Monday, July 7, 2014

Baju raya cantik dan murah!

Hye! Puasa tak tu? Harap tak puasa yang yuk pagi-pagi bukak periuk. Dah shopping baju raya ke tu?Macam awal lagi tapi kalau nak shopping baju raya awal-awal ni, meh nak tunjuk satu website yang jual segala macam baju yang murah dan ada baju raya sekali! Trust me! Semuanya sangat-sangat murah dan sangat mampu dimiliki :)


Baju-baju yang aku pakai ni semua daripada NILE. Aku pernah dah buat entri pasal NILE sebelum ni,memang murah gila baju-baju dekat NILE ni, paling aku suka sebab servis dia sangat cepat! Meh ler tengok apa yang aku dapat dekat web NILE ni. hee


Ni aku pakai Elegant Woman Must Have Bracelet. Ada 2 warna,silver and gold. Tapi aku memilih warna gold. Kalau korang nak,boleh click Elegant Woman Must Have Bracelet ni. Harga murah sangat! RM12.50 je! Pastu cantik nampak glam sebab ada blink-blink.Sesuai lah nak pakai time raya nanti. weee.



Antara jenis baju kurung yang aku suka. Baju kurung Pahang! Aku memang suka cutting Baju Kurung Pahang. Dekat NILE ni pulak,memang banyak Baju Kurung Pahang,corak pon semua cantik-cantik! Suka! Yang aku pakai ni nama dia Baju Kurung Pahang Woods in Black (click kalau nak tengok) . Harga sangat affordable. RM55.90 je! Cantik kan corak dia?



Suka sangat dengan Baju Kurung Pahang sampai ada dua baju kurung Pahang from NILE ni. heee. Yang ni corak dia sweet-sweet je dengan bunga-bunga kecil sebegitu. Kalau pakai pon nampak macam sweet,ayu, sopan-santun, lemah-lembut and innocent je,walaupunnn nan hadoo sangat pe'el si pemakai nya. kehkeh. Baju kurung ni nama dia Baju Kurung Pahang Blossom in Black . Harga sama dengan baju kurung atas. RM55.90 jer woh! :D

Ni bukan baju kurung tapi aku beli dress labuh lepastu pakai dengan skirt merah aku. Nampak lah macam baju kurung.hehe. Boleh KLIK SINI kalau berkenan dengan dress ni. Harga RM44.90 je mak enon. Murah beno :D

Dress putih ni lagi murah. RM21.80 je!




Dress ni pon aku suka sebab ada lace-lace gitu nampak lebih feminin. Hollow Elegant Woman Dress ni RM49.90 je tau! :D

Untuk penampilan yang lebih sopan dan sweet boleh pakai Princess Chiffon Dress ni. Princess Chiffon Dress ni ada banyak sangat warna boleh pilih,semua warna cantik-cantik! Ada warna soft pink (macam aku pakai ni), apple green, black,khaki,red and turquoise. Boleh tengok dekat SINI. Harga RM49.90 sahaja :)




Ok ni pulak Princess Kerawang Dress nama nya. Memang feeling-feeling macam princess sangat bila pakai dress ni. Harga dress ni RM61.90 je. Suka gabungan warna purple and pink ni. Sebab ada lace dekat tangan and bahagian perut tu memang nampak dress ni sangat ayu dan feminin lah kekdahnya hehe.

Tengok orang pakai skirt and dress posing dekat instagram macam smart and lawa je kain nya terbang-terbang gitu. Bila aku buat,nampak FAIL pulak. haha tapi kira ok lah tu nampak lah jugak effect kain tu terbang-terbang ehehe.



Cantik-cantik kan baju from NILE ni? Banyak lagi sebenarnya baju yang cantik-cantik from NILE ni. Bukan takat cantik,yang penting harga baju dekat NILE ni memang murah gila-gila kot! Nak cari kasut,accessories, handbag,baju lelaki, tie, jam tangan, buku,tudung, alat tulis,barang-barang exercise and etc semua ada! Tu aku suka shopping dekat NILE ni.



Cara nak order pon simple je. Kalau korang duduk area Lembah Klang memang untung botingkek-tingkek sebab boleh pilih nak dihantar barang terus sampai ke rumah atau 24 HOURS COD (Cash on Delivery). Untung lah kan sebab boleh terus je dapat barang tu tanpa tunggu 2-3 hari. Yang duduk luar area Lembah Klang,memang kena guna pos lah.




Tapi sempena bulan Ramadhan ini, korang boleh dapat FREE DELIVERY dengan pembelian minimum hanya RM48 ! Perghh perghh best gila! Sampai 21 July 2014 ni je tau. Cepat shopping dekat nile.com.my sekarang! Check out more on the FREE DELIVERY promo >>here<< 



More info: 
Hotline: 1700-818-400 (caj panggilan dikenakan)
Email: enquiry@nile.com.my


Apa tunggu lagi? Boleh lah serbu NILE.COM.MY sekarang! :D


32 comments:

  1. sweet sweet pulak baju raya ni semua, tetiba terberkenan...thanks for sharing dear...

    ReplyDelete
  2. CE...akak nak tudung merah tu..huhu

    ReplyDelete
  3. so cuteeeeee.......thankz for the info pn epal... :)

    ReplyDelete
  4. selalu jugak beli dekat NILE ni..kalau tengok kasut memang rambang mata jugak laa dibuatnya...haha

    ReplyDelete
  5. auch ,semua cantik2 . habes la duit nak borong dekat nile nanti

    ReplyDelete
  6. cantik-cantik semuanya.. pandai cik epal pilih..

    ReplyDelete
  7. salam cik epal nk tnya baju yg pkai dgn skirt merah tu saiz apa ye?

    ReplyDelete
  8. rambang mataku CIkEpal oii... dh dpt berlina dress br prasan tie dye dress plak.. huhuhu..
    ni leh masuk kategori shop till drop cenggini..
    dah tuh baru pasan awak punya bracelet. alololo...

    ReplyDelete
  9. Wowwww !! makin chantekkk epal lepas kawin... baju2 dekat nile ni cantik kan?? dah ramai blogger buat review...

    ReplyDelete
  10. kalau preggy, muat tak pakai baju baju tue? semua cantikkk ! rambang mata.

    ReplyDelete
  11. cik epal pakai foundation/makeup base apa eh?
    *tetiba nak tanya* #soalanterpendam #okbai

    ReplyDelete
  12. Tq cik Epal share pakaian2 cantik & murah... :)

    ReplyDelete
  13. comelnye cik epal...
    suke pic ke enam tu..

    blogwalking sini.. :)

    ReplyDelete
  14. Nice. tgh terjah nile.com.my jugak nie.. HAHA .

    ReplyDelete
  15. @ziera@iera : baju yang pakai dengan skirt merah size S :)

    ReplyDelete
  16. adoai cantiknya...lagi yang baju lace merah putih tu...hadoi nangis tengok harga tu...tapi kan...takut tak de size la... T_T

    ReplyDelete
  17. princess kerawang dress tu takda pun tgk kat nile cik epal...boleh bg link tak? cantik:)

    ReplyDelete
  18. Murah2nya Cik Epal!!. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  19. serius murahh ! kena soping gak ni ! hehehe

    ReplyDelete
  20. tuk yg bdn lawo slim melim cm cik epal layak le pakai ... huhhhu

    ReplyDelete
  21. wahh dahla cantik murah2 lak tu ye dik epal

    ReplyDelete
  22. Wow cik epal dah slim melim sgt skrg. gaya seorang model dah. cantik sgt

    ReplyDelete
  23. Finally entri cik epal....rinduuuunyyaaa...even x kenal...heee...yg baju princess warna.pink mmg sesuai sgn cik epal...heee

    Ok...update selalu ye c.epal...heee...:-D

    ReplyDelete
  24. banyak nye beli...cantik2 lak tu :)

    ReplyDelete
  25. Cantik juga baju kurung pahang ni lagi2 yang bunga kecik2 tu.

    ReplyDelete
  26. kerawang dress tuuu sama laaa cik epal. hihi

    ReplyDelete