Tuesday, March 22, 2016

Marie Pierre Perfume yang wangi !


Perfume ke parfum? Selalu sebut perfume. Tak pon minyak wangi. Ehehe. Orang perempuan ni memang sangat sinonim lah dengan minyak wangi kan. I mean kebanyakan perempuan lah, tapi ada jugak yang jenis allergic pakai perfume. Tapi sekarang, orang lelaki pun sama naik. Kadang-kadang depa lagi wangi dari kita. Rasanya semua orang suka wangi-wangi kan? Aku dengan husband pon suka.

Oh ya,seperti yang kebanyakan orang tahu,perfume ni ada 2 jenis iaitu EDP dan EDT. Edp ni baunya lagi lasting dan boleh tahan 7-8 jam manakala edt pulak dalam 3-4 jam. Tapi ni bergantung pada badan korang jugak lah. Pastu kalau untuk lelaki,memang takde edp. Semua edt. Jangan tanya aku kenapa. Aku pon tak tahu dan hairan kenapa perfume lelaki semua EDT. Haha.


Actually bau perfume ni pun very subjective. Ada sesetengah tu orang kata wangi tapi bila kita bau tak wangi pulak and vice versa. Hidung orang lain-lain kan?


Kali ni aku dapat satu parcel yang penuh dengan perfume! Waaa suka nya mak jemah.


Bukan mak jemah je suka. Pak jemah pon suka! Haha.

Ni bukan takat boleh spray dekat badan je ni. Dah boleh buat stok mandi ni! Hahaha. Tak wangi jugak tak tahu lah.  Banyak gila weh.Dan perfume ni semua adalah Marie Pierre perfume!!


Marie Pierre ni sangat glamour dekat Thailand. Brand ni Thailand No.1 selling brand tau! Dont play-play! Ahaks! Marie Pierre perfume ni dicipta pada tahun 1998 melalui kolaborasi pakar wangian dari Perancis dan Perfume Pengeluar Bangkok. Wohaaa Hebat ni.



Crystal Series - For Her

Chess Series- For Him


Sport Series- For Him


Louis Sean Paris - For Her
My Ribbon- For Her

Nampak tak ada banyak jenis perfume nya? Aku rasa dalam banyak-banyak pilihan ni sure ada yang sesuai dengan korang. Tak kiralah korang dari lapisan apa. Hahhhhh. Tambahan pulak, korang tak payah nak risau bila pakai perfume ni sebab semua keluaran Marie Pierre ni memang disahkan HALAL oleh The Central Islamic Committee of Thailand. So gunalah dengan senang hati. Hehe.

Paling aku suka perfume Louis Sean Paris ni. Dah lah botol perfume comel bentuk handbag. Bau dia pon manis, fresh dan sweet. Sesuai lah untuk orang yang manis-manis. Haha.

Dua ni paling favourite! Packaging dengan botol perfume dia nampak classy. Bau pon sedap. Yang bentuk high heels tu pon comel sangat tau. Both bau fresh dan sweet.




Louis Sean (perfumes) high heels series dan handbag series ni akan launched dekat Malaysia bulan June ni!


Chess Series For Him. Sesuai nak bagi hadiah dekat ayah/husband/abang/adik/buayapren. Kehkeh.Untuk Chess Series ni,husband aku suka yang warna putih.

My Ribbon series. Ada 7 bau bunga-bungaan.
Semua bau bunga.


Untuk My Ribbon Series ni paling aku suka bau Blue Floral ni. Aku memang suka bau-bau manis dan wangi.



Crystal Series. Cantik botol dia. Bau pon ok.

Husband aku suka Sport Series ni. Dia pon bersukan punya orang dan selalu pergi gym. Sesuai lah dengan dia tu.Untuk sport series ni pon husband aku suka bau yang warna putih.Bau dia macam bau seorang lelaki macho ah.Hehe.





Geram dengan botol dia. Unik dan comel!


Ada macam-macam jenis haruman dan wangian yang korang boleh pilih. Marie Pierre perfume for Him & Her ni botol dia semua unik dan ikonik. Perfume ni dari France, sangat berkualiti tinggi dan inspired by international brands.



Harga untuk perfume-perfume ni semua standard – 
EDT berharga RM24.90, manakala RM29.90 untuk EDP. 
Aku rasa memang murah sangat-sangat ah perfume ni. Bukan 50ml, tapi 100ml tau! Jadi aku rasa memang berbaloi ah kalau korang beli perfume ni.

Korang boleh beli Marie Pierre perfume ni dekat Lazada .  
Sekarang ni ada promotion 15% off with no minimum purchase. 
Promosi ini sah dari 23/3 - 30/3.
Cepat beli sementara ada promosi ni! Heee


17 comments:

  1. oh man, IQ memang kehabisan stok perfume....memang nak sangat cari perfume ni...

    ok, bley cari dekat lazada..bye!

    ReplyDelete
  2. meriah nye perfumeeee.. xpnh tgk perfume bentuk gitu , cute sgt

    ReplyDelete
  3. Lepas ni mandi perfume la u olls laki bini. Murah betul rezeki Cik Puan Epal ni..
    www.bittersweetbyte.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak wangi lagi tak tahu lah haha

      Delete
  4. banyaknya perfume.meh sini satu..hehehe

    ReplyDelete
  5. Wahhh banyak nya.. yg bntuk high heels tu alahai somel sgt.. cm nk geget je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. Yang bentuk high heels tu comel gila :D

      Delete
  6. Bestnya , cik epal ... Dapat banyak perfume ... And agree with you... Perfume yang bentuk handbag and high heel serious comel . =)

    ReplyDelete
  7. cantik botolnya! mmg sesuai buat present or hantaran..rega pun xlah mahal sgt..terbaik..
    klau ada jual di Watson or guardian senang sikit nak bli kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak buat hantaran,semua bentuk botol boleh beli. Sebab memang murah :D

      Delete
  8. minyak wangi bukan sekadar wangi tetapi botolnya yang menarik... hihihi

    ReplyDelete