Friday, January 2, 2015

Best lah nak travel lepas ni sebab dah ada Free Internet Roaming !

Kalau nak pergi travel, internet memang penting lah bagi aku. Senang kalau nak cari tempat apa-apa, boleh google je or tengok review orang. Pernah pergi Indonesia 2 tahun lepas rasa macam leceh kalau nak guna internet kena beli simkad dekat sana. Tu belum masuk masalah slow data/internet,problem nak connect or etc. Berharap lah jugak time tu kot-kot ada syarikat telekomunikasi dekat Malaysia ni buat Free Internet Roaming ke apa. Kan best!



Tapi sekarang ni memang dah ada dah Free Internet Roaming. Yayyy! Siapa yang suka travel mesti suka berita ni! Sekarang ni U Mobile dah buat plan untuk FREE INTERNET ROAMING bila kita travel! Wuhuuuuu! Suka! Suka! Kenapa lah tak dari dulu lagi buat FREE INTERNET ROAMING ni??? Kenapa? Mengapa? :D




Banyak juga negara yang U Mobile cover untuk FREE INTERNET ROAMING ni. Antaranya Australia, Cambodia, Hong Kong, Indonesia, Philippines, Singapore, Taiwan, Thailand through a partnered local telco provider. 











Nak tahu details. Korang boleh tengok dekat sini



Yang best nya FREE INTERNET ROAMING ni bukan untuk pelanggan postpaid je. yang pakai prepaid pon boleh langgan! Weee! U Mobile adalah syarikat telekomunikasi yang pertama tau yang menawarkan Free Internet Roaming di Malayia untuk kedua-dua pelanggan potspaid dan sekarang, prepaid.




More info:


INSTAGRAM= @myumobile

7 comments:

  1. wow..wow.. ini best.. tak payah la beli simkad mcm dolu2 time travel..

    ReplyDelete
  2. Lepas ni tak payah la fikir nak beli simkad bagai kalau dah ada free roaming with U Mobile! Yeay

    ReplyDelete
  3. giler best gini,, target tahun ni nak gi thailand or indon,, harap2 tercapailah,, and tak risau la kalau ada umobile nnti,, hehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah , terima kasih cik epal , memang internet penting , saya akuinya ! .insya Allah perkongsian yg sangat menarik ni hehe ..

    ReplyDelete
  5. Cik epal utk roaming ni... ada kene activate kan dulu x?
    Mcm sblm ni umobile mmg ade a few negara yg dorang mmg bg roaming free.

    Tp untuk activation roaming kene bayar RM200.

    Utk kalini? Free ke? Atau sama je mcm sblm ni?

    ReplyDelete