Tuesday, January 26, 2016

Sesuai untuk yang suka travel - eforex

Before nak pergi travel, mesti banyak benda yang kita kena prepare kan? Nak prepare flight schedule,immigration documet,passport dan yang paling penting  nak tukar currency duit ke negara yang kita nak pergi tu.

Pasal currency exchange ni selalu tertanya-tanya BILA dan DEKAT MANA nak tukar duit kan? Dekat mana pulak offer BEST RATE untuk exchange? Nak tukar sekarang ke nak tukar nanti bila dah sampai tempat kita nak travel?

Emm kalau aku nak travel,selalu nak tukar duit ni lah benda last yang aku akan buat. Tapi bila aku dah jumpa satu app ni, aku rasa lega gila! Dah tak payah susah-susah nak fikir pasal currency exchange.



Tadaaaa! Ini lah app yang memudahkan kerja aku bila nak travel tu. eForex nama apps ni. eForex ni ONLINE MONEY EXCHANGE service. Sekarang ni dah boleh save time dengan save energy untuk buat benda lain bila nak travel.App ni sangat mudah untuk sesiapa sahaja untuk exchange money.




Meh aku explain sikit pasal e Forex ni. e Forex  ni adalah satu perkhidmatan pertukaran mata wang asing online yang menawarkan kadar pertukaran yang terbaik di Malaysia. Ini aplikasi yang mudah untuk digunakan untuk pembelian mata wang dan ada live currency updates. Pengguna boleh mengesan dan memantau kadar mata wang asing dan membeli dengan segera melalui online bank account.



Dengan app ni,boleh terus check rate currency sekarang.

Ada lebih 20 currency yang kita boleh exchange.




Bila dan beli currency,pengguna boleh pilih Pick-up Points mengikut keselesaan masing-masing, atau sehingga 6 bulan dari pembelian. Selepas setiap transaksi, pengguna akan dapat notification bila foreign currency dah sedia untuk diambil.



Features:
- Over 20 preferred currencies to choose from
- Live currency exchange rates
- Set favourite currencies
- Rate alerts notifications
- Pick up point selector
- Currency calculator
- Secure online payments (FPX and MEPS)
- Browse transaction history
- Travel reminder
- Ad-free
- Available on Android and iOS

Certain features akan available bila users dah signed up. Isi maklumat dengan betul untuk mengelakkan percanggahan in future bila nak ambil duit dekat cawangan ok! Rate alert feature membolehkan pengguna monitor mata wang pilihan mereka. Just register je dan boleh terus beli foreign currencies.



Benda yang best pasal eForex ni:

• Boleh beli foreign currency bila-bila masa, di mana sahaja tanpa perlu bersusah-payah memandu ke money changer. Menjimatkan masa dan mudah.
• Check live rates bila-bila masa dan set rate alert untuk mendapatkan best rates. Tidak perlu ulang-alik ke money changer untuk check rates.
• Tidak perlu withdrawing dan membawa sejumlah wang yang besar ke money changers.
• Collect foreign currency bila-bila masa je lepas purchase, up to 6 months.
• Ia adalah satu aplikasi yang hebat untuk mereka yang ingin tahu mengenai latest currency rates,  walaupun mereka tidak perlu membeli mata wang asing untuk kegunaan serta-merta.

Nota:
• Pertama di Malaysia yang membolehkan pengguna untuk membeli terus dari app.



Sekarang ni money exchange di hujung jari je uolsss. Jangan risau app ni senang dan selamat. Boleh check live rates dan beli foreign currency anytime anywhere dengan app ni.

Untuk travellers (leisure atau business),jangan lupa download eForex app ni sebab app ni berguna sangat untuk sesiapa yang nak beli foreign currency. Boleh download eForex dekat SINI. Boleh download dekat Google Play dan App Store :)


5 comments:

  1. confirm lepas ni download jgk...taklah terhegeh2 nk google je sepanjang masa..hikhikhik

    ReplyDelete
  2. Very informative! Tqvm.😊
    Sebelum ni biasa guna app currency je..insyaallah pasni boleh try yg ni, mcm lg best je

    ReplyDelete