Thursday, August 29, 2013

Beraya dengan Annas Easkey dan Fatin Suhana

Haritu si Annas Easkey photographer meletop tu ajak beraya rumah dia. Siap warning kena pakai baju raya dulu baru boleh masuk rumah. Gigih tau aku pakai baju raya datang rumah dia ni. Baju raya tahun ni semua dah habis pakai. Pakai je lah baju raya tahun lepas.



First time eku drive sendiri pergi beraya rumah orang. Dah ah sorang-sorang. Selalunya berteman tak ah takut sangat. Tapi Alhamdulillah selamat jugak aku sampai ke destinasi walaupun tanpa bantuan gps. Ikut gerak hati je tahu.Time drive gerak hati kata belok kanan pastu belok ah kanan,gerak hati kata straight aku pon jalan straight tak ada bengkok-bengkok.Bagus betul gerak hati aku ni.Memang tepat dan jitu. muehehe.







Sampai je rumah Annas Easkey ni jumpa Yuyu Zulaikha dan tunang dia. Tapi depa balik awal pulak sebab ada hal. Pastu Fatin Suhana pulak datang. Baru balek photoshoot magazine kata nya. Amboii kelas kau jahh,sekarang photoshoot magazine je tau :p



Menu Annas Easkey pada hari itu. Daging Masak Lada Hitam Air Mata Nora Danish,Udang Lemak Sambal Bulu Mata Cik Ta dan Ayam Masak Merah Arwah (kenapa arwah? Sebab ayam masak merah ni pedas gila nak arwah! Serious pedas gila. Tertanggal tahi lalat hidup di dahi bila makan ayam ni.Pedas berdesing woh)


Tapi sedap ah semua menu masakan Annas Easkey ni. Selain kelebihan dia yang ambil gambar cantik meletop tu dia ni pandai masak jugak tau! :D




Ada cupcake jugak. Macam-macam warna dan perasa ada. Aku makan yang paling cantik sekali ada dua warna coklat dan putih tu,pastu ada benda terpacak atas cupcake tu. Apa perasa tah. Sedap! Banyak lagi menu Annas Easkey ni sebenarnya. Kuih dalam balang pon semua marvelous tapi aku malas pulak nak snap.Dia kan photographer, dia lah yang patut snap. Apa pulak aku. heee :)




Rumah Annas Easkey ni cantik gila nak meninggal tahu! Berdarah hidung tengok rumah cantik gini. Duduk dalam rumah ni memang terasa keselesa an nya.Konsep putih dan minimalis. Omputih style sangat!



Annas Easkey ni memang saja je buka pintu bilik tidur dia luas-luas tauuu. Nak tunjuk katil bilik dia cantik letteewwww. Eleleleh macam tak tahu pulak. Hahahaha tapi memang cantik ah Annas. Bersih sesuci lebaran sangat bilik Annas ni tau!



Terus kitorang pon dok henyak katil bilik Annas Easkey ni hakhak



Bila dah melepak dengan photographer meletop dan model meletop memang dipaksa lah ambil gambar cenggini. Kejung nya lah pose aku tapi ada aku kesah? muahahaha


Selamat Hari Raya Aidilfitri daripada kami bertiga.



Sekarang ni bulan Syawal lagi kan? Kira boleh ah lagi buat entry raya. Raya kan sebulan.Nantikan entry raya lagi lepas ni. Ahak! Sakan nau aku beraya tahun ni :D



ok bye!

p/s: Kalau nak baca blog cikepal06.blogspot.com tanpa loading yang lama. Boleh search dan follow dekat imotiv (dulu nuffnangX). Apps baru,pastu nak baca blog memang laju gila loading. Boleh download apps ni dekat phone! :)

17 comments:

  1. wahh, bilik tidur tu memang cantik!

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.CIK EPAL..KURUSNYA SEKARANG..hehehehe...betol2 diet nih

    ReplyDelete
  3. terliur tgk makanan tu. umah dia cntik gilosss !

    ReplyDelete
  4. comelssss yang over sangat akak uols! :D

    ReplyDelete
  5. Wow mmg lawo lah umah anas ney.cik epal dh kurus gila lah.jelesssss.bertambah tmbh lawo.nk kawen lettew.

    ReplyDelete
  6. Serius umah dia mmg cntik..
    Kalu pergi x mau balik ni

    ReplyDelete
  7. perrgghhh,, rumah abang kawasan!!! cantik gilowwwss!!! :D

    ReplyDelete
  8. dah lama tak datang komen kat sini. Selamat Hari Raya :D



    ReplyDelete
  9. tgk mknn tu mcm sdap jak..hoho...tp cayalah rumah annas mmg cntik...

    ReplyDelete
  10. mmg superb r umah die...jelesnyer!!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. baju rye cik epal taon lps..cam bj raye kite taon ni...amboiii...advance tauu die!! hahahaha

    ReplyDelete
  12. bju raye cik epal taon lps..same ngan bj rye kite taon ni...amboiii advance tauu die!! hahahaa

    ReplyDelete
  13. CANTIKNYA!!! MERIAHNYA!!! SUKA NYA!!!!!

    ReplyDelete
  14. cik epal nampak kurus hokey kt pose kejung tu hehehe

    ReplyDelete
  15. salam kak..bilik annas tu cat putih ke atau warna lain? hehe saya dh tanya dh kat dia warna bilik dia tapi tak reply.. bz kot.. tq kak..

    ReplyDelete