Monday, June 27, 2016

Perfume wangi nak bawak raya


Perfume comel bentuk high heels!


Ni dah nak dekat raya ni memang aku lah yang selalu packing barang. Nak harap kan Han, memang dia sepah kan baju je lah pandai. Ehehe. Kalau nak suruh suami, dia hulur baju-baju dia je lah suruh aku lipat dan packing. Tapi aku memang suka packing barang nak balik kampung ni,sebab confirm barang-barang aku je banyak dalam luggage berbanding barang suami dan anak aku. Barang aku je dah 3/4 luggage.Oh yeahh. Tu lah orang perempuan. Kalau boleh satu almari tu pon nak bawak balik kampung kalau boleh muat luggage. Kehkeh.



Toiletries, baju raya, make up memang tak boleh lupa bawak. Tapi ada satu benda yang memang tak boleh lupa bawak. Kalau tertinggal memang rasa tak kena raya aku nanti. Barang itu adalah .....

Marie Pierre Perfume!


Raya nanti dah pakai baju cantik, tudung cantik, kasut cantik.Tak kan badan bau kepam pulak kan. Harus lah letop dan wangi di hari raya. Time raya ni lah nak jumpa sanak-saudara yang ramai tu. Raya setahun sekali ni kalau lama tak jumpa saudara-mara sah-sah banyak cerita nak jadi modal berborak dan bergosip. Tapi badan harus lah wangi ok uolss.


Karang tak pasal-pasal saudara-mara bergosip pasal kau lak nanti sebab badan bau kepam. Ehehe. No no. Takmo takmo.

Nak melaram dan mewangi time raya? Tapi bajet raya dah sendu di aidilfitri sebab dah berhabis beli baju liplap liplap? Jangan risau, Marie Pierre perfume ni murah je.Harga asal RM20. Tapi sekarang ni dah jadi RM15. Perghh perghh dah ah murah tapi bau perfume wangi pulak. Memang berbaloi-baloi!


Yang bentuk handbag ni semua aku suka bau dia. Bau sweet. Yang tengah warna hitam tu bau dia sweet dan ada bau musky sikit. Nice!

Perfume Louis Sean Paris Bag ni 100ml. Botol dah ah comel. Boleh TENGOK SINI kalau berkanan nak beli.

Sweet Heart Series. Comel sangat ni perfume bentuk love.

Ni aku review bau dia dari segi bau hidung aku lah eh.

Yellow Love- bau dia macam bau Vanilla. Sangat sweet and seductive. Aku memang suka bau Vanilla. So yang warna kuning ni confirm boleh bawak raya ni.

White Love- Bau fresh

Violet Love- Bau sweet.

Semua bau ni sedap. Tapi untuk Sweet Heart Series ni paling aku suka yang love warna kuning tu. TENGOK SINI kalau berkenan.

Louis Sean Paris Red Shoe 20ml. Comel perfume ni dah macam kasut Cinderella sebab ada sebelah je. Ehehe cute!

Antara biru dengan merah, aku lagi suka yang biru. Yang biru tu bau dia fresh, cool dan ada bau floral sikit. Boleh TENGOK SINI kalau nak beli.



Bagi aku,Marie Pierre Perfume ni punya bau boleh kata semua nya bau sweet dan fresh. Bila pakai perfume ni mesti rasa macam baru lepas mandi! I absolutely love it. Korang tak payah nak risau bila pakai perfume ni sebab semua keluaran Marie Pierre ni memang disahkan HALAL oleh The Central Islamic Committee of Thailand. So gunalah dengan senang hati. Hehe.


Ni antara reason aku suka Marie Pierre Perfume ni:

1- Bau sedap. Mostly bau dia sangat sweet
2- Tahan sampai 6 jam ke atas
3- Sesuai untuk semua lapisan umur. Tua muda semua boleh pakai
4-Reasonable Prices! Harga memang sangat murah
5- Senang nak bawak pergi mana-mana. Lagi-lagi nak raya ni. Bawak travel pon senang.
6- Sesuai sangat nak bagi hadiah dekat kawan, family, saudara-mara atau mak(/we). Packaging dah ah comel.




Ada macam-macam jenis haruman dan wangian yang korang boleh pilih. Marie Pierre perfume ni botol dia semua unik dan ikonik. Perfume ni dari France, sangat berkualiti tinggi dan inspired by international brands. Boleh beli dekat LAZADA untuk Marie Pierre dan Louis Sean Series.







7 comments:

  1. which one u recommend? Marie pierre or Louis sean series?

    ReplyDelete
  2. eiii comel laaa... geram je cm nk gigit lak haha

    ReplyDelete
  3. weh packaging dia comel2 belaka la

    ReplyDelete
  4. wow! cantik nye dia punya btoll. mek suka kmpul yg miniatures cm nihh

    ReplyDelete
  5. Comel2 je botol dia. Taktik ni suruh beli.Ayuh terjah! :p

    ReplyDelete