Monday, April 25, 2016

Rumah Cik Epal Jofliam dalam Majalah Jelita
































Ajet-ajet candid. Cehhh.






















Kali ni dah ada hobi baru. Kumpul piring hitam pulak dah.  Tapi tak tahu lah hobi kumpul piring hitam ni sampai bila boleh bertahan. Hobi aku dengan husband ni sentiasa bertukar dan boleh tahan hangat-hangat tek ayam jugak lah. Awal-awal je semangat selalunya. Haha.





Kali ke tiga ada wartawan contact dari instagram aku (@cikepal06 nak interview untuk deko rumah.Memang tak sangka pon ada wartawan yang nak interview sebab aku rasa deko rumah aku biasa je. Huhu. Deko pon ikut idea masing-masing. Main hentam. Janji nampak macam rumah. Haha.



 Cuma nak rumah sentiasa bersih dan kemas. Baru rasa selesa je duduk rumah.Bak kata omputeh "Happiness Starts at Home".Sebab kitorang nak kekal kan suasana gembira setiap kali ada dekat rumah, kitorang memang deko rumah ikut cita rasa kitorang. Bila rumah bersih,otak pon tak serabut dan tenang je.


Cuma bila dah ada anak ni paham-paham je lah. Kita dah kemas, dia buat sepah balik. Kita dah elok lipat baju cantik punya, dia selamba je kiraikan balik. Adoiyaii stress mak enon. Memang kena ada kesabaran dan kerajinan yang tinggi lah bila dah ada anak ni. Kalau tak,memang macam tongkang pecah ah rumah aku. Haha.


Kemain seketul Han posing gigit jari. Auwww. Haha.


By the way,thanks MAJALAH JELITA for featuring our home :)




22 comments:

  1. deko yang simple mmg disukai skrg ni...

    ReplyDelete
  2. WAHH, cantiknya rumah cik epal..

    ReplyDelete
  3. wow taniah. mg menarik betul rumah ni asyik masuk majalah. mesti cik epal semakin rajin hias rumah lagi

    ReplyDelete
  4. cantik... boleh dijadikan inspirasi untuk rumah baru neh.

    ReplyDelete
  5. ok. undi dah. semoga Berjaya

    ReplyDelete
  6. memang cantik dan kemas je rumah macam hotel! thumb up! :D

    ReplyDelete
  7. Cantik nti share la ruang dapur cikepal kot2 blh copy paste hehe

    ReplyDelete
  8. untunglah ada rumah cantik..heheh

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..
    Hai Cik Epal..
    Saya ni selalu baca blog Cik Epal tapi sebagai silent reader jer,,..
    Nice House,.. comel..

    http://mummyumardian.blogspot.my/
    http://dnibabyscute1.blogspot.my/

    ReplyDelete
  10. omelnya han.. btw memang rumah cantik pong

    ReplyDelete
  11. Rumah cantik banyak juga manfaat yang boleh dibuat selain memberi inspirasi.

    ReplyDelete
  12. cantiknya rumah cik epal ni.. tak sabar nak beli majalah jelita ;)

    ReplyDelete
  13. dapur tu nampak lawanyaaaaa. cer letak gamba dapur full cik epal. bese lah mak mak mmg suka tgk dapur rumah orang :D :D

    ReplyDelete
  14. cantik rumah cik epal..kemas gitu..

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete