Thursday, November 19, 2015

Review: Fuego Troika Sky Dining. Makan sambil layan sunset berlatarbelakang kan KLCC :D

Haritu saja try makan dekat Fuego Troika Sky Dining ni. Tempat ni dekat sebelah KLCC dalam bangunan The Troika. Dalam ni ada banyak restoran,ni aku try dekat Fuego. Nak datang sini kena booking dulu. Kalau main terjah je,memang tak dapat tempat lah jep. Tempat ni tak besar sangat untuk sumbat orang ramai. Hehe.

Fuego ni ada 2 time untuk reservations. Boleh pilih nak pukul 6:30pm or 8:30pm.

Ni ambil session 6.30pm. Haa Seketul Han tu bukan boleh dibiar lama sangat sorang-sorang tu. Pantang nampak benda terjuntai sikit,semua dia nak tarik. T_T"


Kalau ada tempat-tempat makan sambil layan view ni memang salah satu benda yang ada dalam top list untuk aku dengan husband pergi lah.Kitorang memang suka layan view ni. Dah hari-hari layan view muka masing-masing,sekali-sekala layan view city lah pulekkk. Haha.




Si Jofliam ni haa yang beriya sebenarnya nak makan sini.Ni makanan yang kitorang order haritu. Husband aku cakap kalau nak makan dekat sini,satu kepala kena order makanan minimum RM100. Means aku makan dekat sini 2 orang,so kena makan lebih RM200 ah camtu.

Eh eh macam pelik pulak.Suka hati kita lah nak order sikit ke banyak kannn. Kenapa ada syarat cenggitu pulak ni.Aku macam ragu-ragu gak betul ke husband aku cakap ni? Dia kata,"Betulll. Dah research dah sebelum datang,memang at least sorang kena order minimum RM100". Dia tengok dekat website ke facebook tah. Tapi aku cari tak jumpa pulak syarat tu. Kalau dia tipu aku ni,maknanya aku tipu korang lah ni. Haha.

Tapi muka dia macam serious je,so betul ah kot begitu syarat nya.Sebab nak duduk sini pon kena booking,tak boleh main terjah and boleh duduk pon 2 jam je. Nak lepak lama-lama sorry ye,ada lagi orang ramai nak makan sambil layan view di sini. Kau ingat kau sorang je nak merasa makan di sini? Wuuu.




Soft Shell Crab as Nachos - RM 35.

Soft Shell Crab ok, sedap jugak. Kitorang memang suka soft shell crab. So far kalau order soft shell crab dekat mana-mana pon memang suka je makan.

Cod croquettes - RM40

Ada 4 bijik bola. So sebijik bola harga RM10 ah kot. Kehkeh.Yang bebola ni di cover dengan seaweed (kot? agak nya ah seaweed) not bad jugak untuk selera tekak aku.

Rib-Eye - RM135


Nak order ribs sebenarnya,ter order rib-eye pulak. Pfttt. Rasa dia plain bagi aku. Aku lagi prefer steak Tony Roma's lah daripada yang ni. Huhu.

Grill Watermelon- RM30


Sebab nak cukupkan syarat takut harga tak lebih RM200,order lah grill watermelon.


Emm emm yang ni rasa macam tembikai je. Memang lah kan. Dah kau order pon tembikai,tak kan rasa durian pulekk.




Raspberry Ice Tea-Rm18

Personally,makanan dia bagi aku biasa-biasa je.Kalau betul-betul sedap gila,memang tak kisah pon nak bayar mahal. Tapi rasa dia plain je.Huhu. Atau maybe aku salah order ke hape tak tahu lah. Atau mungkin juga aku bertekak melayu totok? Tapi bagi aku harga dia overpriced lah.

Cuma dia menang dekat view lah.

Oh ye kalau korang makan sini,jangan lupa request makanan free alcohol ye. Dekat sini tak ada serve pork. Cuma ada sesetengah menu dimasak dengan wine. Tapi waiter dekat situ nampak aku pakai tudung,memang dia dah suggest siap-siap makanan halal. Yang free hair tu jangan lupa request halal food and free alcohol ye.


 Aku suka interior dia,simple but nice. View dia memang tak payah cakap ah. Memang superb! Sambil layan view,sambil layan music yang dorang pasang. Memang kena sangat lah music yang dorang pasang sambil feeling-feeling dengan couple :D



.


Haaa haaa seketul Han tu cepat je tangan dia nak tarik.Heppppp.

Haaa nak tarik pinggan pulak dahh.


Tempat ni memang sesuai sangat untuk husband and wife feeling-feeling candle light dinner. Sambut birthday/anniversary dekat sini pon best.

Han. Pandang camera sana tu.


"tanakkk nak main tarik-tarik"


Terus feeling terbang di awangan bila papa kiss sambil berlatarbelakang kan KLCC berlampu :D

Dari petang,tengok sunset sampai ke malam layan view. Cantik sangat!

Nak solat maghrib,boleh tanya dekat staff dekat mana surau dalam bangunan.Aku pon dah lupa level berapa.

Sampai bil,total semua RM300.80.
Harga makanan RM258 je.Campur service charge and GST,jadilah RM300.80.




Cantik sangat kan view dia?

Banyak juga mat saleh and foreigner makan dekat sini. Setiap minit diorang dok tangkap gambar view.Diorang macam kekaguman je layan sunset sambil tengok KLCC. Kehkeh. Macam bangga pulak jadi orang Malaysia bila orang luar kenal Kuala Lumpur KLCC.Ececececehhh.

Maybe view dia tak ada lah gempak macam dekat New York ke  Las Vegas ke USA ke apa,tapi still dapat layan view yang tertarik menarik kau memang the bomb lah. Heee


Yang suka makan sambil feeling-feeling layan city view tu boleh lah datang sini.

ok bye!

11 comments:

  1. mahai nyaaa. tapi view mmg cantik lah

    ReplyDelete
  2. cantik view!

    tp harga diaaaa...fuhhhh

    ReplyDelete
  3. ingatkan kat sini tak boleh bawak kids below 12. kalau boleh bawak baaaaagus
    boleh bawak shein. kasik huru hara sikit kat sana. hahaa

    ReplyDelete
  4. Mahalnya harga makanan. Tapi, mmg cantiklah view di sana. Nice! :)

    ReplyDelete
  5. salam sis,,cantik sangat view tempat tu,,but harganya pon cantek sangatt,,hehe,,,

    ReplyDelete
  6. Makin hari makin kurus. jeles kita tengok..=p

    ReplyDelete
  7. Wah...cantiknya view klcc..Cik Epal tak nak datang Sabah ke?

    ReplyDelete
  8. Menarikkk tapi mahalnya. Tersedak kejap. Hukhuk

    ReplyDelete
  9. cantiknya view... untunggg laaa.. hehehehee... :)

    ReplyDelete