Tuesday, June 7, 2016

Wangi nya tisu ni. Bau vanilla lagi!

Aku suka benda wangi. Kalau keluar rumah nak wangi. Dalam rumah pon nak diri sentiasa wangi. Bagi suami selesa dan diri sendiri pon selesa. Dekat katil pon kadang-kadang aku boleh sembur perfume dekat bantal cadar semua nak kasi wangi. Sebelum tidur pon wajib sapu lotion satu badan nak kasi wangi. Toilet nak wangi. Baju pon mesti cuci dengan pewangi. Satu rumah kalau boleh memang nak wangi. Memang obses betul perangai nak sentiasa wangi aku ni. Haha.

Sebelum ni aku tak tahu pon ada tisu wangi. Wet tissue baby tu aku tahu lah memang wangi. Ni tisu untuk orang dewasa,ada ke yang wangi?

Harus lah ada! Aku yang tanya aku yang jawab. Cehh. Sekarang ni zaman makin canggih, confirm lah ada kan tisu wangi. Tapi aku tahu brand Kleenex je ada keluarkan tisu wangi ni. Sebelum ni aku pernah try Kleenex scented- Cherry Blossom and Rose Essential Oil. Both wangi.


Tapi untuk musim raya ni, Kleenex keluarkan tisu baru KLEENEX VANILLA SCENTED TISSUE. Sedap sangat bau vanilla. Limited edition tisu ni khas untuk raya. Serious wangi sangat!

Rasa macam nak makan pon ada. Paham tak bila bau tisu ni perasaan dia tu macam bau kek,cookies dengan ais krim vanilla? Sedap bau dia.

Haritu pergi event Kleenex ni. Suka tengok packaging kotak tisu ni. Cantik.

Ni yang Kleenex scented- Cherry Blossom and Rose Essential Oil. Cute sangat packaging dia. Buat hand bouquet guna tisu je. Kreatif dan wangi lak tu.

Ni goodies bag yang dapat haritu. Aaaaaa sukanya dapat Kleenex tisu ni sebab semua memang wangi! Yang pek kecik tu boleh letak dalam handbag. Tisu ni sangat penting bagi aku. Kena ada bawak pergi mana-mana. Pastu bila berjalan, tiba-tiba ada bau tak menyenangkan, boleh bau tisu yang wangi ni untuk menenangkan hidung. Yang kecik tu sesuai sangat bawak pergi travel.

Terus satu letak dekat dapur, ruang tamu dan bilik. Cantik packaging kotak dia kan?

Tisu ni aku suka sebab lembut je. Tapi kuat dan menyerap dengan lebih baik berbanding brand tisu lain. Bau tak payah cakap lah. Memang wangi sangat. Bila bau tisu ni rasa tenang je. Teringat memori buat kuih raya sama-sama dengan ibu aku before kahwin dulu. Dulu ibu aku berniaga kuih raya. Kalau aku cuti sem ke, ada gak tolong buat kuih jugak. Kebanyakan kuih raya mesti ada guna esen vanilla. Bau esen vanilla tu yang selalu buat kuih raya wangi. Dapur pon semerbak je bau wangi kalau tengah 'bake' kuih raya. Sebab tu bila bau tisu vanilla ni serious ingat kenangan buat kuih raya dengan ibu aku. Rindu pulak.

"macam sedap je bau ni"

"Meh nak tengok sikit apa yang sedap sangat ni"

"Waa tisu bau vanilla"

"Wangi! Suka nyaa"

Serious korang kena try tisu baru Kleenex bau Vanilla ni. Beli banyak-banyak time raya ni. Mesti tetamu pon happy bau tisu wangi bau vanilla  :)


Sila kira berapa perkataan "wangi" digunakan sekarang! Muehehehe.


Untuk maklumat lanjut, sila layari www.facebook.com/kleenex.Malaysia


24 comments:

  1. wahh mcm best jee..mcm kena cri je ni..huuuu..

    ReplyDelete
  2. 24 perkataan wangi. Gigih tau kira. Huhu

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.

    jenama kleenex nie penah nmpk.tp..siap wangi bagai x penah lagi tau kewujudan tisu baru nie dan x penah nmpk pun sebenarnye.dh baca kat blog nie,nanti boleh la usha2 kat kedai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila usha dan beli. Memang wangi :)

      Delete
  4. 25 wangi hahahahaha.

    okey nak try sebab memang suka sgt vanilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa semua bagi jawapan lain-lain? Ehehe

      Try try! Wangi gila.

      Delete
  5. suka juga tisu kleenex ni. suka juga bab WANGI ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Paling suka sebab wangi ehehe

      Delete
  6. kalau bau macam kuih raya, menjadi-jadi la lapar nye time2 puasa cam gi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bau tisu ni time puasa jangan bayangkan makanan pulak. Memang boleh lapar lah hehe

      Delete
  7. waaa..
    haha,byk juga perkataan wangi dlm n3 ni.30 gitu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dari atas sampai komen ni. Semua jawapan lain-lain :p

      Delete
  8. bestnya dapat goodies bag tisu wangi2 ni :)

    ReplyDelete