Thursday, October 17, 2013

Untuk pecinta kucing

Semenjak ada instagram (instagram.com/cikepal06) ni. Selalu update gambar Lilo ni dekat instagram je lah. Dulu aku tak minat sangat dengan kucing. Tapi semenjak si Lilo Tonggek ni hadir ke dalam hidup aku (ecehh) , aku jadi suka pulak dengan kucing. Nama kucing aku ni Lilo. Tapi aku panggil dia Lilo Tonggek sebab bila dia berjalan, muntot dia tertonggek tonggek :D





Comel nyaaaaa Lilo Tonggek! (Tak malu. puji kucing sendiri comel). Time ni Lilo kecik lagi. Tapi tak ingat umur dia berapa bulan time ni. Suka tengok mata dia sebab mata dia bulat. Tak kan lah mata bentuk segi tiga pulak kan. Tak pasal-pasal dituduh iluminati karang.




Nangis A.Galak kalau tengok misai dia ni.



Pastu pantang nampak camera,kemain dia posing tau. Amboi amboi amboi




Pernah dulu dia tidur sebelah telepon rumah. Lepastu aku saja nak jadi pembuli,aku pon call lah telepon rumah. Bila telepon bunyik je,terkejut dia lalu melatah "opocot mak kau" dan menggelupur lari entah kemana-mana cari port tidur baru. Semenjak dari kejadian itu, memang dia dah tak pernah tidur sebelah telepon dah. Dah serik kekdahnya. muehehe.




Lilo Tonggek yang dulu bukan lah yang sekarang.


 Selongkar-selongkar plastik orang,pastu merajuk orang tak beli barang untuk dia. hehh



Sebenarnya nak bagi tahu,nanti aku dijemput membuat penampilan khas ke FANCY FEAST Cat Carnival.



Aku punya sesi pada 19 Oktober 2013 (Sabtu) dekat AEON AU2 Setiawangsa. Siapa-siapa yang pencinta kucing tu,meh lah datang event ni sebab banyak aktiviti menarik yang ada dekat sana nanti.Chef Anis pon ada pada 20 Oktober. Ada pertunjukan daripada Kelab Kucing Malaysia cat's pada 20 Oktober,PAWS cat adoption pada 19 & 20 Oktober,pertandingan mewarna pada 20 Oktober untuk kanak-kanak dan yang paling best ada promosi khas untuk produk Fancy Feast!



Aku tengah berkira-kira nak bawak ke tidak si Lilo Tonggek ni datang event ni. Lilo ni bukan betul. Dia kadang-kadang behave,kadang-kadang tidak. Buat nya keluar kan dia dari sangkar, terus dia pergi berlari satu mall karang cari pakwe. Dah satu hal. Tetiba aku transform jadi Watson Nyambek mengejar dia karang. Tapi sesiapa yang free dan minat kucing,boleh ler datang memeriahkan majlis.



ok bye!


23 comments:

  1. alahai best nya! nk bawak kucing2 sab tp jauh pulak...

    ReplyDelete
  2. cik epal datangla bawa lilo tonggek! blh jumpa lilo nanti ^_^

    ReplyDelete
  3. suka sangat kucing comel heheh..alala gemoknya lilo

    ReplyDelete
  4. g la bawak dia.. mana tau rezeki tonggek menang 1st prize pertandingan kucing tercantik. hahahah. si tonggek nie comel jugak muka ala-ala britney spears !

    ReplyDelete
  5. xbrani nk bawa kucing g mane2. sbb die gile. xbleh nmpak kereta. smua die nk masok. senang je org nk culik die. bukak pintu kereta je. die akn berlenggang2 masok sndri -.-''

    ReplyDelete
  6. comelnye kucing geram je ika tengok :)

    ReplyDelete
  7. wah ! tebalnya bulu dia.. comel ! :)

    ReplyDelete
  8. wah sukanya dia posing depan kamera, comel2

    ReplyDelete
  9. ye la tuan dia cik epal dah nak kawen
    lilo tonggek pn nak jugok pakwe
    hehe

    ReplyDelete
  10. i love cats too but,, kat kelantan la,, jauhh,, sobbsss

    ReplyDelete
  11. comelnyeeee... kucing awak .. hihi.. nak pelukk !!!! :)

    ReplyDelete
  12. waaa mcm best je =) comel lilo tonggek tu yerpp .. makin besau ^^

    ReplyDelete
  13. comel nye. Famili sy cuma bela kucing2 kampung je. Xde la bebulu lebat. Tapi semua dah gemuk2. Org yg suka kucing mesti perasan kan... tiap2 kucing ni ada karektor memasing... ada yg manja.. yg pandai merajuk pn ada.

    ReplyDelete
  14. Sebenarnye nak bela kucing bagi ada bulu mcm kucing parsi ni just kena jaga makan diorang. Like toksu sy dia punya jaga kucing dia ada yg berbulu mcm singa dah..ada pulak yg pesyen duduk macam katak

    ReplyDelete
  15. cantik bulunyaaaaaa...comellll sangat mukanya....

    tp

    ecah sangat takut dgn kucing!
    hahaha

    ReplyDelete
  16. kiut nya si miaow tu...rs nk terkam je...

    ReplyDelete