Sunday, June 22, 2014

Demam bola sudah mari






Sekarang ni demam bola pulak dah. Brader-brader,pakwe-pakwe,suami-suami kita pon mesti tengah hangat nak tengok bola malam-malam. Tapi takpe,time ni boleh lah bagi chance depa nak berseronok sikit nak tengok bola.Bab bola boleh lah diampunkan sikit khenn. heee.


Rasanya semua dah ready kot dengan 2014 FIFA World Cup™ ni. Mesti semua dah ada favourite nation masing-masing kan? Untuk 2014 FIFA World Cup™ ni,aku menyokong pasukan Italy! Aku suka Italy sebab Italy terdiri daripada pemain-pemain yang otai dan berpengalaman. Corak permainan Italy lebih kepada pressing style dan depa selalu bermain dengan tenang untuk mengekang pihak lawan. Dengan pemain berpengalaman seperti Pirlo sudah pasti membuatkan aku teruja untuk menyokong Italy. Bagi aku, pertahanan terbaik adalah daripada pasukan Italy. Forza Italy! Go Azzurri!



Lagi satu sebab aku menyokong Italy adalah sebab suami aku penyokong Italy juga.Kena lah ikut pilihan team dia,kalau tak ikut derhaka pulak karang.hahaha. Lagi pon malas nak bertekak bergaduh pertahankan team masing-masing. Baik sokong apa yang dia sokong je. heee



Korang pon mesti ada favourite nation korang jugak kan? Pick your favourite nation and show your team your support in the largest ever face-painting drive in Malaysia! Sempena 2014 FIFA World Cup™ ni Astro Malaysia Holdings Berhad ada buat satu contest. Caranya mudah je.


-Get your face-painted and set it as your Facebook profile picture and cover photo to be part of the largest face-painting Drive in Malaysia.



Contoh macam dalam gambar 'brader' yang sokong Brazil ni.Pastu jangan lupa set kan gambar tu jadi facebook profile picture and cover photo. Meh sini aku tunjuk macam mana nak buat. Senang je mak enon.



Masuk web http://whosesidewillyoutake.stadiumastro.com/ ni and pilih favourite nation yang kita sokong. Aku sokong Italy!


 Then boleh pilih upload gambar muka kita daripada facebook or daripada phone/laptop.


Dah pilih gambar,lepas tu adjust lah kasi bulatan tu muat-muat ke muka kita. Apps ni akan suruh adjust muka,mata kanan,mata kiri dan mulut. Senang je nak adjust. Just ikut arahan.





Sebab aku sokong Italy,jadi Italy lah muka aku. Ada 3 pattern boleh pilih.



Save!





Tadaa! Bertukar sudah profile picture and cover photo aku dekat facebook.



Go Italy! Go! Go!




-Bila dah tukar profile photo Facebook ,anda berpeluang untuk menang hadiah yang sangat hebat dengan Fantasy Football Olabola edition dimana anda boleh memilih pemain anda dan menguruskan team anda (more info: http://fantasy.olabola.stadiumastro.com/)


Hadiah-hadiah semuanya sangat lumayan!
1st Prize – RM5k + PS4 +FIFA 14 game
2nd Prize – RM3k+ PS4 + FIFA 14 game
3rd Prize – RM1K + PS4 + FIFA 14 game

Dah lah dapat duit,dapat PS4 and dapat FIFA 14 game pulak tu!! Perghh perghh PS4 tu paling aku nak! :D


-Bring Home a Foosball Table in the Olabola Football Predictor App where you show off your prediction skills real time during the World Cup (more info: http://olabola.stadiumastro.com/footballpredictor)



Korang jangan lupa join face painting movement ni. Untung-untung dapat hadiah yang awesome tu! Contest senang je. Rugi tak join! :D


More info: www.olabola.my


13 comments:

  1. wah! gitu pulak eh..klau rajin timm joing..hehe..

    ReplyDelete
  2. woot woot..terbaik ikut suami kannn...hehe..
    syira tak sokong mne2 punn..heheh.

    ReplyDelete
  3. wah ! best..mmg simple ! nak try gak ler ;)

    p/s: CN sokong German ! go go German !

    ReplyDelete
  4. kak..Itali out pagi tadi..mesti laki akak tensen..haha

    ReplyDelete
  5. ooo. macam tu yer.. boleh masuk ni

    ReplyDelete
  6. azuri dah jadi azura dah cik kak ooo...hahahahha saja mai singgah nooo

    ReplyDelete
  7. wiwit...segak la suami isteri ni hehe
    sokong germany, argentina hehe

    ReplyDelete
  8. oo..camtu ek?cute plak cikgu tgk..hehe

    ReplyDelete
  9. jerman, brazil atau belanda mempunyai peluang yang tinggi menang World Cup 2014

    ReplyDelete