Friday, April 25, 2014

Misi menjalani kehidupan sihat bersama. ecehh

Yuhuuuuu! Selalu dok update gambar dekat instagram ( http://instagram.com/cikepal06 ) je. Blog selalu diabaikan. Asal tengok laptop je mesti jadi blur. Akhirnya gambar-gambar dekat instagram juga jadi modal update blog. kehkeh


Sekarang ni aku membusykan diri dekat gym hokay. Macam tak percaya tapi silalah percaya. :D




Dah gigih bersenam,rugi kalau tak jaga makan. Lately aku makan makanan sihat je. Kalau makan dekat luar,memang akan order plain water. Dah memang tak ambil air bergula. Aku tak buat diet atkins ye.Aku ambil dada ayam sebab tu sumber protein. Asal aku update gambar makanan sihat yang ada ayam dekat instagram ( http://instagram.com/cikepal06 ), mula lah ada yang komen "ni diet atkins ni", "ni diet atkins phase 4 ni". Adehhh aku pulak jadi stress baca. haha. For your info, i never believe with atkins diet,balance diet is the best! Sebab aku nak jadikan ni lifestyle,so bila makan makanan seimbang, memang hari-hari  lah kita boleh hadap makanan tu sampai tua. But sesiapa yang amalkan diet atkins,jangan lahar aku pulak ye. Kalau itu yang korang rasa terbaik untuk diri korang,korang teruskan je. Just teruskan dengan apa yang korang percaya lah ok. :)


Kalau pergi mamak, 2 benda ni je lah yang akan aku order. Sebiji pisang dengan ayam tandoori (breast part). Ada argument jugak pasal pisang ni dekat instagram aku. Tapi selama aku jaga makan ni aku ambil je pisang. Aku rasa tak ada masalah pon dengan pisang, Aku makan pon sebijik je bukan aku makan setandan pisang. Beyonce pon diet makan pisang hokayyy ehehe




Dulu kalau pergi restoran, selalu pelik sangat dengan orang yang order salad. Punya lah banyak menu-menu yang lazat dalam restoran,tapi ko dah kenapa pilih salad? Kenyang ke? Tak ada deria rasa ke hape?


Tapi sekarang ni kena balik dekat aku.  Ok je lah makan salad. Rasa badan ringan. Nak buat kerja pape pon tak ada lah rasa malas dan berat je badan. Sekarang ni salad dah jadi salah satu favourite food aku pulak. Tu lah dok mengata orang lagi,sekarang ni manjang jadi kambing meragut rumput. kehkeh.




"Dear boys, If your body don't look like Captain America, don't expect us to look like Victoria's Secret Angels."


Gituwww. Nak sesama sihat dan fit,mari lah sesama workout. Kenapa Captain America? Sebab aku suka Chris Evans.



Hye bang Evan. Sado-sado nak kemana?



Tapi nak badan cantik pon, tidak lah aku mahu sampai dia berbadan gini. Kalau badan dia begini,pitam bangun pitam bangun nambelas kali lah aku. Sedar-sedar je confirm dekat hospital. Seram hokayyy badan gini. Dah semua benda nak berketul,ketiak mamat ni pon aku dah tak tahu celah mana dah letaknya.  Pa citaaaa?




Dan hasil nya. Workout + eat clean.


Hazabedah punya gemok memasing dulu. Wahahaha. Tapi aku lagi hazab lah kegemukan nya. Tips dan menu diet dah pernah aku update before ni. Rajin-rajin lah selak entri-entri belakang kalau ada yang nak tahu tu. muehehe. Nak lose weight paling penting bagi aku adalah KONSISTEN. Kalau KONSISTEN,insyaAllah ada lah nampak hasil nya. Harap lepas ni boleh lah aku menjalani kehidupan yang sihat dan bahagia hendak nya. weee. 



Sekarang ni aku tak berapa rajin pulak nak update blog. Tapi dekat instagram rajin sikit ah. Hehe. Instagram aku ( http://instagram.com/cikepal06 )


ok bye!




22 comments:

  1. Semoga awok semakin ketak-ketak plus ada six pack,kehkehkeh...chaiyokkkkkkk awaknya!

    ReplyDelete
  2. hahaha.. same la kite cik epal.. kot exercise tp makan macam hape pon tak jadik jugak..

    Fat loss is really a matter of knowing how to balance your blood sugar and insulin. Once you know that, you're going to lose weight faster than you ever imagine. - Isabell De Los Rios.

    keep it up cike epal.. :)

    ReplyDelete
  3. Cik epal pergi gymm kat mane tu? ce share =) hihihi

    ReplyDelete
  4. Fuh! Terbaik la keduanya. Semoga hari bahagia anda berjalan lancar nanti

    ReplyDelete
  5. Hye Cik epal what is diet atkins?? Nelly tengah dalam usaha nak diet..bukan untuk cantik..tapi untuk stamina..sekarang nie nak buat semua kerja pun jadi malas..jadi macam letih..

    ReplyDelete
  6. saya pun da lama tak exercise. malas tetibe sebab xde geng hahaha

    ReplyDelete
  7. heehehe baru lepas makan popia goreng ngn karipap..menyesal pulok

    ReplyDelete
  8. wah.. nampak kurus sgt dah..
    tak kesah sebenarnya apa yg kita nak makan janji kuantiti dan kualiti makanan kena jaga. :)

    ReplyDelete
  9. KAK EPal dah berjaya. liz ni proses membaik pulih kulit wajah. masih dalam proses

    ReplyDelete
  10. rajin nye pi gym... kat mane nih. yang penting badan sihat!

    ReplyDelete
  11. salute! nk jdkn role model la....meragut rumput pon rumpat ah...xkire...hahaha

    ReplyDelete
  12. cekalnye you..teringin nk jadi macam you..tp hmmm..

    ReplyDelete
  13. Suka tengok Cik Epal sekarang. Seri bakal pengantin kot. :)

    ReplyDelete
  14. saya pun nga dalam proses nak berdiet ni ha. hahaha.. memang selalu jugak le cuba resepi2 yg cik epal bg.. smpaikan bebudak rumah dok sindir. kesah aku? haruslah tak... =) thx cik epal atas segala tips...

    ReplyDelete
  15. wow!!amazing...nk kurus cam cik epal jugak...

    ReplyDelete
  16. ok apa makan pisang. High serotonin tu, agen detox yang baik.

    ReplyDelete