Monday, April 18, 2016

Suka nya Biolane ni! Baby ada masalah eczema atau kulit sensitif boleh guna

Dulu masa bujang tak tahu pape pasal baby apatah lagi pasal barang-barang baby. Dah masuk fasa mak-mak ni memang kena ambil tahu lah pasal barang baby ni. Sekarang ni aku lagi suka shopping barang baby dari nak shopping barang aku.Tak tahu lah aku je ke yang macam ni atau semua mak-mak sedunia memang 'peel' begini bila dah ada baby. Ehehe.

Kalau sabun mandi untuk baby, aku paling suka yang 2 in 1. Sabun dan syampu sekali jalan. Satu produk boleh guna satu badan. Senang! Jimat pulak tu. 


Aku suka 2-in-1 Body&Hair Cleanser Biolane ni. Wangi sangat! Body&Hair Cleanser ni ada juga dalam milk format yang dinamakan Essential Emulsion. Emulsion ni macam moisturizer yang sangat nipis, memang sesuailah dengan kulit baby yang kita kena jaga.



Guna 2-in-1 Body&Hair Cleanser Biolane ni time mandi.Tekstur dia sangat lembut untuk baby.Tak pedihkan mata. Bau pon wangi sangat! Suka! Yang penting paraben-free, soap-free dan alcohol-free. Dermatologically tested.



Lepas dah habis mandi, boleh apply ni:

1) Almond Oil – untuk baby massage atau baby oil bath 

Guna Almond Oil ni untuk massage baby. Ni kalau ada yang minat mandi minyak dengan baby pun boleh pakai jugak.

Kalau baby ada masalah "cradle cap" atau orang selalu panggil masalah kerak kepala baby tu boleh guna Almond Oil ni juga. Spray je dekat kepala baby untuk lembutkan "cradle cap" tu. Lepastu biarkan dalam beberapa minit sebelum mandi.

Benefits Almond Oil:

- 100% natural almond oil
- Kaya dengan Vitamin E dan asid lemak yang penting
- Membantu dalam membanteras kekeringan kulit
- Membantu dalam menjaga kulit baby supaya sentiasa smooth and soft
- Amat senang digunakan sebab dibekalkan dalam bekas botol spray
- Senang nak apply, hygenic dan mengelakkan pembaziran
- Recommended untuk mencegah ruam, remove cradle cap dan mencegah kesan kekeringan kulit daripada air mandi
- 2 cara penggunaan: Body and Bath spray on semasa mandi ataupun jadikan minyak massage selepas mandi


2) Moisturizing Cream – for whole body or dry skin area  (sesuai untuk kulit sensitif/ baby yang ada eczema)

Cara nak guna:
Sapu sekali/dua kali sehari dekat muka dan badan lagi-lagi dekat kawasan kering.
Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan orang dewasa.


3) Diaper Rash Cream
Bila tukar lampin bayi,lepas bersihkan dan keringkan kulit baby, apply a thick layer of BIOLANE Dermo-Paediatric Diaper Rash Cream dekat bottom dan pangkal kawasan paha tu, especially dekat kawasan yang sakit dan merah-merah.

Setiap kali lepas guna jangan lupa lap applicator tip tu.

Kalau baby ada masalah eczema memang aku sangat recommend guna  Biolane Dermo-Paediatric Moisturizing Cream ni. Elok sangat untuk kulit baby yang sensitif. Baby yang kulit dia tak sensitive pun boleh guna.

Biolane Hypoallergenic Liquid Talc ni aku suka. Tengok dalam gambar nampak macam liquid kan?


Tapi bila dah sapu dekat kulit baby nanti dia tukar jadi macam bedak! AWESOME gila! Senang je nak apply. Lepas apply pon tak rasa melekit atau berminyak.Korang akan rasa kulit baby licin dan lembut je. Dah ah bau dia wangi gila! Aku suka letak Liquid Talc ni dekat Han,bila gomol dia pon bau sedap dan wangi je. Heee.

Ni satu lagi produk yang best. Air Micellar namanya. Aku suka produk ni sebab kan ada juga masa yang kita bawak baby jalan-jalan dekat luar pastu baby jadi melekit sebab berpeluh kan?

Haaaa ni produk yang boleh tolong selesaikan masalah itu. Hehe. Air Micellar ni rinse-free cleanser, maksudnya korang tak payah bilas air lepas guna. Sesuai sangat-sangat untuk bawak produk ni time travel, sebab biasanya kalau keluar memang penuh schedule satu hari sampai malam baru balik hotel. Tak payah la aku bawak botol-botol cleanser semua. Heeee.

Air Micellar ni ada moisturizing effect jugak sebab ia mengandungi Hydra-Bleine, bahan yang boleh tolong mempertahankan kulit baby ni daripada benda-benda yang boleh membahayakan kulit baby. Produk ni sesuai juga untuk baby yang mengalami kekeringan kulit, sensitive ataupun yang senang dapat eczema.





Baby detergent (ECOCERT certified). Sesuai untuk semua fabrik. Guna untuk washing machine boleh, basuh tangan pon boleh. Wangi. Bau macam baby. Ehehe.


Han suka letteww ada banyak produk Biolane. Heee.








Aku suka produk Biolane ni sebab:

1) Baby SkinCare Specialist ni dari France dan produk ni dah lebih 40 tahun.
2) Produk ni direka khas untuk kulit bayi
3) Alcohol-free, paraben-free and with physiological PH formula
4) Disyorkan oleh pakar kanak-kanak dan digunakan lebih daripada 80% hospital bersalin di France.
5) Bahan HYDRA-BLEINE yang dipatenkan – satu inovasi daripada Biolane.

Biolane ni ada join TCE Baby Expo SACC Shah Alam from April 22-24 Booth 121. Jangan lupa singgah booth Biolane ni. Sebab nanti ada macam-macam promosi!

Kalau korang berminat nak cuba produk-produk ini, boleh tinggalkan komen dekat bawah posting ini dengan email korang sebab nanti korang akan dapat sample voucher! Korang bolehlah claim sample nanti kat booth Biolane dekat TCE Baby Expo! Tertakluk kepada terma dan syarat.

Kalau korang berminat dengan produk Biolane ni, boleh tengok dekat www.biolane.com.my




52 comments:

  1. Nk tester.. hehe..
    umizuhirah@gmail.com

    ReplyDelete
  2. first time dengar produk biolane ni

    ReplyDelete
  3. Saya mahu. nurulfarhana.mohayat@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Saya mahu. nurulfarhana.mohayat@gmail.com

    ReplyDelete
  5. boleh try ni sbb mmg nak gi TCE Baby Expo tu.... kalau tak terberanak lagi lah time tu :P

    ReplyDelete
  6. Assalamualikum..Saya berminat hendak cuba produk ini sebab anak saya ada eczema. Lagi2 la musim panas ni..lagi teruk..Berharap sangat dapat sample voucher. Email saya d_eza@yahoo.com.my..Tq sharing info ini.

    ReplyDelete
  7. Nak sample
    email-normazila.manaf@gmail.com

    ReplyDelete
  8. nak try la utk baby sy... ruam menjadi2 musim panas ne...
    azrinah_m@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. wowww!banyaknya products Biolane nih.nak try jugak la utk baby Umar since kulit dia selalu dry.nak try sample dia dulu. n.izzahidris@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Saya nak try biolane sbb anak saya kulit sensitif sgt. Anchot@live.com

    ReplyDelete
  11. Wah..good info. Ni akak nak bli utk diri sendiri la. Bkn anak yg sensitive skin, tp mak nye ni yg sensitive skin. Mmg kne mndi ngn baby shower gel je sejak ada mslh kulit start pregnant 2nd baby sampai skg..

    ReplyDelete
  12. Saya nak cuba produk Biolane ni untuk baby saya!
    wadhi_muhic89@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Kalau dah ada baby mesti barang2 diorang dulu yg diterjah kalau pegi shopping

    ReplyDelete
  14. Comelnya Han~<3
    Saya nak~ mas.ayu_86@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. first time dengar nama produk biolane ni..macam nak try je..

    e-mail : fieza_amy81@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. sy berminat dgn produk biolane ni sbb ank sy eczema... email sy syairiezz85 @gmail.com

    ReplyDelete
  17. wah best nye produk ni! Saya nak sample juga..hehe
    email nouriez_66@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. Best ni.. Anak saya memang teruk eczema.. Habis satu badan merah-merah.. banyak jugak produk dah try.. kalau boleh dapat sample ni bagus jugak.. tq cik epal

    reenrianna@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Saya nak sample juga.. terima kasih biolane malaysia. hihi.
    sangkelodan86@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  20. nakkk jgk tester nyee cik epal hehehe

    asfify7988@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Nak try 😂😂😂😂😂

    nuratyka@hotmail.com

    ReplyDelete
  22. aidatasrip86@gmail.com

    tq Cik epal...mak2 mmg gitu..brg anak lebih dr brg sendiri

    ReplyDelete
  23. panas sangat sekarang. bukan takat baby.. budak besar pun ruam jugak,huhu.. gud sharing !

    ReplyDelete
  24. hanisazimah_bokeri@yahoo.com

    terima kasih cik epal. Harap ruam anak saudara bleh kurang klau try guna

    ReplyDelete
  25. Saya nak sample biolane juga :)
    munzir.az@gmail.com

    ReplyDelete
  26. saya nak try juga munzir.az@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Saya nak try jugak. Email saya shuhaida.nabila28@gmail.com

    ReplyDelete
  28. nak try sample.. siti_sarah202@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. salam cik epal. just came across this post. macam nak try je biolane ni coz i've been searching for produk utk treat eczema. adults pon boleh guna kan? lailasukri21@gmail.com

    ReplyDelete