Friday, January 15, 2016

Rumah Cik Epal Jofliam dalam newspaper

Aku rasa macam tak pernah cerita pasal deko rumah dekat blog. Selalu dekat instagram je. Sibuk main instagram sehingga blog diabaikan. Ecehh. Tu sebab cerita honeymoon yang berzaman tu tak habis-habis lagi. Kehkeh.
Amboi bang. Kita penat-penat kemas rumah, dia lepas makan duduk depan pegang phone kepit bantal, kaki atas meja like a boss. Dok diam takpe. Buat sepah, siap!

Si Jofliam ni kalau tengah main play station,memang dia buat dekkk je lah aku panggil macam mana pon. Panggil lah dia doplohnamkali pon,kalau dia tengah main game. Bolayan saja. Khusyuk beno main game sampai duduk atas meja. (>.<)"

Aktiviti berdua bila dekat rumah selain layan movie ada lah main carom! Aku lawan dengan dia ni,aku asyik menang je. Tak mencabar betul lah.

Ni dia bangun tidur terus ajak repeat game lagi. Tak puas hati letteww. Tu lah siapa suruh kahwin dengan perempuan berbakat dan serba boleh. Kan stress je asyik kalah. Wakakaka.

Selalu dekat instagram aku (@cikepal06), orang tanya mana beli rak letak bunga ni.


Kebanyakan perabot atau rak dalam rumah kitorang adalah CUSTOM MADE.Memang tak ada jual dekat mana-mana sebab kitorang tempah khas ikut cita rasa kitorang.Sebab kitorang tak nak sama dengan orang lain dan memang tak suka sama dengan orang lain. Sendiri ada 'taste',sendiri lah design.So kalau tetiba ada keluar rak macam ni dekat rumah orang lain,tahu lah orang tu tiru design kitorang. Hihihi.

Pokok-pokok dalam rumah kitorang pon semua pokok hidup.Sebelum nak keluar rumah,mesti siram semua pokok yang ada.

Cuma kalau pergi travel lebih seminggu,ada jugak lah pokok yang mati. Pokok yang cepat mati memang selalu tukar yang baru lah.

Memegang prinsip "rumahku syurgaku", Islam itu bersih dan indah.Falsafah hidup aku,biar tak kaya tapi rumah biar cantik dan kemas. Disebabkan kitorang nak kekal kan suasana gembira setiap kali ada dekat rumah, kitorang memang deko rumah secantik yang boleh ikut cita rasa kitorang.






Ajet-ajet candid. Cehhh.




Perabot dan perhiasan ni pon kitorang custom made.


Deko rumah kitorang sebenarnya simple je.Konsep minimalis je. Kitorang banyak gabungkan kayu dan hias rumah dengan pokok-pokok hidup rona hijau.Weeee.




Sebab kitorang percaya kediaman merupakan cerminan diri seseorang. So kebersihan dan keceriaan secara tidak langsung melambangkan personaliti kitorang suami isteri. Ecehhh. 


Deko rumah hanya untuk keselesaan dan kepuasan diri masing-masing je. Bak kata omputeh "Happiness Starts at Home". Sebab kitorang husband and wife dua-dua bekerja sendiri,memang most of the time, masa kitorang dihabiskan dekat rumah je. Tu suka bela pokok dalam rumah tu, bosan-bosan boleh berborak dengan pokok pulak. Haha. Tak sangka pulak ada wartawan yang nak interview walaupun deko tak seberapa.


By the way,thanks KOSMO for featuring our home :)

24 comments:

  1. wahh mmg cntiklaaa..
    len dri yg len.. ekslusif gituuu!
    santai je tgk

    ReplyDelete
  2. Simple but nice..! kreatif btul cik epal n husband men deko rumah. =)

    ReplyDelete
  3. wowwwww..simple , nice.. tenang je tengok

    ReplyDelete
  4. Wahhhh mmg simple tp sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  5. wowwww kerlass taste ko jahh ! pinjam buat photoshoot boleh x?

    ReplyDelete
  6. tahniah...
    santai je deco perabut umah tu..suka tgk

    ReplyDelete
  7. 👍👍👍 terbaiklah cik epal...kagum gila akak.cantik

    ReplyDelete
  8. cantik rumah,unik dan simple.sbgi inspirasi nak deco rumah cntik mcm ni..hihii

    ReplyDelete
  9. wahhh lawanya rumah !
    so inspired ! :)

    ReplyDelete
  10. wahhhh. cantiknya rumah.
    suka style rumah macam nie.
    simple dan menarik. paling suka tengok rak tempat letak bunga tu. kreatif sangat :D

    ReplyDelete
  11. Suka tengok deko rumah Cik Epal, klasik gituww!!

    ReplyDelete
  12. Suka tengok deko rumah cik Epal, klasik gitueww ;)

    ReplyDelete
  13. wahhh juicy! simple but sweet nice!

    ReplyDelete
  14. Saya suka deko rumah macam ni. Simple but nice :)

    ReplyDelete
  15. cantik rumah cik epal...akak suka hehe

    ReplyDelete
  16. cantik & simple.. kak Alycia minat yg rak bunga tu..

    ReplyDelete