Monday, December 22, 2014

Hadiah untuk yang berada di perantauan

Aku kalau tengok Running man ada mission makan-makan tu, mesti rasa apa yang dorang makan tu macam sedap. Pulak-pulak ekspresi dorang kalau makan tu pon memang nampak lazat sangat makanan tu. Lagi lah tergoda nak cuba. Pernah jugak try restoran yang jual makanan Korea halal dekat sini. Ada setengah yang menghampakan sampai tak boleh nak telan, tapi ada jugak yang sedap. Tapi bila makan makanan Korea dekat sini, memang terasa ah nak makan yang betul-betul original punya dari Korea.


Haritu pergi Korea, ada juga try a few makanan Korea yang halal dekat sana. Sedap gak. Kira boleh telan ah tapi paling suka odaeng. Sedap gila makan panas-panas dekat sana padahal tu fish cake je pon. hehe. Bila dapat tahu Maggi Royale keluarkan perasa Korean Spicy Braised Beef baru ni. Teruja gila nak try. Mana tahu bila makan,wajah terus bertukar persis retis kpop. hihihi



Rasa dia boleh tahan ah. Versi mee maggi dia pon besar lagi dari mee maggi biasa dan lebih kenyal.Tapi mungkin tastebud aku memang 'Malaysian', walaupun Korean Spicy Braised Beef ni ok tapi aku lagi suka yang Penang Seafood Curry baru ni!


Haaa yang ni memang sedap gila! Penang Seafood Curry flavour. Siap ada belacan dan krimer lagi dalam pek ni tau. Memang Maggi Royale habis. Rasa belacan dia memang power lah. Ni aku suka. Tapi kalau korang nak makan maggi, aku sarankan letak lebih banyak sayur-sayuran dalam maggi korang, baru lah balance :)






Maggi Royale ni keluaran baru tau dari Maggi, kalau korang nak rasa aku boleh bagi dua-dua perasa ni secara percuma. Kalau korang nak, just emel aku dekat moon_blink2@yahoo.com . Jawab soalan ni, "Kenapa anda berminat nak rasa kedua-dua perasa Maggi Royale ini?"


Tapi syaratnya korang mesti ada kat luar negara ah. Hehe. Contest ni khas untuk rakan-rakan sekalian yang sedang bekerja atau study bertungkus-lumus di luar negara. Meh aku bagi Maggi kat korang semua yang rindukan tanah air.




Dah emel jawapan dekat moon_blink2@yahoo.com , jangan lupa tinggal nama penuh, alamat dan num phone sekali ok! Aku akan pilih 10 orang pemenang. Yang menang dapat sekotak Maggi Royale  yang dibungkus cantik-cantik from Maggi khas untuk korang. Tak payah bayar apa-apa. Memang nak bagi ni. Jangan lupa emel ok. hehe :)



No comments:

Post a Comment