Thursday, March 13, 2014

University of London

Ada adik-adik yang pernah mengimpikan untuk belajar dekat oversea dan mempunyai kelayakan antarabangsa??? Haaa bagus sangat lettewww. Ni hakak nak habaq mai University of London Intrenational Programme sekarang tengah menawarkan program pengajian yang membolehkan kita belajar untuk ijazah University of London!




Memang "internesyenellll" lah belajar dekat sini. Macam-macam kawan berlainan bangsa boleh dapat :D




University of London International Programmes adalah cabang daripada University of London. University of London ni membolehkan pelajar di seluruh dunia untuk belajar dan mendapatkan ijazah daripada University of London. Yang best nya, study programme dekat University of London ni sangat flexible! Sebab pelajar boleh datang kelas secara separuh masa atau sepenuh masa. Pelajar juga boleh pilih nak datang kelas malam/siang atau hujung minggu je. Waaa best kan? Kira kalau nak kerja part time sambil belajar pon takdehal. 



Sekarang ni pon still ada student Malaysia yang belajar dekat University of London ni. Boleh baca dia punya blogpost dekat http://londoninternational-blog.com/2014/02/17/hello-from-malaysia/


Video ini pulak memberikan gambaran bagaimana University of London International Programmes bekerjasama dengan institusi pengajian di seluruh dunia. Naib Canselor, Profesor Sir Adrian Smith, bercakap tentang hubungan kita dengan institusi-institusi dan Colleges of the University of Londond. Pelajar juga memberitahu bagaimana mereka telah mendapat manfaat daripada local support. Yang belajar dekat University of London ni datang dari seluruh pelusuk dunia hokayy.Boleh lah kawan dengan macam-macam orang pelbagai rupa pelbagai bangsa :D 






“Gaining a University of London degree in Malaysia was a dream come true”
“A prestigious degree at a fraction of the cost of studying in the UK”
Johanna Sherene Ramli, BSc Accounting & Finance 



Tengok video ni. Johanna Sherene Ramli dari Malaysia pon ada bagi komen. So memang ramai lah jugak orang Malaysia yang belajar dekat University of London ni. Kot lah ada yang risau tak ada locals yang belajar dekat sini :)

Ni akak-akak senior yang dah grad. Ni kalau speaking ni mesti berhabuk ni. Confirm! :D




Sekarang ni pon dah lebih 2800 pelajar dekat Malaysia yang study dekat UOL untuk dapatkan qualification dari University of London tau. Kalau ada yang berminat, boleh tengok dekat web University of London ni untuk maklumat yang lebih lanjut :)

9 comments:

  1. seronoknya. tapi mesti expenses dkt sana nti mahal.

    ReplyDelete
  2. It sounds great. I should recomend this UOL to my sis cuz she really eager to studies there (: Ty

    ReplyDelete
  3. Steady juga dapat belajar sana. Tapi sedih, aku kelayakan pun takda. Tapi kalau pergi London makan angin aku ni memang orang yang paling layak la.

    ReplyDelete
  4. kan sronok universiti kat Malaysia buat camni.. bleh keje part time..silap2 bleh kaya dlm bljar..haha

    ReplyDelete
  5. kan sronok universiti kat Malaysia buat camni.. bleh keje part time..silap2 bleh kaya dlm bljar..haha

    ReplyDelete