Thursday, September 11, 2014

SelfV !

Hello. Hari ni nak share tips selfV. Tahu tak selfV tu apa? Bila kita selfie dengan sign "V" , jadilah selfV! heee.


SelfV!


Bila tengok video selfV ( https://www.kotexselfv.kotex.com.my/home/ )  ni ada 3 tips utama untuk selfV:



1- Kena tahu angle terbaik untuk selfV
2- Kena tahu masa terbaik untuk selfV
3- Letak kapsyen menarik dan hashtag (kalau di instagram)



Ni antara tips-tips best untuk selfV:

-Tip Tampil Langsing -> Untuk kelihatan lebih langsing, halakan sebelah bahu ke arah kamera dan luruskan lehar anda.
-Tip Kaki Langsing -> Ketika duduk, halakan badan anda ke sisi dan duduk sambil meregangkan sebelah kaki untuk ilusi 'kaki panjang'.
-Tip Raut Wajah Lurus -> Hulurkan tangan selfie anda sehingga 120° dan condongkan kepala anda ke bawah untuk kontur yang lebih kurus.
-Tip Profil -> Ambil profil, sudut 3 suku dan bahagian depan untuk mengetahui sudut terbaik anda.
-Tip Shading -> Ketahui pilihan edit filter, laraskan kecerahan dan kontras untuk menyembunyikan ciri-ciri yang kurang menarik.
-Tip Side View Kurus -> Untuk tona yang kurus; letakkan sebelah tangan anda ke paha.
-Tip Rambut hebat -> Untuk rambut kelihatan lebih tebal, tunduk dan tiup keringkan rambut anda bermula daripada akar sambil melurutkannya dengan jari selepas mandi.
-Tip Mata Segar -> Jika mata anda kelihatan bengkak, redakannya dengan menekapkan sudu yang sejuk di bawah bahagian mata.


Haa boleh ler kalau nak cuba-try-test tips-tips ni nanti hee.

Tapi korang semua jangan lupa join contest #Kotex1MinSelfV ni! Sebab hadiah nya sangatlah menarik!

















Meh try sikit selfV dengan member. Jadi tak selfV? :D



Humak aihhh, selfV gone wrong! hahaha



 Kalau pakai Kotex® Fresh  Plus Liners ni nak selfV pon mesti selesa. Kotex® Fresh  Plus Liners ni mempunyai 3x Perlindungan daripada bakteria, yis dan bau tau. Apa lagi,jom cuba!



Jom sertai peraduan #Kotex1minselfv . Hanya 3 langkah mudah:
1) Klik link ( https://www.kotexselfv.kotex.com.my/home/ ) untuk muatnaik gambar selfV anda


2) Log in Facebook


3) Pilih gambar selfV & isikan e-form dan hantar!



Sebenarnya hanya 1 minit sahaja yang diperlukan untuk selfV yang terbaik. Tak payah berjam-jam sangat selfV. Dah tahu tips kan senang. Klik klik sap sap seminit siap. Gambar terus letop. hehe. Kalau dah tengok tutorial video ( https://www.kotexselfv.kotex.com.my/home/ ) ni,jangan lupa join #Kotex1minSelfV contest! Hadiah best! Berpeluang dapat RM3000 lepastu boleh melancong pulak tu! Best! Best!






Pssst, tahu tak Kotex juga ada bagi sampel percuma?
Cepatlah daftar sekarang!















No comments:

Post a Comment