Monday, July 6, 2015

Jubah raya cantik dan murah !!

Hye! Puasa tak tu? 
Harap tak puasa yang yuk pagi-pagi bukak periuk.


 Dah shopping baju raya ke tu?
Haa kalau nak shopping baju raya, meh nak tunjuk satu website yang jual segala macam baju yang murah dan ada baju raya sekali! 


Trust me! Semuanya sangat-sangat murah dan sangat mampu dimiliki :)





Sekarang ni kalau tengok dekat instagram lah selalunya, banyak betul online shop jual jubah. Aku rasa orang suka pakai jubah sebab jubah ni praktikal. Boleh pakai bila-bila masa dan dekat mana-mana je. Pulak-pulak time hari raya,memang sesuai sangat lah.Tapi jarang nak jumpa jubah yang cantik yang harga nya bawah RM100. Selalunya yang cantik-cantik mesti harga atas RM100. Satu yang aku suka shopping dekat NILE ni sebab boleh dapat baju yang aku suka dengan harga bawah RM100 je.


Contoh nya macam jubah purple aku pakai ni. Harga RM62.90 je! Murah gila. Cantik lak tu. Siap ada perincian dekat lengan dan pergelangan tangan lagi.



Suka jubah ni! Nampak mahal tapi harga murah je.
Handbag hitam ada gold stud ni pon murah.










Jubah ni pon selesa dan kain dia sedap dipakai.

RM59



Jubah ni pon cantik! Sesuai juga pakai time raya nanti. Dekat lengan dan pergelangan tangan siap ada gold lace lagi. Harga RM69.90 je! Murah weh. Klik (HANIYA Floral Printed Long Dress- Orange) kalau berkenan dengan jubah style ni.

Handbag tu RM28.60 je. Haha memang murah. Ada 3 warna. Klik (Toothpick grain Woman Handbag) kalau nak beli.


Jubah ni paling favourite! Aku suka cutting dan warna dia. Dekat tangan ada leather lace bunga-bunga. Leather lace tu membuatkan jubah ni nampak chic dan elegant.Yang paling aku suka sebab jubah ni tak meleret. Memang ngam-ngam dengan ketinggian aku. So tak payah nak potong. Nak berjalan pon selesa tak menyapu lantai. Harga RM75 je! Tengok (PU Leather Lace Dress Jubah- Picton Blue) kalau nak beli. Ada juga warna lain yang cantik-cantik! Cepat beli sebelum SOLD OUT!

Siapa suka sequin?? Haa yang nak megherlip di hari raya tu, mesti suka jubah ni. Full sequin dekat tangan. Cantik! Memang sesuai sangat pakai di hari raya. Harga RM75 sahaja. Jubah ni cutting dia aku suka. Sama juga macam jubah dekat atas tadi. Jubah ni ngam-ngam dengan tinggi aku so memang best ah kalau pakai and nak berjalan. Klik (HANIYA Long Dress With Special Sequin- Dark Blue) kalau nak beli.




Selalunya kalau hari raya, mesti ada open house kan? Kalau tak nak pakai jubah or baju kurung, boleh lah juga pakai blouse datang open house. Sopan pon sopan. Aku suka blouse-blouse style loose gini. Nak makan and menternak lemak banyak mana pon dekat rumah orang, tak segan sangat. Sebab confirm lemak-lemak tersentil dekat perut, tuan rumah tak kan nampak. Kahkah. 




Blouse ni pon cantik! Suka lace dekat tangan tu. Unik. Harga RM35.90 je! Klik (Haniya Satin Front Button Blouse With Elegant Red Embroidery - Red) kalau nak beli. Ada warna lain juga.





Haniya Printed Blouse- Coffee ni RM34.90 je. Lawa! 

 Gorgeous Flared Panel Skirt- Dark Blue ni pulak RM31.90 je. 



Yang suka pakai handbag kecil comel cenonet macam ni,boleh lah consider beli handbag ni. Comel, siap ada butterfly 3D. Boleh letak handphone dengan duit raya. Hehe. Handbag ni RM14.90 je. Haha gila murah. Klik ( Hand Carry Bag ) kalau nak beli.



(Kalau korang still dapat tengok item baju or handbag aku bagi dekat semua link gambar-gambar atas ni maknanya barang tu available, kalau tak dapat and dia tulis 'product not found', maknanya dah SOLD OUT. Tu ah siapa suruh lambat. hehe)






Banyak lagi sebenarnya baju yang cantik-cantik from NILE ni. Bukan takat cantik,yang penting harga baju dekat NILE ni memang murah gila-gila kot! Sekarang ni NILE ada buat Raya Free Deliver promo , boleh dapat free delivery kalau beli lebih daripada RM48 untuk Semenanjung Malaysia. Ada juga promosi Jualan Raya Meletop 2015, semua barang dapat diskaun 90% OFF! Perghh gila best.

Memang confirm ah dapat FREE DELIVERY ni. Masuk web  http://www.nile.com.my/ tu memang akan lebih RM48 lah shopping nya. Confirm! Tak percaya cuba try test masuk NILE tu. Tengok boleh tahan ke tidak tengok jubah dan blouse cantik-cantik dan murah. heeeeee. 



Untuk maklumat lanjut boleh KLIK SINI.


p/s: Selamat menjamu mata dan membeli-belah diucapkan! (saja wish siap-siap)


15 comments:

  1. semua cntik2.. aduh terpengaruh tgk puan epal buat review..huhu

    ReplyDelete
  2. Bestnya.. thanks for sharing.. Nak try usha jugalah..

    ReplyDelete
  3. wah.. .dah lah cantik.. murah plak tu...

    ReplyDelete
  4. salam sis. semua harga tu termasuk postage ke cane??

    ReplyDelete
  5. Eh cik epal ni cam orang xbersalinlagi je ghoman eh

    ReplyDelete
  6. kan..sy pun suka bli di nile..cantik, rm100 dh dpt mcm2..

    ReplyDelete
  7. cantikkkkk...byk pulak koleksi jubah cik epal hihi

    ReplyDelete
  8. cik Epal pakai saiz ape eh? HANIYA Long Dress With Special Sequin- Dark Blue

    ReplyDelete
  9. dekat NILE ni, semua baju and jubah saya pakai size M :)

    ReplyDelete
  10. Cantik koleksi baju-baju kat website ni rupanya. nak g intai-intai gak lah. Tq for sharing..

    ReplyDelete
  11. Cantiknya jubah2 ni..xsbr nak click link nile tu :)

    ReplyDelete