Friday, February 21, 2014

Cik Epal dalam Utusan Malaysia untuk cover Mega

Mula-mula kak Faz contact kata nak interview and photoshoot. Aku tak pernah lah pulak di inteview dan di photoshoot dalam masa yang sama. Ni kira first time ah dalam hidup. Kak Faz kata nak photoshoot untuk cover Mega tapi kena datang Studio Utusan Malaysia lah untuk photoshoot. Aku pon free je hari tu so on je ah. Kali ni waze aku tak buat hal,memang elok cantik je jalan dia bagi. Tapi segan lak datang studio Utusan Malaysia ni bawak baju gantung-gantung. Sungguh kekampungan. Sebab ada baju sponsor 3 pasang tapi aku nak pakai baju dari online shop aku (http://instagram.com/bycikepal) . At the same time, boleh aku promote online shop aku sekali kihkih. Kak Faz pon alright je,lagi senang kerja dia tak payah cari baju sponsor. Tak apa kak,saya memang suka meringankan beban orang ecehhhh.





Sampai-sampai je tengok Sasha Saidin tengah posing macam America's Next Top Model dalam studio tu. Tangan terjuih,muka sexayhh,pose maut semua. Aku tengok dia posing je serta-merta aku jadi nervous,berdegup kencang hati mak enon. Omakk oii. Tak kan ah aku nak pose macam dia kot. Aku bab-bab pose ni memang kejung di aidlfitri ah. Serious FAIL kalau kena posing depan camera photographer ni.




Pastu MUA (make-up artist) aku pon sampai. Sebilik lah aku dengan Sasha Saidin ni. Macam patung bergerak si Sasha Saidin ni. Cantik,hidung terpatuk boleh sangkut teko. Memang berbeza lah dengan aku,hidung pesek je.Memang tak lepas ah nak sangkut teko. kihkih. 


Yang kak Faz ni pulak bawak kawan dia lagi 2 orang. Dah ah kelakar,happening lak tu. Terkekeh-kekeh aku gelak dengar kawan dia bercerita pasal artis. Pastu dorang pi tanya Sasha Saidin. "Macam mana kakak ipar baru awak tu,ok tak? eh kakak ke adik ipar eh?" . Sasha Saidin jawab "ok jerrr". hihi. Pastu macam-macam ah lagi dorang ni pi bercerita,aku nak nyampuk and gelak sangat pon tak boleh. Kang bukak mulut sikit, eyeliner tersenget lak. Dah akak MUA tu tengah mewarnai muka aku kan. Harus lah dok diam-diam.




Pastu giliran aku photoshoot pon sampai, abang tu tanya nak background warna apa? ermm suka hati lah bang. Dia  kata. "sebab awak epal,kita bagi warna hijau lah". Sebab dekat atas tu banyak kertas ke kain tah,bermacam warna. Aku tak kisah sangat pon pasal warna background ni. Yang aku kisah ni,camnerrr aku nak pose niii. Haaa kaki aku dah mengiigil dah ni. Serious gigil,aku kalau nervous,automatik tangan akan sejuk and bibir pon gigil sekali. First time buat benda-benda gini harus lah gigil. Tapi kalau selalu buat pon aku rasa aku gigil gak sebab aku memang camtu. Gigil tak bertempat.



Semua pose abang ni ajar. Dia suruh keluarkan tangan,aku keluarkan. Dia suruh tunduk,aku tunduk. Dia suruh aku pose macam berjalan,aku pose. Memang semua benda ah dia yang direct. Tak ada satu pose pon yang aku sendiri buat. Mesti bengang je abang ni dengan Kak Faz. Tah mana-mana lah si Kak Faz ni kutip budak ni bawak photoshoot sini ni. Sorry lah bang,saya bab-bab posing ni memang sendu di aildilfitri sikit.




Dan ini lah hasilnya. Memang aku dah agak dah.Confirm kejung! hakhak. Ini cover Mega hari rabu kelmarin. Tu Sasha Saidin yang photoshoot sekali dengan aku pon ada dekat atas kiri tu. Tapi dia untuk bahagian fashion.




Kelakar pulak aku tengok muka sendiri dalam newspaper.


Pastu bila interview kak Faz tanya,apa perasaan cik epal bergelar selebriti? Mak aihhh tak tahu nak gelak ke nak nangis dengar soalan ni haha. Sebab aku tak pernah rasa pon aku macam selebriti.Bukan nya pemes mana pon kan. Tapi tak tahu kenapa blogger digelar selebriti sekarang. Jawab je lah "entah lah,rasa macam biasa je,tak rasa pon macam selebriti. haha". Pastu kak Faz tanya lagi , Adakah kehidupan cik epal berubah setelah bergelar selebriti? *gelak sambil nangis kali ke dua* Tak ada yang berubah pon kak oii,sama je haa. Tak ada nya selebriti,selebet tu ye ah kak :D


Aku pon tak tahu apa kriteria yang diambil jadi cover Mega Utusan Malaysia ni. Tapi akak tu cakap untuk orang biasa yang berjaya katanya. Aku ni berjaya celah bedah mana je lah kannnn. hahaha. Berjaya merepek di blog je ah.



Mekap pon setebal kamus dewan bahasa  pada hari tu. Jenuh juga aku meng- removekan semua mekap-mekap ini. Tapi aku ambil ni sebagai salah satu pengalaman yang best dalam hidup :')




Terima kasih Utusan Malaysia. Walaupun saya rasa saya bukan siapa-siapa and hanya orang biasa je but I feel very honoured to have been selected! Terima kasih kak Faz sudi nak interview budak gonjeng ni! haha


ok bye!


55 comments:

  1. bj kuning + black shawl tu the best shot kot. sbb nmpk cam model muslimah. aa cunnnn..nya! ;)

    ReplyDelete
  2. comeynya cik epal... rasa macam nak jatuh cinta

    ReplyDelete
  3. dua-dua comel.. dan berada dilandasan yang tersendiri.. ;)

    ReplyDelete
  4. comel sangat pun cik epal nie. HEHE.

    ReplyDelete
  5. Lepas nei jadi cover majalah la pulak kan.....

    ReplyDelete
  6. Cik Epal.....hebatlah.....=)
    tapi serius cantik cik epal......

    ReplyDelete
  7. wah makin comel cik epal nie, moga terus sukses ya

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2014/02/peluang-perniagaan-hanya-rm65-sahaja.html

    ReplyDelete
  8. wahhh.... mmg dah cantik jadi makin cantik
    macam adik2 beradik sasha jer.

    ReplyDelete
  9. cantik3,cantik sangat :)
    bestnya!taniah ^_^

    ReplyDelete
  10. mmg retis ler mcm ni siap jadi cover model..tahniah cik epal ! kamu mmg comel seperti epal ;)

    ReplyDelete
  11. comelll ajeee :)

    best toi Cik Epal dpt masuk newspaper...deabakkk~

    ReplyDelete
  12. tahniahhhh..teruskan cantik pada pandangan Allah.. :)

    ReplyDelete
  13. kite baca paper tu cik epal! lawa awak dlm paper. :)

    ReplyDelete
  14. bukan main lawa + manis cik epal dalam paper :)

    ReplyDelete
  15. tahniah cik epal!permulaan yg baik

    ReplyDelete
  16. Shasha Saidin memang macam patung lah! Cun. Btw, tahniah kak masuk paper ^_^

    ReplyDelete
  17. Flawlessnya kulit ce..make up pon cantik,ni kn mntak sign cpt2 cmnih

    ReplyDelete
  18. Tahniah cik epal..moga terus succes!!!

    ReplyDelete
  19. tahniah.. dah glamer ye awak.. nanti bile dah jadi artis jangan sombong tau. hehehe (gurau jer)

    ReplyDelete
  20. pernah gak jumpa ngn sasha ni.. putih sangat.. huhu apakah rahsianya. hehe.. bestnya blogger dapat bergambar dalam newspaper. congrats!!

    btw jemput singgah http://iluvtour.com

    ReplyDelete
  21. heeeee congrats kakk epal hiks <33333

    ReplyDelete
  22. nk minta autograph bley dak Cik Epal. hehehe

    ReplyDelete
  23. cantik cute dah tu cik epal.
    lg 1 tq sy dah try resepi shepherd's pai tu...
    mmg sedap & family I sukaaaaa...

    ReplyDelete
  24. cantik, mcm model. hihi. btw, follow my blog please.. tq :)

    ReplyDelete
  25. cantiknya si shaha tuu.macam anak patung...cik epal pon cantikkkk

    ReplyDelete
  26. good..bdw, marilah menaikkan martabat blogger ke arah yang lebih baeekkkk..

    :)

    ReplyDelete
  27. mmg gorgeous pon cik epal. tahniah :-)
    cntik la koleksi baju..

    ReplyDelete
  28. rezeki dapat masuk mega :) tahniah cik epal :)

    ReplyDelete
  29. cikepal mmg berjaya pon...comel la...mcm epal ijau hihih

    ReplyDelete
  30. tahniah cikepal.. blogger retisss :)

    ReplyDelete
  31. bertuah badan cik epal ni....:)

    ReplyDelete
  32. waa... best nya dapat jumpa patung bergerak tu,,hehe

    ReplyDelete
  33. Shasha mmg macam anak patung.. dengan hidung mancung nye.. owh cik epal pn comel :)

    ReplyDelete
  34. Wahh cantikss cantiksss. Suka tengokk

    ReplyDelete