Thursday, February 6, 2014

Lawak jugak bila Douglas Lim direct KIA commercial ! hehe

Aku tidak lah menyambut Chinese New Year. Tapi suka gak lah tengok macam mana bangsa dan agama lain ni sambut perayaan diorang. Yang aku tahu,kalau CNY, malam raya diorang mesti ada makan besar.




Makan Yee Sang kalau tak silap aku nama benda tu . Selalu tengok diorang makan ramai-ramai satu family macam seronok pulak. Kalau macam kita ni,malam raya memang berdentam-dentum lah main bunga api dan mercun kan? Kalau nak up sikit,main meriam kasi bom kampung sebelah. LOL :D


Tapi yang best nya time CNY ni sebab dapat makan limau tanpa had. Selalu ayah aku dapat berkotak-kotak ah limau. Manis-manis pulak tu. Limau time CNY ni selalunya gemok,gebu dan montel sikit,tu yang best.'Cup capp cup capp' mulut bila mengunyah limau. Kaya dengan vitamin C hokayyy!


Kalau time perayaan ni,antara yang best adalah iklan raya ah kan. Aku jarang jumpa iklan CNY yang best-best. Tapi tahun ni punya iklan CNY daripada KIA best jugak sebab Douglas Lim yang direct! haha lawak gila katakoooo. Tak caya,meh tengok. Bagi aku,unik gak ah idea Douglas Lim ni. Bukan satu je iklan. Ada 3 iklan Douglas Lim gila kuasa nak direct. Semua lawak!



Kau mampu datang casting iklan mengaum bak harimau? Time Douglas Lim suruh "ROAR" tu kelakar.Yang mamat ni pon bendul,dok ikut je apa Douglas Lim buat. Terkekeh-kekeh aku gelak.



Yang ni tak boleh blah part sedih perempuan tu. Memang betul-betul menghayati watak ah. Habis jahanam kalau kasi Douglas Lim ni direct iklan! haha




Yang pergi casting pon semua nya patuh je dengar arahan si Douglas Lim ni :D


Mesti ada yang tertanya-tanya apa maksud disebalik video ni kan? Yang aku dapat tangkap ah,video ni KIA offer:

-Multi Point Inspection

KIA bagi FREE full car check up. Maksudnya,diorang akan buat full check up dekat kereta,untuk bahagian rosak atau pon bahagian yang patut ditukar. So kalau nak bayar pon,kita akan bayar dekat bahagian yang diubah sahaja.


-Vehicle Hand over policy

Daripada hari pertama,owner kereta akan diberi seorang KIA service staff.Setiap kali datang KIA service center,service staff yang sama lah akan layan kita. Ini untuk pastikan bahawa kita sentiasa dimaklumkan dan update dengan servis/maintainence.

- Free car wash

Setiap kali datang hantar kereta untuk servis,akan dapat FREE car wash!


Best-best semua ganjaran nya. Tapi dalam banyak-banyak iklan yang aku pernah tengok pasal CNY,iklan ni ah paling kelakar so far. Good job KIA dan Douglas Lim! Malangnya iklan ni semua bukan apa yang KIA nak tapi kalau KIA nak pakai iklan yang Douglas Lim ni direct pon ok jugak.Sebab unik dan lain dari yang lain. hihi




More info: http://www.nazakia.com.my/



4 comments:

  1. hahaha. comel gile douglas lim. best2.

    ReplyDelete
  2. Cik Epal..
    Mmg limau CNY gemuk2 sbb depa kena inject...takut nak makan banyak2 :)

    ReplyDelete