Wednesday, August 7, 2013

Hidang Marigold Peel Fresh time raya nanti please ...

Tertengok iklan Marigold Peel Fresh yang ada Lisa Surihani dekat tv. Tekak terasa nak minum Marigold Peel Fresh pulak. Esok nya pergi supermarket terus aku beli air jus ni. Nampak nau aku ni senang terpedaya dengan iklan. Hehe. Aku ni memang kalau sahur jenis tak makan apa-apa pon, tapi minum air jus Marigold Peel Fresh ni je segelas. Tak rasa letih pulak sepanjang bulan puasa ni.



Banyak nya pilihan. Nak pilih yang mana satu ni?






Banyak-banyak perasa,aku suka perasa APPLE ALOE VERA. Slurrpppp gulp gulp sedap weh. Dah nama pon cik epal. Harus lah air jus epal tu yang aku nampak dulu daripada air lain. Muehehe.Tapi perasa lain aku suka jugak macam oren dan mangga tu. Sedap juga :)





Comelnya Lisa Surihani! Hehe MARIGOLD PEEL FRESH ni mengandungi 35% atau lebih jus buah-buahan tau. MARIGOLD PEEL FRESH ni sangat segar dan kena biarkan dia dalam peti sejuk setiap masa untuk kekalkan kesegaran buah-buahan tu. Kena simpan jus buah ni dalam peti ais selalu ye,jangan letak dekat luar lama-lama pulak lagipon minum sejuk-sejuk lah baru sedap kan? Untuk pilihan yang sihat memang bagus lah pilih MARIGOLD PEEL FRESH ni! :)




 Menurut Akta Makanan 1983 (Akta 281) MINUMAN JUS BUAH tak boleh claim bahawa mereka adalah MINUMAN JUS BUAH kalau ia tidak mengandungi 35% atau lebih jus buah-buahan. Minuman buah dengan MINUMAN JUS BUAH sebenarnya 2 benda yang berbeza ye. Minuman buah bukan nya MINUMAN JUS BUAH sebab minuman buah mungkin hanya mengandungi 5% je jus buah-buahan! Tapi MINUMAN JUS BUAH mengandungi sekurang-kurang nya 35% atau lebih jus buah-buahan. MINUMAN JUS BUAH seperti MARIGOLD PEEL FRESH dipasteur untuk mengekalkan kesegaran dan kebaikan semula jadinya.



 Kalau korang nak tahu lebih kandungan jus buah-buahan,korang kena rajin baca label minuman lebih teliti tau untuk pastikan korang betul-betul menikmati MINUMAN JUS BUAH.




Nak datang raya rumah Lisa Surihani lah. Dah confirm-confirm dia hidang Marigold Peel Fresh dekat rumah dia raya ni :D



Aku berharap lah time raya nanti pergi open house dekat mana-mana pon,semua hidang air Marigold Peel Fresh ni sejuk-sejuk. Nyaman je bila minum. Ni balik-balik air gas. Mahu kembong perut tiap kali raya minum air gas. Dah ler aku ni memang tak suka minum air gas. Tapi kebanyakan rumah mesti ada hidang air gas kan time raya? Aku pon tak paham kenapa banyak rumah nak hidang air gas. Raya tahun ni harap ada lah rumah yang hidang MARIGOLD PEEL FRESH ni. Dah lah sedap,sihat pulak tu kalau nak banding dengan air gas :)




More info: https://www.facebook.com/ilovepeelfresh.my



Selamat Hari Raya! Maaf zahir dan batin! :D



Kalau suka boleh lah LIKE =)

www.tips-fb.com

7 comments:

Mahirah Ridzuan said...

yes.. merigold terbaik..

nuyui a.k.a miss YUI said...

P UMH CIK EPal t hidang marigold tak? huhuhu..

slmt hari raya ya =)

LaLa mhdnor said...

rumah kite hidang air sanquick je, meh la raya rumah kita kat kelantan ni haha.

Selamat Hari Raya Cik Epal =D

Cik Chokie said...

Amboii cik epal XD Hahaha mija syorkan kat ibu, ibu kata mahal >.< Kalau untuk minum family boleh la. kihkih

Ain Syahirah said...

Selamat Hari Raya, cik epal! ehehe..:D

Diya Hanun said...

adeh rasa haus tengok air oren tu.. >_< sabar2..

Dunia Islam Kini said...

selamat hari raya aidlifitri maaf zahir & batin kepada seluruh muslimin & muslimat..

Post a Comment

Susah susah je nak komen. Terima kasih daun keladi, kalau boleh komen lah lagi lain lain entri. muehehe

Click Me !