Friday, May 30, 2014

Penjagaan kebersihan feminin wanita dengan Lactacyd


 Banyak-banyak benda yang ada dekat badan perempuan, V-zone lah yang sangat-sangat memerlukan perhatian yang lebih kepada kebersihan untuk mengekalkan kesihatan yang baik secara keseluruhan. Tapi malangnya bab-bab penjagaan V-zone ni benda paling malu nak diceritakan di kalangan ramai perempuan.Betul tak? Padahal penjagaan V-zone lah paling penting dan sering diabaikan.


Perempuan kena lah jaga betul-betul bahagian V-zone sebab bahagian tu terdedah untuk dapat jangkitan dan kegatalan kalau tak jaga. Aku selalu protect diri dengan Lactacyd. Sebelum nak kena benda pelik-pelik dekat situ,baik aku cegah awal-awal.Mencegah kan lebih baik dari mengubati. Tak gitu? hehe. Aku guna dua kali sehari dan setiap hari akan rasa sentiasa segar dan bersih.Jangan risau,Lactacyd ni lembut je,bau dia pon lembut sebab produk ni berasaskan susu :)


Oh ye. Sekarang ni Lactacyd dah tukar pek baru. Semua wangi! Suka! Paling aku suka warna pink. Bau macam susu. Semua warna aku ada. hihi

Semua ni ada fungsi-fungsi depa sendiri. Tapi semua wangi bau fresh je. Meh tengok satu-satu apa fungsi untuk setiap warna :)




Lactacyd Revitalize - Youth Reviving

With vitamin E and collagen








Lactacyd Feminine Hygiene - PROTECTING

Normalises PH with lactic acid and natural milk extract.

Lactacyd White Intimate - WHITENING

Untuk memutihkan. Kesan akan nampak bila guna kerap dalam masa 4 minggu.

Lactacyd All-Day Refresh -LONG LASTING FRESHNESS

Untuk kegunaan harian. Yang tak ada masalah apa-apa boleh guna yang ni


Lactacyd Soft & Silky - MOISTURIZING

Extra 10% milk-based moisturizing. Untuk melembapkan dan elak kulit kering.


 Lactacyd All-Day Care Feminine Wipes ni pulak tisu basah yang khas untuk V-zone. Tisu basah ni tak macam tisu basah biasa tau,sebab tisu basah ni ada Lactic Acid & Milk Extract. Sesuai untuk kegunaan harian.Best tau tisu basah ni sebab senang je nak bawa mana-mana dan kita pon boleh sentiasa jaga V-zone supaya kekal bersih dan segar. Sangat sesuai letak dalam handbag.Boleh bawak pergi shopping mall,pejabat dan melancong. Sangat praktikal! I loikeeee :D


Sebab aku adalah pengguna tegar Lactacyd, memang aku dah banyak kali ah buat entri pasal Lactacyd ni. Sebagai seorang perempuan, kita ni kena lah jaga kebersihan. Bukan dekat luaran je nampak bersih dan penampilan tiptop. Penjagaan dalaman pon kena bersih dan tiptop jugak ok! Bila kita jaga kebersihan diri dalaman dan luaran, kita pon akan sentiasa konfiden dengan diri sendiri :)



Produk Lactacyd ni senang je nak cari sebab ada dekat semua farmasi utama dan super/hyper market. Kalau nak cuba-try-test produk ni,boleh dapatkan sampel percuma dekat SINI ! :D








5 comments: