Thursday, May 8, 2014

Beberapa minggu sebelum berkahwin

Macam ni lah style aku update blog sekarang. Bergaya tak? Muehehe.




Sebenarnya banyak benda nak kena fikir dan siapkan sekarang. Tapi tak ada lah stress sangat. Kewarasan otak dan akal masih di tahap normal.



Kalau ada sesiapa yang follow aku dekat instagram (cikepal06) , tahu ler kot aku ada bukak kedai dekat instagram sana. Sebab kan malas and tak ada masa nak fikir nama kedai yang havoc-havoc. Letak je lah nama kedai by Cik Epal. Senang kerja. Stripe shawl yang aku pakai ni ada aku jual dekat instagram shop aku http://instagram.com/bycikepal


Warna Choc,Yellow and Black&white tu available lagi kalau ada yang berkenan. Nak tengok barang-barang lain boleh tengok dekat http://instagram.com/bycikepal ok! :)


Haritu aku pergi submit segala tok nenek jenis borang ni . Bab-bab borang, Alhamdulillah semua dah settle. Masa mula-mula tok imam suruh baca 'ikrar' tu. Aku pon macam

"eh kena baca ke? baca sekarang ke?"

"ye lah.Tak kan baca esok pulak."

Hek elehh tok imam ni. Kita tak tahu kita tanya lah haha. Pastu kemain laju aku baca semua benda dekat kertas tu. Sekali tok imam tu cakap

"eh slow-slow. Baca sepatah-sepatah. Saksi dan wali kena ikut baca sekali"

"ok bro"

Memang tak lah aku nak cakap 'ok bro' kan. Kang kena penampo lak dengan pak imam. Jawab 'ok' sambil melemparkan senyuman yang manis. haha. Pastu aku pon baca lah 'ikrar' tu sampai habis.Tak tahu pulak aku kena baca 'ikrar', lepastu saksi dan wali kena ikut. Rasa macam pengawas sekolah baca ikrar depan perhimpunan pulak. Maklum lah aku kan first time nak kawen. Mana ler nak ambil tahu benda-benda ni kan.


Pejam celik pejam celik tak lama lagi je dah haa aku nak mendirikan rumah tangga dan bertukar status. ecehh. Rasa macam baru je buat entry tunang aku yang simple gila tu (Entry bertunang) . Baru tak baru pon  dah setahun jugak lah. Bertunang dulu simple, kahwin ni pon simple juga lah hendaknya. InsyaAllah. Sebab dulu dah puas serabut sampai aku pon serabut tengok aku yang dulu haha. Sekarang ni kasi semua nya simple. Janji lepas sudah. Ye tak? Majlis grand-grand pon nak ke mana? haha







Time nak cari rumah hari tu. Tapi sampai sekarang tak decide lagi nak duduk mana. Tak kisah pon lah duduk mana-mana lepas kahwin nanti. Janji bukan duduk dalam reban ayam sudah lah kan. Wide shawl yang aku pakai ni pon dari http://instagram.com/bycikepal . Kalau nak tengok corak-corak lain boleh lah usha http://instagram.com/bycikepal ye. 


 Aku belum terasa nebesss lagi ni. Belum time lagi kot. kihkih. Aku berharap majlis aku nanti berjalan dengan lancar je lah. Doa-doa kan lah semuanya selamat ye :)


ok bye!







52 comments:

  1. alololo....semoga urusan nikah kawin cik epal dipermudakan hendaknye..amin33

    ReplyDelete
  2. wah gambar paling atas tu smart giler...

    ReplyDelete
  3. tahniah cik epal...smoga slmat smua nye sperti yg di rancang...amin....

    ReplyDelete
  4. huhuu,,, cantik sungguh!!! semoga selamat segalanya,,, amiiin :D

    ReplyDelete
  5. wahhh..berseri2 muka cik epal bila nak kawin ni ^^,

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan awak tu.

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudhkan cik epal! congrats tau! u inspire me so much..hehe..

    ReplyDelete
  8. relax... relax.. insyaAllah semua berjalan lancar.. jangan jd bridezilla je nanti plak.. haha

    ReplyDelete
  9. semoga semuanya berjalan lancar..amin :)

    ReplyDelete
  10. tengok akak makin lama makin cute makin lawa.. huhu.. follow akak.. newbie blogger here

    ReplyDelete
  11. tahniah cik epal..semoga dimudahkan urusan oleh ALLAH.tak sabar nak tengok pic kawen ;))

    ReplyDelete
  12. Yeay ! Lepas ni jadi Puan Epal pulak. :D

    ReplyDelete
  13. Seriusly...macam mana cik epal boleh buat gaya gitu...panjat gegel...hehe...

    ReplyDelete
  14. Wow!! Bergaya betul stail update blog hihi..mcm berminat dgn stripe shawl tu... Nanti kita folow ig cikepal..

    http://nikmathidupsihat.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. semoga dpermudahkan segala urusan.... selamat menempuh alam baru.... seronok tgk org nk kawin.... kawin best.. hahahahaha oppss... sharing life tu yg best.. hahahah

    siap ade ikrar eh... masa kawin marin... bg je kt abah.. abah setel semua borang dgn imam.. senang kojo acik.. eheheh

    ReplyDelete
  16. Semoga dipermudahkam urusannya ;)

    ReplyDelete
  17. wah da x lama da tuh ye? beberapa minggu lg. sy lagi beberapa bulan jek lg =)

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum cik epal.. baru la ni nk mengomen ..selama ini dok pembaca sepi jek >_< .. stylo la cik epal update blog..hehe ... selepas ini dah bertukar gelaran kepada Puan Epal pulok!..pah tu Mama Epal pulok ..hik hik ~i

    ReplyDelete
  19. waaa dah nak kawen dah dik epal kite ni hehehehe

    ReplyDelete
  20. tahniah.. Semoga semuanya berjalan lancar lepas nih..

    ReplyDelete
  21. muka cik epal flawless..pakai produk apa ye?

    ReplyDelete
  22. congrateee cik epal btw shawl lelawa smua

    ReplyDelete
  23. semoga segalanya berjalan dengan lancar. in shaa Allah.. :)

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. ok bro,
    bro epal kita dah nak kawen hehe

    ReplyDelete
  25. saya lagi suka simple daripada grand :)

    ReplyDelete
  26. wah.. bestnya kahwinn. hahahahha

    ReplyDelete
  27. insyaAllah semua berjalan dengan lancar...amin...cam cantik jek shawl itu...yang shawl corak zig zag tu pun santek...

    ReplyDelete
  28. woowoott tahniah cik epal dh nak kawen, moga segalanya dipermudahkan dan diberkatiNya aminnnn =)

    ReplyDelete
  29. owh, da nak kawen ke...bagus2. lama xjenguk epal, dulu cam tembam sket, skang nie da kurus

    ReplyDelete
  30. Tahniah cik Epal, بارك الله

    ReplyDelete
  31. Style gila update blog...barakallah cik epal...;))

    ReplyDelete
  32. Lepas ni jd puan epal pulak la yeee

    ReplyDelete
  33. Lepas ni jd puan epal pulak la yeee

    ReplyDelete
  34. hei Cik Epal u dah nak kawen ? Hehehe..


    Tahniah semoga semua berjalan lancar. InsyaAllah. :")

    ReplyDelete
  35. wah nk kawin. jgn lupa jemput. hahaha

    ReplyDelete
  36. salam. haha terbaik la style update blog tu :D
    btw nak kawin da?? tahniahhh :)

    ReplyDelete
  37. Tahniah CE..akak doakansupaya dipermudahkan dan bahagia hingga ke jannah...amin

    ReplyDelete
  38. Inshaallah moga dipermudahkan semua urusan kak cik epal hihihi

    ReplyDelete
  39. semoga dipermudahkan segalanya..shawl gambar last tu..cantik

    ReplyDelete
  40. Tahniah....
    Semoga semuanya berjalan lancar

    ReplyDelete
  41. semoga dipermudahkan urusan cik epal..
    lepas nih tukar status tukar puan epal plak lah ye?? :p

    ReplyDelete
  42. Tukar status. Nama brand Cik Epal maintain la ya.

    ReplyDelete
  43. Tukar status. Nama brand Cik Epal maintain la ya.

    ReplyDelete
  44. Selamat Datang ke Alam Rumahtangga..Semoga semua urusan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  45. Selamat menempuh ke alam perkahwinan.. Semoga berbahagia ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  46. InsyaAllah semoga segalanya dimudahkan...aminnn

    ReplyDelete
  47. Congrats Cik Epal! Can't wait for your big day! :D

    http://nhusnaa.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete