Wednesday, January 13, 2016

Best nya Rakuten ni !!


Siapa pernah dengar pasal RAKUTEN? Rakuten ni Japan’s number 1 online shopping mall. Sekarang dah available dekat Malaysia! Yayyy! Rakuten ni macam shopping mall, sebab ada macam-mecam kedai di bawah satu bumbung.Tapi yang best nya sebab dia online. Hehe. Rakuten ni ada lebih 210,000 produk daripada 900 kedai  dengan tagline “Shopping Is Entertainment” yang terdiri daripada elektronik, home and living, baby and maternity, buku, fesyen, kecantikan dan banyak lagi. Food and beverage pon hado! Sekarang ni makanan dan minuman pon boleh beli online. Semua di hujung jari je uolss. Hee.




Aku suka laman web dia sebab well organized dan dia punya apps dekat mobile site pon terusun rapi.Lepastu nak scroll pon smooth je tak crash.Aku rasa semua shopping mall patut ada laman web dan apps dekat phone sebab zaman sekarang ni kan semua orang lagi banyak guna handphone dari laptop kan? Dunia di hujung jari katanya.Tapi memang pon. Sekarang ni orang lebih prefer benda senang tak menyusahkan diri. Nak shopping pon online je. Senang. Jimat masa dan jimat tenaga.


Benda yang paling best yang ada dekat Rakuten yang website lain tak ada adalah dia ada RSP! RSP ni Rakuten Super Point.RSP ini kira reward daripada Rakuten untuk semua pembeli. Yang best nya sebab 1 RSP bernilai RM1. Sambil shopping, sambil collect point. Senang-senang je next purchase dapat diskaun macam tu je dengan RSP ni.

Nak dapat RSP ni senang je. Setiap kali shopping dekat Rakuten,tak kira lah berapa jumlah korang shopping. Banyak ke sikit akan ada nilai RSP yang dorang bagi. Contohnya macam ni.

Semenjak jadi mak-mak ni,benda first nak tengok bila shopping online mesti barang baby. Heee.

Bila korang dah register dekat Rakuten Malaysia, bila shopping je dia akan tulis berapa RSP yang korang akan dapat. Contohnya aku beli baju ni harga RM38.Aku dapat 1.90 points!


Setiap RSP ni nilai dia RM1. Makin banyak RSP korang,makin banyak lah korang jimat dan boleh guna untuk next purchase.



Harini aku nak share beberapa tips yang aku gelarkan #RakutenShoppingHacks untuk membolehkan korang mendapat lebih nilai bershopping dekat sini dan boleh dapat lebih banyak Rakuten Super Points.

1. Mula-mula daftar jadi ahli Rakuten Malaysia dulu. Just daftar sebagai ahli je. PERCUMA je uolss. Dah daftar, barulah korang boleh dapat kumpulkan RSP banyak-banyak.  Lagi best, dapat voucher untuk ahli baru sebagai tanda terima kasih kerana korang memilih Rakuten Malaysia. Best kan?

2. 5X Rakuten Super Points give away – bersamaan dengan nilai 5% value back in Rakuten Super Points – ia boleh digunakan seperti wang tunai untuk pembelian seterusnya.



3. Setiap hari RABU,pemilik kad kredit Mastercard dapat lagi tambahan 5% diskaun.

Untuk pemilik kad kredit Mastercard,korang memang untung lahhh. Lagi-lagi kalau shopping hari Rabu. Memang korang patut shopping hari Rabu sebab korang boleh dapat 5% instant diskaun hanya dengan Mastercard. Syok woo. Dah ah dapat Rakuten Super Points (RSP) pastu dapat lagi 5% instant diskaun! Memang berbaloi-baloi :D


4. Sentiasa usha tawaran serta promosi dekat Facebook Rakuten Malaysia. Kadang-kadang diorang akan highlightkan beberapa produk yang diberi diskaun kaw-kaw punya. Kalau jumpa yang berkenan, terus beli je. Jangan tunggu lama-lama.


5.Setiap kali bukak laman web Rakuten ni, memang aku selalu akan bukak bahagian HOT DEAL ni.


 Selalu barang-barang dekat HOT DEAL ni best-best and banyak diskaun!


6. Every Weekend, Rakuten akan berikan kupon. Kalau hari sabtu/ahad tu jangan lupa bukak website Rakuten ok! Sebab every weekend ada nilai kupon yang berbeza.

7. Kalau boleh, setiap hari bukak website RAKUTEN untuk tengok tawaran-tawaran dan promosi-promosi yang diberikan. Kadang-kadang ada diskaun sampai 70% tau!















Cuba tengok barang-barang dekat atas ni? Points setiap barang berbeza-beza.Nak beli ps4 pon boleh dekat sini! Points tinggi.Lepas dah beli ps4, boleh shopping barang lain guna points tu je. Waa best.

Ni saja nak share barang yang aku rasa menarik dekat korang:


Ice cream maker ni macam best je.

Nak buat aiskrim guna ni memang senang gila.

Waa best! Terus jadi aiskrim. Tak payah nak beku kan. Kalau nak beli, boleh tengok dekat sini ICE CREAM MAKER :)

Waa menarik betul cabinet ni. 2 in 1. Dekat dalam boleh letak accessories.Tutup je cabinet tu boleh cermin diri sendiri. Ehehe. Kalau beli, boleh dapat 16.90 points!


Ada 4 warna. Style kan? Nak beli boleh tengok sini MIRROR CABINET .


Comel nya pinggan ni!

Kalau beli dapat 4.25 points! Boleh tengok sini, SET PLATE .

Dulu before aku kahwin masa duduk dengan family memang kitorang selalu main game-game jenis cenggini.

Kalau nak beli game ni, boleh beli sini. BOARD GAME .





Korang memang kena rajin browse sikit kalau nak dapat betul-betul barang yang murah dan points yang banyak.Tak semestinya barang murah point sikit,barang mahal point banyak. Contoh aku nak bagi macam 2 barang ni.  Clear Acrylic Makeup Case Box ni harga RM185 tapi 9.25 points je.Tak macam Makeup Mirror ni, harga RM74 dan lagi murah dari case box tadi tapi points dia lagi banyak 11.10 points!


So memang korang memang kena browse dulu tengok betul-betul barang yang korang nak beli. Baru decide ok. Kang menyesal pulak kang bila tahu ada barang yang lagi murah dan dapat lagi banyak points.






Banyak lagi benda-benda best yang ada dekat RAKUTEN ni. Sampai naik juling mata aku browse. Haha. Apa barang yang kau nak,memang akan ada je dekat situ.Ada fashion apparel and accessories, health and beauty products, consumer electronics, toys and games and home furniture. Dah lah ada RSP (Rakuten Super Points). Asal shopping je mesti dapat reward untuk next purchase! Best! Best! Memang sesuai lah dengan tagline dia "Shopping is Entertainment".



Nak claim reward dan nak dapat lebih RSP (1 Rakuten Super Points is worth RM1).Daftar je dekat RAKUTEN ni dan happy shopping! 




6 comments:

  1. wahhhhh banyaknya barangan yang best paling x tahan ice cream maker tu kan :)

    ReplyDelete
  2. Memang menggila banyaknya barang-barang best!!!
    Sabar...sabar...kawal nafsu shopping tu..

    ReplyDelete
  3. Menarik juga shopping di rakuten. Siap dapat point lagi tu. Nak cuba juga.

    ReplyDelete