Sunday, November 15, 2015

Cousin's Wedding

Kesian seketul Han kena buli dengan papa. Hihi.

Last weekend pergi wedding sepupu dekat Dewan Merak Kayangan,KL.


Dengan pengantin tak ada gambar. Dekat photobooth pon jadik lah.Congrats Amirah and husband. Tak sempat bergambar sama. Seketul Han tu usha apa ler tewww?


By the way untuk Amirah and husband. Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.Amin. Happy for u guys. Congrats! Enjoy your time together, and bring on the cute babies! :D

Dah macam-macam makan dekat wedding,husband aku pulak rasa nak belanja keluarga pak long dan keluarga aku untuk makan kudap-kudap. Ye lah,dah makan berat dekat wedding kan,nak kudap-kudap je ler.

Husband suruh suggest nak makan mana kudap-kudap ni. Dia ni bab-bab makan selalunya memang suruh aku decide. Setiap kali nak keluar memang macam tu. Kadang-kadang sampai aku pon dah tak tahu nak suggest makan mana.Dah wedding dekat KL,aku memberi idea makan dim sum je ah. Dolly Dim Sum dah dekat je tu.



Menu dekat sini tak ada gambar. Husband aku suruh aku order je yang mana sedap. Uihh memang sesedap tekak aku je lah aku order.Tempat ni memang salah satu restoran kegemaran aku,so aku memang dah power lah dengan list menu dia. Pejam-pejam mata je aku boleh tick yang mana dim sum yang sedap. Hee

First batch. Sampai tak muat meja.Ada lah dalam 20 lebih di sum aku order.Nak dekat 30 kot dim sum.Nasi goreng lagi.

Kalau datang sini,memang menu-menu ni wajib aku order.


Selalu kalau makan berdua, aku dengan husband memang jarang minum benda-benda manis. Memang makan dekat mana-mana pon order air mineral/air kosong je. Acah-acah jaga kesihatan. Kihkih.Selalu makan sini berdua,dalam RM100 ah bil. Tapi time makan ramai-ramai ni,aku syak maybe lebih empat ratus ringgit ah,dah macam-macam order dengan air pelbagai jenis. Sekali sampai bil,tepat-tepat RM500.Kudap-kudap lah sangatttt. Haha.



Dengan atok.


Seketul Han ni pantang ada apa-apa benda depan dia. Lagi-lagi yang berjurai.Memang laju je tangan nak mencapai.Sekarang ni Han dah masuk 6 bulan. Dia macam dah kenal orang ah. Sebelum 6 bulan haritu,siapa-siapa pegang/dukung dia,dia rilek-rilek takdehal je. Kemain suka orang dukung. Muka pon gembira dan ceria je bila orang dukung.Dah masuk 6 bulan ni,aiyooo kalau selain mama/papa dia dukung,meraung macam petir suara.Kuat gila meraung,macam kena pukul.

Time wedding sepupu aku,ada lah makcik and pakcik aku nak dukung dia. Baru makcik/pakcik tunjuk muka agah-agah dah meraung. Kuat pulak tu. Bergegar satu dewan dengan tempikan suara anak aku. Sabo je lah mak enon. Ni atok dia dukung pon, kena hala kan muka Han ke depan macam tu.Kalau dukung nampak muka atok terus,memang meraung. Tapi dia cerdik gak,walaupun dukung gini. Dia toleh gak sedaya upaya nak tengok siapa dukung dia. Bila dia tengok muka atok,terus meraung bagaikan tiada hari esok. Dapat lah atok dukung Han selama 2 saat. Jadik lah ye tok. Kehkeh.

Han dengan Sofia (anak sepupu aku). Kalau anak aku dengan anak sepupu aku,hubungan apa eh diorang ni? Dua pupu lah kot eh?

Sesi beramah mesra. Kau pegang aku. Aku pegang kau.


Tetiba bosan pulak dengan each other.

Terus mintak dukung. Muehehe.



Pastu nampak riben Sofia, tarikkkkkkkk.

Eh eh kolar baju Sofia? Tarikkkkk.

Muka Sofia pasrah je.



Sehelai baju? Tarikkkkkkk.

Belakang baju? Tarikkkkkk.


Sofia muka sedih je kena buli.



Lalu Sofia pon balas dendam. Dipicit-picit pulak muka anak aku.

Sebelum ada baju atau anggota badan yang hilang,baik lah leraikan depa dua ni.

Han 6 bulan, Sofia 8 bulan. Tak sampai setahun pon lagi depa hidup, macam ni ah perangai.Maafkan lah mereka berdua ye. Kihkih.


ok bye!

7 comments:

  1. Han dan Sofia bersuai kenal ea..hihi..tarik..tarik gitu..

    ReplyDelete
  2. Cutenya han &'sofia.. Geram tgk budak2 ni..")

    ReplyDelete
  3. haha kronologi budak kecik gaduh .. comel

    ReplyDelete
  4. Comelnya HAN! salam singgah dari http://harinumunirah.blogspot.my/

    ReplyDelete