Tuesday, October 8, 2013

Tips mudah untuk putih kan gigi

Muka dah cantik/handsome, body dah meletop, baju pon stylo-stylo. Sekali bila bukak mulut bercakap. Mak aihh kuning nya gigi. Kalau dikikis gigi nya sampai boleh buat keju lah kekdahnya. muehehe Pernah tak korang jumpa orang macam ni?



 Sebab kalau aku bercakap/bersembang dengan orang,benda first yang aku tengok mesti gigi dia. Tak tahu lah itu satu tabiat atau buang tebiat.Tapi kalau muka dah cantik/handsome,bila tengok gigi orang tu kuning ala-ala mozarella cheese. Mesti macam spoil je mood nak bercakap dengan dia. muehehe Macam lah gigi aku cantik nau.Pleasee cermin gigi sendiri pleasee. *telek seketul-seketul gigi depan cermin*


Aku memang pengguna tegar Darlie. Dari kecik sampai lah ke besar godang ni, memang guna Darlie. Haritu aku dijemput pergi launching Darlie Expert White dekat Bangsar . Memang excited lah sebab Darlie nak keluarkan produk baru untuk putihkan gigi! Sekarang ni aku,kau dan semua orang boleh dapat gigi yang putih! yayyy!:D



Duta Darlie. Sazzy Falak! Kecik molek je Sazzy Falak ni tau. Dah kawen ada anak kembar pon body still mantain meletop. Sazzy Falak ada kongsi tips dia kurus jugak! Waaa boleh aku practice lepas ni :D




Yang penting, gigi Sazzy Falak putih uolsss. 'Shine brine like a diamond' sangat gigi Sazzy tau. 


Time ni Sazzy Falak tengah tunjuk eksperimen apa kesan dekat gigi kalau guna ubat gigi biasa dengan Darlie Expert White.






Lepastu kitorang (semua blogger yang datang) pon cuba try-test ber eksperimen dengan Darlie Expert White. Terkejut gila tengok result dia. Memang gigi boleh putih kalau selalu pakai. Tapi dengan penggunaan yang disyorkan lah. Depends on individu juga.


Darlie Expert White ni diilhamkan oleh pakar-pakar, dibuktikan oleh sains dan dirumuskan secara saintifik untuk bekerja lebih baik daripada ubat gigi biasa, ia membantu memenuhi permintaan mereka yang teringin nak ada gigi putih berseri. Dengan melalui rutin biasa memberus gigi je pon boleh dapat gigi putih tau! Kelass sangat :D


Dari segi saintifik memang dah terbukti Darlie Expert White proven "3x Whiter Teeth". Darlie Expert White ni ada Prophylaxis Silica (PS-mp). Selalunya doktor gigi yang kerja nya memutihkan gigi orang memang pakai Prophylaxis Silica (PS-mp) ni. So tak payah bayar mahal-mahal jumpa doktor gigi untuk gigi putih .  Pakai Darlie Expert White je boleh dapat gigi putih berseri hokayyy!




Balik rumah bukak goodie bag. Rasa excited gila sebab dapat 3 ketul Darlie Expert White. Satu size besar,dua size kecil.



Dapat berus gigi khas lagi uolsss. Harap lepas ni gigi aku dari jauh dah nampak keputihan nya yang putih sesuci lebaran ituwww. Gigi putih berseri di Aidiladha sangat konsepnya hokayyy.


Ubat gigi Darlie Expert White ni warna baby blue. Aku dah pakai dah ubat gigi ni. Bila pakai rasa segar je nafas dan bau mulut. Memang rasa nak 'hahhh' 'hahhhh' je tala mulut dekat semua orang time berborak. muahaha.



Mula-mula macam tak percaya jugak. Dengan ubat gigi je boleh buat gigi putih?? Seriously?? Sebab tak puas hati berkesperimen dengan Sazzy Falak hari tu. Buat lagi satu eksperimen dekat rumah. Gigih tau aku berkesperimen pasal ubat gigi. Cikgu Sains aku dekat sekolah mesti kagum gila tengok kerajinan aku ni. Tapi sorry lah tulisan dalam video ni besar gajah sampai nak terkeluar skrin pulak. Aku FAIL sikit bab bab edit video ni. Tengok je lah apa yang dah disediakan ehehe




Lihatlah dunia. Kini senyuman ahkak lebih berharga dengan Darlie Expert White. muehehe



Nak gigi putih berseri? Nak info lebih pasal Darlie Expert White ni? Boleh LIKE Facebook Page Darlie White untuk keterangan yang lebih lanjut  :)





ok bye!

28 comments:

  1. kerlasss! Kalau bebetul puteh tu takpe la..

    ReplyDelete
  2. salam cik epal..memag ada pun org jenis gigi mcm planta ni..pernah kenal sorg tu dia ckp malas la nak gosok2 gigi..makan chewing gum ngn kumur guna listerine dah ckup..eeeeyyy..tgk gigi dia blh kikis buat planta boh kat roti..haha..mmg xlalu..

    ReplyDelete
  3. wahhhh wajib beli ni.. dah ada kat pasaran dah ke yang?

    ReplyDelete
  4. last part ms thumbs up tu mmg kelakar gile cik epal./ hahaha

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum...cik epal,

    boleh putih ker gigi nie?..

    mselim3

    ReplyDelete
  6. Hello kak. Bedekak iolls baca entry ni uollssssss. 'Memang nak hahhh hahhh je tala mulut dekat semua orang time borak' *gaya hahhh apek senario* Bayangkan muka cik epal buat gaya apek. WAKAKAKAKA! haduuuy letih mulut nganga, gelak. Btw iolls pun guna ini jugak. So far okay. Jalan mana mana, manjang nak nunjuk gigi kek oghang. HAHAHA!

    ReplyDelete
  7. xder kesan effect ke. mcm byk sgt chemical je. me choose sensodyne

    ReplyDelete
  8. insyaAllah nak try juga..sebab gigi tak berapa nak putih la..walau pun gosok gigi berkali..tapi masih tak memuaskan hati..

    ReplyDelete
  9. wah.. kanmain lagi.. heeee.. nak cuba guna la.. hehe.. pasni " makan, bercakap dan senyum dengan yakin" muehehe.. macam iklan la pulak

    ReplyDelete
  10. haha..nice sharing cik epal...:)

    ReplyDelete
  11. honestly, walaupun orang lain dok bragging dengan colgate, i still choose darlie.. tak tahu kenapa,, maybe sebab sejak kecik abah guna darlie kot,,

    ReplyDelete
  12. belum senang nk dpt lg optic white ni ..
    aritu pegi crik lepas spe blogger ntah buat entri psal ni ..
    belum ada lg kt wtson ..tp skank blum g crik plak lg
    color biru tu napak fresh je kan? :)

    ReplyDelete
  13. best ni, sebelum ni asyik fikir mesti mahal gile kalau nak putihkan gigi kat klinik tapi harganya berapa kak epal?

    ReplyDelete
  14. fuhyoo... putih melepak gigi dia...


    nak kena beli jugak nie.. rajin jugak usha2 kat kedai tp bila tgk hg kite letak balik.. duit x cukup lol..


    hahaha...


    Esok lusa nak try..

    ReplyDelete
  15. Salam...

    Suka tgk video tu...terigt masa study dulu2...da assignment buat iklan...hehehe...tp video cik epal lg proper la....hehehehe..

    ReplyDelete
  16. wah..Cik Epal..berseri2 gigi hang...haha..

    ReplyDelete
  17. phewit. compete dgn cik fazura punya produk ni. mari kita lihat sape yg kena hihi

    ReplyDelete
  18. dari jauh nmpk gg dah..memancar sinar nya :))

    ReplyDelete
  19. lpas guna rase mcm baru lpas buat scalling..especially rase dia,tapi memey berangin :)

    ReplyDelete