Wednesday, April 20, 2016

Kereta baru untuk my small family

Excited lah nak drive kereta baru. Yayyy! Sama excited macam Han main kunci kereta ni.

Bila dah ada baby ni aku suka pulak kereta Volkswagen Polo HB ni. 

Bila drive pon smooth je. Save minyak pulak tu. Best!

Performance kereta ni memang mantap dan thorbaik dari ladang! Hehe. Sekali tekan minyak berdesup dia pergi. Don't worry ada dual front airbag. Naik bukit pon selamba laju je perginya. Suka!






 Multi-function display.


Nak bukak bonet tekan logo VW ni je. Cool!

Bonet agak besar dan luas. Senang nak sumbat macam-macam. Memang muat sangat lah kalau aku nak letak stroller and groceries.





Kereta ni sangat selesa lah untuk jadi my small family car. Konsep design luaran yang dinamik dan ditambah pulak dengan design dalaman yang berkualiti tinggi memang sangat sesuai terutama untuk orang-orang muda macam aku.Ehehehe.Unique style dan ada karakter tersendiri.

Bila drive Polo Hatchback ni rasa selamat je. Suka kereta ni sebab solid build dan dipasang dengan teknik "laser welding". Dapat bagi kereta ni kukuh untuk better safety and sturdier drive.

Kereta ni pulak banyak safety features. Nak drive pergi mana-mana pon sure rasa selamat je.


Multi-function leather steering wheel.Dekat steering pon ada airbag.Boleh adjust radio sendiri time drive. Nak adjust volume kasi slow ke kuat ke pon boleh.





Radio ‘RCD 320’ dengan USB and iPod interface, SD card slot, AUX-In, Bluetooth dan ada 4 speakers. Waaa.

‘Climatronic’ automatic air conditioning system.
Aircond pon sejuk gila. Pasang paling low pon dah sejuk.


Compartment nak isi barang


Don’t worry dia ada dual front airbags and even dekat seat penumpang pon ada airbag.


Seat dekat belakang pon luas.

Leather gearshift knob and handbrake lever.

Aku bukan lah tahu sangat pasal technical parts pasal kereta ni especially part enjin,berapa cc bagai semua tu. Yang aku tahu start enjin, masuk gear, tekan minyak & jalannn. Ehehe

Tapi at least in term of keselesaan memang sangat selesa. Pick up power dan agak laju. Driver seat  pon senang nak adjust.

Suka Volswagen Polo ni sebab senang gila nak parking dekat mana-mana pon. Lagi-lagi sebab ada rear parking sensors. Nak terkena dinding ke apa memang awal-awal dah bunyi 'tenenet nenet' (ok tak reti bunyi tapi lebih kurang gitu lah bunyik dia nak kasi kita alert haha). So insyaAllah tak kan ada accident terlanggar kereta orang belakang. Hee.

Kereta ni ada ICRS feature jugak (how it unlocks all doors, turns off all fuel pumps & activate hazard lights kalau ada kemalangan)


It's really a nice and good family car. Nak parking senang dan save minyak pulak tu. Bonet kereta luas dan dalaman kereta pon sangat selesa. Nice interior and good security too! Suka! Thanks Volkswagen!



Kalau korang nak test drive apa-apa jenis kereta Volkswagen, 
boleh isi form dekat SINI :)


32 comments:

  1. Kereta comel sesuai untuk mereka yg comel...hehe

    ReplyDelete
  2. mmg cun hbs.. tmbh lak warna merah..sesuai sgt pompuan drive.. nmpk berani!

    ReplyDelete
  3. Cantiknya keretaaaa T.T

    p/s: kalau rajin, singgah lah baca blog :) http://husnawho.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  4. Cantik cik epal...cantik kereta secantik tuannya..:)salam kenal

    ReplyDelete
  5. cantikkk merah itu menawan hehe

    ReplyDelete
  6. comel kereta nyala..huhu kalau dapat sebijik nak warna pink

    ReplyDelete
  7. The W memang ausemm sangat..
    http://dnibabyscute1.blogspot.my/
    http://mummyumardian.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. wow...comel dan bergaya.. kalau dapat satu, bestnye.

    ReplyDelete
  9. cun laa kete ni...warna pun cantik..dalam nampak luas.

    ReplyDelete
  10. bestnyaa lah dapat pakai polo ni ;D

    ReplyDelete
  11. Wow comelnya kereta dia.. emm
    Kalau dapat test drive best kam

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Mak aii nak beli sampai 6 biji. Aku takat 6 biji epal yang mampu beli

      Delete
  13. urmm..klu dpt sebijik. best jgk. huhu

    ReplyDelete
  14. brp harga that time u beli?

    ReplyDelete
  15. Smart gler. Dah la warna merah. Hehheeh

    ReplyDelete
  16. Hahaha...dapat tgk cik epal kita pakai pun jadilah...

    ReplyDelete