Tuesday, June 21, 2016

Baju Raya 2016 dan Blouse Cantik ! Online Shopping Murah ! Yayy!



Nak dekat raya ni tangan memang gatal je lah nak online shopping. Nak keluar malas dan rasa penat. Sekarang ni nak beli/bayar pape semua benda pon dekat hujung jari je kan? Nak shopping pon tak payah nak susah payah memenatkan diri tawaf satu mall,bayar tambang or bayar duit minyak dah. Aku ni kalau bab shopping baju, suka benda yang murah-murah je.Shopping baju murah adalah best sebab boleh dapat macam-macam jenis baju. Tak kosserrr aku nak beli baju sehelai harga ribu-riban tapi pakai nya sekali seumur hidup. Choyy!

Kalau kau tengok semua benda yang ada dekat online shop ni pasti tangan kau gatal jugak nak tekan semua benda masuk 'add to cart' !! Sebab semuanya murah uolssss! Serious murah gila nak meninggal! Yang best nya sebab semua barang ready stock! Tak payah nak tunggu lama-lama untuk pre order.Kalau order,terus dapat je.Tapi bayar lah dulu khennn. muehehe.

Masalah nya aku ni nak beli jubah nak pakai time bulan Ramadhan ni je tapi terjebak pulak beli blouse sekali. Blouse pon cantik-cantik dan murah gila! Harus lah tak keruan aku, semua benda rasa nak beli sebab murah nau!


Ni lah hasil aku dok shopping dekat NILE.COM.MY ni.





Jubah ada poket. Mak suka nyah!

Banyak juga aku shopping haritu. Plastik pos pon dah sama besar dengan anak aku dah. Hehe.

Boleh kata mostly baju yang aku beli dekat NILE ni semua daripada brand HANIYA. Aku suka brand HANIYA ni sebab design dia up to date dan kualiti kain pon best. Kalau nak cari baju muslimah memang suka beli HANIYA ni. Dan reason paling utama nya aku suka sangat HANIYA ni opkossss sebab harga baju dia murah gila compare dengan online shop muslimah yang lain. 

Jarang nak jumpa jubah yang cantik yang harga nya bawah RM100. Selalunya yang cantik-cantik mesti harga atas RM100. Satu yang aku suka shopping dekat NILE ni sebab boleh dapat baju yang aku suka dengan harga bawah RM100 je.


Sebab aku rajin, meh aku peragakan dekat korang apa yang aku beli. Mana tahu kot-kot korang pulak berkenan dan saja je nak bagi korang terjebak jugak ke kancah online shopping yang murah dan berbaloi-baloi ni. *hasut*


HANIYA LONG DRESS MIX COLOUR WITH POCKETS DESIGN (klik kalau nak beli) . Ni aku ambil warna DARK PEACH. Ada juga warna lain yang cantik. Harga RM74.90 . Murah kan? Kalau tak, harga dia RM158. Fuhh memang kena grab. Jimat banyak tu. Aku suka jubah ni sebab ada 2 tone warna, minimalis dan simple. 

Lagi satu reason aku suka jubah ni sebab ada poket. Boleh letak handphone. Hehe.


Ni pulak HANIYA LONG DRESS MIX COLOR WITH PIPING DESIGN- BLUE. Suka jalur-jalur tu nampak unik sebab dia timbul. Jubah ni princess cut. Ada zip dekat tangan so senang nak ambil wudhu'. Harga RM75.90

Boleh padan kan dengan Fashion Hollow Designed Shoulder Bag ni. Suka gabungan warna gold dengan putih camnih. Nampak macam mahal tapi harga murah. Harga RM 20.90 je. Ada banyak warna lain jugak. 


Corak baju kurung ni dah ala-ala baju koleksi raya Rizalman tahun lepas pulak. Hehe. Tapi HANIYA SPECIAL CHIFFON PRINTED DESIGN WITH BAJU KURUNG ni murah je. RM 79.90 je. Baju kurung ni tak melekap dekat badan so nak melantak banyak time raya karang tak lah nampak lemak-lemak yang goyang-goyang macam jelly dekat perut tu.Kihkih. Ada 2 pilihan warna. Warna biru ni dan coklat.


 Jubah ni ada plaid design dekat atas baju dengan bahagian tangan. Dekat tangan ada zip so nak ambil wudhu' senang. Material high quality chiffon. HANIYA SPECIAL PRINTED TEXTURE PLAID DESIGN DRESS- RED. RM 75.90.

Ok dah habis jubah dengan baju kurung. Nak tunjuk blouse pulak.

Suka blouse ni. Nampak comel je corak bunga ni and warna dia pon sweet. HANIYA CHIFFON FLORAL PRINTED DESIGN BLOUSE- CREAM . RM 35.90

Blouse ni corak dia unik. Ada mix 3 colour lagi. Bila pakai pon terletak je. Material kain best. Nak gosok pon senang. HANIYA THREE TONE MIX COLOURS WITH PATCHWORK. RM 36.90.



Blouse ni ada poket jugak. Hehe.


Aku sangat jarang pakai baju warna pastel. Takut nak pakai warna pastel sebab takut nampak gemuk. Padahal memang gemuk tapi ada aku kesah? Kesah lah jugak sikit. Haha. Tapi bila tengok baju berwarna pastel and sweet macam ni, rasa macam suka pulak. Lalu terus lah aku beli tanpa berfikir nambelas kali.Weeee. 

Sweet kan warna pastel camni? Nampak macam ayu,lemah-lembut,sopan santun sangat bila pakai warna pastel gini kan? Walaupun nan hadooo je lah. Ahak! HANIYA SPECIAL PRINTED TEXTURE PLAID DESIGN BLOUSE. RM 42.90


Yang atas-atas ni semua blouse pendek. Yang bawah ni semua blouse panjang pulak. Blouse panjang ni aku suka jugak. 









(Kalau korang still dapat tengok item baju aku bagi dekat semua link gambar-gambar atas ni maknanya barang tu available, kalau tak dapat and dia tulis 'product not found', maknanya dah SOLD OUT. Tu ah siapa suruh lambat. hehe)


Sebelum ni seram gila nak beli barang online sebab takut kena tipu. Dengan NILE ni dah 4-5 kali lah aku shopping sini. Sekali shopping bukan sehelai dua, banyak gilaaaa berhelai-helai aku borong.  Ye lah, mesti korang ada rasa takut jugak kan kalau yang tak pernah online shopping tu. Dah ler murah,mesti nak beli banyak-banyak kan takut kena tipu ke apa. Tapi dont worry be happy. NILE ni trusted seller. Jangan risau lah kalau korang nak memborong banyak-banyak macam aku ni, confirm barang sampai punya dekat rumah. 

Sekarang ni NILE ada promosi FREE POSTAGE untuk Semenanjung Malaysia dengan pembelian minimum RM48 je! Wahh berbaloi-baloi ni. Baik korang cepat-cepat shopping dekat NILE ni sebab promo ni dari 30 May 2016 sampai 18 July 2016 je.


Cuba-try-test usha barang dekat  http://www.nile.com.my/ . Tengok boleh tahan ke tidak tengok barang cantik-cantik dan murah. heeeeee. Selamat menjamu mata dan membeli-belah diucapkan! (saja wish siap-siap)


Haha ok bye!

24 comments:

  1. cantik-cantik semuanya.. tergoda wey

    ReplyDelete
  2. Semua cantik kau pilih nyahh :) tapi yes serious, lawaa :)

    ReplyDelete
  3. dik epal pakai sume lawo especially yg haniya fishtail green. KIta pon suka beli kat nile hehe

    ReplyDelete
  4. jahat..jahat..
    memang terhasut. suke kat blouse tu..cantik2..

    ReplyDelete
  5. Cantik tudung cik epal, beli kat mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. shawl murah je tu. rm10 beli dekat giant hehe

      Delete
  6. saya pun selalu beli online di nile, servis pantas.

    http://www.wadahberbicara.my/

    ReplyDelete
  7. saya pun suka shopping kat nile ni. nak tanya cik epal pakai blaus size apa? thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang S, ada yang M. sebab cutting tak sama. kena tengok measurement chart

      Delete
  8. setiap bulan mmg wajib beli dekat sini

    ReplyDelete
  9. Pernah jugak borong kat Nile. Affordable price. Hihi.

    Seriously, semua cantik2 pilih CikEpal nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat 'mampu milik' ah semua harga dekat nile ni :D

      Delete
  10. alaaaa menciknya dik oiii... br tgk ..lawanya baju kat situ kalu bli lg mau ujumh bln ni makan balang kuih raya niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa beli sehelai dua pon jadik lah kakkk. *hasut*


      hahaha

      Delete