Monday, August 25, 2014

Semangat merdeka dengan ESCAPE


Apa erti merdeka pada korang? Bagi aku.merdeka ni adalah kebebasan. Dah lama negara kita ni merdeka,pemikiran dan tingkah laku kita jugak haruslah jauh lebih merdeka dan kehadapan selari dengan tempoh merdekanya negara kita daripada cengkaman penjajah. Pemikiran kita pon kena bebas dari aspek-aspek negatif.


Dekat laman sosial yang makin 'canggih-manggih' sekarang ni,ramai yang sangat lantang dan bebas bersuara. Kita memang bebas nak bagi pendapat masing-masing tapi dalam bebas-bebas pon jangan lupa jaga batas dan adab menulis di laman sosial ni.




Konsep kemerdekaan yang sebenar tidak tertumpu kepada kebebasan negara daripada cengkaman penjajah semata-mata. Bagi aku, kemerdekaan dari sudut pemikiran, sikap dan tingkahlaku daripada sebarang bentuk sifat-sifat yang boleh menghakis nilai-nilai murni yang perlu diberi perhatian dan keutamaan. Kan?


Tengok suami aku ni,punya lah semangat kemerdekaan berkobar-kobar. Kemain baca puisi A.Samad Said dengan jayanya. kehkeh :p
Korang pon mesti ada semangat cintakan negara juga kan?



Korang boleh tunjuk kan semangat cintakan negara Malaysia kita ni dan berpeluang untuk menang RM157,000 woh! Uiihh banyak tu. Join contest Escape Merdeka ni sekarang!


Cara nak join pon mudah je:

Step 1
Shoot video dalam janga masa selama 3 minit. Guna apa-apa device pon boleh. Tapi make sure ada Malaysian spirit!
Step2
Video korang mesti ada tema "Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta" baris pertama dalam lagu Sudirman bertajuk 'Warisan'. Mana-mana part dalam lagu 'Warisan' tu mesti kena masuk kan dalam video.
Step3
Hantar video ke Youtube. Tarikh tutup adalah 9 September 2014
Senang je kan? Cuba lah try hantar video dan tunjuk betapa sayangnya korang dekat negara Malaysia ni. heee. Untung-untung dapat hadiah RM157,000! Banyak tu! Join lah!


More info: celcomESCAPE

4 comments:

  1. pergh semangat gila laki ko wei hahahahahha!
    adu aku skang perangai penyegan menjadi jadi la. hadiah da cam best aduuu adduuuu soh zelo sajak la balik kang wwkwkkwkwk

    ReplyDelete
  2. ok..boleh rase.. penuh emosi dapat lihat dari raut wajah.. hihi.. all the best cik epal.
    saya segan lah plak nak bersajak ni. doakan awak all the best je. menang nt blanja lolipop satu.

    ReplyDelete