Friday, May 6, 2016

Cik Epal Jofliam Honeymoon London: Burger & Lobster yang lazat (part 2)

Sambungan honeymoon London (Part 1).Hari-hari dekat London, bila bangun pagi je mesti aku ngadap susu coklat lemak berkrim disukai ramai ni. Sedap air susu coklat Galaxy dengan Mars ni. Aku suka sebab manis dia ditahap waras. Tidak lah sekali minum terus diabetes. Sebab ingatkan manis gila tapi sekali minum pasti nak lagi.Muehehe. Aku je suka, husband aku tak gemar. Dia kata aku macam budak-budak minum air ni. Caitt podah dia berjiwa orang tua kertu memang ah. Tapi sebelum balik hotel,mesti dia akan beli untuk aku minum hari esok nya sebab aku suka sangat air ceklat ni. Hehe.


Orang kata kalau selalu makan coklat/minum air coklat time pregnant ni,baby kita akan jadi periang dan ceria. Orang lah kata bukan aku yang kata. Emm lagi best lah aku guna kan alasan itu untuk aku minum air coklat pelbagai perisa ni hari-hari dekat London ni. Hehe.Time ni aku tengah pregnant 8 bulan. Mesti syok je baby aku dalam perut gulp gulp share sekali air coklat ni. Kehkeh. 


Hari ke dua ni pagi-pagi dah semangat bersiap awal sebab nak pergi Restoran Burger & Lobster!! Nak bertolak cepat sebab malas nak beratur. Selalu tengok orang melayu pergi London or student-student Malaysia study London mesti makan dekat restoran ni. Apa sedap bebenau ke? Mari kita terjah untuk mencari satu kepastian. Hoyeh!



Ok, restoran Burger & Lobster ni ada banyak cawangan. Glamour restoran ni. Don't play play. (hazab nya english aku tapi ada aku kesah? ok bye). Dekat London ni je ada 7 restoran Burger & Lobster. Kitorang pergi makan dekat Harvey Nichols di Knightsbridge. 






Kitorang naik tube underground (train) , stop dekat  Knightsbridge station. Bangunan Harvey Nichols ni sebelah tube undergorund tu je. Haa nampak tak bangunan Harvey Nichols tu? Masuk lah bangunan tu. Nganga apa lagi.



Harvey Nichols ni sejenis mall.Masa aku sampai ni,awal lagi. Restoran pon tak bukak lagi cuma tengah bersiap sedia nak bukak lah. So cari lah apa-apa benda yang boleh di makan dulu. Tengok ada stall jual salmon ni, apa lagi ngapp lah. Sedap pulak tu. Tak sia-sia order. Ni merangkap appetiser lah kira. Kuikui.




See! Tak ada orang pon beratur. Memang kitorang first customer diorang haritu.

Restoren Burger & Lobster dekat tingkat 5 dalam bangunan Harvey Nichols ni. Selalunya nak makan sini beratur kemain panjang tau. Sebab tu kitorang datang awal.Aku memang tak rajin ah nak beratur lama-lama. 





Ada 3 menu je dekat Restoran Burger & Lobster ni.

Restoran ni tidak lah ada halal jakim. Lobster tu dimasak grill/steam je. Lobster kan sejenis seafood so boleh lah di makan. Tapi datang sini,jangan pergi order burger pulak. Burger tu tak halal. Daging kan? Sah-sah tak sembelih. Dua menu yang Lobster Roll dengan The Whole Lobster tu insyaAllah halal boleh dimakan.

Tapi kalau was-was tak payah ler masuk ini restoran. Hehe.

Yakin Halal, insyaAllah.





Satu set lobster termasuk fries dan salad berharga GBP20/meal. Air yang kitorang order berharga 4.50 pound. Ye lah dah makan seafood memang kena order air masam. Tapi kalau nak jimat minum air kosong. Air kosong FREE je.




"Tolongg tolongg lobster sepit"

Hmm malas nak layan ko bang. Layan lobster lagi bagus. Hiks.



Emmm dapnyerr.





Kitorang order grill lobster. Tapi aku rasa steam lobster macam lagi sedap je. Tersilap order,patutnya pilih steam. Tapi kalau korang first time nak cuba-try-test makan sini, aku suggest ambil steam lobster lah. Lebih lembut isi nya.Tapi grill lobster ok je, not bad.


Kalau datang London,memang kena try makan dekat Burger & Lobster ni. Isi lobster dia fresh dan manis.Cicah pulak dengan sos special tu.Perghh sedap nyehh! Heee. Salad pon fresh dan sedap dimakan begitu sahaja. Kentang goreng dia perghh thorbaik. Serious aku suka kentang goreng dia.



Tudiaaa. Hasil mengorek isi lobster. Perghh isi memang padat, fresh, kental, juicy dan manis isi lobster ni. *menjejeh airlio*


Cuma yang leceh nya nak korek isi lobster dekat bahagian yang susah nak korek.Aku memang tak berapa rajin nak korek. Kopek kulit udang pon aku malas. Apa tah lagi nak korek isi lobster yang part-part lebih mencabar yang kulit keras susah nak cungkil tu. Yang bahagian senang nak makan dah sedia terbukak tu aku suka lah. Kemain laju je aku korek dan ngapp. Haha. Tapi nasib baik husband aku rajin nak cungkil part-part yang payah tu dan hulur dekat aku, so gendang gendut tali kecapi,kenyang perut suka hati lah aku. Yayy!


Mungkin sebab baru kahwin,rajin lah husband aku ni nak kopek kan. Tapi harap nya dah lapanplohnam tahun kawen pon rajin jugak lah ye bang! Hiks.


Bersambung... OK bye nyah!



12 comments:

  1. baca entry ni akak perasan ni jugak restoran my boss pergi baru2 ni..giler bil dia GBP400 lebih....convert RM....huiiiiiii......pergi for meeting kan...what u expect...

    ReplyDelete
  2. perghhhh lobsterrr diaa..auwmm..

    ReplyDelete
  3. wowwww menggoda betul lobster tu

    ReplyDelete
  4. wahh menjejes jugak air liur mak buyong T_T yummy

    ReplyDelete
  5. cik epal,agak2 boleh tak review cost pergi london or country yang you dh travel...useful sangat tuk kami2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dah habis cerita pasal london ni, insyaAllah saya buat entry untuk cost and budget semua :)

      Delete
  6. bestnya, hope dapat pergi sana..hahaha.

    ReplyDelete
  7. Manis di tahap waras, ok juga istilah ni.

    ReplyDelete
  8. ohmai...lobster n air cokelat tu..jejeh air liur akk tau dik !

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  9. wow! that lobster look so delicious hah!

    ReplyDelete