Thursday, September 12, 2013

Selamat tinggal sayang. Jaga diri baik-baik =')

Ni cerita time hari raya.Tapi hari raya ke berapa tah tak ingat pula.Hari raya ke nambelas kot. Kesayangan ajak dating pula dekat The Curve. Moh lah kita. Dah lama tak dating-dating ni heee.



Lepas parking wajib kena snap gambar tiang. Biasalah kadang-kadang nyanyuk kereta ada dekat mana.



Best pergi The Curve time-time raya ni adalah sebab senang nak cari parking. Lagi pon aku ni fail sikit bab parking. Dok reverse straight reverse straight nak kasi kereta masuk kotak tapi tak masuk-masuk. Asyik lah senget manjang. Stress aku. Bila tak banyak kereta ni senang sikit nak bajet kereta masuk dalam kotak. kihkih. Kalau ada kereta sebelah,mahu tergores pintu kereta sebelah. Memang tergores lah hati driver kereta sebelah kalau dapat tahu aku menggoreskan kereta nya secara percuma. 





Ni lah kesayangan kita. Si cantik manis Sonia. Panggil Nea je. Dulu mula-mula kenal dia ni aku ingat dia tipu nama sebab nama dia macam watak-watak pelakon hindustan. Sekali dia tunjuk ic sebab tak puas hati aku ingat dia menipu, rupa-rupa nya betul engkoooo nama dia Sonia. Kelasss sangat nama ala-ala Kareena Kapoor dalam cerita Ra One. :D

Ni kesayangan jugak. Si Fatin comel lote suara merdu bak Christina Aguilera. Depa ni roomate aku dulu time cfs. Yang lain semua dekat kampung time ni,depa dua orang ni je available. Dating bertiga pon ok lah.Nama je satu uni,tapi nak terserempak dengan depa ni punya lah payah. Ye lah uni kalau sekangkang kera tak apa lah jugak kan senang nak terserempak. Depa ni lah nak karok dekat Red Box,aku pon ok je lah. Memandangkan tak ramai orang kan time tu,tak payah nak booking-booking. Masuk je terus dan boleh karok dengan riang gembira di hari raya.

Eh eh pitching lari tu.Kejar balek...Kejar balek...

Menyampah tau dengan si Fatin ni. Aku beriya feeling feeling nyanyi, dia selamba tapir je camwhore tanpa rasa bersalah. Cuba ler fokus dengar suara aku yang lemak merdu ni.




Nea lagu nak jerit-jerit jahhhh. Mementang suara macam Black.Semua lagu nyanyi nak note tinggi. hahaha :D




Aku dah lama tak masuk red box ni so agak blur sikit lah cara nak membayar dalam ni kan. Rupanya bayar ikut menu yang kita ambil. Tapi ikut time gak,ada time yang ada buffet.Time kitorang masuk ni kena pilih menu. Tapi menu paling murah dalam nambelas ke lapanbelas hengget tah. so kita kena lah ambil menu yang paling murah kan. Orang gila je yang akan pilih menu yang paling mahal. Spagheti olio dengan Nasi Goreng Usa paling murah dalam tu, so kita order lah itu. Spagheti olio ok lah jugak rasa nya kalau makan dengan sos.




Tapi Nasi Goreng USA?? Sendu sangatttt. Sekatat nasi goreng sejuk dengan dua batang hotdog dah jadi nasi goreng USA?? Choyyy sangat! Menangis orang USA tengok. Dah lah nambelas hengget plus plus! Stress!





Dah habis karok,jalan-jalan cari pasal pula. Best sebab tak ramai orang so tak segan nak amek gambo di mana-mana celah pon. hahaha




Selepas membelek-belek barang dekat Daiso. Last-last tak jadi membeli.Bergambar je lebih.




Disebabkan rasa macam lapar lagi,pergi lah menternak lemak dekat IKEA pulak. 



Ni budak yang nak makan meatball ni.Riang gembira sangat dapat meatball.



Budak ramai peminat memang camni. Manjang dengan fon layan peminat kuikui :D



Aku makan chicken wing je hokayy. Diet kekdahnya. Diet sangatttttt. Padahal aku lah yang bengong pergi order Nasi Goreng USA sendu tadi tu.







Sebenarya tujuan dating kali ni adalah sebab kitorang nak jumpa dengan Nea ni sebelum dia berangkat ke London sambung master. Nyampah tau nak sambung master jauh-jauh.Nak sambung belajar dekat tempat sejuk-sejuk je. Apa dekat Malaysia ni tak boleh sambung master ke? choyyyy sangat!


Time dok sembang-sembang bertiga rasa macam sedih pulak kan dia ni nak fly dah.Pastu saja macam emo rasa nak nangis. Biasalah perempuan ni kan drama sikit. Lalu Nea berkata "korang ni jangan lah sedih-sedih,kang aku pon ikut sedih. Whatsapp ada fb ada instagram ada.Macam ler tak boleh contact". Memang ler boleh contact kan,tapi feel tu adalah lain sangat. Dah lah wedding aku next year nanti si Nea ni tak boleh datang sebab dia dekat London. sobsss sobss di hari bersejarah aku pulak dia ni tak dapat datang.sobsss *menitis air mata dan air hidung membasahi misai*


Apa-apa pon take care Nea sayang.Jaga diri baik-baik dekat sana. Aku,Fatin,Hajar dan Naza sentiasa merindui kau. Kalau balek dari London tu bawak lah ole-ole sama ye untuk kitorang.  :p


Bye Nea. Gonna miss you! :')


ok bye!






39 comments:

  1. Neaa..tke cree. K.deyla will miss youuu. Cik epal..nk dtg weding u gnti nea! Haha

    ReplyDelete
  2. nasi goreng USA buka ke stand for nasi goreng udang sotong ayam? kite pernah makan memang semua mak nenek tu dia bubuh..yang ini hotdog je? memang sendu sungguh! haha..

    ReplyDelete
  3. @farah waheda wahid: tu ler lama nau tak karok :p

    @Deyla Leo: Boleh je kalau akak sudi nak datang ganti Nea tu. tapi bagi hadiah plasma tv hokayyy! haha :D

    @Shahada Fauzi: kannnnn! Memang sendu sangatt. Selalu makan siap ada telur mata kerbau lagi.

    ReplyDelete
  4. mahalnya nasi goreng tu.. Mmg menggores hati Cik Epal

    ReplyDelete
  5. hi cik epal..seronok pulak bc entry nih..seriously kelakar..lebih2 lg pasal nasi goreng USA tuh..mmg sendu sgt..

    ReplyDelete
  6. @Filzah Azzahra: memang menggores hati sangat :D


    @ismi Amnah: yup :)


    @luqman zakaria: kannn sendu sangatttt

    ReplyDelete
  7. CE..mana beli skirt..lawa la..dari kale merah aritu berkenan...(sorry..akak memang xmalu ty)..hehe

    ReplyDelete
  8. @O'gosh Iskandar: haritu memang beli banyak-banyak. Cadang nya nak jual. Tapi tak terjual-jual lagi ni. Akak pakai size apa dan nak warna apa? sebab skirt ni ada size.

    ReplyDelete
  9. waaaa cantik la kak sonoa tu hehehe. nasi goreng usa sangat sendu kakaka

    ReplyDelete
  10. @syuhada nasya: sonoa pon bolehhhhh :p

    ReplyDelete
  11. kalau nasi goreng segitu, meh klate muja masakkan

    moga kawan cikepal salu happy dan selamat di sana :D

    ReplyDelete
  12. @nurmujahidah Ismail : jauh nya dekat klate. pos boleh? hehe :)

    ReplyDelete
  13. Sedihhh aku x dpt join. Smpi hati mun aku ajak keluar sume busy haha

    ReplyDelete
  14. curlasnya cik epal gi karok =D
    memang sedih gila lah tgok nasi goreng USA tu...

    ReplyDelete
  15. @medi183 : hye baby haja! nanti kita keluar dating sesama ye together-gether.ko busy siap! :D


    @Zharif Azis: sedih sampai nak menangis tak? muehehe

    ReplyDelete
  16. hehe alrite. insyaAllah dah x busy dah pasni hewhewhew. yg busy slalunye si budak naza hahah

    ReplyDelete
  17. hehe alrite. insyaAllah dah x busy dah pasni hewhewhew. yg busy slalunye si budak naza hahah

    ReplyDelete
  18. @medi 183: kau dengan si naza ni manjang busy. payah tau berurusan dengan dak dak hot ni.manjang busy.kau lah terutamanya. nyampah! haha

    ReplyDelete
  19. Tempat karok dh pemes amos. Makan lah gitu kan. Sendu beno rupa nya. Huuuu.

    Btw, take care nea!

    N cik epal jugak!! ;)

    ReplyDelete
  20. bye nea!
    ceh, mcm geng je ..huhu

    karok high note ..power punya tarik muka tu :)

    ReplyDelete
  21. kak nea tu cantik lah! teeheheheeeee...

    kirim salam eh, ckp kat dia, jaga diri baik2 kat tempat orang, nanti balik la cik epal kawin, jgn wat balik org sana lak nak kawin jugak sekali dgn cik epal. hikhik

    ReplyDelete
  22. kak nea tu cantik lah! teeheheheeeee...

    kirim salam eh, ckp kat dia, jaga diri baik2 kat tempat orang, nanti balik la cik epal kawin, jgn wat balik org sana lak nak kawin jugak sekali dgn cik epal. hikhik

    ReplyDelete
  23. kak nea tu cantik lah! teeheheheeeee...

    kirim salam eh, ckp kat dia, jaga diri baik2 kat tempat orang, nanti balik la cik epal kawin, jgn wat balik org sana lak nak kawin jugak sekali dgn cik epal. hikhik

    ReplyDelete
  24. sedih nye tgk nasik goreng sendu tu. kalau kte yg kena, nangis terus T_T

    ReplyDelete
  25. Sedihnya tgk nsi goreng usa 2..sabau je la..wah! Kwan cik epal amek mster ape kt london? Besnyerr..

    ReplyDelete
  26. Bye Nea. cantiknya awak Nea.. Ngorat boleh ?? wakakaka . kbye.

    ReplyDelete
  27. Hamboihh Cik Epal.. Meriah naww korang ye. hahaha.. nak follow gak laa korang gi karok nnti. muahahaha :D

    ReplyDelete
  28. hahaha laka laka je cik epal kite ni. kemain tarik panjang laguu hihi :*

    ReplyDelete
  29. rindu nak lepak2 ngan member2 camni..

    ReplyDelete
  30. uish..tiba2 je sedih dh last antri.. isk isk..

    ReplyDelete
  31. Bestnya dapat berjimba2 ngn member...
    Sy pulak tak pandai lah nk karaoke2 nie.

    ReplyDelete
  32. akak pun x sure akak pakai saiz pe dik...apa kata buat iklan sikit tentang saiz skirt tersebut...*gigih ni p baca balik komen nak tau skirt tu beli mana punya pasal..tehehe

    ReplyDelete
  33. kelakar tgk girl yg snap pic tu.. mcm kl gengster versi parodi.. HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  34. dah 3 bulan kt London baru hari ni sempat baca entry ni...homesick pulak rasa.huxx.i miss youu cik epal!!

    ReplyDelete