah haha

      Delete
  5. Macam besh je payung no.Tetiba teringin nak ada satu

    ReplyDelete
  6. menarikla payung ni. nak satu jugaklah!

    ReplyDelete
  7. mcm tertarik plak ngan payung ni. teringat time bercuti ke london asyik rosak je payung hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi. beli lah satu. beli lapan pon boleh hehe

      Delete
  8. Han Han. Hehe cepat besar :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. banyak lagi warna yang cantik-cantik :)

      Delete
  10. aaaaaaaaaaaaa..cantiknyer!! nak2 kaler tuuuu...

    tq sebab menghasuttttttttt.. hahahah

    ReplyDelete