Monday, May 12, 2014

(REVIEW) Sony Xperia Z1

Tahukah anda SONY dah keluarkan telefon pintar yang bernama SONY XPERIA Z1? Best gila Sony Xperia Z1 ni sebab mempunyai ciri-ciri komputer mewah yang anda harapkan dalam peranti yang lebih besar,termasuk kamera belakang 20.7 megapixels!



Sony Xperia Z1 ni ringan je. Berat Sony Xperia Z1 ni hanya 4.8 ounces dan bersize 5x2.5x0.37 inches. Bila pegang tu rasa ringan je. Nampak macam berat sebab kelebaran dia tapi sebenarnya ringan je uolss.





Yang paling best adalah Sony Xperia Z1 ni waterproof! Kemain best lagi aku dok basah-basahkan handphone aku ni. 


Bukan setakat basahkan. Siap main rendam-rendam lagi.LOL. Tak payah pakai casing waterproof bagai,sebab phone ni memang waterproof. Elok je kena rendam dengan air ni haa.Kalau tangan kita basah pon still boleh tekan-tekan screen tau.Kalau nak masuk kan phone ni dalam air time berenang pon boleh tapi kurang daripada 30 minit ok lah. Dan pastikan semua lubang device dekat phone ni tertutup rapi ye. Karang terbukak termasuk air pulak karang.




Warna screen Sony Xperia Z1 ni sangat vibrant! Kalau korang beli Sony Xperia Z1 ni korang akan dapat 2GB of RAM, 16GB of Flash storage and a quad-core Snapdragon 800 processor. Kalau 16GB tu tak cukup untuk korang,Sony ada microSD card slot untuk expansion.


Ciri yang paling menarik dalam Sony Xperia Z1 ni confirm-confirm lah kamera belakang dia sebab 20.7 megapixels woh! Ni antara features yang lain.


Product key features:
•5” Full HD TRILUMINOS™ Display for mobile with X-Reality™ for mobile picture engine
•Sony G Lens, 1/2.3” 20.7 MP Exmor RS™ for mobile image sensor and BIONZ for mobile image processing engine.
•Slim, waterproof and dust resistant to IP55/IP58 standards3 with an aluminium frame and durable tempered glass on both sides.
•Powered by LTE & Qualcomm Snapdragon™ 800 quad-core 2.2 GHz processor
•3000 mAh battery and Battery STAMINA Mode.
•Smart Social Camera featuring Social Live, Info-eye, Timeshift Burst and Augmented Reality


Aku ada review pasal phone ni jugak. Boleh tengok video ni. Personally paling aku suka mode 'timeshift burst' sebab boleh tangkap gambar time berlari dan bergerak.Pastu gambar tak gegar pulak tu sebab kita boleh pilih nak save gambar mana yang kita nak. Gila cool!






16 comments:

  1. Wauuuu cantik yer hp sony ni....fuh fuh fuh kna simpan duit banyak2 hehehe

    ReplyDelete
  2. memang cantik Z1 ni ambil gambar pun cantik.... Qayyum paling suka dapat hadiah Z1 ni selepas keputusan PMR tempoh hari

    ReplyDelete
  3. Kamera depan dia cantik tak ? Teringin jugak. wuwuwu. kita guna xperia L je. Hehehh.

    ReplyDelete
  4. Kamera depan dia cantik tak ? Teringin jugak. wuwuwu. kita guna xperia L je. Hehehh.

    ReplyDelete
  5. Cool !!!! Pasnie sambil berenang , sambil balas we chat hahahaha

    ReplyDelete
  6. Terpaut jgk hati den kat sony z1 nih haisshh..confius nak wat pilihan

    ReplyDelete
  7. scary la tgk phone tu kna aiq..huhu..

    ReplyDelete
  8. design produk nie memang smart.

    ReplyDelete
  9. sangat menarik..harga dia pun mestilaaahhhhhh menarik tak ingat tu

    ReplyDelete
  10. best ni...tunggu hp ni habis jangka hayat dulu

    ReplyDelete
  11. bestnya siap boleh rendam2 dlm air....
    #nak nak nak

    ReplyDelete
  12. Hubby i guna ni. Bg i,camera not bad laaa. Bab laju,bg kt dia. Mmg best :)

    ReplyDelete
  13. okayy, tetiba rasa macam nak tukar hp baru TT

    ReplyDelete
  14. haihh..tetiba rasa nak tukar hp -____-

    ReplyDelete
  15. Nipis...ringan...kamera megapixel yang tinggi...waterproof..memang ciri2 yang menarik..tidak dinafikan..sesuai dimiliki oleh mereka yang gemarkan ciri-ciri moden ini..

    Ikhlas dari
    www.tepakku.com

    ReplyDelete