Wednesday, February 11, 2015

Review NILE.COM.MY : Blouse dan baju muslimah cantik dan murah gila woh !

Hello! Rasa macam baru je kahwin and hidup berdua dengan suami. Pejam celik, pejam celik sekarang dah pregnant. Tak lama lagi dalam beberapa bulan je aku dah nak hidup bertiga pulak dengan kehadiran baby. Rasa macam kejap gila ah masa berlalu. Perghhh nervousnya nak jadi mak-mak. Dah ah rasa macam budak-budak gonjeng lagi. Tah macam mana lah ghuper aku nak handle baby sendiri nanti. Harap tak disaster sangat ah. hahaha.


Time pregnant ni, aku lebih selesa pakai blouse. Pakai baju ketat time pregnant nanti rasa macam kesian pulak dekat baby takut tak bernafas. Bukan takat baby je, diri sendiri pon rasa lemas kalau pakai baju ketat time pregnant ni. Tapi masalahnya dekat mana nak cari blouse yang cantik-cantik ni?


Pulak-pulak aku malas nak berjalan sangat sekarang, nak beli online je kalau boleh. Aku pon teringat aku pernah buat entri baju raya aku beli dekat NILE.COM.MY dekat ENTRI INI . Saja bukak NILE.COM.MY kot-kot ada blouse yang menepati selera aku ke. Sekali bila bukak je web tu, terus segar biji mata ku. Waaaaa ada banyak gila blouse cantik-cantik! Dah ah murah gila nak meninggal harga nya. Terus beli banyak-banyak. heee



Ok meh sini mak buyung nak review apa mak buyung beli dekat http://www.nile.com.my/ . Aaa suka gila blouse ni. Warna cantik macam aiskrim neapolitan 3 perasa beli dekat pasaraya tu. Kan? kan? hehe. Ada yang tanya dekat instagram aku, aku pakai size apa. Semua blouse dekat NILE ni aku beli size M :)



Blouse macam aiskrim 3 layer ni murah gila. RM31.90 je sehelai. 
Handbag ni pon murah. RM46.70 je.
Boleh tengok SINI.





Blouse hijau ni pon RM31.90 sahaja. Ada macam-macam warna. Ada lace dekat bahagian tangan. Cantik sangat! Tengok SINI kalau nak beli. 




Handbag ni RM30 je. Aku fikir kena ada satu ah beg besar. Nanti dah ada baby, nak keluar jalan-jalan senang. Boleh sumbat je pampers, botol susu semua dalam satu bag. Cantik tau bag ni. Siap ada bling-bling lagi. Kau mampu nak letak pampers dan botol susu anak dalam bag blink-blink? :P




Handbag sama seperti gambar blouse baju hijau di atas. RM30 sahaja. Ni LINK handbag. Suka sebab besar dan praktikal. Boleh pegang dekat pergelangan tangan macam mak datin atau pon boleh sangkut je dekat bahu pakai macam handbag biasa. Baju kurung ni pon murah je. Ada lace dekat bawah baju dan tangan.Baju kurung ni wudhu' friendly tau. Kalau nak solat bila keluar tu senang ah nak ambil wudhu'. Bukak je zip dekat tangan tu :)



Jubah dress 3 colour ni pon murah. RM46.10 je. Tengok SINI kalau berminat. Aku pakai size M.





Boleh lah padan kan dengan handbag silver ni. Gila murah handbag ni RM28.90 je. haha tak masuk akal betul harga handbag tapi cantik. Tengok SINI kalau nak beli. 




Suka pakai jubah ni. Selesa dan tak melekat dekat badan. Ni LINK jubah ni.



Dekat bahagian tangan jubah ni ada manik-manik cantik. Padan kan dengan gold sequin clutch ni pulak. Bawak pergi dinner. Letop dah! Kihkih. Gold sequin clutch ni murah gila woh! RM12.20 je aku beli. Ni LINK dia. Tengok dekat instagram,orang jual sampai RM35 sequin clutch ni, dekat NILE RM12.20 je uolsss. Motippp tak nak beli? heee. Selain buat clutch, boleh lah jugak nak buat tempat letak barang mekap ke. Cantik kan?




Blouse cantik RM31.90. Aku pakai size M. Memang selesa i tell you. Ni LINK blouse. Pulak-pulak tengah pregnant ni, lagi ah selesa memakainya :D




Handbag ni pon cantik. RM24.62 je. Perghhhh murah-murah! Ni LINK handbag. 



Aku siap dating dengan mamat Titanic ni lagi pakai blouse ni tau. Nak ajak dia buat cerita Tetenuk pulak. heee.



Blouse aiskrim 3 layer lagi! hihi. Warna ni sangat sweet. Pastel colour kannnn, harus lah warna nya menenangkan. Aku pakai size M. RM31.90 jerrr. Blouse ni macam goreng pisang panas tau. Baik korang beli cepat kalau berkenan. Nah LINK blouse ni :)








Sweet kan combination colour blouse ni? I loikeeeee.




Last blouse ibu mengandung nak peragakan. hihi. Blouse ni ada macam-macam warna. Aku pilih warna peach. Sesuai sangat lah nak buat keluar harian. Harga pon murah. RM30 jerrr. Motip sangat tak nak beli. Ni LINK blouse.




(Kalau korang still dapat tengok item baju or handbag aku bagi dekat semua link gambar-gambar atas ni maknanya barang tu available, kalau tak dapat and dia tulis 'product not found', maknanya dah SOLD OUT. Tu ah siapa suruh lambat. hehe)




Sebelum ni seram gila nak beli barang online sebab takut kena tipu. Dengan NILE ni dah tiga kali lah aku shopping sini. Sekali shopping bukan sehelai 2, banyak gilaaaa berhelai-helai aku borong. Ni ENTRI SHOPPING TIME RAYA HARITU  kalau nak baca.  Ye lah, mesti korang ada takut jugak kan kalau yang tak pernah online shopping tu, dah ler murah,mesti nak beli banyak-banyak kan takut kena tipu ke apa. Tapi dont worry be happy. NILE ni trusted seller. Jangan risau lah kalau korang nak memborong banyak-banyak macam aku ni, confirm barang sampai nya dekat rumah. 


Delivery pon cepat gila. Kalau korang duduk area Lembah Klang lagi cepat lah barang sampai sebab boleh 24 HOURS COD (Cash on Delivery)




Haaa ni nak bagi tahu berita best! Sempena dengan Tahun Baru Cina yang jatuh pada 19 Februari 2015 ni, Malaysia Trusted Online Shopping NILE.COM.MY ni akan ada promosi FREE DELIVERY dari 21 Januari 2015 sampai 17 Feb 2015 bila korang shopping lebih daripada RM48 ! Yayyy! *lompat bintang*


Shopping sekarang dan boleh dapat promosi FREE DELIVERY ni! Tapi kalau korang masuk web ni memang terjebak punya lah beli macam-macam. Confirm!


Kalau tak percaya, cuba-try-test usha-usha barang dekat  http://www.nile.com.my/ . Tengok boleh tahan ke tidak tengok barang cantik-cantik dan murah. heeeeee. Selamat menjamu mata dan membeli-belah diucapkan! (saja wish siap-siap)


Haha ok bye!




24 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Tahniah cik epal sbb dah jadi mak orang..huhu.

    Semoga sihat selalu, semoga baby sihat sama....dan bapaknya baby juga...

    aamiin.

    ReplyDelete
  2. Ya rabbi mak buyung nape cantik sangat :)

    walaupun dh nampak baby bump tapi still cantik pakai baju ape2 pun :)

    ReplyDelete
  3. wah! byknya cik epal shopping..dah nmpk baby bump!

    ReplyDelete
  4. nice sharing cik Epal :) like reading ur blog...

    ReplyDelete
  5. semua nya cantik-cantik belaka ;)
    kalau buka memang terjebak oii

    ReplyDelete
  6. i pun dah selamat memborong kat nile.com.my..hihi..pengsan tgk blouse cantik2 dengan harga yang murah ya amat..loveeee...

    ReplyDelete
  7. alahai.. sebenarnya bukan tgk kat baju2 tu.. tapi lebih tertarik tgk cik apel.. sebab omey anggattt

    ReplyDelete
  8. makin kite scroll makin geram je sebab jeles cik (eh puan kot haha) epal nmpk cantik je pakai. hmmm pernah try tgk nile tu tapi ragu2 nak beli sbb takut tak muat T__T

    ReplyDelete
  9. Kak epal....saya pun banyak shopping kat nile. semua blouse sye bedal. Jubah atau dress sye blom bedal lg. Beg plak saya dah amik 2 beg dah. Alahai..memang murah sampai semua nak beli.

    ReplyDelete
  10. Congratss... Lepas ni cik epal jadi mak epal .. Hehe..

    ReplyDelete
  11. heheheheh cik epal berseri-seri nak jadi mother to be niii.. take care kak.. :)
    ha ahhh. Nile ni memang murah-murah, rasa nak beli semuaaaa. ouchh

    ReplyDelete
  12. wahh.. cik epal nak jadi mummy semakin cantik gitu,, best review u dear.. i pun rasa nak rembat gak,, hihi..

    ReplyDelete
  13. Website thenile ni mmg murah2 pakaian nya. Qualiti pom boleh tahan.

    ReplyDelete
  14. yes tambah lagi satu online shop in the list

    ReplyDelete
  15. tahniah..berjaya mempengaruhi saya untuk membeli di nile.com ..arggh!

    ReplyDelete